İftarda eşimim bana hazırladIğı hakaretleri yedim

Kendimi Geliştşrmem için istiyomuş
Geliştirmek okumakla mi oluyormuş?
O ayrı ama su var ki kişi kendine yakin düzeyde biri ile daha mutlu oluyor ..Ben lisans okudum eşim lise meselâ. ..evet önemli değil evdeki mutluluk için ama isterdim onun da bir üniversite hayatı yaşamasını. ..size destek olup bu yönde el veriyor bir de adamın tarafından bakın ya...hep aynı yerde hep aynı yerde bir kadın ister mi ?Ben eşim kendini sürekli gelistirsin isterim şahsen. .hep ondan da birseyler öğrenmeyi isterim...saatlerce siyaset konuşuruz mesela ben mest olurum. ..bir de kendinize bakın deri. Ve ayrıca dışardan okumak emin olun çok çok daha kolay! !!@

Son düzenleyen: Moderatör:
Ya tamam okumak kendini geliştirmek çok güzel de bu işler de zorlamayla olmaz
İnsanın içinde istek azim olması lazım
Herkesin kendi tercihi kadın okumak istemiyor(keşke okusa) adamda bunu bilerek evlenmiş. Ozaman gidip üni mezunu biriyle evlenseymiş. Belli ki ben bunu yola getiririm diye düşündü olmayınca da hakaret aşağılama.
Bir kere hamile eşine böyle davranan adam gitsin önce kendini eğitsin.

Ya yeri geliyor insan kendi doğurduğu evladıyla övünmek istiyor ve övünüyor da.
Kaldı ki el kızı/oğlu ile övünme isteği olmasın. Ben adamı gayet haklı buluyorum üzgünüm ama ne yapayım.
Yaşını görünce daha da bir şoke oldum, ben bilmiyordum yaşını.
Bu devirde bu vizyonsuzluk çok üzücü.

Siz neden okumak istemiyorsunuz? Asil onemli olan bu. Okumayi sevmiyor musuunuz? Yoksa ogrenme zorlugu cektiginiz icin mi okumak istemiyorsunuz? Ilkokuldan sonra neden devam etmediniz. Bu sorularin cevaplari cok onemli.

Kendine saygısı olmayana kimse saygı duymaz.
Bu devirde millet uzaya koloni kuruyor siz daha bi liseyi bitirememişsiniz...
Başkaları için eğitiminizden yani kendinizden vazgeçerseniz kimsenin saygı duymadığı biri olursınız böyle.,
Bu devirde eş olmak kadın olmak sadece çocuk doğurmak iyi temizlik ve yemek yapmaktan geçmiyor.
Erkekler artık iki çift laf edebildiği, biraz da olsa donanımlı kültürlü kadın istiyor ki olması gereken bu.
Liseyi bile bitirmemiş bi insan çocuğunu nası eğitebilir zaten anlayamıyorım bunu..

Eşin sana aşık olmuş gözü birşeyi görmemiş evlenmiş .şimdi tabi aşk hafifleyince gerçekler çıktı ortaya.
Alınma lütfen ama eğitim farkı olan çiftler zor geçinmesi .evlilik sadece cinsellikten oluşmuyor.oturup konuşamadığın biriyle evlilik bilmiyorum ya bana göre değil.en azından ortak zevkler ve ilgi alanları olmalı .

Söyleme tarzı ,üslubu oldukça yanlış eşinin..
Bunun yanında madem fırsatın var çalış derim ben..hatta anlayamadığın yerleri eşine sor ..birlikte çalışın..şu dünyanın kaç türlü hali var..bugün bunları söyleyen eşin yarın bir gün ayrılmak isterse bir mesleğin olur belki..
Çoğu kadın okumak istiyor ..
Yine de Allah yardımcınız olsun..demek ki eşinin farklı hedefleri var aklında ..düşündüğü şeyler var..oturup sakince konuşmayı dene..

Ben sizin yerinizde olsam bu kadar aşağılanmadan sonra hırs yapar okurdum, okumam diye neden diretiyorsunuz ki artık insanlar ikinci üniversiteyi okurken kendinize bu kötülüğü yapmayın, okuyanlar sizden daha mı akıllı daha mı yetenekli, elbette hayır azim ve sabır tek ihtiyacınız olan, ayrıca ilerde çocuğunuz da okumamış annesini belki aşağılayacak hiç bunu düşündünüz mü, eşiniz okumanız için destek oluyorken birkaç yıl dişinizi sıkıp okuyun lütfen ve bunu ne eşiniz ne de kendiniz için değil, doğacak çocuğunuz için lütfennnnn yapınnnn....

eşinizin derdi baska gibi geldi banada Allah yardımcınız olsun bide hamilesiniz bişi diyemiyorum...

