Iftara istenmeyen misafir

Onun yaşattıklarını o zevkine gidip gezerken ben eşimin arkasindaydim 1 Ay lik gelindim burda isler ters teksas gibi yer sırf karşı taraf siz bizim gelinimizi kaçırdınız bizde size yasaticaz derler diye 1 ay benim evimde yattılar tüfekle ben hayatımda silah görmemiş insandım tek başına yaşanılmadi olaylar ve ben küçükken de yaşadım bunları babamı da kabul etmiyorum abisini de ama herkes yanlış yaptığımı söylemiş demekki gerçekten problem bende ..o zaman biraz daha düşünmem gerek
Eşinizin abisi sizin babanız değil. Acısını babanızdan çıkaramadığınızı abiden çıkaramazsınız.

Eşinizin abisi sizin babanız değil. Acısını babanızdan çıkaramadığınızı abiden çıkaramazsınız.
Onca yasanilanin ve hissettiklerinizin bir önemi yok ister demirin ister çıldırın eşşek gibi eve kabul etmek zorundasınız diyosunuz yani

Ya davete herkes katılır, ya da davet vermezsiniz. Aynı evde yaşamakta olan 3 kişiden (Evlat-anne-kardeşler bi de) 2sini davet edip 1ini dışladığınızda, oradan olay çıkar. :) Eşinizden abisini tamamen dışlamasını, kvnizden evladına "Sen dur köşede" demesini de beklemeyin. İçinizin almamasını anlayabiliyorum almak zorunda da değil sizi doğrudan ilgilendirmese de, ortak eviniz eşinizle ve eş hatırı için katlanıp, idare edebilecek eşikte olmayabilirsiniz de eski yaşanmışlıklarınız yüzünden.

Ancak hayatınızdaki öfkeyi de olduğu gibi, tüm detaylarıyla bilmediğiniz bir başkasının aldatma ile yıkılan evliliğine yansıtmak sağlıklı değil, kendiniz için, terapi alın. Bunu "Abisine kucak açmak" için değil, kendinizi güçlü kılmak ve travmanızı anımsatan her olayda aşırı duygusal davranarak yanlışa sürüklenmemek için yapın. Sonrasında belli bir mesafede tutarsınız ilişkilerinizi.

Yaşadıklarınızı size babanız yaşattı, eşinizin abisi değil. Öncelikle bu durumu kabul ederek başlayın. Hayatınızdaki herhangi bir travmanın sebebini alakasız kişilere/olaylara bağlamamanız lazım.
Öte yandan o evde 3 kişi yaşıyor. Ve onlar eşinizin ailesi. Ya hiç kimseyi çağırmayacaksınız ya da birkaç saatliğine idare edeceksiniz. Ki hayatta neleri idare ediyoruz hepimiz. Bu büyüttüğünüz kadar önemli bir konu değil. Başka sebepler de var mı eşinizin abisini sevmemenize yönelik? Bana öyle geldi çünkü, bu konuda kılıf olmuş gibi duruyor açıkcası.

Onun yaşattıklarını o zevkine gidip gezerken ben eşimin arkasindaydim 1 Ay lik gelindim burda isler ters teksas gibi yer sırf karşı taraf siz bizim gelinimizi kaçırdınız bizde size yasaticaz derler diye 1 ay benim evimde yattılar tüfekle ben hayatımda silah görmemiş insandım tek başına yaşanılmadi olaylar ve ben küçükken de yaşadım bunları babamı da kabul etmiyorum abisini de ama herkes yanlış yaptığımı söylemiş demekki gerçekten problem bende ..o zaman biraz daha düşünmem gerek
Nerde yaşadığınızı gerçekten çok merak ettim.Bu ne saçma şey.

Öncelikle, sen bu davet olayını eşine söylerken, abisinin de o evde oturduğunu bilmiyor muydun? Karşı tarafı davet ederken şu gelsin, bu gelmesin diye davet olmaz. Ya herkes gelir, ya da kimseyi çağırmazsın.

