- 12 Aralık 2016
- 9.801
- 13.057
- 248
- 28
- Konu Sahibi poncikbirgelincik
-
tabiki söylemelisin yada söylet öğrensin haklarını yoksa hep vicdanın sızlar miktar az bile olsa
Mutlaka söyle. Yazıktır hakkına girmeyinBen 7 aydır küçük bi şirkette önmuhasebe bakıyorum benden 1 hafta önce işe girmiş olan mühendis bi arkadaş 5 gün önce işten çıkarıldı ihbar tazminatından haberi yok. Şuan 4 haftalık ihbar ücretine hak kazanmış ama bilmiyor tabiki patronum bi anda çıkardı işten. Muhtemelen yakın zamanda banada yol gözüküyor öyle görüyorum çünkü 15 kişiden 3 kişiye düştük.
Şimdi patronumuzu seviyorum bize hiç baskı uygulamaz abi gibi oturur konuşur eder izinleri sorun etmez sözlüm geldiğinde ücretimi kesmeden izinler verdi vs. Ama şuan 1 aylık maaşımı hala alamadım elinde parası olduğu halde bizim maaşlarımızı son ana bırakıyor paramız kalmaz onu biliyorum ama sallıyor biraz açıkcası. Altınada son model bi araba çekti bu arada. Batıyoruz yani işte yok ona rağmen.
Şimdi bu çocuğa istifa dilekçesi yazdırmaya çalışıyor ve çocuğun ihbardan haberi yok. Söylemelimiyim? Bi mühendis daha var onun aracılığıyla da söyletebilirim. Ne yapmalıyım? Söylemezsem içim rahat etmeyecek çünkü çocuk gerçekten mağdur oldu.
Yüksek ihtimalle aynı duruma yakında bende düşücem ve kendi ihbarimi istemeye de çekiniyorum
Ne yapmalıyım?
Ben olsam söylemem vicdan yapmaya gerek yok koskoca mühendis adam böyle şeyleri bilmesi gerek yani çünkü söylersem ve adam bir şekilde patrona ağzından kaçırırsa işten çıkarilacagım yoksa bile ona sebep olur ayrıca patron bu durumun farkında olduğunuzu bilip size haber verip çıkarır Belki alacağınız üç kuruştan olursunuz bir insanın vasfı varsa ve çıkartılıyorsa dönüp patrona bana haber vermen lazımdı demeyi bilsin bir zahmet sana da haber vermeden aynısı yaparsa hakkını sonuna kadar talep et o seni mağdur ediyorsa sende onu et yani babamızın oğlu değil patronlar sonuçtaBen 7 aydır küçük bi şirkette önmuhasebe bakıyorum benden 1 hafta önce işe girmiş olan mühendis bi arkadaş 5 gün önce işten çıkarıldı ihbar tazminatından haberi yok. Şuan 4 haftalık ihbar ücretine hak kazanmış ama bilmiyor tabiki patronum bi anda çıkardı işten. Muhtemelen yakın zamanda banada yol gözüküyor öyle görüyorum çünkü 15 kişiden 3 kişiye düştük.
Şimdi patronumuzu seviyorum bize hiç baskı uygulamaz abi gibi oturur konuşur eder izinleri sorun etmez sözlüm geldiğinde ücretimi kesmeden izinler verdi vs. Ama şuan 1 aylık maaşımı hala alamadım elinde parası olduğu halde bizim maaşlarımızı son ana bırakıyor paramız kalmaz onu biliyorum ama sallıyor biraz açıkcası. Altınada son model bi araba çekti bu arada. Batıyoruz yani işte yok ona rağmen.
Şimdi bu çocuğa istifa dilekçesi yazdırmaya çalışıyor ve çocuğun ihbardan haberi yok. Söylemelimiyim? Bi mühendis daha var onun aracılığıyla da söyletebilirim. Ne yapmalıyım? Söylemezsem içim rahat etmeyecek çünkü çocuk gerçekten mağdur oldu.
Yüksek ihtimalle aynı duruma yakında bende düşücem ve kendi ihbarimi istemeye de çekiniyorum
Ne yapmalıyım?
Ben olsam söylemem vicdan yapmaya gerek yok koskoca mühendis adam böyle şeyleri bilmesi gerek yani çünkü söylersem ve adam bir şekilde patrona ağzından kaçırırsa işten çıkarilacagım yoksa bile ona sebep olur ayrıca patron bu durumun farkında olduğunuzu bilip size haber verip çıkarır Belki alacağınız üç kuruştan olursunuz bir insanın vasfı varsa ve çıkartılıyorsa dönüp patrona bana haber vermen lazımdı demeyi bilsin bir zahmet sana da haber vermeden aynısı yaparsa hakkını sonuna kadar talep et o seni mağdur ediyorsa sende onu et yani babamızın oğlu değil patronlar sonuçta
Ben 7 aydır küçük bi şirkette önmuhasebe bakıyorum benden 1 hafta önce işe girmiş olan mühendis bi arkadaş 5 gün önce işten çıkarıldı ihbar tazminatından haberi yok. Şuan 4 haftalık ihbar ücretine hak kazanmış ama bilmiyor tabiki patronum bi anda çıkardı işten. Muhtemelen yakın zamanda banada yol gözüküyor öyle görüyorum çünkü 15 kişiden 3 kişiye düştük.
Ne yapmalıyım?
Bu tarz işlerde gün gelir aynı duruma düşesinız. size de bilindiği halde içerde paranız olduğunu soylemeseler. yazık degil mi çalışana adamın hakkı. mutlaka söyleyin.Ben 7 aydır küçük bi şirkette önmuhasebe bakıyorum benden 1 hafta önce işe girmiş olan mühendis bi arkadaş 5 gün önce işten çıkarıldı ihbar tazminatından haberi yok. Şuan 4 haftalık ihbar ücretine hak kazanmış ama bilmiyor tabiki patronum bi anda çıkardı işten. Muhtemelen yakın zamanda banada yol gözüküyor öyle görüyorum çünkü 15 kişiden 3 kişiye düştük.
Ne yapmalıyım?
Her şeye vakıf olmak zorunda değil tabiki ama konu sahibi yerine koydum kendimi bende söylemek zorunda değilim, benim fikrim ne kadar çoğu kişiye ters olsa da bu zaten kk bunun için var yüzlerce insan yüzlerce farklı fikir.Çıkarılan kişi mühendismiş muhasebeci değil, bilmiyosa bilmiyordur ihbar tazminatını falan. Mühendis diye her konuya vakıf olacak diye bi kaide mi var?
Tabi ki de söyleyin, haksızlık karşısında susmak haksızlığı yapan kadar suç yükler size de.
Yalnız şey cok saçma geldi, yeni mezun falan mı bu mühendis arkadaş hiçbir şeyden haberi yok?
Poncigimmm tabi ki söyleeeemelisinnn belki de haberi yok. Ya sen soyle ya da diger muhendise soylet aranizda ki iletisime bagli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?