- 4 Ocak 2013
- 1.224
- 656
- 323
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
güzelmiş canım, fırında domates biberli bifteğin tarifini verirmisin sana zahmet, birde etleri yumuşak olması için marine falan ediyormusun...?
onun da tarifini verifmisin...
kızlar iftara davetim var birkaç güne, ama ne pişireceğimi düşünmekten kafam çorba oldu
pişirilecek çok tarif var evet, ama en uygunlarını birlikte fikir alışverişi yapalım istiyorum...
hem davet yapacak başka kızlara da fikir olur
ben oruçluyken aşırı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum,o yüzden çok aşırı yorulmayacağım fazla efor gerektirmeyen ama yine de güzel olmasını istediğim yemekler konusunda fikir istiyorum kızlar
kızlar iftara davetim var birkaç güne, ama ne pişireceğimi düşünmekten kafam çorba oldu
pişirilecek çok tarif var evet, ama en uygunlarını birlikte fikir alışverişi yapalım istiyorum...
ben oruçluyken aşırı tansiyon düşüklüğü yaşıyorum,o yüzden çok aşırı yorulmayacağım fazla efor gerektirmeyen ama yine de güzel olmasını istediğim yemekler konusunda fikir istiyorum kızlar
güveç de mantıklı canım yaa kafam karıştı vallahepiniz güzel şeyler yazıyorsunuz, hangisini seçsem acaba :44::44::44:
meze mutlaka yapıcam zaten canım, patlıcan közleyecektim...ama aklıma şu geldi...ali nazik varya bilirsin, patlıcanı yaptıktan sonra üzerine kıymalı sos döküyorsun, en son maydonoz la süslüyorsun..bunu mu yapsam acaba.... ya da sadece köz patlıcan mı yapsam sarımsaklı yoğurtlu...öff valla yemeği pişirmesi bile zor değil, karar vermesi en zoru...
Buda ikinci menum mevsim salata pure uzerinde langet veya sebzeli kofte,yayla corbasi tavuk sousu(azeri)kozlenmis patlican sarmisakli yogurtlu pacanga borekkızlar iftara davetim var birkaç güne, ama ne pişireceğimi düşünmekten kafam çorba oldu
mercimek yada yayla çorbası
zeytinyağlı sarma
gül böregi
arnavut cigeri
küçük güveçlerde tavuk
islim kebabı
salata
pilav
yoğurtlu 2 çeşit meze
dondurmalı tavuk gögsü tatlıda
benim menüm bu
Yaylaçorbası
Peynirli gül böreği (akşamdan hazırlayıp dolaba atabailirsin)
kürdan kebabı (bunuda bir gün önceden köftesini hazırlayıp patlıcanını kızartabilirsin)
pilav mutlaka komposto (mevsim için erik en iyisi)
güllaç (1 gün önceden yapabilirsin)
Benim menüm bu 1 gün önceden yapıp ertesi güne sadece fırına atmak ve çorba kalıyor
bu menüler iyiymiş
Sonuçta oruçlu kişi bunu kebap niyetine yer.
Şöyle ki;
Akşamdan zeytinyağlı bir yemek yap ortaya koymak için. Barbunya, fasulye, dolma vs.
Gündüz güveç için soğanı eti mantarı sotele güveçlere koy beklet. Akşam üstüne kaşarı rendele koy ve fırına at. Zaten kaşar erir.
Sigara böreği sar.
Yoğurtlu soğuk çorba iyi gider. Gündüz akşamdan ıslattığın nohut ve yarmayı kaybnat bırak. Akşam yoğurdunu karıştır zaten çok pratik.
Akşama pilav ve salata yap.
Tatlı olarak da güllaç
Hey masallah.
Cadirda halka acik davet mi bu, kirk cesit yemek. :)
Bana Allah yeter...
Memlekette bizde yapardik lahmacun. Burda firin falan yok pideciler var onlarda hic guzel olmuyor. Ozledim lahmacunucanım annemin klasik misafir iftar yemeği: lahmacun fındık lahmacun deriz mersinde buna,çorba,ayran,yeşillik,turşu..
çok rahat oluyor canım yorulmuyor insan nihayetinde gelen oruçlu ağırlayan oruçlu hem bereketlide oluyor
soganını doğra iç malzemeni hazırla yolla fırına
Yayla co4basiyla pirinc pilavi olmaz bence. Ikisi de pirincli. Domates corbasi olabilir. Patates puresine de gerek yok bence bosver yapmayin.o kadar güzel menüler yazmışsınız ki kızlar hepinize teşekkür ederim, hangisini seçsem bilemedim
sanırım tercihimi tavuktan yana kullanacağım ana yemek olarak...fırında...patates püresi ile birlikte..
yanına pirinç pilavı....
köz patlıcan salatası yoğurtlu sarımsaklı,
mevsim salata
çorba yayla çorbası üzerine tereyağı sosu..
son olarak zeytinyağlıya karar veremedim....sarma yapamam çok vakit alıyor ama dolma olabilir.... ya da acaba şakşuka mı yapsam, zeytinyağında kızrtılmış patlıcanla...
tatlı da büyük ihtimal şekerpare olacak..çok sevdiğim için o mantıklı geldi...
nasıl sizce, eksik yada fazla, yada absürt olmuş yakışmamış dediğiniz biri...
Memlekette bizde yapardik lahmacun. Burda firin falan yok pideciler var onlarda hic guzel olmuyor. Ozledim lahmacunuannene soyle beni de davetcetsin iftara
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?