Merhaba iyi bayramlar..
Bugün kayınvalidem e gittik 8 yıldır ilkkeZ böyle tartışma oldu aramızda bu arada 14 aylık bebeğim var disarda uyumuyor sese de duyarlı .. orda uykusu geldi çok fazla .. yatak ayarladık iki saat ayağımda salladım tam daldı yere koycam iki kere üst üste çok yüksek kapı çarpma sesi geldi iki kere hopladi ve sinir krizine girdi gözleri kapalı çığlık çığlığa ağladı çok korktu sakinleştiremedim sarıldım salladım olmadı susmuyo herkes geldi noluyo diue kalabalıktı eşim eve gidelim istersen orda uyut dedi eşime dedim şimdi olmaz tam dalmıştı kapıyı kim öyle çarptı ona çok korktu sizde çok bağırıyorsun uz dedim iki kapıda kapalı olduğu halde çok ses vardı ..
Annesi ben kapattım dedi . Biraz daha sessiz olsaydın keşke çocuğu uyuttugumu biliyorsun dedim evinde uyut o zaman bı senin çocuğun var zaten dedi zaten çok sinirliydim bağırarak söyledi eltim anne niye böyle davraniyon dedi hatta bend kapıyı hayvan gibi kapatmasan böyle olmazdı dedim gidiyorum birdahs gelemiycm dedim s.git defol dedi .. çocuğu da bidaha sana gostermiycm dedim ..
Neyse asla saygısızlık yapmam büyüklerim e bı anda istemsiz gelişti çok pişman oldum. Çok ayıp oldu bı saat sonra uzun yazı yazdım acmayinca özür diledim ama zor affetmesi anneler gününde çiçek yollayıp özür dilerim demeyi düşünüyorum szce ?
Neyse şimdi de eşimin hiç doğru düzgün görüşmediğimiz arkadaşı akşam on bucukta Bayram ziyareti ne gelmek istemiş zsten moralim çok bozuk basım zonkluyo çocuğu uyutuo uyuyacaktim bu saatte bı garip bayram ziyareti o da bı bahane bulmamış gündüz olsa tnm da yorgunum çok bütün gün hiç oturmuyorum zaten çocuğun peşinde koşmaktan kavga ettik .. bebişi de etkilendi ben sinirlenip bağırınca o da çok ağladı..
Çok kotu bir gün geçiriyorum hakliyken bu davranış lar ile haksız duruma düşmemiş miyim szce yoksa tamamen mi hakszim ..
Nasıl duzeltecegm blmyrm çok üzgünüm
Benim bir yakınımın gelini aklıma geldi sizin yazdıklarınızı okuyunca.Yıllar önce tabi.Gelin gergin birisiydi nedense.Bebeği ile ilgili altını alacak uyutacak yemek vb her şeyinde etrafını da gererdi bu işleri yaparken.Eşi başında o da gerilirdi.Gelin en ufak şeyde bağırır terslerdi önce kayınvalidesini kaç kere şahit oldum.Kadıncağız gerginlik olmasın diye titrerdi resmen.Koştururdu gelini laf etmesin diye..O kadar üzülürdüm ki o anneye o zamanlar .Gelinin kaprisi inanın .Gerginliği hareketleri ile bezdirmişti.Bebekte sakin bebekti.
Öncelikle size şunu söyleyeceğim.Artık internette bebek nasıl uyutulur nasıl yemek yedirilir neler hata vb o kadar çok video var ki.Size bunları izlemenizi öneririm.
Yabancıların dikkatini çekmiş bizim çocuklar çok ağlıyormuş büyüme dönemlerinde.Neden acaba...
Sonra şunu yapmayın.Ne demek en ufak sesten etkileniyor.O zaman bir yanlışlık var bu işte.Ülkede sokakta apt her yerde ses var alıştıracaksınız, örneğin hafif bir müzik açacaksınız onu uyuturken.İşte o dediğim videoları izlemiş olsanız pek çok bilgi edinirdiniz.
Gelelim yanlışlarınıza; Çocuğunuzun bu kadar problemli olduğunu biliyorsunuz bayram evi kalabalıkmış tamamen sessizlik isteyen bir bebek madem.Orada neden uyutmaya kalktınız.Tamam uyuturum zannetmişsiniz, iki kapıda kapalı iken ve iki saat sallamışsınız ve buna rağmen uyumamış bebeğiniz, eşiniz de gidelim istersen demiş, neden kalkmadınız o zaman .
Birisinin dediği gibi sizin kavga edesiniz gelmiş.Aynen yukarıdaki gelin gibi.Siz evdeki herkesin bebek uyuyacak diye evi sessizliğe almasını istemiş ve resmen beklemişsiniz.Olmayınca bebeği sallarken gerilmiş de gerilmişsiniz...
Eğitiminiz aile terbiyeniz nedir bilmiyorum (kastettiğim şu yanlış anlaşılmasın, ailenizde tartışmalarda bu kelimeler çok mu kullanılır da siz de hemen kullandınız büyüğünüze) ama insan küçük bir çocuğa bile hayvan demez kavga da bile denmez.Burada çok ayıp etmişsiniz.
Kolay affedilecek bir şey değil.
Annenin açısından bakınca evi kalabalık evinde bir sürü misafir.Siz oraya girmişsiniz saatlerce bebek uyumamış.Belli ki o da gerilmiş.Kapılar çarpılmış çok çirkin kelimeler gitmiş gelmiş..
Bana sorarsanız bir büyüğünüz olarak çiçek göndermek yerine, bebişinizle siz gidin,
"Beni lütfen susturmadan dinleyin bebeğin uyku problemi var 14 aydır bu konu beni çok gerdi yordu o gün de iki saat sallayınca çok gerildim.Kapı vb konularını belki gereksiz abarttım.Hiç hoş olmayan hala kendimin bile inanamadığım o çirkin kelimeyi kullandım sizden özür dilerim ..Önce siz bunu söyleyin onun çirkin kelimesine girmeden ..bakalım ne diyecek o da kendi çirkin kelime için özür dilecek mi..Demezse de o onun bileceği iş...Siz kendinize düşeni yapmış olursunuz...