Arkadaşımızın görüşlerine katılıyorum. Eşiniz hem kişisel gelişimini tamamlayamamış hem de insani yanları tam olarak gelişmemiş kompleks sahibi biri. Akıllı biri olsa zaten diploma sahibi olmanın kültürel gelişime bir katkısı olmadığını da bilirdi. Sizi eksik buluyor ve kendince böyle bir çözüm yolu bulmuş. Gerçekten okuyun okulu bitirin ve kendinizi geliştirmeye çalışın. Bunu kendiniz için yapın. Konuşma dilinizi , düşünce ve fikirlerinizi zenginleştirin. Bunları okul kitaplarında bulamazsınız. Hergün yeni birşey katın kendinize. Okumanız elbetteki sizin menfaatinizedir fakat eşinizin dayatmacı tutumu kabul edilebilir değil. Bu konuda tek karar sahibi sizsiniz. Eşiniz için asıl sorun olan okumamanız değil altta yatan sebepler farklı. Size sarfettiği sözlerden ben öyle anladım. Dünyanın bin türlü hali var. Bir kadının her zaman ayakları yere basmalıdır. Kendinizi geliştirin ve bir işe girin. Bu özgüveninizi de güçlendirir. Kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin.Adam bu kadar degisik bi insan oldugunu bilsem asla evlenmezdim senle demiş
Asıl mevzu bu bence adam sizden razı değil
bunun nedenini de ancak siz bilirsiniz
Okumanız onun için son bi umut bana göre okursa değişir diye düşünüyo muhtemelen ama yanılıyo tabi
Siz asıl sorunu sizi beğenmediği mevzuları anlamaya çalışın bence
Bu düşünce elbette ki yanlış. Ironi yapmıştım.Kadin onun mali diye dusunmemek gerek.Herkes yanindaki kisi ile gurur duymak ister.
Tabi konu sahibinin eşinin yaptigi terbiyesizlik
İki yıllık bitirdi başka okumadı . Subay olmak için askeriyenin haZırladıgı sınava girip kazandı
Okumanız ve ders çalışmanız için teşvik etmesi hoş birşey aslında. Ama zorla güzellik olmaz belli ki sizin okumakta lise bitirmekte gözünüz yok. Bebek de yapıvermişsiniz. Bu saatten sonra böylesi bir baskıyı anlamsız buldum. İnsanın içinde olacak, çocuk değilsiniz artık kendi kararlarınızı tercihlerinizi yapabilecek yaştasınız sanırım. Eşinizin mesleği nedir? Master ve doktora dereceleri filan mı var? bu zamanda lise bitirememek de kötü esasında. Aileniz uzaktaymış, eşiniz sizi sindirememiş, her fırsatta aşağı görme eğiliminde. Mutsuz ve huzursuzsunuz. Yerinizde olsam o dedi diye değil, kendim için gelecekte pişman olmamak adına ne yapar eder diplomamı alırdım. Üstelik bu kadar meraklıysa sizi kursa da gönderir hiç fena olmaz. Sizin durumunuzda olmak isteyen bir sürü kadın vardır. Bence derslerinize sarılıp verin sınavları rahatlayın. Ağzına laf vermeyin. Şimdi bu lafları eşinizden duyuyorsunuz, yarın çocuklarınızdan duyacaksınız. Çocuklar ne görürse onu tekrarlıyor. Kendinizi ezdirmeyin güçlü durun. Annelik çok kutsal. Sınavlara kafanızı veremiyorsanız dil kursuna gidin meslek kursuna gidin. Hayat kimseye kolay değil malesef. Özellikle kadınlar okumalı, çalışmasa da çalışabilecek kapasitesini yaratmalı bence. Allah yardımcınız olsun.herkese iyi akşamlar;
Artık gerçekten napcam bilemiyorum çok yoruldum . Konuya geleyim eşim iştem geldi kapıyı açtım surat beş karış bişwy demedim içeri gşrdim oturdum akşama ne yapcaksın dedi bnde bilmiyorum istedigin bişey varmı dedim oda şunu yap dedi tamm dedim . İstersen dışarda yiyelim dedi yok bn hazırlarım dedim neyse buraya kadar herşey iyi sonra dıları çıktı geldi . Naptın bugun dedi bnde temizlik fln dddim dışardan lise okuyorum eşimin istegi üzerine 6 sene ara verdim okul hayatına hiç bişey bıraktıgım gibi deil . Ve artık zor geliyo okumak sormasındaki amaçda ders çalıştım mı onu sormaktı sonra gitti yattı bnde yemk fln haZırladım kalktı geldi başladı saymaya allh ne verdiyse verdi veriltşrdi . Ne gururum kaldı ne onurum . Her zmn ders çalışmaktan dolayı tartışırız ama bu kadar ileri hiç gitmemişti . Eşşekle bile kıyaslandım hatta eşşekten bile aşagı gördü . Gururun olsa alınırsın dedi tam iki saat hiç bişey demedim sadecs dinledim hamileyim beş aylık artık ayrılamamda ortada çocuk var dedi sana defalarca dedim kararını ver diye ama sen anlamadın dedi açıkca diyorum şimdi ama iş işte. Geçti dedi .
