- 28 Ocak 2009
- 34.384
- 57.600
- 1.123
- Konu Sahibi smollgirl20
-
Yanlis anliyorsunuz ne yedikleri dehil.mesele ...oruclu olan benim cok uzun süre oruc tutuluyor cocuk da var baya zorlaniyorum onlari cagamrka zorundamiyim diye sormustumSiz sevap için çağırmalısınız isterseniz,dinimiz hoşgörü dini ben babama bile “Neden tutmuyorsun?” demem haddim değil.
Eşiniz istiyorsa çağırırsınız siz ne yerseniz onu koyarsınız önlerine.
Heh tamsa bu isteOruç tutmayan insanları neden iftara çağırmak gerekir ki.
Bir tanıdığım vardı, iftari Ramazan'ı yaşamak istediğini söylerdi. İşin komiği iftara bir sürü yemek hazirlatan adam oruç tutmuyor aksine 7 24 de yemek yiyordu. Mantığa gel.
Ben orucluyum ama oruç tutmayani iftara çağırmam. Ramazan bitince davet ederim.
Ramazan da sonra olsa evet o dedikleriniz yormaz oruclu bir insanin lahmucun yapmasi işkence gibi geliyor bana misafir oluncadateferruat ister istemez artiyorYemeğe gelecekler olarak düşün
İftara değil
Sanki bir akşam yemeğine davet ediyormuşsun gibi
Bir çorba
Ve lahmacun
Bunlar seni yormaz
Fırına iç harcını ver hop hazır
Ama.olmiuot iste 4 tane aile buyugunu tek basina oruc tutan birinin agarlamasi bana eziyet mis gibi geliuorCagirin ne olacak ki hepsinin bir bahanesi var demişsiniz ama bahane degil saglik problemi var şeker hastalarinin oruç tutması cok sakincali.
Ben oruc tutuyorum annem tutamiyor çünkü şeker hastası şimdi bizi iftara davet edenler sadece benimi cagirsin,bir de onlara sorun belkide tutmak istiyorlar ama sağlıkları el vermiyor böyle düşündugunuzu duysalar ne kadar üzülürler
Lahmacun en kolayıRamazan da sonra olsa evet o dedikleriniz yormaz oruclu bir insanin lahmucun yapmasi işkence gibi geliyor bana misafir oluncadateferruat ister istemez artiyor
Lahmacunla bitmiyor iste temizligi de var bunun ben orucluyken ince temizlik yapmam halsiz olurum.genelde sadece ibadetle geciririm diyebilirim cagarmicam ya karar verdim zatenLahmacun en kolayı
Fırına göndereceksin lahmacunu sen yapmayacaksın ki
Neyse sen bilirsin tabiki
Birgün idare edeceksin artık
Ayni durumda senin ailen de olabilirdi hastalar ama oruc tutamiyorlar sen iftara almak istiyorsun ama esin hayir diyor kirilmaz misin.Ama.olmiuot iste 4 tane aile buyugunu tek basina oruc tutan birinin agarlamasi bana eziyet mis gibi geliuor
Bencede çağırma zatenLahmacunla bitmiyor iste temizligi de var bunun ben orucluyken ince temizlik yapmam halsiz olurum.genelde sadece ibadetle geciririm diyebilirim cagarmicam ya karar verdim zaten
Tüm gün ibadet yapıyorum diyor ama yaşlıları menmun etmenin mutlu etmenin onları agirlamanin da bir nevi ibadet olduğunu bilmiyor sanırım konu sahibi.ramazanın ruhuna uyan bir davranış değil
gerçi inançlı biri değilim ama inananların ağzından düşmeyen paylaşma hoşgörü vs vs terimleri size yabancı heralde
birgün çağrıp yemek vermek bu kadar sıkmamalı
dün gelinler hakkında söylediklerime iyi bir örneksin
Burada eşinizle aranızdaki diyalog önemli. Mesela eşiniz sizin ailenize karşı nasıl? Onları önemsiyor mu? Eğer öyle ise siz de istemeseniz dahi eşinizin hatrı için 1 akşam onlara tahammül edebilirsiniz. Şayet eşiniz sizin ailenize karşı soğuk ve özverisiz ise siz de onun ailesine 1 akşam da olsa hizmet etmek zorunda değilsiniz.Arkadaslar malum iftar davetleri de basladi ramazanla birlikte..ben esimin ailesiyle aram iyi dehol ama arada mecburiyetten gorusuyoruz...şimdi yakinda baslarlar iftara davet etmeye gorusme bahanesi zaten ramazanda bisey diyemiyorum diye 2 3 kez iftara cagrirlar..esim.ayip plur diye zorla goturuyor orucluysam yemek bile yemrden geliyorum bogazimdan gecmiyor cunku o evde...gelelim meseleye ben zaten zorla davetlerine gidiyorum birde cagarmak gerekiyor..ama ne kaynanam ne kp ne gorumce ne de gprumcenin esi oruc tutmuyor hepsinin bahanesi var ..bu beni ilgilendirmiyor tabiki ama sirf gittim diye onlari cagarmak zorunda hissediyorum oruclu olan benim oruc tutmayan bir aileyi neden iftara cagirayim? Gecen sene esimin hatri icin cagardim onlarda cagrilmak bekliyordu anliyordum..ama bigelfiler kimse oruclu dehil..birtek esimle ben orucluyuz..ben bide evde cocukla zor yemek temizlik yapmisim...seker hastasi hepside yemisler biraz atisturmislar ole gelmisler ..bir suru emek veriliyor sonucta...ya benim.hic icimden gelmiyor bunlari cagsrmak..zaten hoslanmiyorum.bu tarz zorundaliklardan..oruc tutsalar neyse tabiki cagirmak isterim ama durum.boyle siz nasil.davranirdiniz arkadaslar?
Yaslilari memnin mutlu ediyorum da orucluyken biraz kendimi dusunmek zorundayimTüm gün ibadet yapıyorum diyor ama yaşlıları menmun etmenin mutlu etmenin onları agirlamanin da bir nevi ibadet olduğunu bilmiyor sanırım konu sahibi.
Benim ailem esime asiri hosgorulu ogullari gibi davranirlar o da onlara karsi aynen oyledir...ama onun ailesi beni dislar gelin gorurler cok da cektim bende bu sekilde tek gecelik yemegi bile istemez olurumBurada eşinizle aranızdaki diyalog önemli. Mesela eşiniz sizin ailenize karşı nasıl? Onları önemsiyor mu? Eğer öyle ise siz de istemeseniz dahi eşinizin hatrı için 1 akşam onlara tahammül edebilirsiniz. Şayet eşiniz sizin ailenize karşı soğuk ve özverisiz ise siz de onun ailesine 1 akşam da olsa hizmet etmek zorunda değilsiniz.
Yok canim.esim onlar tutmadigi icin israr etmiyor artik es konusunda pek problem yok aslinda da onlar acisindan duaunuyorum beklerlermi ki diyeSen davet etme eşin illa çağıralım derse ben oruç halimle hazirlik yapmaya zorlaniyorum dersin. Dışardan mekan ayarlasın hep beraber dışarda iftar edin madem.
Bir günden hiç bı şey olmaz bunu kendiniz de biliyorsunuz. Bahanelere siginmayin. İstemediginizi herkes anladı. Eşiniz de zaten anlayacaktır. Ben eşinizin yerinde olsam ben de sizin ailenizi hayatta o eve sokmazdim.Yaslilari memnin mutlu ediyorum da orucluyken biraz kendimi dusunmek zorundayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?