Iğrenç geçen bir bayram günü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aman hakketen bir sizde çocuk var sanki. Anne ne kadar stresli ve takıntılı olursa çocukta o kadar huysuz oluyor emin olun. Benim de bebeğim var kaç yere gittik dün bayramlasmak için. Uyutmaya çalıştım uyumadı zorlamadm. En son gittiğim yerde milyonuncu yaprak sarma baklava tabağımi gomerken kucağımda uyuyakaldı :)) birgün düzen sasarsa birşey olmaz korkmayın. Hiç durmuyorsa beş dk bayramlasip eve donseydiniz madem neden insanlara bayramı zehir ediyorsunuz.

Merhaba iyi bayramlar..
Bugün kayınvalidem e gittik 8 yıldır ilkkeZ böyle tartışma oldu aramızda bu arada 14 aylık bebeğim var disarda uyumuyor sese de duyarlı .. orda uykusu geldi çok fazla .. yatak ayarladık iki saat ayağımda salladım tam daldı yere koycam iki kere üst üste çok yüksek kapı çarpma sesi geldi iki kere hopladi ve sinir krizine girdi gözleri kapalı çığlık çığlığa ağladı çok korktu sakinleştiremedim sarıldım salladım olmadı susmuyo herkes geldi noluyo diue kalabalıktı eşim eve gidelim istersen orda uyut dedi eşime dedim şimdi olmaz tam dalmıştı kapıyı kim öyle çarptı ona çok korktu sizde çok bağırıyorsun uz dedim iki kapıda kapalı olduğu halde çok ses vardı ..
Annesi ben kapattım dedi . Biraz daha sessiz olsaydın keşke çocuğu uyuttugumu biliyorsun dedim evinde uyut o zaman bı senin çocuğun var zaten dedi zaten çok sinirliydim bağırarak söyledi eltim anne niye böyle davraniyon dedi hatta bend kapıyı hayvan gibi kapatmasan böyle olmazdı dedim gidiyorum birdahs gelemiycm dedim s.git defol dedi .. çocuğu da bidaha sana gostermiycm dedim ..

Neyse asla saygısızlık yapmam büyüklerim e bı anda istemsiz gelişti çok pişman oldum. Çok ayıp oldu bı saat sonra uzun yazı yazdım acmayinca özür diledim ama zor affetmesi anneler gününde çiçek yollayıp özür dilerim demeyi düşünüyorum szce ?
Neyse şimdi de eşimin hiç doğru düzgün görüşmediğimiz arkadaşı akşam on bucukta Bayram ziyareti ne gelmek istemiş zsten moralim çok bozuk basım zonkluyo çocuğu uyutuo uyuyacaktim bu saatte bı garip bayram ziyareti o da bı bahane bulmamış gündüz olsa tnm da yorgunum çok bütün gün hiç oturmuyorum zaten çocuğun peşinde koşmaktan kavga ettik .. bebişi de etkilendi ben sinirlenip bağırınca o da çok ağladı..

