İiirrrkekk çocuk takıntısı

cokmuzor

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2020
1.202
2.527
83
Merhabalar . Genelde gözlemlediğim için yazma gereği duydum . Bir kızım var , çok şükür. Çok ta mutluyum . Ama hamileliğimden beri olur olmadık şeyler duydum , kayınvalidem ; elinde olsa erkek olur da elinde değil ne yapacaksın dedi mesela ilk. Doğdu, komşum buna bir erkek kardeş lazım dedi . Hepsini duymamış gibi yaptım cunku kız olduğu için tam tersine çok mutluydum , çok güzel bir bağ kurdum onunla .
Dün de yakın arkadaşım var , beraber parka götürdük , 2 yaşında oğlu var . Onu severken ikide bir “iirrkekk ya errrkeeek” deyip duruyor , . Bana da , inşallah Birgün bir oğlun olur çok başka bir his gibi bişey dedi . Bende ona , benim için özel olan cinsiyet değil . Aramızdaki bağ dedim .
Her beyse gerçekten anlamıyorum nedir bu erkek takıntısı.. sünnet mi olacak erkeğim diyor , bende bunun saçma olduğunu , kız çocuk ta Regl olunca bi pasta ile kutlayacağımı , sünnet ile arada hiçbir fark görmediğini söyledim. Ben mi bişeyleri kaçırıyorum , bu konuda fikirlerimi söyledim, yurtdışında mı yaşadın sen gibi bişey dedi. Bana göre gerçekten hiç bir fark yok elimde olsa yine kızımı isterdim

Cahil kesim takınıtısı bu galiba erkek çocukla övünmek. Evlat işte kızıda aynı erkeğide. Nefret ederim böyle insanlardan. Kısmetse bizimde bir oğlumuz olacak ama kesinlikle erkek şöyle olur böyle olur diye yetiştirmeyeceğiz. Toplumumuzdaki şiddet olaylarınında sorunu bu bence aile tarafından sürekli erkek diye yüceltilmek.

Emin ol oğlu olana da kız çocuk hayırlı evlat, erkek çocuk evlenene kadar evlat, kız çocuk öz çocuk fln gibi şeyler deniyor. Size de diyeceklerdi. Toplumca can sıkmak hobimiz, amaç can sıkmak.
Bana da yaşlılık için kız yap yalnız kalırsın, oğlan telefonda bile konuşmaz kalırsın huzurevine kız daha hayırlı diyen manyak dolu😂😂
Takmıyorum.
Siz de takmayın.
Tek oğlunuz olsa da yapacaklardı.

Merhabalar . Genelde gözlemlediğim için yazma gereği duydum . Bir kızım var , çok şükür. Çok ta mutluyum . Ama hamileliğimden beri olur olmadık şeyler duydum , kayınvalidem ; elinde olsa erkek olur da elinde değil ne yapacaksın dedi mesela ilk. Doğdu, komşum buna bir erkek kardeş lazım dedi . Hepsini duymamış gibi yaptım cunku kız olduğu için tam tersine çok mutluydum , çok güzel bir bağ kurdum onunla .
Dün de yakın arkadaşım var , beraber parka götürdük , 2 yaşında oğlu var . Onu severken ikide bir “iirrkekk ya errrkeeek” deyip duruyor , . Bana da , inşallah Birgün bir oğlun olur çok başka bir his gibi bişey dedi . Bende ona , benim için özel olan cinsiyet değil . Aramızdaki bağ dedim .
Her beyse gerçekten anlamıyorum nedir bu erkek takıntısı.. sünnet mi olacak erkeğim diyor , bende bunun saçma olduğunu , kız çocuk ta Regl olunca bi pasta ile kutlayacağımı , sünnet ile arada hiçbir fark görmediğini söyledim. Ben mi bişeyleri kaçırıyorum , bu konuda fikirlerimi söyledim, yurtdışında mı yaşadın sen gibi bişey dedi. Bana göre gerçekten hiç bir fark yok elimde olsa yine kızımı isterdim
Ben ilerde oğlum olursa kesinlikle sünnet ettirmek istemiyorum. oyuzden kızım olsa daha iyi gibi çok kavga etmem gerekecek :KK43:
Kız çocuk en guzeli buyunce anneyle atkafas gibi oluyor

Emin ol oğlu olana da kız çocuk hayırlı evlat, erkek çocuk evlenene kadar evlat, kız çocuk öz çocuk fln gibi şeyler deniyor. Size de diyeceklerdi. Toplumca can sıkmak hobimiz, amaç can sıkmak.
Bana da yaşlılık için kız yap yalnız kalırsın, oğlan telefonda bile konuşmaz kalırsın huzurevine kız daha hayırlı diyen manyak dolu😂😂
Takmıyorum.
Siz de takmayın.
Yok anlamadığım şey şu
Neden oğlu var diye övünüyor
Ben ona kız çocuğun avantajı var gibi bişey asla demedim
Ki bana göre çocuklarımız bizim sigortamız değiller

Bana sadece 1 kişi kızım olduğunu duyunca o da evlat üzülme gibi bişey demişti.
Bir de anneannem bi de oğlan olsun bi tane daha doğur falan demişti.
Zerre umrumda olmadı çünkü zaten eşim ve ben kızımız olsun istiyorduk başka da çocuk istemiyoruz.
Oğluna çok düşkün olan ve varını yoğunu ona adayan anneannem hastalığını teyzemin evinde geçirdi ve onun evinde öldü. Bu yüzden bu tür saçma cinsiyet ayrımlarını hiç yapmam ve sevmem.

Şehzade doğurdum, kölelikten kurtuldum akımının köylü atalarının, modern versiyonları işte.
Bu tipler sadece kadın olmayı birey olmaktan saymaz. Yanında illa "anne olmak" "evlenmiş olmak" "kocanın konumuyla böbürlenmek" "evine aldığı eşyanın para seviyesince yücelmek" tipi sıfatlarla toplumda yer edineceklerini zannederler. Dünyaları o kadar çünkü.
O yüzden errrrrrrrkek doğurmak da aynen bu yukarda anlattığım başlıklar arasında. Evlat evlattır. Kızı erkeği ayırana da böyle bir çuval pisliğe bakar gibi bakarım gözümü dike dike.

Sizin çevrenizdekiler değişikmiş. Ben antepliyim 3 kız kardeşiz annem babam hiç erkek demedi. Sonra ilk çocuğumda kız istedik hep oğlan oldu sonra da kızım çok şükür ikisine de. Hiç ohh oğlun var aman da oğlan falan diyene denk gelmedim. Siz çevrenizi gözden geçirin
Yoo bence herkeste olan bi durum bence bir çok kişi yaşamıştır

Onlarin cahilce söylemleri ayri, sizin bunlara uzulmeniz ayri?
Cahiller iste yapacak bir sey yok, peki ya siz neden uzuluyorsunuz konusulanlara?

Takmıyorum.
Siz de takmayın.
Tabi canım mesela gelin evde yokken oğlunla kalmaya gidemeyeceksin. Çünkü ev gelinin ve erkek annelerinin tabak çanak yeme, çeyizlik havlu kemirme gibi huyları var😀

Back
X