Bencede sen konuyu hic acma! Birazda baban belki onlarin istediklerini savunuyorsun diye (nekadari mantiklida olsa) ic ice kiskaniyordur, nede olsa kiz veriyor, kendini yeterince galiye almis hissetmiyor demekki. Ama kusura bakma oda babanin sorunu, kapris yapiyor resmen.
Bence en güzeli nisanlinin ailesinin dedigi, ickisiz olsun, hem masrafda olmaz. Hem sende sonucta onlarin gelini olacaksin, simdiden böyle seyler yüzünden tartisma olmasin bencede.
Benimde bundan dört yil önce görümcem evlenecekti, oglanin ailesi cok zengin, cok güzel bir yer tuttular, yemekli, masalarda cicekler mumlar, hicbir masrafdan kacinilmiyordu, her ne istiyorlarsa yapiliyordu. Ama gel gelelim oglan tarafi ful kapali, kiz tarafi ful acik sacik : )
Oglanin aileside demiski dügünde kimse oynamiyacak, bir oyun takimi getirelim, okadari iste. Millet masalarinda oturacak yani. Görümcemin iste yakin akrabalarida: Vay efendim, öyle dügünmü olurmus. Madem öyle ozaman camide duali yapilsinmis. Halbiyse karsi taraf iste sizinde gönlünüz olsun diye böyle bir adim atmis, sizde onlara saygi duyun, ne var yani kirin bacaklarinizi oturun alla alla. Bir baktim görümcem dügünden önce agliya agliya bir hal oluyor, kendini odalara kitliyor, nisanlisiyla dögüs kavga. Aldim bir kenara dedim kizim sen manyakmisin. Millet cekemiyor belkide varlikli aileye gidiyorsun, aileninde akli ermiyor onlarin lafina uyup senide üzüyorlar. Oynamasin kimse, zaten kac saat sürecekki dügün, adamlar düsünmüs zaten herseyi program var, oyun takimi gelecek, yemekde kac menü var millet yemekle mesgul olacak. Her istedigini yapiyorlar sende biraz anlayis göster, demekki onlar kapali kadinlarini milletin icinde oynamasini istemiyorlar, adamlar bes vakit namazli, hacca gitmis insanlar, sende bu ailenin böyle oldugunu biliyordun, gelin gideceksin iyi gecinmen lazim dedim. En cokda kuzenleri cok üstene gitmislerdi Görümcemin ve dedim, yani bakalim daha onlar nasil evlenecek, onlar öyle bir koca bulsa, senin bir lafin yüzünden senin gibi böyle göz yasi dökeceklermi, aklini basina topla dedim. Görümcemin mesela kuzeni benim dügünümde dansöz gibi kivirmisti, benim icin hicbir problem degildi bu, ama demekki o adamlar öyle birsey istemiyor, anlayis göstermek lazim.
Valla cokda güzel oldu dügün, havayi fisek bile vardi, cokda mutlu.