- 11 Ocak 2012
- 10.411
- 2.199
- 248
- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
canım benm ya ben bu konularda çok soğukkanlıyımdır nedense annem çok çok telaşa kapılır ama olanı verirdim yanınada bi kaç alternatif bişi sunardım herhalde
olanı verirsin tamam da hiç bişey olmadığını da düşünelim mesela...hiç yemek yok aniden geldiler diyelim... işte alternatiflerin nelerdir...:)
o gün ne pişirdiysem onları yeriz hep beraber ha tabi extra bişiler yaparım yanına ne bilim tavuk sote gibi yeşil fasulye gibi
olanı verirsin tamam da hiç bişey olmadığını da düşünelim mesela...hiç yemek yok aniden geldiler diyelim... işte alternatiflerin nelerdir...:)
ani misafir zor ya insan panik oluur
aynen canım ya, bendeki talih de hep ani ve habersiz gelir misafirlerim :)
buzlukta tavuk yada et varsa düdüklü tencere varsa işlem tamamdır hemen koyarım eti yarım saate pişer et sote olur tavuk sote olur tas kebabı olur.yanına hemen bir tarhana çorbası o kaynarken pirinçpilavı tamamdır.hiç paniklemem mutfakta iyiyimdir ben
buzlukta yemekler olsa bu gibi durumlar için hiç fena olmaz. içliköfte felann
hemen tarhana corbası yaparım en hızlısı
fırın makarna yapabılırım ( corbalar yenene kadar ustu kızarr)
bıde tavuk falan yaparım sanırım
salatada yetısebılır
canım zahmet olmazsa fırın makarnayı nasıl yapıyorsun tarifini yazarmısın....bana çok basit yemek gibi geliyor o yüzden hiç yapmadım, ama duyuyorum hep çok beğenerek anlatıyorlar....bi zahmet yazsan sevinirim...
çok teşekkür ederim canım. mutlaka deneyecem...yalnız bişey sorcam sütü 3 bardak demişsin ya su bardağı dimi...cok kolay ve en azaından makarna gıbı basıt gorunmuyor
ben goz kararı yapıyorum tatlım 2 kısıyız bız
bı paketın 3 te bırı makarnayı haslıyorum
sonra suzup soguk sudan gecırıyorum
besamel sos yapıyorum
oda goz kararı ne cok cıvık ne katı bı sos olacak
genelde katı yag ıle yaparlar ben sıvı yagı kızdırıp sute gore ben 2 yk un koyuyorum mesela hafıf kavrulunca 3 bardak sutu eklıyorum sureklı karstırarak
sonra tuz ve karabıber kaynayınca haslanmıs makarnayla sosu karıstıryorum koyu olursa sut ekleyebılırsın
yaglanmıs borcama dokuyorum ustune bol kaşar rendelıyorum ustu kızarana kadar 180 derece fırında kızartıyorum
umarım anlatabıldım ama bu benım goz kararım he bırde hazır besamel sos var o da guzel oluyo herseyı tam kıvamında oluyor
bıde buzlugumda her zman sıgara boreği olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?