İhbar tazminatı bilmeyen çalışannn

poncikbirgelincik

22.08❤️
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2016
9.801
13.057
248
28
Ben 7 aydır küçük bi şirkette önmuhasebe bakıyorum benden 1 hafta önce işe girmiş olan mühendis bi arkadaş 5 gün önce işten çıkarıldı ihbar tazminatından haberi yok. Şuan 4 haftalık ihbar ücretine hak kazanmış ama bilmiyor tabiki patronum bi anda çıkardı işten. Muhtemelen yakın zamanda banada yol gözüküyor öyle görüyorum çünkü 15 kişiden 3 kişiye düştük.

Şimdi patronumuzu seviyorum bize hiç baskı uygulamaz abi gibi oturur konuşur eder izinleri sorun etmez sözlüm geldiğinde ücretimi kesmeden izinler verdi vs. Ama şuan 1 aylık maaşımı hala alamadım elinde parası olduğu halde bizim maaşlarımızı son ana bırakıyor paramız kalmaz onu biliyorum ama sallıyor biraz açıkcası. Altınada son model bi araba çekti bu arada. Batıyoruz yani işte yok ona rağmen.

Şimdi bu çocuğa istifa dilekçesi yazdırmaya çalışıyor ve çocuğun ihbardan haberi yok. Söylemelimiyim? Bi mühendis daha var onun aracılığıyla da söyletebilirim. Ne yapmalıyım? Söylemezsem içim rahat etmeyecek çünkü çocuk gerçekten mağdur oldu.
Yüksek ihtimalle aynı duruma yakında bende düşücem ve kendi ihbarimi istemeye de çekiniyorum

Ne yapmalıyım?

Mutlaka söyle. Yazıktır hakkına girmeyin

Tabi ki de söyleyin, haksızlık karşısında susmak haksızlığı yapan kadar suç yükler size de.
Yalnız şey cok saçma geldi, yeni mezun falan mı bu mühendis arkadaş hiçbir şeyden haberi yok?

Ben olsam söylemem vicdan yapmaya gerek yok koskoca mühendis adam böyle şeyleri bilmesi gerek yani çünkü söylersem ve adam bir şekilde patrona ağzından kaçırırsa işten çıkarilacagım yoksa bile ona sebep olur ayrıca patron bu durumun farkında olduğunuzu bilip size haber verip çıkarır Belki alacağınız üç kuruştan olursunuz bir insanın vasfı varsa ve çıkartılıyorsa dönüp patrona bana haber vermen lazımdı demeyi bilsin bir zahmet sana da haber vermeden aynısı yaparsa hakkını sonuna kadar talep et o seni mağdur ediyorsa sende onu et yani babamızın oğlu değil patronlar sonuçta

Çıkarılan kişi mühendismiş muhasebeci değil, bilmiyosa bilmiyordur ihbar tazminatını falan. Mühendis diye her konuya vakıf olacak diye bi kaide mi var?

Tabiki söyleyin bu onun yasal hakkı neticede. Bi şekilde haberdar edin kendiniz söyleyemiyorsanız

Bu tarz işlerde gün gelir aynı duruma düşesinız. size de bilindiği halde içerde paranız olduğunu soylemeseler. yazık degil mi çalışana adamın hakkı. mutlaka söyleyin.

Çıkarılan kişi mühendismiş muhasebeci değil, bilmiyosa bilmiyordur ihbar tazminatını falan. Mühendis diye her konuya vakıf olacak diye bi kaide mi var?
Her şeye vakıf olmak zorunda değil tabiki ama konu sahibi yerine koydum kendimi bende söylemek zorunda değilim, benim fikrim ne kadar çoğu kişiye ters olsa da bu zaten kk bunun için var yüzlerce insan yüzlerce farklı fikir.
Doğru,yanlış, iyi,kötü fark etmez .
Bence insan hiç yoktan oturup araştırır aniden işten çıkarılmış mağdur durumda bir hakkı var mı yok mu bakar ben olsam hiç vicdan yapmam eminim konu sahibine git söyle adam bilsin hakkını alsın diyen olmuştur nasıl ki böyle bir görüş var benimde böyle bir görüşüm var kendimi işten çıkarılan yerine koyuyorum tamam diyip gitmem illaki orada müdür e muhasebeci ye ya ben mağdur duruma düştüm derim zaten beni çıkarmışlar en kötü ne olabilir, sağdan soldan fikir isterim araştırır sonuç bulmaya çalışırım ama bak adamda farklı bir insan farklı düşünce demekki yapmamış,adam bunu yapmıyorsa eğer niye kendimi tehlikeye atayım?

Fesih her türlü beyanla yapılabilir.Sözle, davranışla, yazıyla...
Bu kadar bilgisizlikle bir farkı yok diyerekten istifa dilekçesi yazsa bile öncesinde işveren dilekçe yazmasını istediğinden ilk feshi ihbarsız o yapmış olacaktır.
Ancak elbette bunların bu şekilde sonuçlanması için iyi bir avukat ve hukuki bir süreç gerekiyor.

Poncigimmm tabi ki söyleeeemelisinnn belki de haberi yok. Ya sen soyle ya da diger muhendise soylet aranizda ki iletisime bagli.

aramızda cok fazla iletisim yok o muhendısle canım ama mağdur oldugunu dusunuyorum ben cunku hıc cıkacagını bılmıyodu cocuk bi anda cıkarıldı cok haberdar oldugunuda sanmıyorum bu durumda 4 haftalık ücrette az değil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…