İhmal Sonucu Bebeğini Kaybedenler..

baby23

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2014
2.372
2.421
88
Hastane ve doktor ihmali yüzünden 6 aylık bebeğimi kaybettim ölü doğum yaptım .. Ne kadar acı bir durum olduğunu kimse anlayamaz sadece yaşayan bilir .. Bunu yazmak istedim lütfen yayınlansın benden sonra o hastaneye doktora gidecek olanlar bir kere daha düşünsün .. Gerekli yerlere başvuru yapacağız en kısa sürede, kendimi topladıktan sonra peşine düşücem bu olayın elbette, ben bu acıları yaşamayabilirdim daha erken teşhis edilebilirdi, 6 aylık hamile olmak ne demek bilir hamile olanlar, kurulan hayaller yapılan hazırlıklar düşünülen isimler vs. Trizomi 18 nedeniyle kaybettim bebeğimi karnımda ölmek üzereydi gelişimi tamamen durmuştu ve organlarında bir sürü problem vardı, dış görünüş dahi .. Bunu kontrollerime gittiğim özel ismi duyulmuş bir hastanenin ismi duyulmuş bir doktoru nasıl gözden kaçırdı da 6. Aya geldiğimde ben bu şoku yaşadım .. Hala anlam veremiyorum, eğer hastanenin ismini doktorun ismini verebilirsem yazarım .. Benden sonrakilerin canları yanmasın, hatane ve doktor hakkında yapılması gerekeni dediğim gibi sonuna kadar yapıcam gerekli ceza almaları için elimden geleni yapıcam ..

Ihmal sonucu beneğini kaybedenler değil de bizler ihmal sonucu beneğinin rahatsızlığını 6.ayda öğrenenler kategorisindeyiz canım benim.eşim de çıldırmış durumda biraz iyileş gideceğiz hastaneye diyor üstelik eşim tibbi cihaz işi yapıyor ve o hastanede cihazı var satım alma müdürüne durumu kendi anlatmış zaten bence doktoruda bir şey Denmiş olabilir çünkü kontrole gittiğimde yüzü biraz asıktı eşimede hiç bakmamış eşim öyle söyledi.hadi benim doktorum GÖRDÜ dudak yarığını ve vücudunda ki onca ithamdan sadece bunu GÖRDÜ.ya sonra Detaylı için radyolojiye indim aynı gün adam sadece dudak ve damak yarığı var dedi sonra çok iyi pozisyon vermiyor şimdi hidin bir Şeyler yesin gelsin dedi biz yemek yedik geldik iyice pozisyonu kaybettik dedi yani doktorum dudak yarığı var dediği için salak radyolog sadece başına odaklandı.sen niye vücudunda ki diğer organlara bakmıyorsun zaten dedi dudak ve damak yarığı olan çocuklar beslenemez Ölür dedi eşimle ben orda nasıl olduk anlatamam sonra bunun üzerine bence bir ay sonra gel tekrar bakalım dedi.ben bir ay bu söylediğinizde nasıl bekleyeceğim dedim o zaman yarın gelin dedi yani rapor yazmadı.keşke yazsaydı eminim raporda damak ve dudaktan başka bir şey olmayacaktı.bir gün sonra isim yapmış bir radyoloji Dr gittik Kulaklarının küçük OLDUĞUNU göz arasının normalden daha Aralıklı OLDUĞUNU kalp Bağırsak dalakya problem OLDUĞUNU ayrıca pipisindede ki deliğin altta ortada bir yerde OLDUĞUNU ve inmemiş testis olduğunu ve tüm bu bulguların trizomi 13 veya 18 Hastalığı'nın olma ihtimalinin yüksek OLDUĞUNU söyledi.biz ertesi gün üniversiteye gidip amniyosenteze karar verdik kadın doğum doktoru raporu okudu ve bize aynısını söyledi trizomi 13 veya 14 olabilir dedi ama önce ultrasonla bakmam gerek dedi baktı ve dedi ki bakan çok güzel bakmış dedi ek olarak beyinde ki sıvının Sınırda OLDUĞUNU ayaklarınızda içe doğru dönük OLDUĞUNU söyledi kalbi ve bağırsağı da gösterdi.ama benim kadın doğumcum yalnızca dudağını söyledi ve amniyosentez yapıldı sonuç trizomi 13 yani ben Hastanedeki doktora güvenseydi üstelik özel bir hastane ve şu an araştırma hastanesi oldu ben sadece damak ve dudak yarığı var diye bu yola devam edecektim ya karnımda ölecekti bana da zarar verebilirdi ya da kuzum doğduktan sonraki bir hafta içinde ölecekti ki yüzünde ki anormallikten büyük ihtimalle kızıma hösteremeyecektik bile o görmek isteyecekti biz ne diyecektik öldüğünde kızıma ne diyecektim niye bana göstermediniz diye isyan edecekti bir Mezarı OLDUĞUNU bilecekti ve psikolojisi bozulacaktı.evet şu an bir Mezarı var ama biz söylemedik.kardeşime me oldu peki anne dedi kızım sağlıklı olmadığı için gelişememiş dedim hap içtim yok oldu dedim.ben 350 lira veremeyecek durumda olabilirdim hastaneyede güvenip yola devam edebilirsin çocuğumda ki hastalığı tamamen kendi çabamla ve maddi durumumla hallettim.bebeğimiz o kadar büyük olunca kocaman tekmeleri vardı tabi ben büyük bir boşluğa düştüm eşim desen zaten bebeği o GÖRDÜ tamamen büyük gelişmiş bşr bebekti sadece normal Doğan benekten biraz zayıftı o kadar diyor acımız çok büyük düşündükçe çıldıracak gibi oluyorum sonra diyorum ki Allah bunu unutturacak bundan büyük acı vermesin.

