- Konu Sahibi gazeldustubaglara
-
kapakla tencerenin arasın bi parça tülbent yada kağıt havlu koyarsın onlar çorbaları içene kadar demlenir tatlımpirinç pilavı için biraz demlenme süresi lazım değilmi :) lapa demesinle sonra canım :)
bende markette satılan hazır tavuk kofteler var onlarda guzel oluyo dolapta
bulundurmak gerekıyo aslında pratık olur yanına patates kızartması ,çorba, salata
isteğe gore pılav bunlar çabuk olur.sonrasında karpuz,dondurma iyi gıder canım.
şimdi düşündümde banada anıden bırı gelse panık olurum bız bırde aksam bişey
yıyemıyoz dıye çorba bıde aparatıf bışey yapıyorum anıden
misafır gelse pöfff benimde elim ayağıma dolanır.
çok teşekkür ederim canım. mutlaka deneyecem...yalnız bişey sorcam sütü 3 bardak demişsin ya su bardağı dimi...
çok güzel ve lezzetli bi tarife benziyor canım... bir arkadaşım aynı beşamel sosla, patates pişiriyor fırında... patatesleri aynı kızartm şeklinde doğrar gibi parmak parmak doğruyor tepsiyi yağlayıp döşüyor patatesleri, sonra o senin karışımından yapıyor ve üzerine döküyor sonra da kaşar rendeliyor...çok beğenmiştim yediğimde...demekki bu beşamel sos her şeye kadir.. :) her şeye yakışıyor demekki...bi iki kere yapmıştım tarif üzerine ama çok uzun zaman geçti unutmuşum, tekrar deneyecem senin fırında makarna tarifinle... çok sağol canım.. yarın akşam nasip olursa menümü sen belirledin :) bu akşam yapacaktım ama eşim kabak kızartması istedi sarımsaklı yoğurtlu çayla içelim dedi..bugün onu yapıcam..yarında niyetim fırında makarna...çok sağol canım...burdan yazarım sana lezzetinin nasıl olduğunu...:) bu beşamel sos olayını geliştirmem lazım..açıkçası annem pek sevmezdi böyle sos veya krema olaylarını o yüzden haliyle bende öğrenmemiştim... ama annemle çok zıttız bu konularda...ben soslu baharatlı kremalı yemeklere bayılıyorum... mesela annemin kısırı ile benimki çok farklıdır...o pek baharat kullanmaz sadece tuz ve pul biber...ama ben ne kadar baharat varsa atarım içine... bu bi örnek ama genelde hep böyle...soslara da bayılırım...basit bi makarnaya bile özenle uğraşırım....sarımsaklı domatesli biberli sos yaparım.. içine de kekik atarım yeme yanında yat....annem haşlar tereyağı döker koyar sofraya...ama dikkat ettimde benim aptığım şekil daha çok beğeniliyor ve bitiyor sofrada... :) anneme takılırım bazen boynuz kulağı geçer doğrumu anne derim güler :)evet canım makarnana gore goz kararı koy yapa yapa ogrenırsın
ben besamelı bol sevıyorum mesela...
bak bıde makarnadan su boregı var
2 3 yufka 1 paket kelebek makarna 1 kalıp peynır yarım bag maydanoz 1 2 yumurta 1 cay bardagı yag 1 caybardagı sut ( malzemeyı kndıne gore ayarlayabılırsın)
makarnayı hasla peynır maydanozla ıyıce katıstır sonra tepsıye yufkayı ser sutlu mazemeden dok makarnalı harcın yarısını dok bı kat daha yufka ser yıne sutlu karısımı dok makarnalı ıcten koy bı kat daha yufkayı ser kalan sutlu karısımı da boregın ustune dok 180 derecede pısır
cok kolay ve guzel bı borek bak buda
bugun pıde yaptım canım 10 dkmı almadı tabı ben mayaladım hamuru falan bekledım ama sen fırından hazır mayalı hamur alabılırsın
tepsıye elınle hamuru yay ıc harcı parmaklarınla aynı lahmacun gbı ser ve kenarlarını kıvır pıde seklıne getr yanı
200 derecelık fırının alt gozunde ustu kızarana kadar pısır
ıcıne 200 gram kadar kıyma 1 2 soganı domates bıberı tuzu kucuk kucuk kıyıp elınle yogur...
cıkarmaya yakın pıdenın kenarlarına katı yag sur...
