İftarda eşimim bana hazırladIğı hakaretleri yedim

Arkadaşımızın görüşlerine katılıyorum. Eşiniz hem kişisel gelişimini tamamlayamamış hem de insani yanları tam olarak gelişmemiş kompleks sahibi biri. Akıllı biri olsa zaten diploma sahibi olmanın kültürel gelişime bir katkısı olmadığını da bilirdi. Sizi eksik buluyor ve kendince böyle bir çözüm yolu bulmuş. Gerçekten okuyun okulu bitirin ve kendinizi geliştirmeye çalışın. Bunu kendiniz için yapın. Konuşma dilinizi , düşünce ve fikirlerinizi zenginleştirin. Bunları okul kitaplarında bulamazsınız. Hergün yeni birşey katın kendinize. Okumanız elbetteki sizin menfaatinizedir fakat eşinizin dayatmacı tutumu kabul edilebilir değil. Bu konuda tek karar sahibi sizsiniz. Eşiniz için asıl sorun olan okumamanız değil altta yatan sebepler farklı. Size sarfettiği sözlerden ben öyle anladım. Dünyanın bin türlü hali var. Bir kadının her zaman ayakları yere basmalıdır. Kendinizi geliştirin ve bir işe girin. Bu özgüveninizi de güçlendirir. Kimsenin sizi ezmesine izin vermeyin.

Vallahi caım bemde 12 yıllık evliyim ve yaptıgım en büyük hata yaşadıklarımı millet ne der yada ne yaparım diye içime atmaktı. Düzelir diye umut ettiklerin daha kötüye gidiyor zamanla zaten bir adam sana saygısını kaybetmiş seni küçümsemeye başlamışsa herşeyi yapabilir sana sadece şunu söyleyebilirim en herşeyden ve herkesten daha önemlisin .... hayat kısa

İki yıllık bitirdi başka okumadı . Subay olmak için askeriyenin haZırladıgı sınava girip kazandı

tamam fark etmez askeriyenin sınavına giriyorlar yine ama 4 yıllık lisans mezunu değilse subay olamaz..

askerden sonra kaldiysa uzman çavuştur 2 yıllığı bitirip astsubay olmuştur..

Okumanızı isteyen destekleyen bir eşiniz var. Bir çok insan için ne büyük nimet bilseniz keşke.

Okumanız ve ders çalışmanız için teşvik etmesi hoş birşey aslında. Ama zorla güzellik olmaz belli ki sizin okumakta lise bitirmekte gözünüz yok. Bebek de yapıvermişsiniz. Bu saatten sonra böylesi bir baskıyı anlamsız buldum. İnsanın içinde olacak, çocuk değilsiniz artık kendi kararlarınızı tercihlerinizi yapabilecek yaştasınız sanırım. Eşinizin mesleği nedir? Master ve doktora dereceleri filan mı var? bu zamanda lise bitirememek de kötü esasında. Aileniz uzaktaymış, eşiniz sizi sindirememiş, her fırsatta aşağı görme eğiliminde. Mutsuz ve huzursuzsunuz. Yerinizde olsam o dedi diye değil, kendim için gelecekte pişman olmamak adına ne yapar eder diplomamı alırdım. Üstelik bu kadar meraklıysa sizi kursa da gönderir hiç fena olmaz. Sizin durumunuzda olmak isteyen bir sürü kadın vardır. Bence derslerinize sarılıp verin sınavları rahatlayın. Ağzına laf vermeyin. Şimdi bu lafları eşinizden duyuyorsunuz, yarın çocuklarınızdan duyacaksınız. Çocuklar ne görürse onu tekrarlıyor. Kendinizi ezdirmeyin güçlü durun. Annelik çok kutsal. Sınavlara kafanızı veremiyorsanız dil kursuna gidin meslek kursuna gidin. Hayat kimseye kolay değil malesef. Özellikle kadınlar okumalı, çalışmasa da çalışabilecek kapasitesini yaratmalı bence. Allah yardımcınız olsun.

