canlarım benim ya allah size sabır versin üzülmeyin bu günlerde geçecek inşallah dua edin. bende hep boş gebelik geçirdim ama son gebeliğimde eli kolu hatta nokta kadar gözleri bile vardı o haliyle bile evlat değilmi işte içim kavrulmuştu ...vardır bir hayır inşallah((
Sdece kürtajda narkoz verdiler canım, 22 saat suni sancı sonunda gece 2 de normal doğum yaptım .. 3 kere suyum patladı doğum çok zor oldu .. Susuz doğum yaptım yani suyum öok fazlaydı benim zaten.narkozda mı verdiler fazla canın yanmamıştır o zaman.12 saat sürdü benim doğum yapmam.15 gün sonra kontole çağırmışlardı beni.1 hafta sonra rahatsızlanınca erken gittim tabi ben.kontrole git kanamanın bitmesini beklemene gerek yok.hem için rahat eder.
Bende bakamadım bizim kimse bakamamış, ben ellerinde götürürlerken gördüm çok zayıftı uzundu, annemle eşimde açamamış bakamamışlar, eşim öylece alıp götürmüş mezarlığaevt aynı benimde 30 cm 510gr dı.hastanede göstermediler sonrada ben bakamadım.babam mezara koyarken gördüm beze sarılıydı ama normal bebekti her şeyi belliydiiçim çok yanıyor.
Hastane ve doktor ihmali yüzünden 6 aylık bebeğimi kaybettim ölü doğum yaptım .. Ne kadar acı bir durum olduğunu kimse anlayamaz sadece yaşayan bilir .. Bunu yazmak istedim lütfen yayınlansın benden sonra o hastaneye doktora gidecek olanlar bir kere daha düşünsün .. Gerekli yerlere başvuru yapacağız en kısa sürede, kendimi topladıktan sonra peşine düşücem bu olayın elbette, ben bu acıları yaşamayabilirdim daha erken teşhis edilebilirdi, 6 aylık hamile olmak ne demek bilir hamile olanlar, kurulan hayaller yapılan hazırlıklar düşünülen isimler vs. Trizomi 18 nedeniyle kaybettim bebeğimi karnımda ölmek üzereydi gelişimi tamamen durmuştu ve organlarında bir sürü problem vardı, dış görünüş dahi .. Bunu kontrollerime gittiğim özel ismi duyulmuş bir hastanenin ismi duyulmuş bir doktoru nasıl gözden kaçırdı da 6. Aya geldiğimde ben bu şoku yaşadım .. Hala anlam veremiyorum, eğer hastanenin ismini doktorun ismini verebilirsem yazarım .. Benden sonrakilerin canları yanmasın, hatane ve doktor hakkında yapılması gerekeni dediğim gibi sonuna kadar yapıcam gerekli ceza almaları için elimden geleni yapıcam ..
evet canım Haklısın aynı benim gibi olmuşsun üstelik ben doktoruma şunu söylemiştim kızımda doktora gelirken herşey Güllük gülistanlıktı benim için bu hamileliğimde çok Tedirgindim yani siz ultrasonda bakarken ben sizin yüz ifadenizi takip ediyorum Herşeyin yolunda olduğunu söyleyene kadar benim ömrümden Ömür gidiyor dedim doktora.hemen açtı kalp atışını dinletti bana. Sonra dedi ki canım sen bana desen ben sana ilk başta dinlettirirdim kalp atışını dedi.sanki herşey kalbinin atmasıyla bitiyormuş gibi detaylıya giderken bile tedirgin gitmiştim ikili testin sonucunu merakla beklemiştim ne bileyim ya içime doğmuş demek ki kızıma söylerken videoyu çekmiştim hamile olduğumu orda bile kızım sevinip havalara uçarken onu tutup kolundan diyorum ki kızım dua edebimde Allah bize sağlıklı sıhhatli bir bebek versin diyorum. Böyle