iki aile arasında kalmak. Çok üzgünüm...

Ben evlenirken baktım aileler ortalığı karıştıracak,"biz kararları ikimiz verir ve size bildiririz"demiştim.Yüzleri düştü ama hiç başımız ağrımadı.Nazik bi biçimde aileleri çok konuşturmamaya,imkaniniz varsa organizasyonu nişanlinizla yapmaya çalışın.
Öyle yapmaya çalışalım artık bizde

Üzüntüden kelimeleri nasıl toparlayacağımı bilmiyorum...
Nişanım var . İstememle aynı gün olacak. Baştan karşı taraf 15 kişi geliriz demişti. Biz onları 20 kişi sayarak hesp yaptık havlusu yazması dağıtılacak süs eşyaları istemeden sonra verilicek yemeği (nişandaki ilramlar hariç) vs Her neyse. Bizimde en az 30 40kişi misafir sayımız cıktı sayınca, ufak bi cafe tutalım dedik karşı tarafta bunu duyunca son iki gün bi 24 kişi dediler hadi neyse bi şekilde ayarlanır verilecek seyler dedik ama annemde söylendi bu konuya bana biraz.
Bugünde 30kişi olduk diyorlar ben sormasam demicekler yada annemi arayıp söylemiyolar. 15den birden 30a yükseldi sayı birgün kala. yer zaten ancak bizi alacak bi yer büyük degil ddkce böyle yaptılar . Annemde ne yapmaya calısıyolar seni istemiyolar mı bizi zor durumda bırakmayamı çalışıyorlar böyle dalga gecermiş gibi sayı yükseltiyorlar sürekli diyor.
İsteme olayı önceden olsaydı keşke baştan kabul ettik tekrar yol yapıp gelmesinler diye hata yaptık 15kişiyle isteme olur diye düşündük ama 30 onlar 10 biz 40kişi isteme nasıl olacak falan baya kızdı. Karşı taraflada konusuldu bunlar. Onlarda haklı gelmek isteyenlere evde aile arasında olacak dediler smdi mekanda fotoları görürlerse kırılırlar diyorlar, biz misafir istemiyoruz böyle şeymi olur diye düşünülüyor Bu olaylar böyle sürdü iki tarafında haklı yanları var.
Asıl olay ise bgn bu konular konusulurken nişamlımın babası onlar gelmicekse bite bu iş gibi bi kelime kullanmış. Annemde bişey diyememiş bu olayın üstüne.
Karşı tarftanda babası yeminler ediyor öyle birsey demedim ben diye. Cok üzüldüm arıcam babanı yarın konusucam falan diyor yanlış anlaşılma olmuştur dedim geciştirdim ama cok üzüldüm kime inancamı bilemiyorum... karsı taraf ailemin beni vermek istemedigini düşünüyo bizimkiler de onların beni istemedigini karışık yazmış olabilirim olaylar cok karışık cok üzgünüm...
Karşı taraf seni istemiyor olsa, okadar kalabalık gelmezler kiiii....Sizin hatanız, ben yer tuttum, şu kadar kişilik deyip sınır koyacaktınız...Ayrıca madem kalabalık sizinkiler iptal etsin 30 kişiden bazılarını...

Olayın biride burda zaten istesemde uzak kalamıyorum bişey oluyor anası babası beni arıyo belkide benide saydıkları için sözüme önem verdkleri için yada ben ailemi ikna edeyim diye. Annemi babamı araması gereken yerde bana arayıp söylüyorlar ailem bunada kırıldı.
Aynısını benim kv dem yapardı. Kesinlikle siz muhattap olmayın, birşey sorduklarında annemi yada babamı arayıp konuşun deyin. Bu sizi saydıkları İçin aramak değil, sizi kullanarak isteklerini ailenize kabul ettirmeye çalışmak.

Benim nişanım öncesi annem kv deme evde yapacağız dedi. Sözde 15-20 kişi davet edeceklerdi. Nişan günü 70 kişi getirdiler bir o kadar da bizim taraftan geldi. Allah tan ev müsaitti de ağırlayabildik.

Siz de karar değiştiriyorsunuz onlar da değiştiriyor. Ayrıca böyle şeylerde kişi adedi sayılmaz. İşi olur adamın gelemez, başkası gelmek ister. Biraz geniş olun. Ayrıca isteme bile nişanın birlikte yapılması da saçma olmuş. İsteme, söz birlikte yapılır. Siz resmen nişan daveti hazırlıyorsunuz kafede ve insanlar da haliyle yakınlarından çekiniyor. Umarım sorununuz çözülür.