Çok kotu bir gün geçiriyorum hakliyken bu davranış lar ile haksız duruma düşmemiş miyim szce yoksa tamamen mi hakszim ..
Nasıl duzeltecegm blmyrm çok üzgünüm
Benim bir yakınımın gelini aklıma geldi sizin yazdıklarınızı okuyunca.Yıllar önce tabi.Gelin gergin birisiydi nedense.Bebeği ile ilgili altını alacak uyutacak yemek vb her şeyinde etrafını da gererdi bu işleri yaparken.Eşi başında o da gerilirdi.Gelin en ufak şeyde bağırır terslerdi önce kayınvalidesini kaç kere şahit oldum.Kadıncağız gerginlik olmasın diye titrerdi resmen.Koştururdu gelini laf etmesin diye..O kadar üzülürdüm ki o anneye o zamanlar .Gelinin kaprisi inanın .Gerginliği hareketleri ile bezdirmişti.Bebekte sakin bebekti.
Öncelikle size şunu söyleyeceğim.Artık internette bebek nasıl uyutulur nasıl yemek yedirilir neler hata vb o kadar çok video var ki.Size bunları izlemenizi öneririm.
Yabancıların dikkatini çekmiş bizim çocuklar çok ağlıyormuş büyüme dönemlerinde.Neden acaba...
Sonra şunu yapmayın.Ne demek en ufak sesten etkileniyor.O zaman bir yanlışlık var bu işte.Ülkede sokakta apt her yerde ses var alıştıracaksınız, örneğin hafif bir müzik açacaksınız onu uyuturken.İşte o dediğim videoları izlemiş olsanız pek çok bilgi edinirdiniz.
Gelelim yanlışlarınıza; Çocuğunuzun bu kadar problemli olduğunu biliyorsunuz bayram evi kalabalıkmış tamamen sessizlik isteyen bir bebek madem.Orada neden uyutmaya kalktınız.Tamam uyuturum zannetmişsiniz, iki kapıda kapalı iken ve iki saat sallamışsınız ve buna rağmen uyumamış bebeğiniz, eşiniz de gidelim istersen demiş, neden kalkmadınız o zaman .
Birisinin dediği gibi sizin kavga edesiniz gelmiş.Aynen yukarıdaki gelin gibi.Siz evdeki herkesin bebek uyuyacak diye evi sessizliğe almasını istemiş ve resmen beklemişsiniz.Olmayınca bebeği sallarken gerilmiş de gerilmişsiniz...
Eğitiminiz aile terbiyeniz nedir bilmiyorum (kastettiğim şu yanlış anlaşılmasın, ailenizde tartışmalarda bu kelimeler çok mu kullanılır da siz de hemen kullandınız büyüğünüze) ama insan küçük bir çocuğa bile hayvan demez kavga da bile denmez.Burada çok ayıp etmişsiniz.
Kolay affedilecek bir şey değil.
Annenin açısından bakınca evi kalabalık evinde bir sürü misafir.Siz oraya girmişsiniz saatlerce bebek uyumamış.Belli ki o da gerilmiş.Kapılar çarpılmış çok çirkin kelimeler gitmiş gelmiş..
Bana sorarsanız bir büyüğünüz olarak çiçek göndermek yerine, bebişinizle siz gidin,
"Beni lütfen susturmadan dinleyin bebeğin uyku problemi var 14 aydır bu konu beni çok gerdi yordu o gün de iki saat sallayınca çok gerildim.Kapı vb konularını belki gereksiz abarttım.Hiç hoş olmayan hala kendimin bile inanamadığım o çirkin kelimeyi kullandım sizden özür dilerim ..Önce siz bunu söyleyin onun çirkin kelimesine girmeden ..bakalım ne diyecek o da kendi çirkin kelime için özür dilecek mi..Demezse de o onun bileceği iş...Siz kendinize düşeni yapmış olursunuz...

Tamamen siz hatalisiniz.misafirlikye ses olur insanlar bilinçli yapmaz çocuk gelince bir anda adapte olamazlar.aytica eşiniz kalkalım demiş kabul etmemiş siniz.cok saygısızca konusmussunuz ben sizi hatalı buldum

Sizin gerginliğiniz çocuğunuza yansıyor muhtemelen. Eski konularınızdan da anlaşıldığı üzere bir çocuk sizin var gibi davranıyorsunuz kesinlikle. Bayram günü, kalabalık evde çocuk uyutup insanların sessiz olmasını bekleyemezsiniz. Gerçekten uykusu varsa iki saat sallamaniza gerek olmaz. İlla zorla da uyusun, düzeni bozulmasın istiyorsanız eşinizi dinleyip evinize gitseydiniz.

Kayınvalidenizle girdiğiniz diyalog ise çok çok çirkin. 8 yılda ilk defaymış, aman ne marifet.

Hanımlar atışmayın lütfen.

Rock festivalinde, düğünde, tiyatroda, orda burda uyuyan bebekler var. O kadar hassas değiller aslında, anneler hassaslaştırıyor.
Katılıyorum, ne yaparsanız yapın kalabalığa, gürültüye alışmayan bebekler müstesna, doğduklarından itibaren bebekleri sesli ortama alıştırırsanız top da patlasa uyumaya devam ediyorlar, bazı anneler sessiz ortamda uyumaya alıştırıyor, aşırı sessizliğe alışan bebek çıt sesine bile uyanıyor uykuya daldıklarında evin rutin akışı devam etmeli aslında, süpürge, kapı sesleri, konu komşu sokak sesleri, hiç ses yoksa müzik açsınlar bebeğin kulağı seslere alışsın.
Düğüne de gittim, fellik fellik gezerken kanguruda da uyuttum, mekan ve ses sıkıntısı yaşamadık hiç.

