• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki aile arasında kalmak. Çok üzgünüm...

Üzüntüden kelimeleri nasıl toparlayacağımı bilmiyorum...
Nişanım var . İstememle aynı gün olacak. Baştan karşı taraf 15 kişi geliriz demişti. Biz onları 20 kişi sayarak hesp yaptık havlusu yazması dağıtılacak süs eşyaları istemeden sonra verilicek yemeği (nişandaki ilramlar hariç) vs Her neyse. Bizimde en az 30 40kişi misafir sayımız cıktı sayınca, ufak bi cafe tutalım dedik karşı tarafta bunu duyunca son iki gün bi 24 kişi dediler hadi neyse bi şekilde ayarlanır verilecek seyler dedik ama annemde söylendi bu konuya bana biraz.
Bugünde 30kişi olduk diyorlar ben sormasam demicekler yada annemi arayıp söylemiyolar. 15den birden 30a yükseldi sayı birgün kala. yer zaten ancak bizi alacak bi yer büyük degil ddkce böyle yaptılar . Annemde ne yapmaya calısıyolar seni istemiyolar mı bizi zor durumda bırakmayamı çalışıyorlar böyle dalga gecermiş gibi sayı yükseltiyorlar sürekli diyor.
İsteme olayı önceden olsaydı keşke baştan kabul ettik tekrar yol yapıp gelmesinler diye hata yaptık 15kişiyle isteme olur diye düşündük ama 30 onlar 10 biz 40kişi isteme nasıl olacak falan baya kızdı. Karşı taraflada konusuldu bunlar. Onlarda haklı gelmek isteyenlere evde aile arasında olacak dediler smdi mekanda fotoları görürlerse kırılırlar diyorlar, biz misafir istemiyoruz böyle şeymi olur diye düşünülüyor Bu olaylar böyle sürdü iki tarafında haklı yanları var.
Asıl olay ise bgn bu konular konusulurken nişamlımın babası onlar gelmicekse bite bu iş gibi bi kelime kullanmış. Annemde bişey diyememiş bu olayın üstüne.
Karşı tarftanda babası yeminler ediyor öyle birsey demedim ben diye. Cok üzüldüm arıcam babanı yarın konusucam falan diyor yanlış anlaşılma olmuştur dedim geciştirdim ama cok üzüldüm kime inancamı bilemiyorum... karsı taraf ailemin beni vermek istemedigini düşünüyo bizimkiler de onların beni istemedigini karışık yazmış olabilirim olaylar cok karışık cok üzgünüm...
en baştan eş adayınıza siz durumu bildirip, şu kadar kişiden fazlası gelirse ağırlayacak durum ve yer yok birinci derece akraba harici kimse gelemsin deseydiniz sıkıntı çıkmazdı bence..

Bende öyle düşünüyorum ama en son ki olayda kim doğru söylüyor anlamadım böyle bi kelimede nasıl uydurulur biter kelimesi... :KK43:

yanlış kelıme kullanmıştır babası , bırak açıklama yapsın gerekirse özürünü dilesin babası ,

birde o hazırladıgınız hediyelri yapmaktan vazgeçin , o kadar insana hediye falan yapılmaz , evlerine gittiğinizde aile sayısına göre hediyenizi yapar götürürsünüz, hayırlı olsun şimdiden ,

düğünü fazla uzatmayın bu arada

Bende öyle düşünüyorum ama en son ki olayda kim doğru söylüyor anlamadım böyle bi kelimede nasıl uydurulur biter kelimesi... :KK43:
yahuu takılma sinir anında söylendi belki de söylenmedi..böyle günlerde her kafadan bi ses çıkar mutluluğunu bozma bunlar için .Çünkü nişsanlın ve senden kaynaklanmıyor ayrıca bak ne güzel ne çok gelmek isteyen var söze..Sizin güzel anın ıza bi sürü kişi tanıklık edecek...Annen de stres yapmasın bu kadar ve sana yansıtmasın yoksa bunlar evlenince ortaya çıkıyor saçma bi şekilde

yanlış kelıme kullanmıştır babası , bırak açıklama yapsın gerekirse özürünü dilesin babası ,

birde o hazırladıgınız hediyelri yapmaktan vazgeçin , o kadar insana hediye falan yapılmaz , evlerine gittiğinizde aile sayısına göre hediyenizi yapar götürürsünüz, hayırlı olsun şimdiden ,

aynen yaaa bohça adeti saçma bir yıkım sadece ...

