İftira😔

şimdi ben sizin de mantıklı düşündüğünüzü sanmıyorum

ayakkabı bu kavganın üzerine nereden aklınıza geldi

neden ayakkabı alıyorsunuz şimdi

en son ayakkabı aldığımda hamileydi şimdi çocuğu var 20 günlük diyorsunuz yani bir yıldan az zaman geçmiş 3-5 yıl geçmiş gibi yazıyorsunuz

herkes her ay ayakkabı mı alıyor çevrenizde

işim gücüm var mali durumum iyi sayılır ama en son ne zaman ayakkabı aldığımı hatırlamıyorum hele bu pandemi döneminde zaten ayakkabı falan giymedik ki eskisin

babayla kavga edip adamın belki de bir ödeme için ayırdığı paraya ayakkabı alayım demek ilginç geldi

Bütün herşey nırmal çeyiz mi anormal. Sizin gibilerr yüzünden buraya bişey yazamıyor bazı insanlar.

Olay bana biraz karmaşık geldi ve sanki bu anlattığınızdan çok daha farklı sorunlar yüzünden daha derin mevzular yüzünden patlama yaşanmış gibi geldi. Anneniz evli ve sevgilisi var şimdi ayrı eve çıkacak bu adamla ilişkiniz kötü olduğu için annenizle yaşamayıp ayrı eve çıkacaksınız. Buraya kadar doğru anladıysam babanızın asıl tepkisinin size değil annenize olduğunu görebiliyorum. Onun paralarını annenizin başka biriyle harcadigindan şüpheleniyor olabilir belki de annenize karsi bu konuda tepkisiz kaldiginizi gorup sizin de onlarin ilişkisini desteklediginizi düşünüyor olabilir.
Bence kendiniz için yapilacak en iyi şey babanızı affetmeniz empati kurmanız olur. Çünkü onu affetmedikçe benzer durumları kendinize çekeceksiniz. Insan neyden kaçarsa onu buluyor. O yüzden affedin ve bu düşüncelerinizi serbest bırakın bunlara saplanmayin ki hayatınızda yeni ve umutlu kapılar açılabilsin ...

Olay bana biraz karmaşık geldi ve sanki bu anlattığınızdan çok daha farklı sorunlar yüzünden daha derin mevzular yüzünden patlama yaşanmış gibi geldi. Anneniz evli ve sevgilisi var şimdi ayrı eve çıkacak bu adamla ilişkiniz kötü olduğu için annenizle yaşamayıp ayrı eve çıkacaksınız. Buraya kadar doğru anladıysam babanızın asıl tepkisinin size değil annenize olduğunu görebiliyorum. Onun paralarını annenizin başka biriyle harcadigindan şüpheleniyor olabilir belki de annenize karsi bu konuda tepkisiz kaldiginizi gorup sizin de onlarin ilişkisini desteklediginizi düşünüyor olabilir.
Bence kendiniz için yapilacak en iyi şey babanızı affetmeniz empati kurmanız olur. Çünkü onu affetmedikçe benzer durumları kendinize çekeceksiniz. Insan neyden kaçarsa onu buluyor. O yüzden affedin ve bu düşüncelerinizi serbest bırakın bunlara saplanmayin ki hayatınızda yeni ve umutlu kapılar açılabilsin ...

Sen bizim boşanmamızı istiyorsun o yüzden koydun onları oraya dedi zaten evet dediğiniz gibi. Niye yapayım aklımımı kaçırdım. Eve misafir gelmesine bi kaç saat kala neden böyle bişey yapıyım. Çok zor inanın. Affetmeside zor unutmasıda.

ortada evlilik yoksa 11 bin verip de neden çeyiz aldınız

ben biraz da konuyu babadan dinlemek isterdim galiba
Bdv de kendini suçlu hissediyorum diye başlayan teselli için konu açmış bir insanın ne diye hatasını aramaya çalışıyorsunuz. ?ben bunu yazarsam karşı tarafa ne katkım olur diye düşünsenize.

