adın fikir istemiş siz ne yazmissiniz her konuda gereksiz ukalalık yapan biri oluuoBen konuyu anlayamadım
ne yani, siz şimdi yemek saatlerinde çocuklarınız uyusun, ayak altında dolaşmasın,
bende keyif çataraktan yemeğimi mi yiyeyim diyorsunuz ?
siz süs bitkisi gibi cocuklarınız mı olsun istiyorsunuz ?
bir evde ses varsa, o evde hayat vardır.
2 çocuk annesi olmuşsunuz ama çocukların huysuzluklaşacaklarını, nöbetleri olacağını,
sizi zaman zaman bunalıma sokacaklarını hesap etmemişsiniz belli ki.
başka ne desem bilemedim
adın fikir istemiş siz ne yazmissiniz her konuda gereksiz ukalalık yapan biri oluuo
Hahaha guzel yorum:)İnsan degil robotuz çünkü, çocuklarımıza hiçbir şey söyleme, şikayet etme, sinirlenme hakkımız yok. Madem böyle yapacaktık, dogurmasaydik, onların suçu neydi.
Çocuklarımız ne yaparsa yapsin, sonsuz bir sabırla, gülümsememiz, surat bile asmamamiz lazım, malum çocukların psikolojisi bozulabilir. Bir de zaten biz dünyaya getirdik, getirmeseydik, onlar mı istedi
Hahaha guzel yorum:)
Bakin gece uyumadim ben.. aksam rahatsizdim ustelik agridan yataktan kalkamadim.. gece uyutmadi en kucuk zaten. Sabah 7 den once kalkti diger ikisi. Esim iste ben cocuklarla.. kahvalti yaptir digerini uyut yedir icir.. buyukler oynuyo simdi supurge tutup ikisiyle pogca kek yapicaz.. sonra kucuk olan uyanir mama yemek fasli hepsine.. o arada yika yu cikanlari..camasir isleri yaparim firsat olursa.. sonra ikindi gibi parka gideriz..market yapariz hepsiyle.. eve gel banyo tekrar yemek fasli..uyut onlari.. derken kalk iftar.. bulasik yatak.. simdikkkk az bi soluklanamadim diye soylenmeye hakkim yok mu benim :)) esime soleniorum valla bazen.. bilerek isteyerek oldu cocuklarim halbuki:)
Yorumlarınızı okudum da çok tatlı :) anneyi anne yapan evde söylenerek gezmesi, şikayetlenmesidir :) annelerimizde bize çok söylendi ama psikolojimiz yerinde çok şükürMadem söylenecektiniz niye çocukların gunahina girdiniz hanımefendi? Onlar istermiydi söylenen bir anneye sahip olmak? Bile isteye dünyaya getirdim diyorsunuz hem de söyleniyorsunuz, yazık değil mi o meleklere?
Canınız burnunuza gelse de bunu çocuklarınıza belli etmeyeceksiniz, annelik bunu gerektirir. Çünkü siz dogurdunuz, onlar istemedi gelmeyi bu dünyaya. Bir zahmet anne oldugunuzu hatirlayin ve susup, annelik gorevlerinizi pür neşe yerine getirin. Hayır, söyleniyor bir de.söylenmek ne demeeeeekkk. Gitti çocuklarda psikoloji denen bir şey kalmadı.
Ben tek çocukla eşime sitem ediyorsam, sizin buna daha çok hakkınız var. Herşeyi içimize atmak bizi mükemmel bir anne yapmaz, hasta bir anne yapar bence! : )
Ne bilim ben kotu anayim demekki :) arada sessizce bi yerde kahve icip dergi karistirmayi ozluyorum mesela.. arada yapiyorumda ama yoruluyorum cok demekki..Madem söylenecektiniz niye çocukların gunahina girdiniz hanımefendi? Onlar istermiydi söylenen bir anneye sahip olmak? Bile isteye dünyaya getirdim diyorsunuz hem de söyleniyorsunuz, yazık değil mi o meleklere?
Canınız burnunuza gelse de bunu çocuklarınıza belli etmeyeceksiniz, annelik bunu gerektirir. Çünkü siz dogurdunuz, onlar istemedi gelmeyi bu dünyaya. Bir zahmet anne oldugunuzu hatirlayin ve susup, annelik gorevlerinizi pür neşe yerine getirin. Hayır, söyleniyor bir de.söylenmek ne demeeeeekkk. Gitti çocuklarda psikoloji denen bir şey kalmadı.