Size olan tavırları hos dgil tabiki kesinlikle haklidir demiyorum fakat okumanizi kendinizi gelistirmenizi istemesi kotu bir sey degik tabiki sıkıntısi gercekten buysa. Bazen karsimizdakini baslarda degistirir yada zamanla istedigimiz sekli veririz diye baslatda bize ters gelen seyleri goz ardi ederiz. Esinizde muhtemeln baslarda bunu asariz diye dusunup sikinti etmedi. Zaman gectikce dusuncelerimiz hayata bakis acimiz degisir. Esinizde sizin kendi ayaklari ustunde duran biri olmanizi istiyor olabilir. Oruc zamani acligin vermis oldugu sinirle de böyle konustu muhtemeln. Hemen gemileri yakmayın. Sizde birazcik gayret edin 5aylik hamilrsiniz zten vakit buldukca ders calisin

Size olan tavırları hos dgil tabiki kesinlikle haklidir demiyorum fakat okumanizi kendinizi gelistirmenizi istemesi kotu bir sey degik tabiki sıkıntısi gercekten buysa. Bazen karsimizdakini baslarda degistirir yada zamanla istedigimiz sekli veririz diye bize ters gelen seyleri goz ardi ederiz. Esinizde muhtemeln baslarda bunu asariz diye dusunup sikinti etmedi. Zaman gectikce dusuncelerimiz hayata bakis acimiz degisir. Esinizde sizin kendi ayaklari ustunde duran biri olmanizi istiyor olabilir. Oruc zamani acligin vermis oldugu sinirle de böyle konustu muhtemeln. Hemen gemileri yakmayın. Sizde birazcik gayret edin 5aylik hamilrsiniz zten vakit buldukca ders calisin

Şimdi olayı sadece okumak olarak ele alırsak evet okulunu bitirmelisin kendin için olmasa bile doğacak çocuğun için en azından lisans diplomanı eline almalısın...

Şimdi tartışmaya gelecek olursak bence tek sebep bu değil bir yerlerden takmış sana kafayı, yoksa hiç kimse 1 gün ders çalışmadın diye sana bu şekilde davranmaz...
Belliki sorunlar yaşamış zaten surat beş karış girdi içeri diyorsun, en zayıf halka sen olduğun için de sana patlamış bence...

Millet beni taşlarsa taşlasın.
Üzgünüm ama ben konu sahibi gibi bir eşi kabul etmezdim.
Biraz biyoliji, azcık kimya, fizik vb calışmak istemeyen birisinin kendini geliştirmeye açık olduğunu da düşünmüyorum ne kadar zor olabilir ki.
"En son ne zaman bir roman okudu, bir gazete okudu veya dünyada olup biteni takip etmek için açıp haber sitelerini gezdi" diye sorsam büyük ihtimal cevap alamam zaten de......neyse.

Konu sahibi kendine kötülüğün alasını yapıyor haberi yok.
"Kocam bana baksın bana ne" cümlesi ile "Ben okumam" demek aynı kapıya çıkmıyor mu?
Kocası bu kadını boşasa ne olacak, 3-5 kuruşluk nafakayla ne yapacak konu sahibi.
Adam zaten pişman olmuş gibi duruyor, böyle türlü huyların olduğunu bilseydim evlenmezdim tarzı bir şey demiş.
Boşamasa bile oturup sohbet muhabbet eder mi, fikir alışverişinde bulunur mu muamma.
Yarın öbür gün konu sahibinin kocası konu sahibine sadece "evdeki yemek yapıp karnımı doyuran, cinsel isteğimi gideren kadın" gözüyle baksa ve evlilikleri bunun ötesine geçemese gene üzülen kırılan konu sahibi olacak.
Erkeklere hiiiç bir şey olmaz, burada konu sahibini haklı bulmayanlar onun kötülüğünü isteyerek konuşmuyor ben dahil.
Kendini okumaya geliştirmeye kapatmış birisiyle karşı karşıyayız, kocasının bunu isteme sebebi ne olursa olsun ben konu sahibini haklı bulamam malesef.

