- 18 Eylül 2014
- 8.451
- 29.971
- 798
- Konu Sahibi smollgirl20
-
Amma problem etmişsiniz. Çağırmamalı için bir ton bahane. Yok oruç tutmuyorlar, yok 17 saat oruç tutuyorum, yok çocuk var.
Allah aşkına bahane üretmeyin. 51 yaşındayım, çalışıyorum, oruç tutuyorum, misafir ağırlıyorum, hiç de perişan olmuyorum.
İstemiyorsunuz çağırmayın tamam da bu kadar kulp bulmaya gerek yok.
Mübarek günlerin ruhuna aykırı davranıp buradan onay beklemeyin.
Dışarıda yemek yaptrsın eşiniz.siz bir ayran yapın.çağırın kurtulunArkadaslar malum iftar davetleri de basladi ramazanla birlikte..ben esimin ailesiyle aram iyi dehol ama arada mecburiyetten gorusuyoruz...şimdi yakinda baslarlar iftara davet etmeye gorusme bahanesi zaten ramazanda bisey diyemiyorum diye 2 3 kez iftara cagrirlar..esim.ayip plur diye zorla goturuyor orucluysam yemek bile yemrden geliyorum bogazimdan gecmiyor cunku o evde...gelelim meseleye ben zaten zorla davetlerine gidiyorum birde cagarmak gerekiyor..ama ne kaynanam ne kp ne gorumce ne de gprumcenin esi oruc tutmuyor hepsinin bahanesi var ..bu beni ilgilendirmiyor tabiki ama sirf gittim diye onlari cagarmak zorunda hissediyorum oruclu olan benim oruc tutmayan bir aileyi neden iftara cagirayim? Gecen sene esimin hatri icin cagardim onlarda cagrilmak bekliyordu anliyordum..ama bigelfiler kimse oruclu dehil..birtek esimle ben orucluyuz..ben bide evde cocukla zor yemek temizlik yapmisim...seker hastasi hepside yemisler biraz atisturmislar ole gelmisler ..bir suru emek veriliyor sonucta...ya benim.hic icimden gelmiyor bunlari cagsrmak..zaten hoslanmiyorum.bu tarz zorundaliklardan..oruc tutsalar neyse tabiki cagirmak isterim ama durum.boyle siz nasil.davranirdiniz arkadaslar?
Yanlis anliyorsunuz ne yedikleri dehil.mesele ...oruclu olan benim cok uzun süre oruc tutuluyor cocuk da var baya zorlaniyorum onlari cagamrka zorundamiyim diye sormustum
aynı benBizi iftara çağıranı biz de çağırmak zorunda değiliz. O da bizi çağırsın diye mi çağırıyorlar sanki? He eğer öyle düşünüyorlarsa çok beklerler. Ben sevmiyorum yemeğe çağırmayı..
Ya benim bir huyum var, ya her şey mükemmel ötesi olacak ya da hiç olmayacak. Mükemmele vaktim ve enerjim yok, o yüzden hiçi tercih ediyorumaynı ben
Bayanların oruç tutmadığı günlerde var,o günleri seçebilir.Madem böyle bir gelenek var bu yapımalı,oruç tutsun tutmasın bu önemli değil.Oruc tutmayan birini iftara cagirmanin kesinlikle mantıklı bi yönü yokki. Adam zaten bütün gün yiyip içiyor. Yemeğe cagrrsin o ayrı. Ramazandan sonra çağır. Ama oruç halinle oruç tutmayan biri için kendini boşuna paralama bu çok adaletsiz bence. Yazık yani. Ha oruç tutmak zorunda değil. yargılama olarak söylemiyorum. Ama iftar oruç tutanlar içindir.
Yorumunuza saygı duymakla birlikte canim saydığınız yemekleri çekti :) iftara 3 saat burnmda pide kokulari:)))))Bayanların oruç tutmadığı günlerde var,o günleri seçebilir.Madem böyle bir gelenek var bu yapımalı,oruç tutsun tutmasın bu önemli değil.
Sonuçta ailelerin bir araya gelmesi sılai rahimdir ve böyle özel ay ve günlerde yapılan iyilik daha fazla sevaptır.
Kimse bir çorba,fırında köfte patates,pilav salata yaptı diye oruçluda olsa ölmüyor.
Hakkınızı helal edin :)Yorumunuza saygı duymakla birlikte canim saydığınız yemekleri çekti :) iftara 3 saat burnmda pide kokulari:)))))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?