- Konu Sahibi KumkatNedir
-
Aman yap gisin.irmik toplarin varmis yanina kalbura bastida yapabilirsin.Kurufasulye suku bi yemek olsun diye mantida bizde yapilmazsa ilmaz misafire :) ondan seettik :)
Bence de kurufasulye pilav var listende ana yemek başlı başına bunlar zaten yanında da bi dünya bi şey daha hazırlıycaksın.. bence başka bi şey yapmayın
Meggieee çok yakışıklısın yawprofilini gördükçe gözüm gönlüm açılıyo
Çok basit aslında yarım saatte yapıyorum ben 15 dkda tüketiliyorAyyy ayyy ayyy şu Kıbrıs tatlısına sırf meraktan baktım!!!!
Nasıl muhteşem!
Nasıl elde edebilirim ki ben bunu!!!
Ayıpsın izlemeye bile alırımah ne fotoları vardı da sığmadı
Bundan sonra profil fotom bu albümden olcak takipte kal
Tarif alabilirmiyim.lutfennn :)Çok basit aslında yarım saatte yapıyorum ben 15 dkda tüketiliyor
Nette buldum ama güvenemedim tarifine.. zahmet olmazsa tarif rica etsem :)Çok basit aslında yarım saatte yapıyorum ben 15 dkda tüketiliyor
Bu sitedeki tarifi yapıyorum hep :)Tarif alabilirmiyim.lutfennn :)
Hemen altta canımNette buldum ama güvenemedim tarifine.. zahmet olmazsa tarif rica etsem :)
Yumurta kokusu oluyor mu?? O tada ve kokuya hiç gelemiyorum bi sürü malzeme de kullanıcam ziyan olmasın..Bu sitedeki tarifi yapıyorum hep :)
Kreması için
- 3 adet yumurta
- yarım su bardağı şeker
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- bir paket kabartma tozu
Şerbeti için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Kıbrıs tatlısı yapmak için öncelikle şerbeti yapın, çünkü kekin üzerine şerbet soğuk dökülecek. Bir tencereye suyu ve şekeri dökün, kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 15 dakika daha kaynatın. Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip soğuması için bekletin.
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
Keki için yumurtaları ve şekeri iyice çırpın, diğer malzemeleri de ekleyip karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye (ben büyük kare borcam kullandım) dökün.
160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün, soğuması için bekletin.
Kreması için krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blendırla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine bu kremsi muhallebiyi dökün. Üzerine bolca hindistan cevizi (ben ceviz serptim)serpin. Kıbrıs tatlısını buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.
Öncelikle misafir geleceği zaman daha önce yapmadığın bir tarifi deneme bence, olası bir aksilikte yeni yemeği yetiştirme fırsatı olmayabilir
En son C.tesi günü misafirim vardı, menüm şöyleydi, belki fikir verir sana ;
Yoğurtlu çorba (bunun tarifi yoktur annemin icadı bir aile çorbası =) )
İzmir köfte
Domatesli pilav
Zeytinyağlı fasulye
Zeytinyağlı biber ve kuru patlıcan dolması
Közlenmiş yoğurtlu patlıcan salatası
Mevsim salata ve vişne kompostosu
Börek
Çayın yanına tarçınlı-üzümlü kek
Tatlı olarak vişne soslu irmik tatlısı yanında dondurma(sütlü irmik favori tatlım, çok hafif olduğu için genelde tercihimdir)
Yok olmuyor kokusu. Ben keki ıslatmak suyuna nescafe de koyuyorum kahve aromasını seviyorum :)Yumurta kokusu oluyor mu?? O tada ve kokuya hiç gelemiyorum bi sürü malzeme de kullanıcam ziyan olmasın..
Dün akşam misafirim için yaptım. Gel misafirim olAyyy ayyy ayyy şu Kıbrıs tatlısına sırf meraktan baktım!!!!
Nasıl muhteşem!
Nasıl elde edebilirim ki ben bunu!!!
Sağol canım ya hemen yapayım da akşama kadar dinlenip lezzetletsin :)) o aromayı ben de seviyorum o şekilde deniycem.. tarif için teşekkürler..Yok olmuyor kokusu. Ben keki ıslatmak suyuna nescafe de koyuyorum kahve aromasını seviyorum :)
Ne yapcanı bılmem ama cok gevsek gordum sızı
daha yemek olacak tatlı olacak salatası cacıgı kızartması olacak masalar hazılanacak ta duş alınacak
bence ne yapıyorsan yap umaırm baslamıssındır yapmaya
Canım çok lezzetli oluyor aynen dinlendir :) Kahveli daha çok seviyorum eminim beğeniceksin rica ederimSağol canım ya hemen yapayım da akşama kadar dinlenip lezzetletsin :)) o aromayı ben de seviyorum o şekilde deniycem.. tarif için teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?