bukadar
çok güzel ve lezzetli bi tarife benziyor canım... bir arkadaşım aynı beşamel sosla, patates pişiriyor fırında... patatesleri aynı kızartm şeklinde doğrar gibi parmak parmak doğruyor tepsiyi yağlayıp döşüyor patatesleri, sonra o senin karışımından yapıyor ve üzerine döküyor sonra da kaşar rendeliyor...çok beğenmiştim yediğimde...demekki bu beşamel sos her şeye kadir.. :) her şeye yakışıyor demekki...bi iki kere yapmıştım tarif üzerine ama çok uzun zaman geçti unutmuşum, tekrar deneyecem senin fırında makarna tarifinle... çok sağol canım.. yarın akşam nasip olursa menümü sen belirledin :) bu akşam yapacaktım ama eşim kabak kızartması istedi sarımsaklı yoğurtlu çayla içelim dedi..bugün onu yapıcam..yarında niyetim fırında makarna...çok sağol canım...burdan yazarım sana lezzetinin nasıl olduğunu...:) bu beşamel sos olayını geliştirmem lazım..açıkçası annem pek sevmezdi böyle sos veya krema olaylarını o yüzden haliyle bende öğrenmemiştim... ama annemle çok zıttız bu konularda...ben soslu baharatlı kremalı yemeklere bayılıyorum... mesela annemin kısırı ile benimki çok farklıdır...o pek baharat kullanmaz sadece tuz ve pul biber...ama ben ne kadar baharat varsa atarım içine... bu bi örnek ama genelde hep böyle...soslara da bayılırım...basit bi makarnaya bile özenle uğraşırım....sarımsaklı domatesli biberli sos yaparım.. içine de kekik atarım yeme yanında yat....annem haşlar tereyağı döker koyar sofraya...ama dikkat ettimde benim aptığım şekil daha çok beğeniliyor ve bitiyor sofrada... :) anneme takılırım bazen boynuz kulağı geçer doğrumu anne derim güler :)
aynen tatlım anneler cok sos baharat vs kullanmaz
bende turk mutfagı harıcındekı mutfaklarada meraklandım bu sıra ufak ufak soslar tarıfler denıyorum
bu arada 15 aylık evlıyım makarna bıle yapmamıstım kendı kendıme ogrendım baya
umarım makarnayı begeınırsınız tuzunu ayarlamak zor olucak orucluysan malesef
haklısın canım ama göz kararı atacam artık tuzunu kısmet artık :) sağolsun eşim öyle çok tuzlu olmuş az olmuş gibi söylenipde kırmaz :) ne koyarsam önüne yer allah razı olsun...bende geçen ay 3 sene oldu evleneli... annem hastaydı ben bekarken mutfak yemek temizlik işleri bana bakardı hep ufacık yaşta yemekleri öğrendim iyi oldu bu vesileyle o yüzden pek zorluk çekmedim...ama annelerin bi huyu vardır ki bilmiyorum senin annen nasıldı ama benimkinin değişik tadlara hiç merakı yoktu ne bildi öğrendiyse yıllarca pişirir giderdi..hatta ben bişey deneyecek olsam yeni bi tarif falan tv den netten yapacak olsam hiç istemezdi :) eski köye yeni adet derdi ama benimde huyum yeni şeyler denemesini seviyorum...beşamel sosda bunlardan biri...bi kaç kez yapmıştım ama baya oldu tekrardan aktif hale getirecem sayende :)
eheh sen baya tecrubelısınn yenı seyler dener annem... hatta babam cok cılgındır oda yemek yapar ama hep bole garıp tarıfler bulur ben ona cekmısımyenılık guzeldır
ınsallah annecıgın ıyıdır gecmıs olsun
anneminki geçici bi hastalık değil canım..belinde fıtık var ve bu fıtığın tedavisi yok...sadece ömür boyu temkinli hareket etmek zorunda... sürekli aklında tutacağı bi rahatsızlık...şükür yinede...allah dermansız dert vermesin..dert verip derman aratmasın inşallah kimseye....allah razı olsun canım...
nasıl oldu merak ettım
selam canım özür dilerim valla yazmayı unutmuşum..:) oysa sofradayken aklımdaydın inan gece girince yazayım diyordum başka bi bölümde daldık gitti unutuvermişim :) kusuruma bakma artık... paketin yarısı kadar haşladım dizdim diktörtgen borcama aynı karışımı yaptım döktüm kaşarıda bolca rendeledim nar gibi kızardı...hala tadı damağımda çok beğendi eşimde..standart makarna gibi değildi hiç resmen güzel özenilmiş bi fırın yemeği gibiydi...:) öncede adını her duyduğumda alt tarafı makarna diyordum ama öyle dğilmiş :) çok güzeldi canım tarifin muhteşem... yalnız tek hatam şu oldu, karışım biraz fazla geldi biraz cıvık gibi oldu..bi dahaki sefere daha az koyacam :) bu deneme oldu bi dahakine daha garanti olacak inşallah...:) aynı tarifi patatesle deneyecem arkadaşaım yapıyordu... bakalım nasıl olacak...tekrar teşekkürler canım... görüşelim her zaman özelden de yazabilirsin... öptüm iyi bak kendine...
ah cok sewındım yapa yapa duzelıcek... makarnayı ayrımı dızdın borcama o harcla karstrman lazımdı ole yaptın dımı yoksa makarna ayrı besamel ayrı cıvık cıvık olur
afıyet olsun
ekledım senı sende ne zaman ıstersen yaz canım
aaaaa :) öylemiydi yaa..:) ben makarnayı dizdim sonra karışımı dökmüştüm :) meğer ondan cıvık olmuş...ama yinede güzeldi..teşekkür ederim...çok güldüm kendime yaa :)
allah ıyılıgını versın ya hahahahahahah koptumbıde cıvık olmus dıo ahahahahahahahahaha
çok sekersın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?