Nişanım var . İstememle aynı gün olacak. Baştan karşı taraf 15 kişi geliriz demişti. Biz onları 20 kişi sayarak hesp yaptık havlusu yazması dağıtılacak süs eşyaları istemeden sonra verilicek yemeği (nişandaki ilramlar hariç) vs Her neyse. Bizimde en az 30 40kişi misafir sayımız cıktı sayınca, ufak bi cafe tutalım dedik karşı tarafta bunu duyunca son iki gün bi 24 kişi dediler hadi neyse bi şekilde ayarlanır verilecek seyler dedik ama annemde söylendi bu konuya bana biraz.
Bugünde 30kişi olduk diyorlar ben sormasam demicekler yada annemi arayıp söylemiyolar. 15den birden 30a yükseldi sayı birgün kala. yer zaten ancak bizi alacak bi yer büyük degil ddkce böyle yaptılar . Annemde ne yapmaya calısıyolar seni istemiyolar mı bizi zor durumda bırakmayamı çalışıyorlar böyle dalga gecermiş gibi sayı yükseltiyorlar sürekli diyor.
İsteme olayı önceden olsaydı keşke baştan kabul ettik tekrar yol yapıp gelmesinler diye hata yaptık 15kişiyle isteme olur diye düşündük ama 30 onlar 10 biz 40kişi isteme nasıl olacak falan baya kızdı. Karşı taraflada konusuldu bunlar. Onlarda haklı gelmek isteyenlere evde aile arasında olacak dediler smdi mekanda fotoları görürlerse kırılırlar diyorlar, biz misafir istemiyoruz böyle şeymi olur diye düşünülüyor Bu olaylar böyle sürdü iki tarafında haklı yanları var.
Asıl olay ise bgn bu konular konusulurken nişamlımın babası onlar gelmicekse bite bu iş gibi bi kelime kullanmış. Annemde bişey diyememiş bu olayın üstüne.
Karşı tarftanda babası yeminler ediyor öyle birsey demedim ben diye. Cok üzüldüm arıcam babanı yarın konusucam falan diyor yanlış anlaşılma olmuştur dedim geciştirdim ama cok üzüldüm kime inancamı bilemiyorum... karsı taraf ailemin beni vermek istemedigini düşünüyo bizimkiler de onların beni istemedigini karışık yazmış olabilirim olaylar cok karışık cok üzgünüm...
Nisan soz isteme olaylarinda olabilicek en hafif olay olmus.tatsizlik evet ama buyutulecek birsey degil. Herkes oturacak drgil ozel gun sizden bir kac kisi ayakta dursun getir gotilur telaslari benim kuzenlerin hepsi ayaktaydi. Sorun etmeyin bu guzel gununuzde

Olayın biride burda zaten istesemde uzak kalamıyorum bişey oluyor anası babası beni arıyo belkide benide saydıkları için sözüme önem verdkleri için yada ben ailemi ikna edeyim diye. Annemi babamı araması gereken yerde bana arayıp söylüyorlar ailem bunada kırıldı.

benim annemde buna çok takılmıştı, sonralardan hak vermiştim anneme. beni adam yerine koyup aramıyorlar herşey de seni arıyorlar diyordu. ki gerçekten annemi olayların dışında tutmak adına yaptıklarını çok geç farkettim. ailenizi hiçe saymalarına müsade etmeyin.

bir arkadaşın dediği gibi sığan sığar sığmayan dışarıdan izlesin. sonuçta siz söylediniz.

Pastalar herkese ozel servis degil de ortalara konulur. Icecek olayi zaten sıkıntı opmaz. Hediyelikler de yazma ve havluysa gidip 10ar tane daha alinsa batmazsiniz herhalde. Ya da sadece kadinlara dagitin hediyeleri. Erkekler ne anlar hediyeden. Al hanim sunu tut diye aninda karisina uzatir zaten. Hatira esyalarini da ayni sekilde yapin. Her aileye bir tane verilmis olsun. Biraz sıkış tepiş olur ama yapılır yani. Ohoooo daha ne sıkıntılar, yanlis anlamalar, ne kavgalar cikicak. Hemen yilmayin, uzun bir yol sizi bekliyor ;)

Yahu yapmayın şimdiden herseyi olay haline getirmeyin
Bize ilave 15 kişi - eşimin ailesinin haberi olmadan, o an telefonla ay biz burdan geçiyorduk, yan komşu / eşimin akrabası idi, yan komsuya geldik diye aradılar mecbur davet ettiler, birde komik komik şeyler yaptılar

Kardeşimin eşinin ailesi sayı bile vermedi, hala annemin o anki yüz ifadesini hatırlıyorum, tek korkum balkona çıkarlarsa balkon çökecek naparız demişti, ama agzımızı açıp gık demedik

insanlar sizin yanınızda olmak istiyor, niyetleri iyi

ztn böyle günlerde ikram da bol olur, hediye de gerekirse kendi tarafına vermezsin, 2. ye yaptırır dağıtırsın

şimdi öyle bir hal almışki o gün ne olursa olsun herkes gergin olacak

Back
X