ağzımdan hiç sağlık kelimesini düşürmedim Allah bana Ömür boyu bakmak zorunda Olacağım bir bebek te verebilirdi ama o kadar çok sağlıklı olması için dua ettik ki kurban Olduğum allahım yinede bize sağlıklı olmadığı için vermedi bu bebeği diye düşünüyorumBenim olayımda farklı tabi ama yine de doktorun ihmali var erken teşhis yapılabilirmiş bu gibi benim durumumda, ense kalınlığı var demişlerdi bana ilk önce 11.haftamda, 2 gün sonra doktorum tatilinden döndü baktı bu çocukta ense kalınlığı falan yok bakan yanlış bakmış dedi, ikili test yapıldı trizomi 18 41/1 çıktı bu bir kağıt parçası belli veriler doğrultusunda oluşuyor isterseniz amniyosentez yaptırın dedi. Bu ne demek sizce ? Tabiki amniyosentez den korktuk ve nasıl olsa bişeyi yok bebeğin dedik 3 lüyü yaptırırz detaylıya gireriz dedik, 2 haftada bir bazen haftada bir gittim kontrole özlüyordum meleğimi çünkü .. İsmi duyulmuş doktorumuz şen şakrak çok sağlıklı bu bebek maşallah hareketli kilolu falan bi sürü şeyler söylüyodu bitiryodu muayeneyi ve her defasında kalbine kilosuna suratına herşeyine bakıyodu ben görüyodum eminim .. Zeynep kamildeki doğumu yapan doktor, bu tür vakalar 4.ayda mutlaka kalp atımında dahi belli olur dedi. Benim beneğimin kalbi oluşumundan itibaren sorunluymuş zaten yeni oluşmuş olamaz nasıl görmediler en azından kalbindeki delikleri görebilirdi en basit doktor dedi .. Ne diyebilirim ki .. Üçlü yaptırdık bu arada üçlü müz 10.000 lerde çıktı, sevgili doktorumuz bize yine bu bebek çok sağlıklı istersen detaylıya bile gitme gerek yok dedi ben randevu almıştım 19.haftada bana iptal ettirdi ya, 21. Haftada git dedi ve ben hep geç kaldım 25.haftaya kadar kaç tane prof a göründüm amniyosentez yapıldı bekledik sonuç trizomi 18 .. 25.hafta ne demek bir anne adayı için .. Eşimde bende çok yorgunuz şu an, ama kendimi toparladıktan sonra sorumlu kişilerden de hesap sorucam hastaneden de .. Bunu yanlarına bırakmicam ..
Şizede çok geçmiş olsun evet bende sinirsel olduğunu düşünüyorum benim ki de adet Sancısı gibi kasıklarımda ki ağrı yalnız benim işte dışkılarken ve idrar yaparken yani boşaltım sırasındada kramp şeklinde ağrılarım oluyor neyse herkeste farklı oluyor işte sonuç itibariyle ruhsal olarak iyileşmek istiyorum ama bankada 13 gün oldu hala yatıyorum tam sezeryan yerim iyileşti derken böyle sancılar başlayınca korktum tekrar yatıyorum.en kısa zamanda iyileşip kalkmak için dua ediyorum.bir Kısım var okula gidiyor normal hayatıma dönmek istiyorum.kolay şeyler yaşamadık sinirseldir büyük ihtimal ama yinede doktora görünmekte fayda var.annem rahim yerleşene kadar öyle sesler gelir demişti.benimde kasıklarım acıyor sanci giriyor.o kadar çok sıkıntı çektim ki doktora gitmektende sıkıldım artık.doğumdan 1hafta sonra rahatsızlandım aşırı kanama ve sancı oldu eşim yapışmıştı parça kalmış üstüne birde 5 kere kürtaj oldum bir türlü temizleyemediler.4gün daha yattım hastanede.korkuyorum artık hastane ortamı daha kötü ediyor beni.geçmezse gidicm mecbur.Allahm şifa versin inşallah.
