iftar davetine ne hazırlasam, fikir lütfen....

HAFTAYA kaynanmlari yemege alicam dusundm menumm
Mercimek Çorbası ama baharat li ezogelin gibi
Etli nohut yemeği
Canak kofte ispanakli kasarli tarif oktay usta int var
Pilav
Hashasli tatli
Ekstra olaarak sarma rus salata normal salata

güzelmiş canım, fırında domates biberli bifteğin tarifini verirmisin sana zahmet, birde etleri yumuşak olması için marine falan ediyormusun...?
onun da tarifini verifmisin...

etleri şimdiden zeytin yagı kekik tuz karabiber acı biber karıştırdım saklama kabına koydum dolapta
yarın önce iki tarafını yagda kızartıyorum sonra kendi sulanıyor tavanın agzını kapatıyorum suyunu cekene kadar pişiriyorum
sonra fırın tepsisine alıyorum üzerine uzun ince dogradıgım biberleri soyup küçük küçük dogradıgım dometesleri çok azda yag sonrada fırına afiyet olsun

Kolay ve zengin bi sofra için bence köfteli köy çorbası basit bi çorba ama çok lezzetli,
etli bi fırın yemeği seçebilirsin köfte,biftek hangisi hoşuna giderse yanına pilav tabi.
patlıcan salatası ortaya koyarsınız ve mantar dolması tabaklara servis çok güzel oluyor,
nevzine diye yapılışı çok basit bir hamur tatlısı var denedim hem hafif hem lezzetli özellikle dondurmayla çok şık ve güzel oluyor.

CAnim firinda sebzeli baget,rus salatasi(haslanmis havuc yumurta patates taze salatalik tursu salatalik didilmis tavuk gogsuveya minicik minicik dogranmis kirmizi et bezelye azcik dereotu mayonez),pilav,domates corba,borek olabilir))kolay gelsin canim.

Canım bende cuma akşamına alacağım kismetse misafir 4kişilik bi yemek olacak bide ufaklık var onla 5 :) .benim menüm
Yayla çorbası
Pacanga böreği(olmasada olur)
Biber dolması
Karniyarik
Çerkez tavuğu
Çoban salata
Güllaç

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Fazla uğraşmak istemiyorum dediğin için...
Kızartmaya hiç girme derim.İftara yakın kızartma yapmak pek hoş olmuyor.Ama mesela önceden şakşuka gibi patlıcan kızartıp akşama soslayabilirsin.
Ben yaz iftarlarında zeytinyağlı çok seviyorum,soğuk soğuk güzel yeniyor.Barbunya veya yeşil fasulye olabilir.1 gün önceden yaparsın,tadı daha güzel siner.
Böreği de kızartma değil,fırında yapabilirsin,yine geceden sarıp buzdolabında saklarsın.Dörtte bir yufkadan yaparsan fazla gelebilir.Börek doymalık değil,çeşitlik olsun:) Ben sigara böreğinin kalını gibi sarıyorum,fırında pişiriyorum.İstersen pastırmalı kaşarlı yapabilirsin.
Ana yemek,en bingo yemeğin olsun.Hangisinde daha iyi ve pratiksen onu yap.Tek çeşit,yanına pilav veya bulgur,belki püre...
Yemeğine yakışıyorsa az sulu,naneli cacık.
Sofrayı zenginleştirmek için kuru kayısı,kuru incir ve cevizle süslenmiş peynir tabağı,küçük kaselerde zeytin ve hurma...Bunlar hem şık hem servis aralarında misafirlere atıştırmalık olur.
Tatlı olarak da şerbetli tatlı çeşitleri,baklava türü çeşitli hazır tatlılardan büyük bir tabak ve yanına kaymak.

Benim pazar gunu gelecek misafirlerim icin hazirladigim menu

Domates corbasi
Barbunya pilaki
Zeytinyagli fasulye
Firin makarna
Salata
Kurdan kebabi
Pilav
Patates puresi
Gullac

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bence ali nazik değil de bırak meze olarak kalsınlar, çünkü öyle yaparsan ali nazik de bir yemek ya hani mezelikten çıkacaklar. Yine de sen bilirsin, ali nazik de nefis bir yemek.

Buda ikinci menum mevsim salata pure uzerinde langet veya sebzeli kofte,yayla corbasi tavuk sousu(azeri)kozlenmis patlican sarmisakli yogurtlu pacanga borek

bu menüler iyiymiş :)

o kadar güzel menüler yazmışsınız ki kızlar hepinize teşekkür ederim, hangisini seçsem bilemedim
sanırım tercihimi tavuktan yana kullanacağım ana yemek olarak...fırında...patates püresi ile birlikte..
yanına pirinç pilavı....
köz patlıcan salatası yoğurtlu sarımsaklı,
mevsim salata
çorba yayla çorbası üzerine tereyağı sosu..

son olarak zeytinyağlıya karar veremedim....sarma yapamam çok vakit alıyor ama dolma olabilir.... ya da acaba şakşuka mı yapsam, zeytinyağında kızrtılmış patlıcanla...
tatlı da büyük ihtimal şekerpare olacak..çok sevdiğim için o mantıklı geldi...
nasıl sizce, eksik yada fazla, yada absürt olmuş yakışmamış dediğiniz biri...

Memlekette bizde yapardik lahmacun. Burda firin falan yok pideciler var onlarda hic guzel olmuyor. Ozledim lahmacunu annene soyle beni de davetcetsin iftara

Son düzenleme:
Yayla co4basiyla pirinc pilavi olmaz bence. Ikisi de pirincli. Domates corbasi olabilir. Patates puresine de gerek yok bence bosver yapmayin.

Börek olarak hazir yufkadan tavada börek olabilir...yogurt corbasi...köfteli patatesli yemek...pilav ve salata icecekte hosaf

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…