Bu zamana kadar dedigi yaptıgı herşeyi unuttum yuttum ama bugun çok agır konuştu çok şuan boşanmayı bile düşünüyorum Ama bebek var ortada bn napcam artık gerçekten yoruldum hayyattan sogudum bıktım
Bnden böyle böyle soguyomuş istemiyomuş evliligi böyle hayal etmiyomuş bn ona hem hayatı ev evliligi zından ediyormuşum. Bunları söylemesinin tek sebebide okuyomuyo olmam bu kadar degişik bi insan oldugunu bilsem senlw asla evlenmezdim demeler neler neler saydı . İftarda yemek yerine bunları yedim ve odaya attım kendimi. Napcam artık istemiyorum onu ayrılsam ailem köyde yaşıyo millet ne der ayrılmasam kendi hayatımı zindan edip oturuyorum arada bebek var bide . Bu arada ilk başta biliyodu bnm okumadıgımı ve evlenirken dedin okumam diye ama evlenince bunların hepsi toz olup uçtı
bir de ters açıdan baksalar keşke. kadın, kocasının ilkokul mezunu olmasına takacak, ondan liseyi bitirmesini isteyecek adam bu kadar rahat davranacak. herkes çıldırır. bir de düşünsene tüm gün evdesin adam yemeği bile dışardan yiyelim diyebiliyor, o kadar umursamaz ev işlerine karşı. biz olsak dırdırın alasını yaparız.
Oruç kaynaklı olabilirmi? Sonra özür diledi mi?
Millet beni taşlarsa taşlasın.
Üzgünüm ama ben konu sahibi gibi bir eşi kabul etmezdim.
Biraz biyoliji, azcık kimya, fizik vb calışmak istemeyen birisinin kendini geliştirmeye açık olduğunu da düşünmüyorum ne kadar zor olabilir ki.
"En son ne zaman bir roman okudu, bir gazete okudu veya dünyada olup biteni takip etmek için açıp haber sitelerini gezdi" diye sorsam büyük ihtimal cevap alamam zaten de......neyse.
Konu sahibi kendine kötülüğün alasını yapıyor haberi yok.
"Kocam bana baksın bana ne" cümlesi ile "Ben okumam" demek aynı kapıya çıkmıyor mu?
Kocası bu kadını boşasa ne olacak, 3-5 kuruşluk nafakayla ne yapacak konu sahibi.
Adam zaten pişman olmuş gibi duruyor, böyle türlü huyların olduğunu bilseydim evlenmezdim tarzı bir şey demiş.
Boşamasa bile oturup sohbet muhabbet eder mi, fikir alışverişinde bulunur mu muamma.
Yarın öbür gün konu sahibinin kocası konu sahibine sadece "evdeki yemek yapıp karnımı doyuran, cinsel isteğimi gideren kadın" gözüyle baksa ve evlilikleri bunun ötesine geçemese gene üzülen kırılan konu sahibi olacak.
Erkeklere hiiiç bir şey olmaz, burada konu sahibini haklı bulmayanlar onun kötülüğünü isteyerek konuşmuyor ben dahil.
Kendini okumaya geliştirmeye kapatmış birisiyle karşı karşıyayız, kocasının bunu isteme sebebi ne olursa olsun ben konu sahibini haklı bulamam malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?