bende 6.ayda kaybettim canım.çok iyi anlıyorm seni.kalp rahatsızlığı vardı.bize göre geç teşhis koyuldu.15 günde bir kontrole gidiyordum üstelik .çok doktora gittim hepsi bu tip rahatsızlıkların bebek büyüdükten sonra anlaşılabileceğini söyledi bilmiyorm ne kadar doğru.anladığımız bir şey değil ne deseler inanıyoruz malesef.kaybetmek acı o şekilde doğum yapmak daha acı heleki doğumhaneden elin boş çıkmak daha da acı.hangi birini sayım onu toprağa koymak koklayamamak.üstüne birde sütün gelmesi hormonların normale dönmesi için bir sürü ilaç... yaşan bilir ,anlar Allahm kimseyi bu şekilde sınamasın. Allahm sabır versin inşallah hepimize

Evet canım hepsini yaşadık tek tek Allah sabrımızı artırsın benim şu anda başka problemlerim var acaba başla bu sorunları yaşayan kişiler var mi bilmiyorum karnım ağrıyor kasıklarım tuvalete gidiyorum affedersin dışkılama olayını gerçekleştirene kadar ve sonrasında da devam ediyor on beş dakika sancıdan çok fena oluyorum sürekli yatıyorum ayağa kalkıncaya alt tarafım düşecek gibi ağrıyor idrar testi yaptırdım enfeksiyon yok affedersin dışkılama şeklide Değişti ya üşüttüm yada barsak sendromu yaşıyorum stres sindirim sistemini bozuyormuş.bilmiyorum ne olduğunu ama barsaklarımda bazen batma oluyor bazen gurulduyor tek istediğim artık tüm problemlerin bitmesi sağlıkla ayağa kalkmak annem bende 15 gündür bende oda iyileşmemi bekliyor gitmek için bir kızım var Kadıncağız hem yemek yapıyor hem misafir ağırlıyor hem kızımla ve dersleriyle ilgileniyor.yani Yatıp Kalkıp kendi sağlığım için dua eder oldum.

kolay şeyler yaşamadık sinirseldir büyük ihtimal ama yinede doktora görünmekte fayda var.annem rahim yerleşene kadar öyle sesler gelir demişti.benimde kasıklarım acıyor sanci giriyor.o kadar çok sıkıntı çektim ki doktora gitmektende sıkıldım artık.doğumdan 1hafta sonra rahatsızlandım aşırı kanama ve sancı oldu eşim yapışmıştı parça kalmış üstüne birde 5 kere kürtaj oldum bir türlü temizleyemediler.4gün daha yattım hastanede.korkuyorum artık hastane ortamı daha kötü ediyor beni.geçmezse gidicm mecbur.Allahm şifa versin inşallah.

