Mrb arkadaşlar,
6 aylık evliyim ve 2 aylık da hamileyim..eşimle severek evlendik 6 yıl aradan sonra…ve eşimle çok mutluyuz….bebeğimiz bu iki kişilik dünyamıza daha şimdiden büyük neşe kattı….
Benim sorunum düğünden beri devam eden küslük problemi.Akrabalarında bulunduğu imam nikahımızın kıyıldığı gün düğün gününden iki gün önce hoca mehir konusundan bahsediyordu…eşime sordu ne kadar verirsin diye…oda dedi işte……. kadar veririm…sonra kayınvalidem dedi ki ;elini el üstüne vurarak ee hoca ,gelinde illa isterimde isterim diye tutturursa oğlumun yakasına yapışırsa dedi….Hoca da elbette isteyecek hakkıdır dedi…Neyse ki nikah kıyıldı bitti,hoca gitti…Sonra beni çok seven teyzemin kocası babam olmadığı zamanlarda bize babalık yapan adam dedi ki kv ye,bu kız dedi 6 yıldır ne altın ne para pul istedi mi sizden dedi sen şimdi şu kadarcık şeyin hesabını yapıyorsun dedi….Sen dedi bu kızı alda başının tacı yap dedi….Haklıydı elbet,çünkü yıllardır bir şey istemedik onlardan 6 sene boyunca,düğünde bile sadece bir künye taktılar başkada hiçbirşey.Düşünüp altı yıl boyunca almadılar.Zaten ne ailem nede ben maddiyatın hiç konusunu yapmadık onlara….Ne nikah elbisemi aldı,ne saçımı yaptırmak için para verdiği,ne de başka bir şey maddi hiçbirşey görmediğim gibi manevi zaten hiç tatlı dilini göstermedi….zaten kadının dili yılan gibi zehirli herkesi kırdığı çok oldu…
neyse bu kadın o günden beri ailemle hiç konuşmuyor….büyüktür diye annem bayramda gitti,ama o geri gelmedi hiç…kardeşim geldi Türkiye’den hoş geldin e bile gelmedi…Ve bu durum beni çok rahatsız ediyor…ailemin bu güne kadar kimseyle küslüğü olmamıştır…bana tuhaf geliyor bu durumlar…Eşime söylüyorum annen çok ayıp ediyor diye,oda diyor ki ne yapayım diyor koca kadın bize dokunmasında küserse küssün diyor….benim ayrı evim ayrı derdim var uğraşamam onunla diyor…Hamile olduğumu öğrendiğim de hep hayalim vardı iki aileyi bir arada toplayıp bu müjdeyi vermek ama bu küslük bu hayalimi bile elimden aldı…..yani bazen diyorum senin ailene küs olan insana nasıl anne diyorsun diye…nasıl yüzüne gülebiliyorsun diyorum kendime…Babalar konuşuyor sadece kv annemle ve babamla konuşmuyor…ilerde çocuğum olacak nasıl olacak böyle küslük bilemiyorum….bu kv kendi öz kardeşine 10yıl küsmüş kadın….eşim bile dedi kindar kadın diye…. komşuları bile konuşmuyor görmüyor musun dedi,bişey söylesem sana kinlenecek dedi….bizim mutluğumuz yetmez mi diyor? Takma kafana diyor..Ama işte rahatsız ediyor bu durum beni..Kendisi haksız olduğu yere küslük yaratması canımı sıkıyor halbuki küsmesi gereken benim o nikahta beni küçük düşürdüğü için ama kadın da benim de benim egosu var…
uzun oldu kızlar kusura bakmayın….
bu küslük durumunda bana akıl verin ne yapayım?eşimin tutumu doğru mu sizce?Bende kayıtsız mı kalayım bu duruma?Olumlu yada olumsuz her türlü yorumunuza açığım…Teşekkür ederim…