Ben tek çocukla eşime sitem ediyorsam, sizin buna daha çok hakkınız var. Herşeyi içimize atmak bizi mükemmel bir anne yapmaz, hasta bir anne yapar bence! : )
Hepimiz cocuklarimizi seviyoruz onemseyerek buyutuyoruz ama Robot degiliz işte insan bunaliyo yoruluyo kendine zaman ayırmak istiyo çocuğun piskolojisi öyle hemen bozulmaz biz dört dörtlük buyumedik annem çalışırdı kardeşlerimde evde tek kaldırdık annemden çokta dayak yedim ama çok mutlu bi insanim hemen hemen herkesi severim hiç negatif yanım yok annemide sonsuz severim yani öyle piskolojisi bozulur denilmeden büyüyen çocuklar daha mutlular benceİnsan degil robotuz çünkü, çocuklarımıza hiçbir şey söyleme, şikayet etme, sinirlenme hakkımız yok. Madem böyle yapacaktık, dogurmasaydik, onların suçu neydi.
Çocuklarımız ne yaparsa yapsin, sonsuz bir sabırla, gülümsememiz, surat bile asmamamiz lazım, malum çocukların psikolojisi bozulabilir. Bir de zaten biz dünyaya getirdik, getirmeseydik, onlar mı istedi
Yorumu begenmissiniz ama sizde soyleniyormussunuzHahaha guzel yorum:)
Bakin gece uyumadim ben.. aksam rahatsizdim ustelik agridan yataktan kalkamadim.. gece uyutmadi en kucuk zaten. Sabah 7 den once kalkti diger ikisi. Esim iste ben cocuklarla.. kahvalti yaptir digerini uyut yedir icir.. buyukler oynuyo simdi supurge tutup ikisiyle pogca kek yapicaz.. sonra kucuk olan uyanir mama yemek fasli hepsine.. o arada yika yu cikanlari..camasir isleri yaparim firsat olursa.. sonra ikindi gibi parka gideriz..market yapariz hepsiyle.. eve gel banyo tekrar yemek fasli..uyut onlari.. derken kalk iftar.. bulasik yatak.. simdikkkk az bi soluklanamadim diye soylenmeye hakkim yok mu benim :)) esime soleniorum valla bazen.. bilerek isteyerek oldu cocuklarim halbuki:)
Senin yorumunu begendim istemiosan geri aliyim:)Yorumu begenmissiniz ama sizde soyleniyormussunuz
Sekiz aylik bebeginiz var. Normal sartlarda onu emzirmeniz gerekiyor ve zaten oruc tutmamalisiniz. Tuttugunuz oruc hem size hem cocuklariniza zarar veriyorsa zaten bir ise yaramiyor demektir.Iyi geceler herkese
Bu saate konu açacak kadar bunaldım hanımlar.
Iftar saatinde çocuklar zıvanadan çıkıyor.
2 buçuk yaşında olan 9-11:45arası kreşte oluyor. Öğlen uykusundan 2-3 gibi kalkıyor akşam 9-9.30uyuyor.
Öğlen uyumak istemediginde akşam 7-8 arası uyuyor.
Bebekte öyleydi.(8aylık)
Ancak gelgelelim ramazan girdiginden beri çocuklar uyumuyor.
Büyük oğlum uyumuyor katiyyen. Ama oynayınca ses eve dağılıyor çünkü salonun kapısı yok açık bir oda. Bebek ister istemez duyuyor.
Öğlen uykusuna yatırmadık bugün ve 45 dk sonra tam iftar saati ev sessiz(mutfakta kapı kapalı yemek yaptım) olmasına rağmen hemen uyandı geldi ve şimdi yeni daldı.(diğer günler gece 01:30 buluyor)
Bebeğe gelince sanırım büyüdüğü için dönemsel olan bir uyumama hallerine girdi.
8de yatırsak oda akşam uyanıyor. Genelde huysuz oluyor.
Biz burda 21:24de iftar açıyoruz.
Eşimle gerçekten çaresisiz. Tükendim burnumdan geliyor. Otursunlar bizimle ona razıyım ama hep bir aksiyon.
Bugün tam iftar oldu ama bebek ensesine kadar kendini kirletti..olamaz ya sınanıyorum galiba dedim..su içtim ve onu yıkadım vs.
