Iftar açma ve çocuklar

Emzirmese de söylediklerim hâlâ geçerli.
Hasta vs degilse tutmasi gerekiyor. Bise yememek herkeste bi asabiyet yapiyor bu kadinada sart degil ya da onun gibilere..erkekler bile asabi.. kimse oruc tutmasin o zaman.. cunku her turlu ac geziyosun

Hasta vs degilse tutmasi gerekiyor. Bise yememek herkeste bi asabiyet yapiyor bu kadinada sart degil ya da onun gibilere..erkekler bile asabi.. kimse oruc tutmasin o zaman.. cunku her turlu ac geziyosun
Asabi olup terör estiren tutmasın. Birisi ibadet yapıp öbür dünyada kendi yerini garantileyecek diye kimse onun sinirini çekmek zorunda değil. Herkes asabi oluyorsa aç kalınca kimse tutmasın. Ya da sokağa çıkmasın. Toplum içinde yaşıyorsa ya asabi davranmayacak ya tutmayacak ya da bir ay insanlarla iletişimini kesecek, bu kadar basit! Kimse kimseyi idare etmek, hoş görmek zorunda değil!

Uuuu korktum valla:)) haklisin zaten suurunda olsa ibadeti yapan herkes keske.. ama sorun oructada degil aslinda.. genel olarak asabi bi milletiz

Annelerin kaderi bu..
Belli yaşa kadar böyle. Benimki 22 aylık biz aynı masada olsak da nöbetleşe yiyoruz.
Uykuyu artık 1 defa uyuyor zaten.

Birimiz çorba içerken öteki çocuğa yediriyor. Ara sıcaklarda sıra değişebiliyor :)
Ta ki finalde masada bir kişi kalıp diğerleri çocuğun odasında mecburen oyun oynarken yemek faslı bitiyor :)

Ben en az 3 yaş diyorum bu ailecek huzurla yiyebilme sınırına..

Uuuu korktum valla:)) haklisin zaten suurunda olsa ibadeti yapan herkes keske.. ama sorun oructada degil aslinda.. genel olarak asabi bi milletiz
Haklısın. Biraz da asabi olan biziz. Hayat şartları öyle ağır ki kimsenin kimseyi çekecek, tolere edecek hâli kalmamış.

Allah yardım etsin .Hic tasvip etmem ama iftar vakti ikisinede birer tablet telefon verin .
Oynasınlar sessizce.Sizde doyurun karnınızı .Yoksa akıl ve beden saglıgınız kalmayacak .

Hanımlar ben yapi gereği asabi değilim. Bu orucluyken de böyle(2küçük çocuk namazlarımıza da engel değil, konu namazdan acılmısken belirtmek istedim).
Bir insan ve anne olarak bunalmaya da hakkım olduğunu düşünüyorum.(konuyu actigimda eşimle tartişmistik)
Ayrıca bir kac haftadır emziremiyorum bebeğim red etti ve ne denediysem olmadı.

Geçtigimiz günlerde takıldığim nokta şu idi:
Uyku belirtileri var ama uyumuyorlar.iftardan önce eşimle ben uyutuyoruz iftar açılacak nerseyse.
Bırakip 5-10dkda yiyoruz evde kaos ortamı.
Yine hemen kalkıp yatırmaya çalışıyoruz olmuyor.
Fena bir düzen bozukluğu vardı. Öncesini ve sonrasını organize etmeye çalışsakta yok yok yok.

Elbette çocukla iftar açmayı pespembe hayal etmedik ama bu kadarınada pes dedirtecek şeyler çok birikti...hani insan ya uyur ya uyumaz birşeyle mutlaka memnun olabilir.
Eşimle banada çok yansıdı birbirimize patladık
O yüzden konu açıp içimi dökmek istedim.
2gündür biraz rahatladık gibi...takmamaya düşünmemeye gayret gösteriyoruz.
Allah ibadetlerimizi kabul etsin insallah.
Eminim hepimiz huzurla bu ay'ı geçirmek istiyoruzdur ama çocukla zor bunu anladım ve kabul ettim:)

Cok iyi anliyorum seni:) 1 saat once ben agliyodum.. kizim kustu uykusu var uyumadi vs vs.. simdi melegim yanimda uyudu.. o snlar geciyorda iste

Anliyor da cok alingan hemen kendini yere kapatip agliyor onunla ugrasmak yerine sofrayi dagitmasini yegliyorum diyebilirim :))
Disiplin böyle saglanıyor hanımefendi.Yoksa siz cocukların kuklası oluyorsunuz.Onların size uyması gerek,sizin onlara değil.

Bütün anneler aynı dertten muzdarip hadi evde yine neyse de bide iftar davetlerinde işimiz çok daha zor. Benimde oğlum 2 yaşına girmek üzere 5 yaşında da kızım var ikisine de ben yediriyorum kızım kıskandığı için kendi yemeyi bıraktı üstüne de gidemiyorum. Ne diyeyim çözüm yok Allah yardımcımız olsun

Disiplin böyle saglanıyor hanımefendi.Yoksa siz cocukların kuklası oluyorsunuz.Onların size uyması gerek,sizin onlara değil.
Pardon?
Size mi soracagim cocuklarima nasil egitim verecegimi?
Hayatinizda cocuk psikolojisi gordunuz mu?
Yoksa su kisisel gelisim kitaplarina dayanarak mi konusuyorsunuz?
Ayrica okudugunuz ya da tvde gordugunuz, kisilerden duydugunuz herseyin uygulanabilir olmadigini eminimki biliyorsunuzdur
Her cocugun kendine ait bir karakteri var, kisiligi var sizin o tvde izlediginiz hani su tavsiye ettiginiz hanim bir cok pedagog tarafindan yanlis verilen egitim olarak degerlendiriliyor
O kadin cocuklari uyutmak icin 40-45 dakika aglatiyor farkinda misiniz? Bu konu da kitap yazan insanlar bile -bu isin uzmanlarindan bahsediyorum- cocugunuza uygun modeli seciniz diye notla basliyor, siz hangi unvanla bu cumleleri kurabiliyorsunuz acaba?
Ayrica suan normal bir zamandan bahsetmiyoruz ramazan 1 aylik bir surec normalde gosterdigimiz sabir, oruclu ve emziren iki cocuk annesi olarak benim iftar vaktinde gosterebildigim sabirla kiyaslanamaz
Uslubunuza dikkat etmenizi oneriyorum
Siz hangi sifatla bana emri vaki konusabiliyorsunuz?
Kendi mesajima da bakiyorum boylesi bir cevap ne alaka yani?
Gormek istemiyorsaniz mesajlarimi engellersiniz olur biter ya da okumazsiniz ne munasebet yani?kendinize gelin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…