IftariyLa, sahuruyLa... <<<On bir ayin SULTANI >>>

Allah yardımcın olsun benimde evlendikten 15 20 gün sanra ramazan başlamıştı ben 30 günün 10 günü kaldım aç oruç tuttuk eşim kimi görse lütfen bizi gece kaldırın diyordu...

Merhaba,

Hoş geldi Ramazan.

Çok seviyorum orucu. Koşuşturmalar, ezanı beklemeler ne kadar güzel ve huzurlu oluyor insan.

Bu Ramazan bir yanımız eksik geçicek ama ne güzel ki dualarla ayakta durucaz....

mübarek ay gönüllerimize huzur getirsin arkadaşlar. ben hamileyim tutamayacağım . birkaç öneri : sigara böreği sarıp 10-15 li paketler halinde buzluğa atabiliriz iftarda da sahurda da hazır olur. akşamdan patates haşlayabiliriz. sahurda baharatlı veya yoğurtlu alternatif olur. yine buzluğa köfte koyarsak iftara misafir fln gelirse hazır olur. :)

Bizim evde hazırlıklar başladı mantı yapılıyor:)

Buzluğa atılacak.

Sigara böreği sarılıyor vs vs.

Yiyip yiyip kilo alıcaz yani inş. alırım kilo

ben de regl oldum dün ama iftar sahur telaşım başladı bugün kekle cevizli açma yaptım birazını buzluğa attım, sahurda hazır bişeyler olmalı genelde kahvaltılık yeniyo.katmer, sandviç ekmeği bulundurmak lazım.bi de bugün normalde sütlaç muhallebi yapıp dağıtırdım ama keyfim yok yapamadım

Milliyet Gazetesinden :

1 bardak süt içmek 5 saat boyunca tok tutuyor!
Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissedilmesine yardımcı olur, hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek sağlar. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor.

1 bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan, bu durumu şu şekilde açıklıyor: “Sütte bulunan şeker laktozdur. Laktoz açlıkta kullanılan glikojen depolarına destek olarak vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olur. Sütün bileşimindeki yağ da mideden uzun sürede uzaklaşması nedeniyle tokluk duygusunun uzun sürmesinde etkili olur, kalsiyum başta olmak üzere Ramazanda da mineral ve vitamin gereksinimini karşılar.

Bir de sahur sofralarımıza ceviz,kuru kayısı , kuru üzüm eklersek bir sürü vitamin mineral ihtiyacını karşılarız, vücutlar gün boyu yorgun düşmez :)

Allah yardımcın olsun benimde evlendikten 15 20 gün sanra ramazan başlamıştı ben 30 günün 10 günü kaldım aç oruç tuttuk eşim kimi görse lütfen bizi gece kaldırın diyordu...

Benimde uykum ağırdır, bakalım biz ne yapacaz eşimin uykusu hafif, işe de o kaldırıyor beni işyerinde kahvaltı yaptığımızdan sorun olmuyor.. Ama sahur da kalkmam şart

anneannemin sahurlarda yaptığı hamur kızartması. kızartma yemeyin diyorlar ama bu çok hafif oluyor ve güzel oluyor. biz severiz milletçe sahurda zengin sofrayı di mi :)

1 yumurta 1 çay kaşığı karbonat (yada bir paket kabartma tozu)
1 su bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz
Yeterince un
Kızartmak için sıvıyağ

Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıp kulak memesinden biraz daha sert bir hamur yapılır. Hamurdan iki yada üç beze yapılır. Merdaneyle yarım santim kalınlığında açılır.
Elde edilen hamur bıçakla kare kare kesilir ya da bir çay bardağıyla yuvarlak şekilde kesebilir.
Daha sonra kızgın yağda kızartılır.

Topiğin hayırlı olsun güzelim
Hepimize hayırlara vesile olsun inşallah
bundan sonra hep beraber burdayız

Sütü çok severim , 1 bardak 5 saat tok tuttuğuna göre 2 bardak içsem bu iş tamam teşekkürler..

Benimde uykum ağırdır, bakalım biz ne yapacaz eşimin uykusu hafif, işe de o kaldırıyor beni işyerinde kahvaltı yaptığımızdan sorun olmuyor.. Ama sahur da kalkmam şart

ayy o zaman yandın..
ama şimdi ramazan ya erken yatarsın geceleri ki sahura daha rahat kalkabilesin..
yada bir akşam sen bir akşam eşin hazırlasın..

Hayırlı ramazanlar arkadaşlar. Ben hiç tutamıyorum oruç kötü oluyorum ama bu sene tutmaya karar verdim. Allah yardım eder inşallah. Aç aç nasıl yemek yaparım bilmiyorum. :18:

ayy o zaman yandın..
ama şimdi ramazan ya erken yatarsın geceleri ki sahura daha rahat kalkabilesin..
yada bir akşam sen bir akşam eşin hazırlasın..

Zaten hayat müşterek O da çalışıyor bende.. Eh azcık zahmet etsin

Uyandırma konusunda evli ablamlar ve annem birbirini yoğun arayıp sahura kaldırırlardı, bu sene beni de eklerler uyandırma servislerine Ama iş tamam dedikten sonra kalkabilmekte

Son düzenleme:

Sütü hiç sevmem onun yerine artık başka çözümler arıycam kendime zaten su içe içe içim dışım su oluyor sonra akşama kadar wc gitmekten yoruluyorum

Ay evet :) Bende sabah işe gelirken eşim uyandırıyor tamam diyip alarmı kapatıp bir daha uyuyorum :))

çok güzel bir konu açmışsınız
bende ramazan'ı yalnız yaşayanlardanım ama öyle güzel ki herşeye değer
işallah Allah 30 gün tutmamızı nasip eder
eksik günlerim vardı benimde 4 gündür onları tutuyorum bugünde 4.günüm 2 saatim kaldı bide ramazan sonrası 6günler varmış sanırım 6 günde ordan tutucam en azından bir 10 günüm eksilsin
ben sahura kalkmıyorum ama çok güzel tarifler yazarsanız kalkabilirim :13:
hepimize HAYIRLI RAMAZANLAR...

Ay evet :) Bende sabah işe gelirken eşim uyandırıyor tamam diyip alarmı kapatıp bir daha uyuyorum :))

Bende öyleyim.. O yüzden eşim artık kalkana kadar başımda bekliyor... Sen git ben gelecem diyormuşum ( aynı sokakta işyerlerimiz, beraber gidiyoruz bu yüzden ).. Hiç hatırlamıyorum ama beni uyandırmasın diye öyle kekliyorum demek ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…