Eşinle arandaki duruma yorum yapmayacagim ama oku lutfen. Kendin icin okumak istesen zaten okurdun. Eşin ders calismani istedigi zaman da problem oluyormus tamam. Ama bari karnindaki cocuk icin oku.
Yil olmus 2017 liseyi "bile" bitirmemis bir annesinin olmasini kimse istemez. Hele ki çagimizda lisans diplomasi resmen peynir ekmek gibi olmus. Artik yuksek lisans yapmayani ayipliyorlar.
Gercekten imkanin varken, esin destek oluyorken oku.

Senin o kocan önce kendini eğitsin.
Hakaretle aşağılamayla okumaya teşvik eden adam prof olsa nolur benim gözümde zır cahildir
Çocuğunuz hep sizi örnek alacak onun için kendiniz için okuyun

Tembelsin son yorumlarından bunu okudum. Eşinin dünyaya bakışı değişti belki ve yetmiyorsun. Sadece temizlik, yemek, çamaşır, çocuğa bak, eşe kadınlık görevleri, aile ziyaretleri, 2 dedikodu klasik 20 yıl önceki teyzelerin moduna geçiş en sonunda. Eşin hatalı aslında burada seni zorlamamalı. Baktı yeterli gelmiyorsun oturup bir şeyler paylaşamıyor, bilgi aktarımı olmuyor, mutsuz boşanmalı. Ben olsam zorlamam boşanırdım.

Tüm konulariniza baktım. Siz eşinizle hiç anlasamiyorsunuz gibi görünüyor. Başta okul konusu. Sonra adam belli ki huysuz, işle ilgili sorunlari da fazlasıyla eve yansıtmış. Para vermiyormuş size. Bunu sorunun ortasında bebek derdine dusmussunuz. Keşke önce sorunlarınızı halletseydiniz ama olan olmuş. Bundan sonra ya her yaptığını sineye çekip evinizde çocuğunuzu büyüteceksiniz ya ailenizin yanına doneceksiniz ya da okuyup ayaklarınızın üstünde durup hayatınıza kendiniz yön vereceksiniz. Seçim sizin.

Katılıyorum.
Eşin senden utanıyor diye adamı gömenler de olmuş, utanıyor diye adamı kınayamam. Boyu, kaşı, gözü gibi değiştiremeyeceği şeylerden dolayı utansa tamam konu sahibi haklı, adamı gömelim ama eğitim durumunu değiştirebilme imkanı varken, üstelik eş bu kadar destek çıkarken; kendini geliştirmemeye yemin etmiş gibi okumam da okumam diye direten birine saygı duyması da beklenilmiyor haliyle.

Üstelik adam da yükselmek için sınavlara hazırlanıyormuş , konu sahibi ise açıktan da olsa liseyi bile okumaya niyeti yok çünkü konu sahibinde istek yok, daha evlenmeden "Okumam ben" diye şartlandırmış kendini, şimdi de yıllar sonra okumak zor geliyor diyor.

Konu sahibi, yaşın umduğundan da küçükmüş daha 20-21 yaşındaymışsın. En verimli çağların bu yıllar, lütfen kendine bu kötülüğü yapma, üniversite mezunlarının bile kendini yetersiz hissettiği şu devirde ilkokul mezunu olarak kalınmaz. Hiçbir şey olmasa bile çocukların için oku. Bak boşanırsam köye dönemem diyorsun, e hadi sen boşanmadın ya adam boşanmak isterse ne yapacaksın o zaman? Hayat birilerine bağımlı olarak geçmez, hayatın ne getireceği hiç belli olmaz; mutlaka kendin için çocukların için oku.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…