Bdv de kendini suçlu hissediyorum diye başlayan teselli için konu açmış bir insanın ne diye hatasını aramaya çalışıyorsunuz. ?ben bunu yazarsam karşı tarafa ne katkım olur diye düşünsenize.
Belliki 24 yıldır yaşıyor bunu belki mantıklı düşünemez psikolojisi bozulmuş olabilir. Az düşünün. Lütfen

Sen bizim boşanmamızı istiyorsun o yüzden koydun onları oraya dedi zaten evet dediğiniz gibi. Niye yapayım aklımımı kaçırdım. Eve misafir gelmesine bi kaç saat kala neden böyle bişey yapıyım. Çok zor inanın. Affetmeside zor unutmasıda.

Babanızın tepki size değil annenize, yoksa bir baba kızına canını verir. Eminim babanız da böyle belki sizin için belki zor günler için birikim yapıyor . Ama ortada gururu incinmiş bir adam var bir de bu acıdan düşünün. Şimdi olay yeni olduğu için Çok üzgün ve çıkmazda hissediyorsunuz ama inanın biraz zaman geçince olaylara dışarıdan bakınca anlayacaksınız bunu. Anne ve babanin evliliklerine mümkün olduğunca müdahil olmayın siz evlatsınız anne babanın sizedüşüncesi başka eşine düşüncesi başkadır. Olur da boşanırlarsa kendinizi taraf tutmak zorunda hissetmeyin gercekte kim haklı kim haksız bunu sadece ilişkiyi evliliği yaşayan bilir. Siz evlat olarak ikisine de ayri ayri deger verin ve affedici olun, anne babalar yaşlandıkça bazen daha huysuz daha agresif de olabilirler, her bir şeyi kafaniza takip ileride ben de böyle olacağım diye yaşamayın.

Babanızın tepki size değil annenize, yoksa bir baba kızına canını verir. Eminim babanız da böyle belki sizin için belki zor günler için birikim yapıyor . Ama ortada gururu incinmiş bir adam var bir de bu acıdan düşünün. Şimdi olay yeni olduğu için Çok üzgün ve çıkmazda hissediyorsunuz ama inanın biraz zaman geçince olaylara dışarıdan bakınca anlayacaksınız bunu. Anne ve babanin evliliklerine mümkün olduğunca müdahil olmayın siz evlatsınız anne babanın sizedüşüncesi başka eşine düşüncesi başkadır. Olur da boşanırlarsa kendinizi taraf tutmak zorunda hissetmeyin gercekte kim haklı kim haksız bunu sadece ilişkiyi evliliği yaşayan bilir. Siz evlat olarak ikisine de ayri ayri deger verin ve affedici olun, anne babalar yaşlandıkça bazen daha huysuz daha agresif de olabilirler, her bir şeyi kafaniza takip ileride ben de böyle olacağım diye yaşamayın.
Teşekkür ederim,

Bütün herşey nırmal çeyiz mi anormal. Sizin gibilerr yüzünden buraya bişey yazamıyor bazı insanlar.

sizin gibiler derken

her şey normal değil de "babamla annem ve ben kavga ettik parayı yerde buldum aldım bununla ayakkabı alayım" diyen sizsiniz

size hiç para harcamayan adamın 11 binlik çeyiz aldığını yazmışsınız

evet maddi olarak sıkıntı varsa 11 binlik çeyiz bana uymaz

kuru kuru teselli edersem yine hata yaparsın

o senin baban, senin iyiliğini düşünür, birkaç güne barışırsınız desem ikinizin hayatında da bir şey değişmez ki

bana göre konuda oturmayan yerler var, bunu soruyorum

zira babana verip veriştirir senin gazını da alırım ama senin geleceğine bir katkısı olmaz ki bu durumun

en basit önerimi vereyim

iş bul para kazan kendi ayakların üzerinde dur

buna da genellikle babam izin vermiyor cevabı geliyor

bu nedenle acaba beklentilerim hayallerim ve bulunduğum yaşam uyumlu mu diye değerlendirme yapmak lazım

kuru kuru teselli edersem yine hata yaparsın

o senin baban, senin iyiliğini düşünür, birkaç güne barışırsınız desem ikinizin hayatında da bir şey değişmez ki

bana göre konuda oturmayan yerler var, bunu soruyorum

zira babana verip veriştirir senin gazını da alırım ama senin geleceğine bir katkısı olmaz ki bu durumun

en basit önerimi vereyim

iş bul para kazan kendi ayakların üzerinde dur

buna da genellikle babam izin vermiyor cevabı geliyor

bu nedenle acaba beklentilerim hayallerim ve bulunduğum yaşam uyumlu mu diye değerlendirme yapmak lazım