Katılıyorum, ne yaparsanız yapın kalabalığa, gürültüye alışmayan bebekler müstesna, doğduklarından itibaren bebekleri sesli ortama alıştırırsanız top da patlasa uyumaya devam ediyorlar, bazı anneler sessiz ortamda uyumaya alıştırıyor, aşırı sessizliğe alışan bebek çıt sesine bile uyanıyor uykuya daldıklarında evin rutin akışı devam etmeli aslında, süpürge, kapı sesleri, konu komşu sokak sesleri, hiç ses yoksa müzik açsınlar bebeğin kulağı seslere alışsın.
Düğüne de gittim, fellik fellik gezerken kanguruda da uyuttum, mekan ve ses sıkıntısı yaşamadık hiç.
Öyle valla mune. 5 aylık ikizlerle rock festivaline gittik biz. Uyudular da arada huysuzluk da ettiler ama öyle aşşırı yorucu değildi. Bir başka arkadaşım da 3 yaşındaki çocuğu 8’de yatağında olması gerektiği için saat 5’te akşam yemeği yedirmeye kalkmıştı bize.

Aslında anneler kendilerine eziyet ediyor. Çıt sesine uyanan, kendi yatağını arayan bebekle beş yıldızlı tatile gitsen de keyif alamazsın ki. Yan odada gençler olur gürültü yapar, kapılar çarpılır, müzik sesi odaya gelir. Tatil bile zehir olur.

bebekten bebege fark eden birsey bu ve asla kitaplarda yazdigi gibi birsey degil. Belki baska bebegin olsaydi tam tersi bebek olacakti.

Mesela supurge sesinden rahatsiz olmaz bazi cocuklar tam tersi cok severler, ama kapi sesi uyandirabilir ayni cocugu. Surekli ayni tonda sesler baskadir genelde ve ani inisli cikisli sesler baska.

Bu biraz alistirma birazda cocugun yapisiyla ilgili birsey.

Burda asil sorun cocugunun huyunu bilen bu cok degerli konu sahibinin, kocasi eve gidelim demesine ragmen gitmemis olmamasi. Kalkip guzel guzel gitseydi hic bir tatsizlik olmazdi.. simdi daha mi iyi oldu onca sinir stres cok gereksiz

Öyle valla mune. 5 aylık ikizlerle rock festivaline gittik biz. Uyudular da arada huysuzluk da ettiler ama öyle aşşırı yorucu değildi. Bir başka arkadaşım da 3 yaşındaki çocuğu 8’de yatağında olması gerektiği için saat 5’te akşam yemeği yedirmeye kalkmıştı bize.

Aslında anneler kendilerine eziyet ediyor. Çıt sesine uyanan, kendi yatağını arayan bebekle beş yıldızlı tatile gitsen de keyif alamazsın ki. Yan odada gençler olur gürültü yapar, kapılar çarpılır, müzik sesi odaya gelir. Tatil bile zehir olur.
Bizim bir tanıdık bebeğini hem sessizliğe alıştırmış hem de sosyalleştirmemiş, bebek 2 yaşına kadar anne baba, babaanne anneanne görmüş, artık gezebiliriz demeye başladıklarındaysa çocuk gördüğü her yabancı yüzde ağlama krizine giriyordu.
Bazı bebekler var cidden ne yaparsanız yapın alıştıramıyorsunuz ama alışabilecek olanlara da anneleri aşırı konforlu alan sağlıyor, sessiz kimsenin olmadığı yatağında uyku güzel bir şey ama bir yere gitmeniz gerektiğinde eziyete dönüyor, sadece tatil, konser vb keyif veren aktiviteler anlaşılmasın, acil bir durum oldu ve apar topar şehirdışındaki ailenize gitmeniz gerekti, hastane işiniz oldu ve bebeği bırakacak kimse yoksa mecbursunuz götürmeye, bebeği her yere soktum, her yerde uyuttum mizacı da böyle miydi zaten bilmiyorum da, 5-6 aylıkken dahi çok sosyaldi gittiği yerleri gördüğü insanları yadırgamazdı, çok gezenti bir kadının bebeği olmak böyle gerektiriyordu.

