İftarci meselesi?

Zaten en basinda dedim gorusmuyorum pek mevbur kalmadikca istemiyorum diye belirttim!! O yazdiklarinizda evet tumunu kapliyor ..zaten gorusmek istemedigim insanlar icin de neden orucluyken kendimi bunaltayim..kaldiki onlar tok ve keyifli gelicekler gun boyu orucluyken kosturan ac susuz ben olucam

Yok canim.esim onlar tutmadigi icin israr etmiyor artik es konusunda pek problem yok aslinda da onlar acisindan duaunuyorum beklerlermi ki diye

Boşver o zaman madem eşin ısrar etmiyor hiç kendine dert çıkarma. Zaten sevdiğin insanlar olsa bir peynir bir zeytin bir pideyle de iftar edersin yorulmazsin bile ama böyle sevaba gireceğine günaha gireceksin hiç gerek yok :)

Benim ailem esime asiri hosgorulu ogullari gibi davranirlar o da onlara karsi aynen oyledir...ama onun ailesi beni dislar gelin gorurler cok da cektim bende bu sekilde tek gecelik yemegi bile istemez olurum
Haklısınız tabi insan sevgi görmediği yeri sevemiyor. Ama en azından eşiniz üzülmemiş olacak. Sonuçta ailesi. Ailesinin tavırlarının bedelını o ödemesin. Dilerim bir gün kıymetinizi anlarlar

Bir günden hiç bı şey olmaz bunu kendiniz de biliyorsunuz. Bahanelere siginmayin. İstemediginizi herkes anladı. Eşiniz de zaten anlayacaktır. Ben eşinizin yerinde olsam ben de sizin ailenizi hayatta o eve sokmazdim.
Esimi ailem el ustunde tutuyor esimin ailesi de bana ayni sekilde davransaydi bende hayatta aklimdan gecirmezdim bunlari

Esimi ailem el ustunde tutuyor esimin ailesi de bana ayni sekilde davransaydi bende hayatta aklimdan gecirmezdim bunlari
Sevmiyor olabilirsiniz size çok kötü şeyler de yapmış olabilir. Ama Ramazan'ın ruhu hoşgörü göstermek kuslukleri gidermek. Bir gün sadece bir gün adım atın yaşlı insanlar sonuçta bence pişman olmazsiniz. Gerekirse herşeyi hazır alın. Bırakın siz yapmış karsidakileri menmun etmiş olun onlar iyilik bilmezse kendi problemi.

Oruç tutmuyorlar hepsinin bahanesi var ama tabiki oruçları ile ilgilenmiyorum diyorsanız ozaman oruç tutmayan insanları iftara çağırmam demeyeceksiniz
Sevmiyorum ailesini oyüzden çağırmak istemiyorum diyeceksiniz
Eşiniz kırılmayacaksa keyfiniz bilir

Bize anlattığın gibi eşine de anlat. Oruçken yemek hazırlamak zor olur ama ramazandan sonra akşam yemeğine çağır. Bu eşine de mantıklı gelecektir. Yok illa ramazanda çağırmak isterse kendisinin evde olduğu bir gün çağrırsınız yemek yapmayı biliyorsa yemekleri de eşin yapar. Yok bilmiyorsa yine de yardım eder. Bi fırında tavuk yanına pilav vs. yapıverirsin. El için yuvanın tadını bozma derim. Gelip geçici şeyler bunlar

Regl olunduğunda oruç tutulmuyor ya hani. O zaman çağırın.

Bunu da iftar gibi değil akşam yemeği olarak düşünün.

Birini doyurmak için illa oruçlu olması gerekmez. İki kaşık bile yese sevap alırsınız. Gönülleri hoşnut olur yine sevap alırsınız.