Teşekkürler amin inşallah, Allah kimseye yaşatmasın ne diyim artık sabır diliyorum ..cok gecmiş olsun Allah saglık sıhat sizlere ömür versin saglıklı hayırlı evlatlar nasip etsin.nasıl böyle bir hata yapar doktor ayrıntılıyı iptal ettirir buna cok sasırdım ne olursa olsun yaptırt demesi lazımdı.sanırım en dogrusu hem özele hem devlete gitmek.bir doktora baglı kalmamak.insan ne hayaller kuruyor artık onla yasıyor bende sabah gece gündüz onla konusuyorum evime sanki nese kaynagı.acınızı anlıyorum.ne diyecegimide bilemedim acınız tarifsiz...Rabbim sabır güc versin yerine saglıklı hayırlı evlat nasip etsin en yakın zamanda amin
Kesinlikle öyle canım bende düşünüyorum şimdi en başından beri hiç tam sevinemedim, Allah demekki bize yaşatacağı acılar için çok sevindirip heveslendirmedi ne biliyim .. Doktora gidiyodum düşük tehliken yok gelme bi süre diyodu ben hep korkuyodum yalvarıyodum bişey olmasın Allah ım sağlıkla doğurmayı nasip eyle diyodum, hep korktum doktorlar bişey yok diyodu eşim kızıyodu bişey yokmuş işte bak diyodu ama benim anlamsızca ağrılarım oluyodu hep korku vardı içimde demekki hissettik anladık bişeylerin yolunda gitmediğini ..Evet c
evet canım Haklısın aynı benim gibi olmuşsun üstelik ben doktoruma şunu söylemiştim kızımda doktora gelirken herşey Güllük gülistanlıktı benim için bu hamileliğimde çok Tedirgindim yani siz ultrasonda bakarken ben sizin yüz ifadenizi takip ediyorum Herşeyin yolunda olduğunu söyleyene kadar benim ömrümden Ömür gidiyor dedim doktora.hemen açtı kalp atışını dinletti bana. Sonra dedi ki canım sen bana desen ben sana ilk başta dinlettirirdim kalp atışını dedi.sanki herşey kalbinin atmasıyla bitiyormuş gibi detaylıya giderken bile tedirgin gitmiştim ikili testin sonucunu merakla beklemiştim ne bileyim ya içime doğmuş demek ki kızıma söylerken videoyu çekmiştim hamile olduğumu orda bile kızım sevinip havalara uçarken onu tutup kolundan diyorum ki kızım dua edebimde Allah bize sağlıklı sıhhatli bir bebek versin diyorum. Böyle ağzımdan hiç sağlık kelimesini düşürmedim Allah bana Ömür boyu bakmak zorunda Olacağım bir bebek te verebilirdi ama o kadar çok sağlıklı olması için dua ettik ki kurban Olduğum allahım yinede bize sağlıklı olmadığı için vermedi bu bebeği diye düşünüyorum
Ya mesela eşime birazz alıŞveriş yapalım dedim mothercare den alışveriş yapıyoruz oğlumun olacağını duyduğumda çok sevinmeme rağmen kıyafetini alırken görev icabı aldım sanki hiç hayal edemedim onları giyeceği günü kızımda aldığım her kıyafette hayalini kurmuştum.eşim çok mutluydu Şumnu'da alalım bunda alalım .birde kızımda karnımda daha çok konuşuyordum bunda aklıma gelince vicdan azabı çekiyordum biraz oluşumla konuşayım diyordum kendi kendime de öyle konuşuyordum sonrada diyordum ki içimden ikinci olunca böyle oluyor herhalde diyordum Oysa ki doğum yapalı altı yılı geçmiş.Kesinlikle öyle canım bende düşünüyorum şimdi en başından beri hiç tam sevinemedim, Allah demekki bize yaşatacağı acılar için çok sevindirip heveslendirmedi ne biliyim .. Doktora gidiyodum düşük tehliken yok gelme bi süre diyodu ben hep korkuyodum yalvarıyodum bişey olmasın Allah ım sağlıkla doğurmayı nasip eyle diyodum, hep korktum doktorlar bişey yok diyodu eşim kızıyodu bişey yokmuş işte bak diyodu ama benim anlamsızca ağrılarım oluyodu hep korku vardı içimde demekki hissettik anladık bişeylerin yolunda gitmediğini ..
Anlamışız bîşeylerin ters gittiğini demekki, benim ilk olmasına rağmen heyecanım yoktu hep korku vardı, hiçbişeyi yok meleğimin .. İlk öğrendik hamile olduğumu o zaman 3 lü zıbın almıştık sonra kız diye biliyoduk bi tane pembeli zıbın aldım ama dediğin gibi sanki zorla alıyomuş gibi .. Erkek olduğunu öğrendiğimiz akşam zaten hastalıklarınında öğrendiğim için o akşamdan sonra başladı benim kara günlerim ..Ya mesela eşime birazz alıŞveriş yapalım dedim mothercare den alışveriş yapıyoruz oğlumun olacağını duyduğumda çok sevinmeme rağmen kıyafetini alırken görev icabı aldım sanki hiç hayal edemedim onları giyeceği günü kızımda aldığım her kıyafette hayalini kurmuştum.eşim çok mutluydu Şumnu'da alalım bunda alalım .birde kızımda karnımda daha çok konuşuyordum bunda aklıma gelince vicdan azabı çekiyordum biraz oluşumla konuşayım diyordum kendi kendime de öyle konuşuyordum sonrada diyordum ki içimden ikinci olunca böyle oluyor herhalde diyordum Oysa ki doğum yapalı altı yılı geçmiş.