Benimde kasıklarımda ağrı var, doktora gittim akşam normal dedi ya ama benim adet sancısı gibi ara ara gelip gidiyo, rahim toparlanana kadar bu tür ağrılar normal dedi. Aşırı kanama ve aşırı ağrı ateş olunca doktora gitmemi söyledi, benimde karnımdan sesler geliyo bağırsaklardan sanırım, organlar düzene giriyomuş o yüzden sesler gelebilir dedi, ne acı .. Her ses geldiğinde karnım titriyo bebeğimin hareketleri geliyo aklıma .. Geçsin şu günler artık diye dua ediyorum, bir an önce hem bedensen hem ruhsal iyileşmek istiyorum ..

Sen kürtajı nerde oldun canım nasıl oldu ki yapışıklık .. Bende korkuyorum bişey falan kalmamıştır inşallah bir de onunla uğraşmıyim diye ..

evt aklımdan hiç çıkmıyor bedensel acılar geçerde ruhsal durum nasıl olacak hiç bilmiyorum

Sen kürtajı nerde oldun canım nasıl oldu ki yapışıklık .. Bende korkuyorum bişey falan kalmamıştır inşallah bir de onunla uğraşmıyim diye ..

doğum yaparken bebekle birlikte gelirmiş eşi.benim gelmedi yapışmış rahime.genelde su azalınca olurmuş öyle ama benim normaldi suyum.bi neden bulamadılar yani.benim için bütük travma oldu doğumun üstüne.eğer eşte problem yaşamadıysan bişey olmaz korkma.

Benim olayımda farklı tabi ama yine de doktorun ihmali var erken teşhis yapılabilirmiş bu gibi benim durumumda, ense kalınlığı var demişlerdi bana ilk önce 11.haftamda, 2 gün sonra doktorum tatilinden döndü baktı bu çocukta ense kalınlığı falan yok bakan yanlış bakmış dedi, ikili test yapıldı trizomi 18 41/1 çıktı bu bir kağıt parçası belli veriler doğrultusunda oluşuyor isterseniz amniyosentez yaptırın dedi. Bu ne demek sizce ? Tabiki amniyosentez den korktuk ve nasıl olsa bişeyi yok bebeğin dedik 3 lüyü yaptırırz detaylıya gireriz dedik, 2 haftada bir bazen haftada bir gittim kontrole özlüyordum meleğimi çünkü .. İsmi duyulmuş doktorumuz şen şakrak çok sağlıklı bu bebek maşallah hareketli kilolu falan bi sürü şeyler söylüyodu bitiryodu muayeneyi ve her defasında kalbine kilosuna suratına herşeyine bakıyodu ben görüyodum eminim .. Zeynep kamildeki doğumu yapan doktor, bu tür vakalar 4.ayda mutlaka kalp atımında dahi belli olur dedi. Benim beneğimin kalbi oluşumundan itibaren sorunluymuş zaten yeni oluşmuş olamaz nasıl görmediler en azından kalbindeki delikleri görebilirdi en basit doktor dedi .. Ne diyebilirim ki .. Üçlü yaptırdık bu arada üçlü müz 10.000 lerde çıktı, sevgili doktorumuz bize yine bu bebek çok sağlıklı istersen detaylıya bile gitme gerek yok dedi ben randevu almıştım 19.haftada bana iptal ettirdi ya, 21. Haftada git dedi ve ben hep geç kaldım 25.haftaya kadar kaç tane prof a göründüm amniyosentez yapıldı bekledik sonuç trizomi 18 .. 25.hafta ne demek bir anne adayı için .. Eşimde bende çok yorgunuz şu an, ama kendimi toparladıktan sonra sorumlu kişilerden de hesap sorucam hastaneden de .. Bunu yanlarına bırakmicam ..

