İftarci meselesi?

Cagirin ne olacak ki hepsinin bir bahanesi var demişsiniz ama bahane degil saglik problemi var şeker hastalarinin oruç tutması cok sakincali.

Ben oruc tutuyorum annem tutamiyor çünkü şeker hastası şimdi bizi iftara davet edenler sadece benimi cagirsin,bir de onlara sorun belkide tutmak istiyorlar ama sağlıkları el vermiyor böyle düşündugunuzu duysalar ne kadar üzülürler
 
Oruç tutmayan insanları neden iftara çağırmak gerekir ki.

Bir tanıdığım vardı, iftari Ramazan'ı yaşamak istediğini söylerdi. İşin komiği iftara bir sürü yemek hazirlatan adam oruç tutmuyor aksine 7 24 de yemek yiyordu. Mantığa gel.

Ben orucluyum ama oruç tutmayani iftara çağırmam. Ramazan bitince davet ederim.
 
Siz sevap için çağırmalısınız isterseniz,dinimiz hoşgörü dini ben babama bile “Neden tutmuyorsun?” demem haddim değil.

Eşiniz istiyorsa çağırırsınız siz ne yerseniz onu koyarsınız önlerine.
 
Arkadaslar cagar.nolcak falaj diyorsunuz ama iclerindr tek oruclu olan benimmm...17 saat orucluyiz bu sicak ve uzun zamanlarda...mesele onlari yedirmek icirmeye gocunmak degil ..oruclu olmamve orucluyken oruclu olmayani agarlamanin zorlugu...normal zamanda oruclu dehilken gelsinler ama ben oruc tutarke onlari iftara cagarmak şartmi ya gercekten????
 
Yanlis anliyorsunuz ne yedikleri dehil.mesele ...oruclu olan benim cok uzun süre oruc tutuluyor cocuk da var baya zorlaniyorum onlari cagamrka zorundamiyim diye sormustum
 
Heh tamsa bu iste
Ramazan bitince gelsinler ille ramazan diye iftara onlari cagarmka zorundamiyim kaldiki daveti verecek kisi oruclu bide
 
Yemeğe gelecekler olarak düşün
İftara değil
Sanki bir akşam yemeğine davet ediyormuşsun gibi
Bir çorba
Ve lahmacun
Bunlar seni yormaz
Fırına iç harcını ver hop hazır
Ramazan da sonra olsa evet o dedikleriniz yormaz oruclu bir insanin lahmucun yapmasi işkence gibi geliyor bana misafir oluncadateferruat ister istemez artiyor
 
Ama.olmiuot iste 4 tane aile buyugunu tek basina oruc tutan birinin agarlamasi bana eziyet mis gibi geliuor
 
Lahmacun en kolayı
Fırına göndereceksin lahmacunu sen yapmayacaksın ki
Neyse sen bilirsin tabiki
Birgün idare edeceksin artık
Lahmacunla bitmiyor iste temizligi de var bunun ben orucluyken ince temizlik yapmam halsiz olurum.genelde sadece ibadetle geciririm diyebilirim cagarmicam ya karar verdim zaten
 
Allah aşkına oruçlu iken oruçlu olmayanı iftara çağırmakta ne var sanki. Yabancı değil eşinizin ailesi. Ramazan ayı demek hoşgörü demek paylaşmak demek kuslukleri gidermek demek sadece aç kalmak değil benim bildiğim. Oruç tutmaya bilirler doğru ama eşinizin ailesi kendi gelinleri iftara çağırdı diye mutlu olurlar yaşlı insanları menmun etmiş olursunuz. Oruçlu iken yemek yapmak o kadar da zor bı şey değil çok abartmissinjz. Ayrıca adamlar sizi iyi niyet gösterip iftara çağırmış ben de çağırmak zorunda kalacam diye dert etmissiniz. Bence sadece aç kalarak ibadet yapmayin biraz da manevi olarak kendinizi geliştirin. Hayat arkadaşınızın ailesini ramazan da bir gün çağırarak ne ölürsünüz ne de bayilirsjniz. Bu kadar abartmayin.
 
Ama.olmiuot iste 4 tane aile buyugunu tek basina oruc tutan birinin agarlamasi bana eziyet mis gibi geliuor
Ayni durumda senin ailen de olabilirdi hastalar ama oruc tutamiyorlar sen iftara almak istiyorsun ama esin hayir diyor kirilmaz misin.

Havalar cok sicak benim bulundugum sehirde mersin sicagini dusunun simdi bile disarisi yanıyor her taraf acik kapi pencere evet zor oluyor ama ben olsam cagirirdim.Pide lahmacun yaptirirsiniz disariya 1 günlük idare edilir.
 
Lahmacunla bitmiyor iste temizligi de var bunun ben orucluyken ince temizlik yapmam halsiz olurum.genelde sadece ibadetle geciririm diyebilirim cagarmicam ya karar verdim zaten
Bencede çağırma zaten
Ne hayrı kalır ki bunca söylenmeden zaten
Senin Çağırasın yok,temizlikti yemekti oruç değillerdi şöyleydi böyleydi diyorsun
Başka birini çağırdığında,oruçlu olmayacakmısın?
Bin bahane ürettin
Görmek istemiyorum,onları çağırmak istemiyorum diyeceksin,işte bukadar
 
Tüm gün ibadet yapıyorum diyor ama yaşlıları menmun etmenin mutlu etmenin onları agirlamanin da bir nevi ibadet olduğunu bilmiyor sanırım konu sahibi.
 
Sen davet etme eşin illa çağıralım derse ben oruç halimle hazirlik yapmaya zorlaniyorum dersin. Dışardan mekan ayarlasın hep beraber dışarda iftar edin madem.
 
Burada eşinizle aranızdaki diyalog önemli. Mesela eşiniz sizin ailenize karşı nasıl? Onları önemsiyor mu? Eğer öyle ise siz de istemeseniz dahi eşinizin hatrı için 1 akşam onlara tahammül edebilirsiniz. Şayet eşiniz sizin ailenize karşı soğuk ve özverisiz ise siz de onun ailesine 1 akşam da olsa hizmet etmek zorunda değilsiniz.
 
Benim ailem esime asiri hosgorulu ogullari gibi davranirlar o da onlara karsi aynen oyledir...ama onun ailesi beni dislar gelin gorurler cok da cektim bende bu sekilde tek gecelik yemegi bile istemez olurum
 
Sen davet etme eşin illa çağıralım derse ben oruç halimle hazirlik yapmaya zorlaniyorum dersin. Dışardan mekan ayarlasın hep beraber dışarda iftar edin madem.
Yok canim.esim onlar tutmadigi icin israr etmiyor artik es konusunda pek problem yok aslinda da onlar acisindan duaunuyorum beklerlermi ki diye
 
Yaslilari memnin mutlu ediyorum da orucluyken biraz kendimi dusunmek zorundayim
Bir günden hiç bı şey olmaz bunu kendiniz de biliyorsunuz. Bahanelere siginmayin. İstemediginizi herkes anladı. Eşiniz de zaten anlayacaktır. Ben eşinizin yerinde olsam ben de sizin ailenizi hayatta o eve sokmazdim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…