Neyse siz kendi fikirlerinizi kendinize saklayın burda herşeyi anlatırsam oturur ama onu da kimse okumaz.
Siz gidin başkalarını eleştirin kk da bi siz kalmadınız

Neyse siz kendi fikirlerinizi kendinize saklayın burda herşeyi anlatırsam oturur ama onu da kimse okumaz.
Siz gidin başkalarını eleştirin kk da bi siz kalmadınız

Ben giderim de sen de şapkanı önüne koy düşün

Acaba neden böyle demiş olabilir diye

Malum senden fazla hayat deneyimim var

Babanızı bu haliyle kabullenmeyi hiç denediniz mi peki? Bazı insanlar iki kuruşun hesabını yaparlar, bazıları bir lirası kaybolduğu an etrafındaki insanlara iftira atarlar. Bu insanlar normal olmayan, yasadiklari cesitli travmalar sonucu psikolojileri bozuk insanlardır. Bu kişiler değişmezler, psikoloğa düzenli gitseler bile bunlara aman aman pek bir şey fayda etmez. Eee söz konusu kişi de babanızmış; atsan atamazsın, satsan satamazsın. Sen ve ailen sırf o kişi azıcık bir değişim göstersin diye kendinizi yırtarken olan ruh ve sinir sağlığınıza olur. Babanız orta da param da param diye feryat figan gezinirken o ortamı terk etme şansınız varsa, terk etmeniz en doğrusu olacaktır diye düşünuyorum.

Diğer sorunuza gelecek olursam; tabi ki mutlu bir yuva ve evlilik hayatı kurabilirsiniz. Hayat burdaki bdv ye dert yazan evli çiftlerden ibaret değil. Gecmis yasantisindan bagimsiz olarak evliligi yolunda giden, mutlu, huzurlu bir sürü kadın var. Ama şu da bir gercek ki; siz ileride her nekadar mutlu bir yuvaya sahip olsaniz da babanizla aranizdaki sorunu çözemedikten sonra tam manasiyla hic bir zaman ruhunuz kendisini özgür hissedemeyecek. Siz bu kişiyi olduğu gibi kabul edemedikten sonra, geçmişte yaptıklarını affedemedikten sonra ruhunuz hep bunun baskısı içinde olacaktır diye düşünüyorum.tabi tüm bunlar benim düşüncem, haksız da olabilirim. Umarım bundan sonraki hayatınız dilediğiniz gibi çok mutlu ve huzurlu olur.

Babanızı bu haliyle kabullenmeyi hiç denediniz mi peki? Bazı insanlar iki kuruşun hesabını yaparlar, bazıları bir lirası kaybolduğu an etrafındaki insanlara iftira atarlar. Bu insanlar normal olmayan, yasadiklari cesitli travmalar sonucu psikolojileri bozuk insanlardır. Bu kişiler değişmezler, psikoloğa düzenli gitseler bile bunlara aman aman pek bir şey fayda etmez. Eee söz konusu kişi de babanızmış; atsan atamazsın, satsan satamazsın. Sen ve ailen sırf o kişi azıcık bir değişim göstersin diye kendinizi yırtarken olan ruh ve sinir sağlığınıza olur. Babanız orta da param da param diye feryat figan gezinirken o ortamı terk etme şansınız varsa, terk etmeniz en doğrusu olacaktır diye düşünuyorum.