Aileler araya girince hersey sorun oluyor. Bende tecrube ettim bunlari ama sonra arkadaslarimi dinleyince hemen her evlilikte oluyormus. Bende nisani evde yapmistim.kalabalik cok degildi ama butun nisan herkese hizmet etmekten kendi nisanimin tadini cikaramadim. Misagirler giderken acliktan bayiliyordum okadar yani. Simdiki aklim olsa disarda yapardim. Kalabalik olmasini takma.onlar bunubile bile geliyorlar. Mutluluklar dilerim
Teşekkür ederim takmanaya çalışıyorum

Siz kendi ailenizle nişanlınızda kendi ailesiyle konuşup bu olayın açılmamak üzere kapanmasını isteyin ve mümkün olduğunca bu tarz şeyleri ikiniz planlayın

Yolun başındadınız daha hayırlı işe şeytan çok karışır en başında aileleri biraz frenlemezseniz ilerde Allah muhafaza olura olmaza tartışma çıkar

Ayrıca yer konusunu çok fazla takmayın kafanıza
Hem nişan hem isteme olayı için gel-git yapmasınlar deyip çok anlayışlı davranmışsınız bunu görüp onlarda biraz sıkışıklığa ses çıkarmazlar sanırım

İyi düşünün iyi olsun kendinizi strese sokup en güzel günlerinizin tadını çıkarın nişanlınızlada konuşmalarınızın ana fikri bu olsun

Allah tamamına erdirsin,inşaAllah herşey gönlünüzce olur
Teşekkürler ederim Allah razı olsun inşallah

Zaten stresli olan şu günleri aileler daha da katlanmaz hale getiriyor. Anladığım kadarıyla anneniz fevri bir insan ve sizi biraz gaza getiriyor gibi geldi bana. Anneler tabiki kızları için en iyisini isterler ama moral bozmak ve dolduruşa getirmek gibi oluyor bazı yorumların sonucu. Biz neler neler atlattık o dönemde. Annemin bana dediği şey “takma kafana,ileride bakarsın icabınaydı.” Sizde annenizin aklınızı karıştırmasına izin vermeyin. Belki kayınpederinizi de yanlış anladı. Sonuçta alt tarafı isteme- söz töreni. Niy o kadar insan çağırdınız anlamadım. Bunun daha nişanı var,kınası var düğünü var. Asıl o zamanlarda sorun çıkar. Bence kimseyi karıştırmayın işinize. Aileler fazla yorum yapmasın
Evet annem biraz kendi dediği olsun istiyor saat kaçta geleceklerine karar vermek istiyor vs. Zaten sakin davranmaya çalışıyorum. İsteme ve nişan bir arada olacak benim . Düğünümde seneye olacak inşallah

yahuu takılma sinir anında söylendi belki de söylenmedi..böyle günlerde her kafadan bi ses çıkar mutluluğunu bozma bunlar için .Çünkü nişsanlın ve senden kaynaklanmıyor ayrıca bak ne güzel ne çok gelmek isteyen var söze..Sizin güzel anın ıza bi sürü kişi tanıklık edecek...Annen de stres yapmasın bu kadar ve sana yansıtmasın yoksa bunlar evlenince ortaya çıkıyor saçma bi şekilde
Bende annemin kişi sayısına takılmasını istemiyorum ama onunda sebepleri var işte. Sözünü geçirmeye calısıyor karşıya . Onşarda getirmek istiyor. Annem şimdi dediğinin arkasında bile duramıyor diye saydırıyor arada kaldım iyice

en baştan eş adayınıza siz durumu bildirip, şu kadar kişiden fazlası gelirse ağırlayacak durum ve yer yok birinci derece akraba harici kimse gelemsin deseydiniz sıkıntı çıkmazdı bence..
Ona söylemiştim ama ailesi o işteyken sormadan etmeden haber vereceğine vermiş:..