Konunun ikinci kısmı da, sen babanla görüşüyor musun? Ve eşin, senin babanı eve sokmayacağı için mi, sen de onun abisini eve sokmamayı bilinçaltına yerleştirdin acaba?
Ben babamla görüşmüyorum söylediğiniz olabilir çünkü eşim babamı nasıl görüyorsa bende abisini öyle görüyorum yani evdeki sorun tek taraflı değil onlar benim yaralarımla çok oynadılar ve istemiyorum evimde kaynanamda çok çektirdi ama annedir diyip onu idare edebiliyorum

Onca yasanilanin ve hissettiklerinizin bir önemi yok ister demirin ister çıldırın eşşek gibi eve kabul etmek zorundasınız diyosunuz yani
yoo kabul etmek zorunda değilsiniz ama aynı evde yaşan insanlara sen gel sen gelme diyemezsiniz.

Benim babam eşime bir zarar vermedi ama abisi nin hataları yüzünden evliliğimiz hep zehir oldu şuan da çalışmadığı için bile biz kendi boğazımızdan kısıp bide onlara para gönderiyoruz ha bana soran varmı yok benim babam ona zarar vermedi ama onun abisi benim evime hayatıma zarar veriyor
Neden eşim de babamı eve almaz diyorsunuz o zaman?
Boğazınızdan kısıp, size sormadan keyfi çalışmayan kardeşine para gönderip sizi asıl mağdur eden kim? Eşiniz.
Bu ve başka sebeplerle yine kendisini sevmeyebilirsiniz ama aynı evde yaşayan annen ve kardeşin gelsin ama abin gelmesin demeniz doğru değil.

Yaşadıklarınızı size babanız yaşattı, eşinizin abisi değil. Öncelikle bu durumu kabul ederek başlayın. Hayatınızdaki herhangi bir travmanın sebebini alakasız kişilere/olaylara bağlamamanız lazım.
Öte yandan o evde 3 kişi yaşıyor. Ve onlar eşinizin ailesi. Ya hiç kimseyi çağırmayacaksınız ya da birkaç saatliğine idare edeceksiniz. Ki hayatta neleri idare ediyoruz hepimiz. Bu büyüttüğünüz kadar önemli bir konu değil. Başka sebepler de var mı eşinizin abisini sevmemenize yönelik? Bana öyle geldi çünkü, bu konuda kılıf olmuş gibi duruyor açıkcası.
Sadece geçmişten düğün alışverişinde bizi zorla bir yere götürüp oraya borclandirmasi,nişanlılık suremiz 1 yıl olacaktı bekliycektik eşimle taniycaktik birbirimizi ama abisi yurtdışına gidicem diye ailemi kandırdı dugun3 ayda yapıldı 1aylik gelindim abisi başkasıyla gitti o gidince eşim ve ailesiyle aylarca insan içine çıkamadık haliyle çok etkilendim

Ya davete herkes katılır, ya da davet vermezsiniz. Aynı evde yaşamakta olan 3 kişiden (Evlat-anne-kardeşler bi de) 2sini davet edip 1ini dışladığınızda, oradan olay çıkar. :) Eşinizden abisini tamamen dışlamasını, kvnizden evladına "Sen dur köşede" demesini de beklemeyin. İçinizin almamasını anlayabiliyorum almak zorunda da değil sizi doğrudan ilgilendirmese de, ortak eviniz eşinizle ve eş hatırı için katlanıp, idare edebilecek eşikte olmayabilirsiniz de eski yaşanmışlıklarınız yüzünden.