Merhaba iyi bayramlar..
Bugün kayınvalidem e gittik 8 yıldır ilkkeZ böyle tartışma oldu aramızda bu arada 14 aylık bebeğim var disarda uyumuyor sese de duyarlı .. orda uykusu geldi çok fazla .. yatak ayarladık iki saat ayağımda salladım tam daldı yere koycam iki kere üst üste çok yüksek kapı çarpma sesi geldi iki kere hopladi ve sinir krizine girdi gözleri kapalı çığlık çığlığa ağladı çok korktu sakinleştiremedim sarıldım salladım olmadı susmuyo herkes geldi noluyo diue kalabalıktı eşim eve gidelim istersen orda uyut dedi eşime dedim şimdi olmaz tam dalmıştı kapıyı kim öyle çarptı ona çok korktu sizde çok bağırıyorsun uz dedim iki kapıda kapalı olduğu halde çok ses vardı ..
Annesi ben kapattım dedi . Biraz daha sessiz olsaydın keşke çocuğu uyuttugumu biliyorsun dedim evinde uyut o zaman bı senin çocuğun var zaten dedi zaten çok sinirliydim bağırarak söyledi eltim anne niye böyle davraniyon dedi hatta bend kapıyı hayvan gibi kapatmasan böyle olmazdı dedim gidiyorum birdahs gelemiycm dedim s.git defol dedi .. çocuğu da bidaha sana gostermiycm dedim ..

Neyse asla saygısızlık yapmam büyüklerim e bı anda istemsiz gelişti çok pişman oldum. Çok ayıp oldu bı saat sonra uzun yazı yazdım acmayinca özür diledim ama zor affetmesi anneler gününde çiçek yollayıp özür dilerim demeyi düşünüyorum szce ?
Neyse şimdi de eşimin hiç doğru düzgün görüşmediğimiz arkadaşı akşam on bucukta Bayram ziyareti ne gelmek istemiş zsten moralim çok bozuk basım zonkluyo çocuğu uyutuo uyuyacaktim bu saatte bı garip bayram ziyareti o da bı bahane bulmamış gündüz olsa tnm da yorgunum çok bütün gün hiç oturmuyorum zaten çocuğun peşinde koşmaktan kavga ettik .. bebişi de etkilendi ben sinirlenip bağırınca o da çok ağladı..

Çok kotu bir gün geçiriyorum hakliyken bu davranış lar ile haksız duruma düşmemiş miyim szce yoksa tamamen mi hakszim ..
Çocuğunuz bir ortamda durmuyorsa evinizden çıkmayın hadi gittiniz eşiniz zaten eve gidelim demiş kalp kırmadan çekip gidebilirdiniz.

bebekten bebege fark eden birsey bu ve asla kitaplarda yazdigi gibi birsey degil. Belki baska bebegin olsaydi tam tersi bebek olacakti.

Mesela supurge sesinden rahatsiz olmaz bazi cocuklar tam tersi cok severler, ama kapi sesi uyandirabilir ayni cocugu. Surekli ayni tonda sesler baskadir genelde ve ani inisli cikisli sesler baska.

Bu biraz alistirma birazda cocugun yapisiyla ilgili birsey.

Burda asil sorun cocugunun huyunu bilen bu cok degerli konu sahibinin, kocasi eve gidelim demesine ragmen gitmemis olmamasi. Kalkip guzel guzel gitseydi hic bir tatsizlik olmazdi.. simdi daha mi iyi oldu onca sinir stres cok gereksiz
tontriko bazı bebekler için müstesna dedim hayatım ☺️ Benim bebek daha anne karnında gürültüye alışmış olabilir, evde müzik eksik olmazdı ki gürültülü müzik dinlerim konuşurken sesimin ayarı biraz yüksektir :)))
Kızı kanguruya koyup ev süpürdüğüm oldu yemek yaptım, tencere tava sesine alışık olduğundan müzikli ortamlarda uyumak ninni gibi geliyordu😂
Cahillik belki bilmiyorum da doğdu sokağa fırladım hiçbir şeyden geri kalmadım😬

Merhaba iyi bayramlar..

Kv ye hayvan mı dediniz 😬 bence daha fazla üstelemeyin iyice sıvamayın, biraz uzak kalın herkes sakinlessin sonra özür dileyip konuyu kapatın, ya hu ne olursa olsun insan o kelimeyi kullanmaz , kullanmamalı , canına mi susadın dostum.. 😅

Merhaba iyi bayramlar..

