İftarci meselesi?

Gerçekten çağırmaya niyetim var mı diye sorun kendinize
Hayır yok
E o zaman çağırmayın

Çağırmak isteseydiniz çözüm yolları da bulurdunuz. Mesela dışarıda iftar yapmak gibi. Mesela adet döneminizin son 1-2 günü çağırmak gibi. Mesela temizliği ve yemeklerin bir kısmını eşinize yaptırmak gibi.

Ama bence siz de onların davetine gitmeyin. Gidip çağırmamal olmaz. Yüzünü görmek istemediğiniz kişilerin davetine katılmak olmaz.

Hay ağzına sağlık, ellerinden öperim ablacım başka yoruma gerek yok

iftara değil akşam yemeğine çağırır gibi düşünün. neden bu kadar dert ettiniz anlamadım.

Dışarıda yemek yaptrsın eşiniz.siz bir ayran yapın.çağırın kurtulun

Yanlis anliyorsunuz ne yedikleri dehil.mesele ...oruclu olan benim cok uzun süre oruc tutuluyor cocuk da var baya zorlaniyorum onlari cagamrka zorundamiyim diye sormustum

Valla o zaman çağırmazsın ama problem olur ise de kolayından birkaç bir şey hazırlayıverirsin İnan kocanla aranı ön açılmasına değmez

regl olunca çağırın o zaman ayrıca kendine yemek yapmıyor musun zaten biraz daha fazla yaparsın zaten oruçlu değiller çok fazla yemeğe gerek yok bir çorba fırına tavuk pilav yarım saatini alır abartma

Babam bir kaç yıldır sağlık problemlerinden ötürü oruç tutamiyor. Ben şimdi annemi iftara çağırıp baba sen gelme iftar oruç tutanlar için mi diyeceğim. Oruç tutmak tutmayani dışlamak hor görmek değildir. Oruç tutmayan da belki sendeki hoşgörüyü tevazuyu görecek belki oruc tutmasına vesile olacaksın. Hadi böyle olmaz diyelim, iftarını yalnız yapmayacaksin biri ile paylasacaksin yargılamadan dışlamadan bunun anlamının hic mi önemi yok? Eskiden böyle ayrımlarımız yoktu bizim.

Yerinizde olsam esimin hatrı ıcın Bı aksam da olsa davet ederdim oruc tutsun yada tutmasınlar hem seker hastalığı basit Bı hastalıkta degil yasayan bilir.
Bu arada bende sadece bu ramazan orucumu tutamıyorum bende esimin ailesini ve kiracı ablamız var aynı bınadayız zaten dun onları davet ettim onumuzdekı hafta ıcı ıcın Bı gun o abla da sagolsun sen malzemeyi hazırla ben yemekleri yaparım dedi benden ıstegı sadece aglayan kek var o ve kendisi oruclu ustelık seker hastası ama Allah razı olsun kadın Dusunup teklif etti bana yemekte yaptırmaz yanı belki sızın gorumcelerde yardıma gelir size oyle olmasada kolay seyler yapın.

Bizi iftara çağıranı biz de çağırmak zorunda değiliz. O da bizi çağırsın diye mi çağırıyorlar sanki? He eğer öyle düşünüyorlarsa çok beklerler. Ben sevmiyorum yemeğe çağırmayı..

Tutsun ya da tutmasınlar çağırmak gerekit abartmadan hazırlayın sizde yemekleri ayrıca onlar gelecek diye dip bucak temizlikte şart değil eşinizin ailesiyle iftar yapmak istiyordur tabii.ki.beraber gitmemiz lazım o kadar katlanamayacak bir durum olmaması lazım mübarek gün çağırıyorlarmış işte

Cagirmayin.. kendimi gordum konuda resmen. Yani araniz iyi degil o evde yiyesiniz olmuyor falan. Cocuklu kadinsaniz hele de.. e bi de oruc tutuyorum diyorsunuz .. bi de ne iftari . Onlar sizi cagirsin ki zaten 3 cagirirsa gitmycegnizi bile bile cagirir 4.ye cagirmayi o da istemez. Bence biktirin karsi tarafi. Degisik yemekler iftar sofralari hazirlamak misafir agirlamak neymis gorsun kaynananiz..

Sizde oruçlu olmayacağınız günler içinde davet edin,iftar değil bir akşam yemeği gibi olur.Sizede yemek hazırlamak zor olmaz öyle olunca.
İllaki bir ay içerisinde oruçsuz olacağınız günler olacaktır.

Bayanların oruç tutmadığı günlerde var,o günleri seçebilir.Madem böyle bir gelenek var bu yapımalı,oruç tutsun tutmasın bu önemli değil.
Sonuçta ailelerin bir araya gelmesi sılai rahimdir ve böyle özel ay ve günlerde yapılan iyilik daha fazla sevaptır.
Kimse bir çorba,fırında köfte patates,pilav salata yaptı diye oruçluda olsa ölmüyor.

Yorumunuza saygı duymakla birlikte canim saydığınız yemekleri çekti :) iftara 3 saat burnmda pide kokulari:)))))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…