Diğer sorunuza gelecek olursam; tabi ki mutlu bir yuva ve evlilik hayatı kurabilirsiniz. Hayat burdaki bdv ye dert yazan evli çiftlerden ibaret değil. Gecmis yasantisindan bagimsiz olarak evliligi yolunda giden, mutlu, huzurlu bir sürü kadın var. Ama şu da bir gercek ki; siz ileride her nekadar mutlu bir yuvaya sahip olsaniz da babanizla aranizdaki sorunu çözemedikten sonra tam manasiyla hic bir zaman ruhunuz kendisini özgür hissedemeyecek. Siz bu kişiyi olduğu gibi kabul edemedikten sonra, geçmişte yaptıklarını affedemedikten sonra ruhunuz hep bunun baskısı içinde olacaktır diye düşünüyorum.tabi tüm bunlar benim düşüncem, haksız da olabilirim. Umarım bundan sonraki hayatınız dilediğiniz gibi çok mutlu ve huzurlu olur.
Çok teşekkür ederim, haklısınız. Affetmem lazım zaman geçtikçe yelkenleri suya indiriyorum. Oldu birkere o benim babam diyorum. Azcık zamana ihtiyacım var sanırım. Ara ara uzaklaşmak sağlıklı gibi. Tekrar çok teşekkür ederim

Kendimi çok kötü suçlu hissediyorum. Bağıra bağıra ağladım. Canım çok yanıyor. Teselli istiyorum sizden. Ama ne olur yargılamayın 😔konuşmaya ihtiyacım var. Babam yatağının altına koyar hep paralarını, bir yere gitti geldi anneme iftira attı, 100 lira yok diye anneme yılllarr boyunca hep attı, sayıp duruyor paralarını. Ağzıma ne geliyorsa saydım. Bağırdım. Babam normal bir insan değil yıllarca çok çektik. Almadım diyor dedim yok aldı yarım saate yakın bağırdı çantasını kurcalıyo yok ben tanırım paramı falan. Sanki üstünde adı yazıyo. Annemde ağlıyor bıktı. kaldırdım babam yanımdayken bazanın altını, ordan çıktı para. 😪 anneme gösterdim koşa koşa. Sende gördün dedim busefer yok dedi. Orda yoktu. Sinir krizi geçiriyorum. Bağırıyorum çağırıyorum. Tutup sallıyorum babamı. Bidaha kaldrdım 20 tl daha düşmüş. O an okadar sinirlendim ki. Parayı hala almaya çalışıyo vermicem dedim o kadar paragöz ki kolumu sıktı iyice morardı kolum vermedim saklıycam bunları unutmucam dedim.

Evden gitti şimdi . Annemin babamın rızasını kazanmaya çalışıyorum diyen bir insanmıyım ben şimdi bu yaptıklarımı kendime yakıştıramıyorum. Sonra hep pişman oluyorum. Bu olay bugün yaşandı bundan önce yüzlercesini yaşayarak büyüdüm.
Ben çok pişman oluyorum keşke düzgün davranan bi insan olsaydı, aramız iyi olsaydı ama yok. Çok suçlu ve kötü hissediyorum.
Ben nasıl evlenicem. Evlenince bir sürü sorun yaşanıyor. Onlarla başedecek gücüm kalmadı. Hep üzüntü mutsuzluk. Babamda beddua eder heeeeepp.. ilerde mutlu olacağıma inancımı yitirdim. Kendimi değersiz yalnız hissediyorum. 1 aya şehir değiştrcem . Ama bu izler hep kalacak sanki. Evlenene kadar bende çok üzüldüm şimdi çok mutluyum diyen var mı aranızda. Ümit var mı😭😭
Bi akrabam vardi.4 cocugu vardi.O kadar doverdiki onlari.Tarlalarda calisir evi gecindirirdi cocuklar.Cok efendiydiler.Babalarina okuldan yilin babasi odulu verdiler dusunun.Simdi hepside evli ve mutlular.

Eve geldi az önce o paraları bazanın altına ben koymuşum şimdide bana iftira atıyo
O alta düşen paraları istiyo
En son kendime ayakkabı aldığımda kardeşim hamileydi şimdi çocuğu var 20 günlük
O parayı vereyimmi parçalayıp suratına atıyım mı napayım. Yoksa kendime ayakkabımı alıyım iğrendim bu adamdan iğrenndimm😔😔😔

Çalışıyorum, kazanıyorum, maddi durumum da gayet iyi. En son kendime ayakkabı en son ne zaman aldığımı hatırlamayacak kadar uzun oldu. Ayakkabı her ay alınan bir şey değil. Bence biraz kendine çeki düzen vermen lazım.

adam parasını istiyorsa geri ver ne demek parçalayıp suratına atmak?

babanın hataları olabilir,bu senin hatasız olduğunu göstermez. Adam sana 11bine çeyiz almış. Yere düşen üç beş kuruşu yok buruşturayım mı yok suratına mı atayım! Bu ne ya neyin şımarıklığı bu?

