- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
Çorba olarak klasik mercimek yapma bence onun dışında domates çorbası, yoğurt çorbası ya da tarhana düşünebilirsin. Gerçi yoğurt biraz uğraştırabilir.
kaç kişi gelecekler bilmiyorum ama bir menü geldi aklıma : izmir köfte, pilav, tavuk suyu çorba, börek, salata :) bence bunlardan güzel bir menü olur. çorba ve yemeğini sabah kalkınca yaparsın. sonucta ısınabiir bunlar. börek pilav ve salatayı aksam yaparsın. börek olarak milföy böreği yapabilirsin. marketten milföyü alıyorum içine azıcık bir kasar. hop fırına.hem kolay hem lezzetli
kızlar iftara davetim var birkaç güne, ama ne pişireceğimi düşünmekten kafam çorba oldu
pişirilecek çok tarif var evet, ama en uygunlarını birlikte fikir alışverişi yapalım istiyorum...
hem davet yapacak başka kızlara da fikir olur
ben oruçluyken aşırı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum,o yüzden çok aşırı yorulmayacağım fazla efor gerektirmeyen ama yine de güzel olmasını istediğim yemekler konusunda fikir istiyorum kızlar
canım annemin klasik misafir iftar yemeği: lahmacun fındık lahmacun deriz mersinde buna,çorba,ayran,yeşillik,turşu..
çok rahat oluyor canım yorulmuyor insan nihayetinde gelen oruçlu ağırlayan oruçlu hem bereketlide oluyor
soganını doğra iç malzemeni hazırla yolla fırına
mercimek yada yayla çorbası
zeytinyağlı sarma
gül böregi
arnavut cigeri
küçük güveçlerde tavuk
islim kebabı
salata
pilav
yoğurtlu 2 çeşit meze
dondurmalı tavuk gögsü tatlıda
benim menüm bu
canım menü hem güzel hem zengin, şık da olur ama hem tavuk hem ciğer hem islim kebabı biraz ağır olmazmı....
kızlar iftara davetim var birkaç güne, ama ne pişireceğimi düşünmekten kafam çorba oldu
pişirilecek çok tarif var evet, ama en uygunlarını birlikte fikir alışverişi yapalım istiyorum...
ben oruçluyken aşırı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum,o yüzden çok aşırı yorulmayacağım fazla efor gerektirmeyen ama yine de güzel olmasını istediğim yemekler konusunda fikir istiyorum kızlar
Beyaz peynir, karpuz, kavun, su.
canım kolay gelsin öncelikle
yarın benimde misafirim var
mercimek çorbası
nohutlu pirinç pilavı
fırında domates biberli biftek
etli biber dolması
salata
karışık sebze yogurtlaması yeterli gibi geldi sizce
Sonuçta oruçlu kişi bunu kebap niyetine yer.
Şöyle ki;
Akşamdan zeytinyağlı bir yemek yap ortaya koymak için. Barbunya, fasulye, dolma vs.
Gündüz güveç için soğanı eti mantarı sotele güveçlere koy beklet. Akşam üstüne kaşarı rendele koy ve fırına at. Zaten kaşar erir.
Sigara böreği sar.
Yoğurtlu soğuk çorba iyi gider. Gündüz akşamdan ıslattığın nohut ve yarmayı kaybnat bırak. Akşam yoğurdunu karıştır zaten çok pratik.
Akşama pilav ve salata yap.
Tatlı olarak da güllaç
Meze olarak közlenmiş patlıcanla kırmızı biberi yoğurtlarsın bir de üstüne zeytinyağı gezdirdin mi oh misAna yemek pilavla beraber tek çeşit olmalı yanına da püre olabilir bir de börek çeşidi eklersin tamamdır. Böreği önceden hazırlaman kolay olur hem aynı şekilde patlıcan ve kırmızı biberi de.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?