Ikea'nın Bitter Çikolatalı Bademli Almond Keki

eessrraa_esra

beklenengünbirgüngelecek
Kayıtlı Üye
31 Mart 2011
6.298
57
113
Kızlar Ikea da yediğim Bitter Çikolatalı Bademli Almond Kekini çok beğendim ben :) bide evde denemek istiyorum nasıl yapabilirim tarifini biliyor musunuz?

yaspasta mi , kek mi ?

$tarta-mandel-mandeltorte-gefr__0114310_PE266719_S4.webp

ikea bitter cikolatali kek

kek icin:
100 gr kiyilmis findikici
100 gr kiyilmis bademici
5 yumurtanin aki
150 gr seker
2 yemek kasigi kakao

crema icin:
5 yumurta sarisi
150 gr seker
200 gr kremsanti
150 bitter cukulata
200 tereyag yada margarin

yumurta akini mixerle köpük olana kadar cirp sonra sekeri yavas yavas ilave et. bir spatulayla findik, badem ve kakao yu yavasca köpügü söndürmeden karistir.
yuvarlak bir tepsiye tepsi kagidi yerlestir,harcin yarisini döküp 20-30 dakika 150 derecede pisir, diger yarisinida pisir.(böylece 2 tane kek olucak)

5 yumurta sarisini , sekeri ve kremsantiyi tencerede kisik ateste kaynamaya az kalana kadar telle cirp.(kesinlikle kaynamicak)
tencereyi ocaktan aliyoruz icine margarini ve bitter cukulatayi ekleyip karistirarak eritiyoruz.

kremanin yarisini sogumus kekin üzerine güzelce yayiyoruz üzerine 2. keki yerlestirip geri kalan kremayi yayiyoruz. üzerini badem dilimleriyle yada cukulata parcaciklariyla süsleyip buzdolabina 6 saat bekletiyoruz.

eger iki kekle ugrasamam diyorsan, bitane kek pisir üzerine kremayi dök olsun bitsin :37: böylede yapanlar var

yapinca resim beklerim bakalim ayni olucakmi tadi ikeadakiyle:39:

ikea bitter cikolatali kek

kek icin:
100 gr kiyilmis findikici
100 gr kiyilmis bademici
5 yumurtanin aki
150 gr seker
2 yemek kasigi kakao

crema icin:
5 yumurta sarisi
150 gr seker
200 gr kremsanti
150 bitter cukulata
200 tereyag yada margarin

yumurta akini mixerle köpük olana kadar cirp sonra sekeri yavas yavas ilave et. bir spatulayla findik, badem ve kakao yu yavasca köpügü söndürmeden karistir.
yuvarlak bir tepsiye tepsi kagidi yerlestir,harcin yarisini döküp 20-30 dakika 150 derecede pisir, diger yarisinida pisir.(böylece 2 tane kek olucak)

5 yumurta sarisini , sekeri ve kremsantiyi tencerede kisik ateste kaynamaya az kalana kadar telle cirp.(kesinlikle kaynamicak)
tencereyi ocaktan aliyoruz icine margarini ve bitter cukulatayi ekleyip karistirarak eritiyoruz.

kremanin yarisini sogumus kekin üzerine güzelce yayiyoruz üzerine 2. keki yerlestirip geri kalan kremayi yayiyoruz. üzerini badem dilimleriyle yada cukulata parcaciklariyla süsleyip buzdolabina 6 saat bekletiyoruz.

eger iki kekle ugrasamam diyorsan, bitane kek pisir üzerine kremayi dök olsun bitsin :37: böylede yapanlar var

yapinca resim beklerim bakalim ayni olucakmi tadi ikeadakiyle:39:

tamam yapınca eklerim resmi :64: tekrar teşekkür ederim inşallah aynıdır tadıda tarifi bulabilmek için Ikea'ya gidicektim vermezler ama denemekte yarar vardı :1:

Son düzenleme:
Back
X