Merhaba arkadaşlar..
Benim ailemden ayrı ilk Ramazanım olacak.. 9 aylık evliyim.. Artık sahurlar ellerimden öper
Üstelik çalışıyorum da.. Rabbim herkese kolaylıklar versin..
Ramazan ayı gibisi yok , akşamları ayrıca bi huzurlu sokaklar, caddeler , teravihe koşturan ayaklar
Allah yardımcın olsun benimde evlendikten 15 20 gün sanra ramazan başlamıştı ben 30 günün 10 günü kaldım aç oruç tuttuk eşim kimi görse lütfen bizi gece kaldırın diyordu...
Milliyet Gazetesinden :
1 bardak süt içmek 5 saat boyunca tok tutuyor!
Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissedilmesine yardımcı olur, hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek sağlar. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor.
1 bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan, bu durumu şu şekilde açıklıyor: Sütte bulunan şeker laktozdur. Laktoz açlıkta kullanılan glikojen depolarına destek olarak vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olur. Sütün bileşimindeki yağ da mideden uzun sürede uzaklaşması nedeniyle tokluk duygusunun uzun sürmesinde etkili olur, kalsiyum başta olmak üzere Ramazanda da mineral ve vitamin gereksinimini karşılar.
Bir de sahur sofralarımıza ceviz,kuru kayısı , kuru üzüm eklersek bir sürü vitamin mineral ihtiyacını karşılarız, vücutlar gün boyu yorgun düşmez :)
Benimde uykum ağırdır, bakalım biz ne yapacazeşimin uykusu hafif, işe de o kaldırıyor beni işyerinde kahvaltı yaptığımızdan sorun olmuyor.. Ama sahur da kalkmam şart
ayy o zaman yandın..
ama şimdi ramazan ya erken yatarsın geceleri ki sahura daha rahat kalkabilesin..
yada bir akşam sen bir akşam eşin hazırlasın..
Milliyet Gazetesinden :
1 bardak süt içmek 5 saat boyunca tok tutuyor!
Süt hem protein içeriği yüksek olan bir besin olması nedeniyle tokluk hissedilmesine yardımcı olur, hem de sıvı ihtiyacının karşılanmasına destek sağlar. ABD'li bilim adamları, insan bünyesinin açlığa olan ihtiyacını azaltan besinler arasında ilk sırada sütü gösteriyor.
1 bardak sütün mide boşluğunu hissettirmeden insanı 5 saat boyunca tok tuttuğu belirtiliyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Nilüfer Hakarayan, bu durumu şu şekilde açıklıyor: “Sütte bulunan şeker laktozdur. Laktoz açlıkta kullanılan glikojen depolarına destek olarak vücudun enerji ihtiyacının karşılanmasına da yardımcı olur. Sütün bileşimindeki yağ da mideden uzun sürede uzaklaşması nedeniyle tokluk duygusunun uzun sürmesinde etkili olur, kalsiyum başta olmak üzere Ramazanda da mineral ve vitamin gereksinimini karşılar.
Bir de sahur sofralarımıza ceviz,kuru kayısı , kuru üzüm eklersek bir sürü vitamin mineral ihtiyacını karşılarız, vücutlar gün boyu yorgun düşmez :)
Zaten hayat müşterekO da çalışıyor bende.. Eh azcık zahmet etsin
Uyandırma konusunda evli ablamlar ve annem birbirini yoğun arayıp sahura kaldırırlardı, bu sene beni de eklerler uyandırma servislerineAma iş tamam dedikten sonra kalkabilmekte
Ay evet :) Bende sabah işe gelirken eşim uyandırıyor tamam diyip alarmı kapatıp bir daha uyuyorum :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?