Çok kotu bir gün geçiriyorum hakliyken bu davranış lar ile haksız duruma düşmemiş miyim szce yoksa tamamen mi hakszim
Bi söz vardır yapma yol olur derler siz yolu acmissiniz artık eski saygı sevgi yerine gelmez kolay kolay

Hani siz karar almistiniz, bebeğinizin yanında daha kavga etmeyecektiniz, bebeğimin psikolojisini bozduk konusunda öyle demiştiniz.
bir daha asla bagirmayacagim yanijda kavga etmeyeceğim ..
Siz bu karakterde oldukça psikolojisi daha cok bozulur yavrucugun. Kıyamam, anne deli ,kaynana deli, baba pasif...
Bir de eski konularınızda kendinizi sadece soylenme huyu olan, tatlı, nazik, sevgi dolu biri olarak tanimlamissiniz. Hatta kaprisli ablanizi eleştirip sizin de çok güzel karakter özelliklerine sahip olmadığınızı söyleyenlere "yooo,beni herkes çok sever. Eşim,ailesi,kendi ailem bana bayılır,hep iltifat eder" demiştiniz. Ama tüm konularınız bunun sadcee bir "sanrı" olduğu üzerine.
Allah çevrenizdeki insanlara sabır versin.
Konuya gelince, yaptığınız yanlış ama kaynananın küfrü de yanlış. İki yanlis kendinizi elaleme rezil etmişsiniz mübarek bayram günü
Ben yerinde olsam hazır küstüm,hiç geri barismazdim. Çünkü zaten haftanın iki günü gelip sizde yemek yemelerinden de rahatsizmissin. Ayağı kesilir hiç yoktan

Çocuk bu ağlar susar, uyur uyanır.. Misafir gidilen evde kendi kurallarımızın geçmesini bekleyemeyiz.
Üslup kimliktir gerçekten. Kapıyı az yavaş örter misiniz deseydin eğer bunlar olmayacaktı. Ama artık olan olmuş.. Bir süre görüşme aradan zaman geçsin. Çünkü çok taze ve sinirler gergin durumda..

Hani siz karar almistiniz, bebeğinizin yanında daha kavga etmeyecektiniz, bebeğimin psikolojisini bozduk konusunda öyle demiştiniz.
Siz bu karakterde oldukça psikolojisi daha cok bozulur yavrucugun. Kıyamam, anne deli ,kaynana deli, baba pasif...
Bir de eski konularınızda kendinizi sadece soylenme huyu olan, tatlı, nazik, sevgi dolu biri olarak tanimlamissiniz. Hatta kaprisli ablanizi eleştirip sizin de çok güzel karakter özelliklerine sahip olmadığınızı söyleyenlere "yooo,beni herkes çok sever. Eşim,ailesi,kendi ailem bana bayılır,hep iltifat eder" demiştiniz. Ama tüm konularınız bunun sadcee bir "sanrı" olduğu üzerine.
Allah çevrenizdeki insanlara sabır versin.
Konuya gelince, yaptığınız yanlış ama kaynananın küfrü de yanlış. İki yanlis kendinizi elaleme rezil etmişsiniz mübarek bayram günü
Ben yerinde olsam hazır küstüm,hiç geri barismazdim. Çünkü zaten haftanın iki günü gelip sizde yemek yemelerinden de rahatsizmissin. Ayağı kesilir hiç yoktan

Kendide kaynana olacak bakalım o zaman neler yasayacak

Yav yok kayınvalidemi bırak çocuğa bile bu şekilde carlamam ben.

Gürültüde uyumayan, kendi yatağını arayan çocuk yoktur, çocuğun rutinini yanlış oturtmuş anne vardır. (Linç gelecek şimdi bak) 😂

Rock festivalinde, düğünde, tiyatroda, orda burda uyuyan bebekler var. O kadar hassas değiller aslında, anneler hassaslaştırıyor.
İşte oralarda uyuyorlar da gel gör ki sessiz evde uyumuyorlar😢

ne oğlumu bir daha evime alırdım ne de o gelini.bana hayvan dedirtecek ve bu duruma da seslenmeyecek evladım olmasa da olur derdim.ayaklarıma kadar getirtip özürler diletmedikçe asla affetmezdim.kendi evinde sanki hiç ses olmadı bunca ay o çocuk hiç uyanmadı ya da başka yere gezmelere gitmedi uyku saatinde?hepsi bahane kadına hakaret edesi varmış
2021 mart annelerindeydi sonradan isim değişti anlatsak kaç sezonluk trajikomik,korkunclu,baymali dizi çıkar şahıstan bilmem kaç kişilik topik illallah etmişti bebelerimiz aynı dönem hep benim ikizlerden bi ay büyük oğlu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X