Orucumdan da bişey anlamıyorum ne huşu kalıyor ne huzur...
Küçük cocuklu anneler,siz nası yapıyorsunuz? Fikirlerim tükendi
Emzirmiomus konu sahibi.. benimkide 7 aylikbende emziremedim o yuzden tutuyorumSekiz aylik bebeginiz var. Normal sartlarda onu emzirmeniz gerekiyor ve zaten oruc tutmamalisiniz. Tuttugunuz oruc hem size hem cocuklariniza zarar veriyorsa zaten bir ise yaramiyor demektir.
Aaaa aynı durumdayız biliyor musun ? 2,5 yaşında ve 7 aylık iki oğlum var . Gerçekten çok zor yaIyi geceler herkese
2 buçuk yaşında olan 9-11:45arası kreşte oluyor. Öğlen uykusundan 2-3 gibi kalkıyor akşam 9-9.30uyuyor.
Bebekte öyleydi.(8aylık)
Büyük oğlum uyumuyor katiyyen. Ama oynayınca ses eve dağılıyor çünkü salonun kapısı yok açık bir oda. Bebek ister istemez duyuyor.
Öğlen uykusuna yatırmadık bugün ve 45 dk sonra tam iftar saati ev sessiz(mutfakta kapı kapalı yemek yaptım) olmasına rağmen hemen uyandı geldi ve şimdi yeni daldı.(diğer günler gece 01:30 buluyor)
Eşimle gerçekten çaresisiz. Tükendim burnumdan geliyor. Otursunlar bizimle ona razıyım ama hep bir aksiyon.
Bugün tam iftar oldu ama bebek ensesine kadar kendini kirletti..olamaz ya sınanıyorum galiba dedim..su içtim ve onu yıkadım vs.
Kadıncağız huzur içinde orucunu açmak istiyor sadece.bunalmış ve insanlardan yardım istiyor.yeterince açıklayıcı oldu mu bi keyifli hatunBen konuyu anlayamadım
ne yani, siz şimdi yemek saatlerinde çocuklarınız uyusun, ayak altında dolaşmasın,
bende keyif çataraktan yemeğimi mi yiyeyim diyorsunuz ?
siz süs bitkisi gibi cocuklarınız mı olsun istiyorsunuz ?
bir evde ses varsa, o evde hayat vardır.
2 çocuk annesi olmuşsunuz ama çocukların huysuzluklaşacaklarını, nöbetleri olacağını,
sizi zaman zaman bunalıma sokacaklarını hesap etmemişsiniz belli ki.
başka ne desem bilemedim
allahım başka dert vermesin bnmde 3 yaşında kızım var, bizde aynıyız ve ben çalışıyorum yorgun argın işten geliyorum. bana aşırı nazlanıyor bnm iş yapmam gerekiyor şimdilerde iftara yemek yapmam gerekiyor ama sabrediyorum, çünkü o bnm en büyük şükürüm... çıldırdığım anlar da olmuyor değil ama buraya yazmayı düşünecek kadar da dert etmedim...Iyi geceler herkese
Bebekte öyleydi.(8aylık)
EmzirmiyomusBizim ülkemizde ramazan oldu mu herkes kendisini oruç tutmak zorunda hisseder ve aşırı derecede zorlansa da tutar. Ama bu kişilerin yarısından fazlası normalde namaz kılmaz. Sanki oruç, namazdan daha zorunluymuş gibi. Oysa ikisi de farzdır. Hatta namazın bahanesi yoktur ama hastalık vb. durumlarda oruç tutmayabilirsiniz.
Bir bebek 1 yaşına kadar asıl anneden beslenir. Mama, ek gıda vb. ikincildir. Siz çocuğunuzu emziriyorsanız bence tutmamalısınız. Dinî ibadetlerinizi bu kadar zorlaştırarak kendinize eziyet etmeyin. Üstelik bu uzun günlerde bu kadar aç kalırsanız hem hâlsiz olursunuz hem sinirli. Çocuklarınıza bir faydanız olmaz aksine onları üzersiniz. E, sevap kazanmak değil mi oruç tutmanın amacı? Çocuklarınızla ilgilenmemek, onları üzmek günah olmuyor mu? Hani sevap??? Boşuna akşama kadar aç kalmış bir de üstüne günaha girmiş hatta çocuklarınızla arayı açmış olmanın ne anlamı var peki???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?