Aslında en güzel cevap "evet ben eşeğim evet ben şuyum buyum. Ve seninde hakettiğin tam olarak bu. Benden fazlası değil, benimde hakettiğim sensin demekki" diceksin kalacak öyle. evlenmeden önce bilmiyor muydu okul durumunu. Ya çok aptal ya da bahane arıyor. Küçük düşünen küçük birinin cümleleri bunlar çünkü. Allah hidayet versin. Bu arada çocuk boşanmaya engel değil. Eğer istediğin buysa ayrılırsınız çocuk doğup ele avuca geldikten sonra da boşanırsınız O zamana kadar da ilişkiniz yokmuş gibi davranırsın zaten o süreçte ya seni geri isteyecek ya da tamamen boşanalım bitsin diyecek. Susup kalırsan hiç saygı duyma şansı yok. Böyle sürer gider . Bu bir tavsiye elbette evinin içini sen daha iyi bilirsin. Ama ben böyle yapardım

O zaman en bastan okumuş çalışan biriyle evlenseymiş madem. Ne insanlar var ya
Kendisi mesleğinde yükseldikçe ve çevre edindikçe utanmaya başlamış, benim konu sahibesinin yazdıklarından çıkardığım bu, aslında konu sahibesinin okumasını kadının kendini geliştirmesi, iş dünyasına atılması için istemiyor kendisi için istiyor, okumasını isteyerek güzel birşeye teşvik etmiş ama bu teşvikte bile kendini durumunu düşünmesi ön planda görünüyor.

Konu sahibesi okumalı, okumasına olumlu yorumlar alıyor ama kendini geliştirmek sadece okumakla da olmuyor, şekil a-2 eş konumundaki beyefendi.

Hadi kocayi geçelim
ben çocuk olsam sadece ilkokul mezunu bir anne istemezdim bu devirde
millet fırsat varken çift Anadal yandal yüksek lisans vs. Allah ne verdiyse yapmaya çalışıyor
benim annem okuma yazmayi öğrenip bırakmış
ne korkunç bir durum
çocuğun ilkokulda bir ingilizce ödevi olsa ona bile yardım edemezsiniz

Tamam adam esseklik ediyo boyle ama,ben sizin yerinizde olsam.ooh okurum da okurum.. vizyonumu genisletirim. Liseyi de bitirirm dil de ogrenir universiteye de baslarim. Bak bakalim citir genc dolu universiteye gidince siz okuma askindan vazgeciyo mu gecmiyo mu hahaah birden cark eder. Ama oraya kadar gelirseniz de unv de bitirin yani..kalsin oyle. O neyse,onu da gecin egitim alaninda....

Esinizin uslubu cok yanlış ve kaba tartismasiz.

Ama okumak niye bu kadar zor geldi ki size. Disardan liseyi bitirmek hic de zor degil. Kendiniz icin yapin. Hayatta amac edinmek cok önemli. 60 yasinda üniversite diplomasi alan var.
Belliki esinizin arkadas esleri okumus ondan etkileniyor. Imkani olan bir sey istemis bu kadar yadirgamayin bence...

Ama esinize tavrinin cok kirici oldugunu boyle yaparsa okumaktan sogdugunuzu belirtin

eşinizin tavrı hoş değil ama adam pes mi etti acaba? belki de eşinizi hiç dinlemiyorsunuz? adam delirdi sonunda.

liseyi bitirmek ne kadar zor olabilir ki? adam size tıp fakültesini kazan prof. ol demiyor ki. eşiniz için değil ama kendiniz ve bebeğiniz için okuyun.okuyun.okuyun.

eşin okumuş güçlü ayakları üzerinde duran güçlü bür kadın istiyor. evlenirken senin huyunu falan sevmiştir ben bunu okuturum demiştir ama sen zor diye okumayı istemiyosun. eşin bugüne kadar sana çok demiş oku diye sende yok deyince eşin artık taşma noktasına gelmiş ve sana gurursuz demiş. sana o kadar çok demişki oku diye anlayacağını sanmış. mutlu olmak istiyosan ya okuyacaksın ya da boşanacaksın. bu arada bilgiler değişmedi hala aynı. yani sen okumak istersen okursun.

Kesinlikle. Ve bu yüzden bide kadını aşağılıyor. Yoksa okuyabilse kendisi için de çocukları için de faydalı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…