Tutmamalarına bir şey diyemem ama onlar oruç olmamasına rağmen iftar daveti yapıp çağırıyorlarsa sizin de çağırmanız lazım. Ana belki eşinizi iki üç kere değil de bir kez yemeğe gitme konusunda ikna edebilirsiniz. Dürüst olun rahatsız olduğunuzu eşinize söyleyin

Bir gün hazırlık bir kaç saat gerginlik yaşamak katlanmak eşim için değer di diye düşünüyorum
Eşinin hatırı için davet etmelisin bir akşamdan birşey olmaz
Sen üzerine düşeni yapmalisin bence oruç tutup tutamadıkları bizi ilgilendirmez bu Allah ile onların arasında herkes kendinden sorumludur

E onlar da oruç tutmuyormuş ama sizi iftara davet etmişler.

Eşinizin hatrına 1 gün katlanmak zor olmasa gerek. Ben de tutuyorum oruç ve davetler veriyorum mutlaka. 17 saat oruç vs bahane bulmayın. Hepimiz aynı tutuyoruz.

Iftar daveti demek oruç tutanlar için hazırlanan yemektir. 2 kişi cagirirsiniz biri tutar biri tutmaz yine davet olur ama hiç kimsenin oruç tutmadığı bir ortamda Iftar daveti çok saçma geldi.
Ramazandan sonra çağırırsınız .
Eşiniz bu konuda öncü olmalı.

Esin için 1 kere de olsa katlanmalisin. .sevmek zorunda değiliz ama saygı göstermek zorundayız. .eşimiz için buna katlanilmali diye düşünüyorum. .sonuçta esinin ailesi onları yok sayamaz..pratik şeyler hazırlayabilir dışardan birşeyler alabilirsin..eşinin gönlü olsun..

Zaten bu davetler hepten saçma. Sen git onlar gelsin , böyle devam edip duruyor.
Kimsenin sofrasında da yabancı , maddi durumu kötü olan biri olmuyor.

Davet için harcanan parayla dışarıda çorba haznesi kurulabiliyor.

Ama.olmiuot iste 4 tane aile buyugunu tek basina oruc tutan birinin agarlamasi bana eziyet mis gibi geliuor

Otuç tutuyo olsalardı kolay olur muydu öyle düşünün bi de derim. Siz hoşlanmadığınız için gözünüzde büyüyor ama bence iftar sofealarî kalabalıklaştıkça güzel. Tutsun tutamasın.

Bende eşimin ailesini davet ettiğimde ne yaparım diye düşünüyordum.Kendileri onları ilk ve tek annemlere davet ettiğimizde pek birşey yememişlerdi burun kıvırmışlardı.(biz o yemek için iki üç gün hazırlık yaptık dolmasından böreğine kadar ki herkes annemin yemeğine bayılır yemeyen olmadı hiç)Annemden daha iyi yemek yapabildiğimi düşünmüyorum bu sebepten çok yormayacağım kendimi herkesin genelde beğendiği şeyleri yapacağım yok yöreselmiş zahmetliymiş hiç lüzumu yok.

Amma problem etmişsiniz. Çağırmamalı için bir ton bahane. Yok oruç tutmuyorlar, yok 17 saat oruç tutuyorum, yok çocuk var.
Allah aşkına bahane üretmeyin. 51 yaşındayım, çalışıyorum, oruç tutuyorum, misafir ağırlıyorum, hiç de perişan olmuyorum.
İstemiyorsunuz çağırmayın tamam da bu kadar kulp bulmaya gerek yok.
Mübarek günlerin ruhuna aykırı davranıp buradan onay beklemeyin.

Sevemedim sevemiyorum oyle olunca hosgorude olmuyor malesef
Duygularınız karşılıklıdır. Onlarda sizi sevmiyor ama iftara çağırıyorlar.
Bu işler tek taraflı olmuyor malum, ayrıca zorundalıklar heryerde var, ramazan da bu işler için vesile oluyor işte.
Birde belki bilmiyorsunuz ama oruç sadece ağzına mukayyet olmayı içermiyor, gönlüne de olacaksın, yani şurada yazdıklarınız bu ayların mantığına da uymuyor

Evinize cagirmayin en guzeli
Esiniz bir yerden rezerve yaptirsin.
Birlikte disarida yiyin icin oturun
Orucken gercekten cok zor yemekli misafir agirlamak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…