Iftar açma ve çocuklar

diyecek bir şey bırakmamışsınız kadın keyif mi çatayım demiş??
nasıl düzene sokabilirim nasıl yemeğimi (yani insan için ihtiyaç olan bir şey bu) yiyebilirim demiş.

herkes nasıl yapıyorsa konu sahibi de öyle yapar hanımefendi.

zira konu sahibi çok büyük bir dermiş gibi çaresiz ve tükenmiş hissediyor.

yemek esnasında çocuk kirlenmiş, yemekten kalkmak zorunda kalınmış. eee ne var bunda.

adı üstünde bebek !

ama bu kadar bittim tükendim usandım hallerine hak veremeyeceğim malesef.

orucum diyor, çocuklarım yüzünden ibadetinden huzur ve huşu bulamıyorum diyor.

benim bu konudan anladığım tek şey, konu sahibi çocuklarından bıkmış usanmış.

Cok buyuk beklentidesiniz 2 bebekle. Sakinlik isteyen cocuk yapmaz cunku gayet normal boyle olmalari. Uyumamalari da normal cunku ramazanda geceler hareketli. Anne baba erkenden uyumuyorsa onlar neden uyusun ki bu mantikla bakiyorum ben. Ayrica misafir gelen giden hep bir hareket var evde. Sabirli olmalisiniz. 2 kucuk bebegi olan ciftler oturalim cayimizi icelim yemegimizi basbasa yiyelim diyemiyor

peki. tahmin ediyorum ki anne değilsiniz henüz.

Ay bizim bir vakamiz var cok komik. Benim boyle psikolojimin darmaduman oldugu donem, degisiklik olsun diye luks bir restorana gittik, cocuklari falan bayramlik giydirdim. Uykulari yemekleri sorun olmayacak da bir vakit sectik. Sonuc aparatiflerden sonra taksiyle eve donup makarna yedikkovulmadik ama kendimiz kendimizden bunaldik ustune aylarca evden cikmadik utancimiza

noldu ki ben o yemeği yemeden dönmezdim

noldu ki ben o yemeği yemeden dönmezdim

Ya esim cocuklarla lobide takildi, yrmekler gelene kadar masayi dagitmasinlar diye, bir de bagira cagira konusuyorlar, hrr sey farkli geldi tabi simardilar. Ben de bekle bekle dayanamadim, herkes bana bakiyormus gibi geldi, ciktim gittim yanlarina

Ama hepimiz bayramlik giyinmistik cok komikti

Hayatımda maalesef hiç oruç tutmadım ama eminim iftar anında insan manevi olarak kendine birkaç dakika süre tanımak, iftar anını anlamlı kılmak istiyordur. Bunu anlayabiliyorum.

Ancak ben de 2 yıldır bir masada oturup iki elimi aynı anda kullanabildiğim bir öğün neredeyse hiç yiyemedim. Hatta sağ elimle sürekli çocuğu zaptetmeye çalıştığım için solak olmamama rağmen sol elimle yemek yeme konusunda ustalaştım. Yani çocuk büyütmek zaten huzur içinde bir yemek bile yiyememek, deliksiz uyuyamamak ve kendine vakit ayıramamak demek. Ramazan ayında onlar için değişen bir şey yok. Siz de eşinizle dönüşümlü yemeye çalışın. Kolay gelsin..

Iki kizim var biri 8 yaşında digeri 5 yaşında.. Biz halen ne zaman yemege oturacagimizda mutlaka bişi cikarirlar.. Huymu ne edinmisler hic anliyamiyorum.. Eşimde cok şikayetci bu konudan..

Dokuz aylık bir oğlum var. Emzirdiğim için oruç tutamıyorum ama iftarı bekliyorum eşimle yemek yemek için. Oglumuzu yemeğimiz bitene kadar mama sandalyesine koyup, sofraya yaklaştırıyoruz. Eline oyuncaklar veriyoruz. Oyuncaklari yere atıyor, tekrar veriyoruz derken bir şekilde yemek yemiş ve oğlumun mamasını hazırlarken buluyorum kendimi. Nerede o keyif alarak yemeler. Gerçi buna da sukür. : )

Hahaha
Cok ozenerek bir sey yaparsin da elinde kalir ya oyle oluyor aynen
Bazi seyleri dogaclama mi yasasak napsak

Ay alin benden de o kadar bunaldim resmen
Bi yandan kostur kostur sofra hazirla
Onceden yemeklerini yediriyorum iftsr vakti oynasinlar diye ama 2.5 yasindaki oglum hemen getiriyo sandalyelerini butun yemegi birbirine katiyolar
Cinnet is coming yani
Ceza verebilirsiniz.Söylemek kolay tabiki ama 3 yasındaki cocuk cezayı anlayabilir.

Biraz daha sabredin gececek bugunler :)

Iftardan once karinlarini doyurun, siz yiyene kadar oyun parki gibi guvenli bir yerde tutun. Kendi kendilerine ne kadar oyalanirlarsa..

Baska bir yol bulamamistim bende

Hıc sorma küçük oglum iki yasında ve iki aylık bebek gibi gece uykusu düzeni yok sahurları beraber yaptığımız gibi sabah da altı yedi arası uyanıyor dun gece toplam uç saat uyudum uykusuzluk tan açlık bile gelmiyor aklıma

Daha az önce bunu konuşuyorduk biz de :)
İkiz çocuklarım var 1 yaş dönemi ramazana denk geldi.
Gece uykusuna yatırır öyle iftar ederdik :)
Erken uyurlardı.

Ama sonraki yıllar hep bir telaş.
Şimdi 4 yaşındalar,yedin yemedin derken yine geçiyor bir şekilde.

Bir ara da sahurlarımız krizdi.
Davul sesine korkuyla uyanıp delice ağlıyorlardı,yiyemiyorduk filan..pff zor şeyler.

Zaten bebek kısmı anne yemek yerken hissediyor,uyanıyor ne hikmetse

Allah kolaylık versin,bu sene de böyle gider herhalde

On çeşit yemek yapmaya gerek yok .ne kendinden ne çocuklarından çal ..yapabildiğini yap ,gerisini düşünme .mümkünse bazı akşamlar dışarda yiyin yada eve yemek söyleyin .hem size hem çocuklara değişiklik olur ,biraz da dinlenmiş olursun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…