Çalışıyorum, kazanıyorum, maddi durumum da gayet iyi. En son kendime ayakkabı en son ne zaman aldığımı hatırlamayacak kadar uzun oldu. Ayakkabı her ay alınan bir şey değil. Bence biraz kendine çeki düzen vermen lazım.

adam parasını istiyorsa geri ver ne demek parçalayıp suratına atmak?

babanın hataları olabilir,bu senin hatasız olduğunu göstermez. Adam sana 11bine çeyiz almış. Yere düşen üç beş kuruşu yok buruşturayım mı yok suratına mı atayım! Bu ne ya neyin şımarıklığı bu?

@whatalonelyday
Hatam yok demiyorum.. Bu Şımarıklık değil. Canı yanmışlık, kızgınlık. Sen benim yaşadıklarımı yaşamadan böyle basit konuşamazsın. Asıl şımarıklık seninki . Karşındaki insan mantıklı düşünemiyor olabilir sen kimsin beni yargılıyorsun karşındaki insana yanlış düşündüğünü ANLATMANIN binlerce çeşidi var. Sizin gibileri bu sitede adam gerine koyup , yorum yapma hakkı veriyolar . Düşünce 0. Suçlu olabilirim . akıl bile verebilirsiniz ama YORDAMINCA .

Son düzenleme:
@whatalonelyday
. Sizin gibileri bu sitede adam gerine koyup , yorum yapma hakkı veriyolar .

Aynen böyle devam et. Duymak istediklerini duymadığın zaman hakaret et. Tam bir hanımefendi davranışı. İlk sayfada soruna gelirsek, hayata böyle baktığın sürece üzgünüm şansın yok. Çünkü hayat acımasız. Hangi psikoloğa, psikiyatriste gidersen git şu cümleyle başlayacaklar “değişim kendinde başlar”

adam yerine koymadığın ben naçizane sana birkaç tavsiyede bulunacağım belki bir zaman kulağına küpe olur..

kimseyi, hiç kimseyi değiştiremezsin bu hayatta. Sen değişirsin. Bakış açını değiştirirsin. Kendini geliştirirsin. O zaman yavaş yavaş karşındakilerin de tavırlarının yumuşadığını görmeye başlarsın. Senin elinde bir bıçak, karşındakinde bir bıçak. Birbirinize saplayıp duruyorsunuz. Eğer buna bi son vermek istiyorsan O bıçağı biriniz bırakmak zorunda. Ne zaman ki biri bırakır, diğeri en fazla birkaç kez daha saplar, tepki yoksa mecbur bırakır.

bahsettiğin, hakaretler yağdırdığın adam senin baban. İsterse dünyanın en kötüsü olsun. Bu gerçeği değiştirmen mümkün değil. O zaman kendini değiştireceksin. Onu olduğu gibi kabul etmeye çalışacaksın. Babana adam mısın sen demek yerine gidip sarılacaksın. Hiçbir bana kendine sarılan kızını itmez. İtse de alacağı mesajı almış olur, o sarılma kafasında döner durur. Sonraki hamlesi daha yumuşak olur.

boş konuşmuyorum. Psikoterapilere binlerce lira dökmüş, psikoloji kitapları yalamış yutmuş biri olarak konuşuyorum. Dahası hayattan yemediği şamar kalmamış biri olarak konuşuyorum. İster dinlersin, heybene ‘gelecekte kurmayı planladığın yaşamın için’ kendine katman gerekenleri koyarak yarınını güzelleştirmek için bir adım atarsın, ister bugününe ailene forumda sana yazana esen rüzgara mahalle abisi gibi atarını yapar lanet ede ede bugünün muadillerini yaşamaya devam edersin.

Kusura bakma. Bunlar gerçekler. Hoşuna gitse de gitmese de.

Back
X