Ancak hayatınızdaki öfkeyi de olduğu gibi, tüm detaylarıyla bilmediğiniz bir başkasının aldatma ile yıkılan evliliğine yansıtmak sağlıklı değil, kendiniz için, terapi alın. Bunu "Abisine kucak açmak" için değil, kendinizi güçlü kılmak ve travmanızı anımsatan her olayda aşırı duygusal davranarak yanlışa sürüklenmemek için yapın. Sonrasında belli bir mesafede tutarsınız ilişkilerinizi.
Anladım birden fazla kişi yazdı demekki problem bende bir psikologa görünmeyi mutlaka düşünüyordum demekki çoktan zamanı gelmiş teşekkurler

Gördüğünüzde panik atak geçirecek kadar ciddi bir probleminiz varsa doktora gidin. Bu adam kocanızın abisi, çocuğunuz varsa amcası. Yaptığı yanlış evet ama yanlışı size değil karısına/çocuğuna yapmış. Nereye kadar görüşmekten kaçacaksınız? Küçük kaynınızı arayıp annemi al gel demeniz de aşırı mantıksız bir hakaret olur, olaylar çok büyür. Yapmayın sakın öyle bir şey

Ayni evden bir kisiyi cagirip birini cagirmazsaniz olay çıkar, kayinvalidenizde gelmez, ustelik size bilenirler. Aile mevzularında cogu zaman kol kirilir yen icinde kalir. Su an gorusmek istemesenizde mutlaka ayni ortama girmek zorunda kalacaksiniz. Travmanizi anliyorum ama bu sekilde aile hayatinizi surduremezsiniz.
Ayni sekilde esinizde babaniz icin gelemez, kapiya koymam diyemez. Evladi olarak siz babanizi affederseniz esiniz bunu kabul etmeli.

Hicbirini cagirmamak en iyisi ya. Neden eşinizi aciklama yapmak, kaynananin "o size napti ki" savunmalarini dinlemek zorunda birkacaksiniz ki? Ne gerek var.

Adam size bir şey yapmamış ki. Babanızla çözmediğiniz travma sadece sizi ve babanızı bağlar. Eşinizin ya da abisinin bu konuda bir sorumluluğu ve söz hakkı yok. Adamın evlilikleri için de sizin konuşma hakkınız yok. Maddi yardım yapmanız bambaşka bir konu. Ben olsam asıl onu sorun ederdim.

Anladım birden fazla kişi yazdı demekki problem bende bir psikologa görünmeyi mutlaka düşünüyordum demekki çoktan zamanı gelmiş teşekkurler

Gidin tabii; panik atak filan demişsiniz, teşhisi kendiniz koydunuz sanırım. Yapmayın da böyle. :) Bunu da neden diyorum, kendi alanınıza insan sokmamak, lafınızı geçirmek için alışkanlık da yapabilirsiniz bunu ki bu da çok tehlikeli. Şey gibi hani gelinine laf geçirmek için bir anda bayılıvererek oğlunun aklını alan kvler, hastalıkları kullanarak işini gördürmeye çalışanlar gibi... Bu sefer dışarıdan samimiyetiniz de sorgulanmaya başlar "Bu da hep kayını geleceğinde bayılıveriyor, sahte sahte haller" filan demeye de başlarlar, gerçek dertlerinize de inanmaz olurlar, yine sizin başınıza patlar kabak. :)

Siz önünü alın sizdeki bu halin. Çok yanlış yaptırır travmalar insana, hareketlerinizin sebebini izah edemez hale gelirsiniz tedavi almadıkça, dışarıdan tuhaf görünmeye başlarsınız. Kimse "Ay yaralı guzuum" diye sarmaz, sarmasını da beklemeyin zaten. Siz saracaksınız kendinizi. Bunun adresi de psikolog, gerekirse psikiyatr. Ertelemeyin lütfen.

yoo kabul etmek zorunda değilsiniz ama aynı evde yaşan insanlara sen gel sen gelme diyemezsiniz.
Işte kabul etmek zorunda değilsin diyosunuz sonra karışamazsınız diyorsunuz ben abisiyle görüşmesine değil evime gelmesine karşıyım ya en basit dayısının kızı evlenirken bile arabada abisi var diye eşim beni götürmedi düğüne o zaman sen abimle aynı ortamda bulunmak istemiyorsun diye almadım diyodu da şimdi ne değişti bende çağırmam o zaman kimseyi diyorum ona da olmaz diyor eee nolcak böyle diyerekten sizlere sormak istedim

Back
X