Adam demedim diye bana cok üsteliyor yemin ediyor bende bişey diyemedim artık yanlış anlaşılmıştır dedim. Vall bilmiyorum hazır hediyeler dağıtılır heralde artık.

Şimdi önceki sayıya göre hediyeler hazırlanınca ayıp olur birine ver birine atla diye düşünüyor annemde. hazırladı artık

niaşana gelene ghediye dağıtmayı ilk defa duyuyorum ama. gereksiz bence. en başta hazırlamasaydınız keşke. ikramlık yeterdi.

bi de hazırlansa bile her gelene mi veriyorsunuz, kadın erkek? her aileden bi kişiye verin yeter.

niaşana gelene ghediye dağıtmayı ilk defa duyuyorum ama. gereksiz bence. en başta hazırlamasaydınız keşke. ikramlık yeterdi.

bi de hazırlansa bile her gelene mi veriyorsunuz, kadın erkek? her aileden bi kişiye verin yeter.
Kadınlara yazma erkeklere havlu her eve bir tanede bişan hatıralığı

Anneniz hakli.bizde sizin gibibkarsimizdaki zora sokmamak icin isteme nisan bir arada yaptik.bize 8 kisi gelicez dediler bende nisan evde olsun ailem zaten dugunde yapacak dedim.1 hafta kala ailemide deil nisanlimi arayarak 15 20 kisi gelicez onlatin oturdugu sehirde amcamizin torunlarinda var onlari cagirdik demisler.kendi ailemi bile aramadan nisanlima ara anneni oyle 15 20 kisi gelemezler cocuk oyuncagi degil bu isler biz evde yapicaz dedik ona gore hazirlik yaptik bu saatten sonra mekan falan arayamayiz dedim.oda ailesini aradi halletti.bu konuda hakli olan anneniz hic kusura bakmasinlar siz dugune 100 kisi cagiricaz deyip 200 kisi cagirsaniz onlarda kizarlar inanin

Ben evlenirken baktım aileler ortalığı karıştıracak,"biz kararları ikimiz verir ve size bildiririz"demiştim.Yüzleri düştü ama hiç başımız ağrımadı.Nazik bi biçimde aileleri çok konuşturmamaya,imkaniniz varsa organizasyonu nişanlinizla yapmaya çalışın.

Anneniz hakli.bizde sizin gibibkarsimizdaki zora sokmamak icin isteme nisan bir arada yaptik.bize 8 kisi gelicez dediler bende nisan evde olsun ailem zaten dugunde yapacak dedim.1 hafta kala ailemide deil nisanlimi arayarak 15 20 kisi gelicez onlatin oturdugu sehirde amcamizin torunlarinda var onlari cagirdik demisler.kendi ailemi bile aramadan nisanlima ara anneni oyle 15 20 kisi gelemezler cocuk oyuncagi degil bu isler biz evde yapicaz dedik ona gore hazirlik yaptik bu saatten sonra mekan falan arayamayiz dedim.oda ailesini aradi halletti.bu konuda hakli olan anneniz hic kusura bakmasinlar siz dugune 100 kisi cagiricaz deyip 200 kisi cagirsaniz onlarda kizarlar inanin
Haklılık payınız var zaten takıldığım konu artık kişi sayısıda geçti onlr gelmiyorsa biter kelimesi . Kime ne yapcagımk şaşırdım

Back
X