Allah sabır versin bize sadece sabır diliyorum şu an, sabırlı olursak herşey zamanla olucak Allah ın izniyle yeni güzel haberler alıcazDediğimiz gibi canım hiç Sönmeyecek bir ateş düştü yüreğimize onu sadece közlendirecek yeniden sağlıklı be hayırlı ve uzun Ömürlü bir bebek Rabbim bize en kısa zamanda nasip eder inşallah sonra altı ay beklemem gerektiği aklıma geliyor bunalıyorum ama iyileşmem Lazım hem ruhen hemde sezeryan yerimin iyileşmesi gerekiyor
Şizede çok geçmiş olsun evet bende sinirsel olduğunu düşünüyorum benim ki de adet Sancısı gibi kasıklarımda ki ağrı yalnız benim işte dışkılarken ve idrar yaparken yani boşaltım sırasındada kramp şeklinde ağrılarım oluyor neyse herkeste farklı oluyor işte sonuç itibariyle ruhsal olarak iyileşmek istiyorum ama bankada 13 gün oldu hala yatıyorum tam sezeryan yerim iyileşti derken böyle sancılar başlayınca korktum tekrar yatıyorum.en kısa zamanda iyileşip kalkmak için dua ediyorum.bir Kısım var okula gidiyor normal hayatıma dönmek istiyorum.
Sdece kürtajda narkoz verdiler canım, 22 saat suni sancı sonunda gece 2 de normal doğum yaptım .. 3 kere suyum patladı doğum çok zor oldu .. Susuz doğum yaptım yani suyum öok fazlaydı benim zaten.
Amin canım inşallah .. O doğumhanede yaşadıklarım bağrışlarım verilen suni sancılar, resmen ayrılmak istemedi benden kordonu geldi suyu geldi herşeyi gelldi ama o kopamadı benden bi türlü .. Sonunda mecburen doktor müdehale edip aldı .. Dua ediyorum işte dilimizde Allah ın adı başka kimimiz var ki ondan istiyoruz sadece, en büyük acım bu olsun başka acı yaşatmasın Allah hiçkimseye ..ufff çok zor şeyler yaşadık.bundan sonra her şey yolunda giderde acımız biraz olsun hafifler inşallah.Allhım hakkımızda hayırlısını versin.
Amin canım inşallah .. O doğumhanede yaşadıklarım bağrışlarım verilen suni sancılar, resmen ayrılmak istemedi benden kordonu geldi suyu geldi herşeyi gelldi ama o kopamadı benden bi türlü .. Sonunda mecburen doktor müdehale edip aldı .. Dua ediyorum işte dilimizde Allah ın adı başka kimimiz var ki ondan istiyoruz sadece, en büyük acım bu olsun başka acı yaşatmasın Allah hiçkimseye ..
Âmin canım hepimize sabır versin inşallah bir de sağlıklı sıhhatli bebek versin inşallah birde sağlıklı bir şekilde onları büyütüp Günlerini görmemizi nasip etsin inşallahtez zamanda düzelirsiniz inşallah Allahm sabır ve şifa versin
ÂminÂminAmin canım inşallah .. O doğumhanede yaşadıklarım bağrışlarım verilen suni sancılar, resmen ayrılmak istemedi benden kordonu geldi suyu geldi herşeyi gelldi ama o kopamadı benden bi türlü .. Sonunda mecburen doktor müdehale edip aldı .. Dua ediyorum işte dilimizde Allah ın adı başka kimimiz var ki ondan istiyoruz sadece, en büyük acım bu olsun başka acı yaşatmasın Allah hiçkimseye ..
Âmin canım hepimize sabır versin inşallah bir de sağlıklı sıhhatli bebek versin inşallah birde sağlıklı bir şekilde onları büyütüp Günlerini görmemizi nasip etsin inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?