Ya valla ben bilmiyorum hastaneden nasıl kaçtığımı doktorla ne konuştuğumuzu bile tam hatırlamıyorum narkozun etkisi vardı, 3 saat falan ben yatakta yattım gidip gelip eşine baktılar düşmesini bekliyoruz dediler iki kere doktor eliyle bişeyler yapıp aldı, sonra kürtaja girdim .. Sonra odaya çıktım doktor muayene etti kanama alanın falan yok sorun yok dedi gitti bende hemen çıktım zaten bi daha konuşmadık.. Zeynep kamilde oldu doğum, böyle bi hata yapmış olamazlar heralde ya ne biliyim artık korkuyorum herşeyden .. Bekliyimde kanamam bitince gidiyim kontrole, ağrım sızım yok kanamamda normal şu an ..

Çok sağlıklı dedikleri meleğim, 508 gr doğdu .. Boyu uzundu herşeyi oluşmuş ama öok zayıftı ellerinde götürürken gördüm hayal meyal hatırlıyorum ..

Bide benim suyum çok fazlaydı

canlarım benim ya allah size sabır versin üzülmeyin bu günlerde geçecek inşallah dua edin. bende hep boş gebelik geçirdim ama son gebeliğimde eli kolu hatta nokta kadar gözleri bile vardı o haliyle bile evlat değilmi işte içim kavrulmuştu ...vardır bir hayır inşallah((

Evlat tabi canım bunun 5 hafta
Evlat tabi canım bunun 5 haftalığıda 25 haftalığıda evlat ama işte nasıl anlatsam ki tekmeleriyle uyanmak geceleri onun için 4 5 kere tuvalete kalkmak merdivenleri çıkarken yorulmak en sevdiğin kıyafetlerden onun için vazgeçmek giyememelk .. Dedim ya ikiside evlat ama Allah kimseye bu acıları yaşatmasın ..

ilk gebeliğinizmiydi .allah bidaha ikimizede yaşatmasın bu acıları kaybetmek çok büyük acı gerçektende, üzülmeyin zaman herşeyin ilacı size allahtan başka kimse yardımcı olamaz dua edin inşallah nurtopu gibi bi evladınız olur:)

İlkti evet, hemen olmuştu bide beklemedik hiç, inşallah yine öyle olur sağlıklı hayırlı bir evlat verir Rabbim tüm isteyenlere .. Korkum var tekrar yaşarmıyim diye ama pozitif düşünücem hep negatifliği çekmek istemiyorum ..

evet canm inşallah olmaz birdaha böyle bi acı allah hepimize yaşatsın o duyguyu evlat duygusunu hayırla sağlıcakla siz ataşehirdemi oturuyorsunuz zeynep kamil felan yazmışsınızya bende 2 sene önce ist. yaşıyorduk avicenna hospital de sibel zorbaş var ona gidiyodum onun tedavisi sonucunda ilk defa kalp atışını duyduk ama o arada memlekete dönüş yaptık dr bağlantım koptu yani çok iyi bi dr çok ihtisaslı cnm tavsiye ederim :)

narkozda mı verdiler fazla canın yanmamıştır o zaman.12 saat sürdü benim doğum yapmam.15 gün sonra kontole çağırmışlardı beni.1 hafta sonra rahatsızlanınca erken gittim tabi ben.kontrole git kanamanın bitmesini beklemene gerek yok.hem için rahat eder.

Çok sağlıklı dedikleri meleğim, 508 gr doğdu .. Boyu uzundu herşeyi oluşmuş ama öok zayıftı ellerinde götürürken gördüm hayal meyal hatırlıyorum ..

evt aynı benimde 30 cm 510gr dı.hastanede göstermediler sonrada ben bakamadım.babam mezara koyarken gördüm beze sarılıydı ama normal bebekti her şeyi belliydi içim çok yanıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…