İftira...

Melendan

Guru
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2012
2.228
2.011
333
39
bir arkadaşınızın arkanızdan iftira attığını duysanız... bu iftira sosyal prestij, saygınlık, itibar, aile yaşamını dahi etkiliyecek boyutta olsa ne yapardınız? üstelik hamilesiniz... dava açmak istiyorum... bana bu durumu anlatan kişi o nun ben olduğumu bilmeden tesadüfen anlattı.... neye uğradığımı şaşırdım öyle iğrençki hazmedebiliceğim birşey değil... bunu söyleyemem burada... o anlatan kişiye şahitlik yapması gerekeceğini söyledim ama buna yanaşmadı...bu durumu henüz asıl kişiye sormadım... sorsam bana doğruları söylemeyecek zaten. dedim demeyecek... daha geçenlerde bana sen benim dostumsun, bebeğin geldiğinde ben bakıcağım sana gibi cümleler kurdu... ve enteresan olanı benim için söylediğini başka bir arkadaşı içinde gelip bana anlatmıştı... hatta daha bir çok kişi için başka başka suçlamalarda bulunmuştu... arayıp hesap sormak anlamsız çünkü yalan söyleyecek bunu biliyorum... ama bununda yanına kalmasını istemiyorum... dava konusunda kararlıyım bu affedebileceğim birşey asla değil. nasıl kanıtlayabilirim bunu. tek tek herkesi arayıp bunu duydunuz mu diye sorasım var... bunu kanıtlarsam şahitlerle gerçekten ne boyutta bir ceza alır bilenler yazarsa sevinirim.

Kanıt , ispat olayı bence çok zor...
sadece şahitlerle de bir sonuç çıkacağını zannetmem. Güzel ülkemde tecavüzcüler bile adam akıllı ceza almayınca benimde yargıya karşı güvenim kırık. Ondan dolayı belkide bişey çıkmayabilir demem...
Önce yüz yüze görüşün , derim.

somut kanıt derken şahit buna yeterli olmaz mı. bunu bana söyledi demesi yeterli olmazmı?

Olmaz ..
Mahkemeleri o bunu dedi
Ben onu dedim gibi şeylerle meşgul etmeyin derim
Adam kızına tecavüz edip saliveriliyor
Kıçı kırık bir dedikodudan idam mi vericekler
Nerde yaşıyorsunuz siz kuzum ?

somut kanıt derken şahit buna yeterli olmaz mı. bunu bana söyledi demesi yeterli olmazmı?
Kiz yapmam demis diye okudum. Yinede birsey cikmaz. Bir zarar gordunuz mu bu durumdan? Misal ise girecektiniz ama o laf yuzunden almadilar gibi falan. Tabi manevi olarak sizi uzmustur ama bilemedim. Mahkemelerin is yuku o kadar fazla ki acikcasi ugrasirlar mi bilemedim

Bence hiç uğraşıp strese girmeyin derim benim şahsıma yönelik ağır derecede hakaret tehdit hatta darp ve rapor vardı hakaret tehdit içerikleride mesaj halinde yyazılıydı şikayetçi oldum mahkeme dahi acılmamıstı aradan aylar gecti bi uzlaştırmacı aradı uzlaşmamız gerektiğini söyledi malum olaylar vardı o dönem( 15 temmuz) benim dosya arada kaynadı daha mahkeme 4 gün önce görüldü ondan öncesinde uzlasma olmustu zaten ugrasmak istemiyorlar böyle şeylere araya hemen uzlastırıcılar giriyo zaten bişey çıkmaz ugrastıgınıza degmez vs insan bi destek görmeyincede vazgeçiyor zaten memurun kendisI söyledi 2 senenin altındaki cesaları önemsemiyorlar diye sizinkinde kanıt niteliğinde bir delilde yok dava acılsa dahı belki seneye anca görülür ozamana kadarda inan olayı dahi unutmuş olursunuz laps diye tebligat gelir

Yeterli olmuyor, yazılı delil olması lazım, size atılan iftirayı yazılı olarak birine aktarmadıysa şahitler olsa dahi ben böyle birşey söylemedim, yalancı şahitlik yapıyorlar deyip karşı dava bile açabilir.

Son düzenleme:
Yeterli olmuyor, yazılı delil olması lazım, size atılan iftirayı yazılı olarak birine aktarmadıysa şahitler olsa dahi ben böyle birşey söylemedim, yalancı şahitlik yapıyorlar deyip karşı dava bile açabilir.
anladım... yazılı olarak değil sözlü olarak aktarmış. şuan sakin kalmaya çalışıyorum... yanlış birşey yapmak istemiyorum.

Bence hiç uğraşıp strese girmeyin derim benim şahsıma yönelik ağır derecede hakaret tehdit hatta darp ve rapor vardı hakaret tehdit içerikleride mesaj halinde yyazılıydı şikayetçi oldum mahkeme dahi acılmamıstı aradan aylar gecti bi uzlaştırmacı aradı uzlaşmamız gerektiğini söyledi malum olaylar vardı o dönem( 15 temmuz) benim dosya arada kaynadı daha mahkeme 4 gün önce görüldü ondan öncesinde uzlasma olmustu zaten ugrasmak istemiyorlar böyle şeylere araya hemen uzlastırıcılar giriyo zaten bişey çıkmaz ugrastıgınıza degmez vs insan bi destek görmeyincede vazgeçiyor zaten memurun kendisI söyledi 2 senenin altındaki cesaları önemsemiyorlar diye sizinkinde kanıt niteliğinde bir delilde yok dava acılsa dahı belki seneye anca görülür ozamana kadarda inan olayı dahi unutmuş olursunuz laps diye tebligat gelir
evet stres gerçekten şuan hiç istemediğim bir durum ama iftira atmakta bu kadar kolay olmamalı... sadece çok üzgünüm

Al karsina konus ve kov hayatindan gitsin. Iftirayi soyledigi kisiyi de yanina al ki inkar edemesin. Davayla ugrassan da bisey cikmaz. Hele su aralar mahkemeler hep bambaska seylerle ugrasiyor.

olay ne ki kim kime ne dedi aldatma gibi bir iftira mı biraz açsanız böyle yardımcı da olamaz kimse

Ver mahkemeye ve mahkemeye verdiğinide herkes bilsin. İspat edemesen dahi en azından insanlar tarafindan bilinir. Elbette ispat edemedi aklandım diye dolanacaktir ama senin açından su anki durumundan daha kotu olmazsin, zira suanda ardindan iftira atarak dolaşıyor degilmi..

Back
X