iki aile düğün konusunda anlaşamıyor

nısanlınla konus . ikiniz ne ıstıyosunuz içkilimi içkısızmı onemlı olan o. sonra aılelerı toplayın bız bole ıstıyoruz. eger ıstıyorsanız sıze nıkah tazeleyelım kendı dugununuzde ıstedıgınız gıbı yaparsınız bu bızım dugunumuz deyın kararlı bı sekıl dırek ortaya konusun. bunu yapmassanız evlılık boyu ıkı aıle arasında kalırsınız bence. herkes yerını bılsın.

canım şöyle bir çözüm de var biz öyle yaptık içkili düğün bütçemizi çok aşacaktı biz de içki parası ödemedik ama gelenlere kendileri ödemesi şartıyla ikram edin dedik isteyen içti istemeyen içmedi

bu arada biz de Gölbaşı'nda yaptık düğünümüzü arabası olmayanlar için servis ayarlamıştık

canım şöyle bir çözüm de var biz öyle yaptık içkili düğün bütçemizi çok aşacaktı biz de içki parası ödemedik ama gelenlere kendileri ödemesi şartıyla ikram edin dedik isteyen içti istemeyen içmedi

bu arada biz de Gölbaşı'nda yaptık düğünümüzü arabası olmayanlar için servis ayarlamıştık

servis olayını önerdiler ama ne bileyim şahsi fikrim insanları öle şıkır şıkır giyinip servise bindirmeyelim dedik.siizn çözüm de güzelmişa.s

nısanlınla konus . ikiniz ne ıstıyosunuz içkilimi içkısızmı onemlı olan o. sonra aılelerı toplayın bız bole ıstıyoruz. eger ıstıyorsanız sıze nıkah tazeleyelım kendı dugununuzde ıstedıgınız gıbı yaparsınız bu bızım dugunumuz deyın kararlı bı sekıl dırek ortaya konusun. bunu yapmassanız evlılık boyu ıkı aıle arasında kalırsınız bence. herkes yerını bılsın.

korkum bu gerilimin düğünle kalmayıp ileriye sıçraması ztn.o yüzden kararlı olmak lazım.çok haklısınız.fikirleriniz içn teşekkürler

tabiikide tatlım :))) o gün senin gunün :))))))
düğünden önce ya da sonra babanlari yemeğe çıkarırsınız kendi aranızda kutlarsınız babaninda gönlünü yapmış olursunuz :))))
bosvvveeeeeer düşünme şimdi bunları :))) sen o gün prensesler gibi olacaksın onu duşun :))))))

inşallah canım.sizlerle de paylaşırım o günümüa.s.

Konu sahibi arkadaşım neler oldu babanla birdaha bu konuyu konuşma fırsatın oldu mu :kahve:

konuyu bir daha açmadım canım.çok kurcalamk istemiyorum çünkü.nasısa iki aile karşılaşınca açılcak.onlar biraraya gelecekkleri zaman da derim ki babama:
babacım bak istersen sen isteklerini söle ama onların da fikilerinin değişeceğini düşünmüyorum.karşılıklı konuşur orta yol buluruz diyorsan aç ama pek yanaşmıyorlar bunu da bil.sen bilirsin babacım.

öle yani.şimdilik bekleme modundayız anlıcan.ilgilendiğin için teşekkür ederim.a.s.

konuyu bir daha açmadım canım.çok kurcalamk istemiyorum çünkü.nasısa iki aile karşılaşınca açılcak.onlar biraraya gelecekkleri zaman da derim ki babama:
babacım bak istersen sen isteklerini söle ama onların da fikilerinin değişeceğini düşünmüyorum.karşılıklı konuşur orta yol buluruz diyorsan aç ama pek yanaşmıyorlar bunu da bil.sen bilirsin babacım.

öle yani.şimdilik bekleme modundayız anlıcan.ilgilendiğin için teşekkür ederim.a.s.

En iyisi zaten toplanıp konuşulması.

Onlar geldiğinde mutlaka açılır zaten konu.O zaman baban da anlayışlı olması gerekir.

Sen babana tatlı dilli olmaya devam et a.s

Bencede sen konuyu hic acma! Birazda baban belki onlarin istediklerini savunuyorsun diye (nekadari mantiklida olsa) ic ice kiskaniyordur, nede olsa kiz veriyor, kendini yeterince galiye almis hissetmiyor demekki. Ama kusura bakma oda babanin sorunu, kapris yapiyor resmen.

Bence en güzeli nisanlinin ailesinin dedigi, ickisiz olsun, hem masrafda olmaz. Hem sende sonucta onlarin gelini olacaksin, simdiden böyle seyler yüzünden tartisma olmasin bencede.

Benimde bundan dört yil önce görümcem evlenecekti, oglanin ailesi cok zengin, cok güzel bir yer tuttular, yemekli, masalarda cicekler mumlar, hicbir masrafdan kacinilmiyordu, her ne istiyorlarsa yapiliyordu. Ama gel gelelim oglan tarafi ful kapali, kiz tarafi ful acik sacik : )
Oglanin aileside demiski dügünde kimse oynamiyacak, bir oyun takimi getirelim, okadari iste. Millet masalarinda oturacak yani. Görümcemin iste yakin akrabalarida: Vay efendim, öyle dügünmü olurmus. Madem öyle ozaman camide duali yapilsinmis. Halbiyse karsi taraf iste sizinde gönlünüz olsun diye böyle bir adim atmis, sizde onlara saygi duyun, ne var yani kirin bacaklarinizi oturun alla alla. Bir baktim görümcem dügünden önce agliya agliya bir hal oluyor, kendini odalara kitliyor, nisanlisiyla dögüs kavga. Aldim bir kenara dedim kizim sen manyakmisin. Millet cekemiyor belkide varlikli aileye gidiyorsun, aileninde akli ermiyor onlarin lafina uyup senide üzüyorlar. Oynamasin kimse, zaten kac saat sürecekki dügün, adamlar düsünmüs zaten herseyi program var, oyun takimi gelecek, yemekde kac menü var millet yemekle mesgul olacak. Her istedigini yapiyorlar sende biraz anlayis göster, demekki onlar kapali kadinlarini milletin icinde oynamasini istemiyorlar, adamlar bes vakit namazli, hacca gitmis insanlar, sende bu ailenin böyle oldugunu biliyordun, gelin gideceksin iyi gecinmen lazim dedim. En cokda kuzenleri cok üstene gitmislerdi Görümcemin ve dedim, yani bakalim daha onlar nasil evlenecek, onlar öyle bir koca bulsa, senin bir lafin yüzünden senin gibi böyle göz yasi dökeceklermi, aklini basina topla dedim. Görümcemin mesela kuzeni benim dügünümde dansöz gibi kivirmisti, benim icin hicbir problem degildi bu, ama demekki o adamlar öyle birsey istemiyor, anlayis göstermek lazim.

Valla cokda güzel oldu dügün, havayi fisek bile vardi, cokda mutlu.

aa benim konum gelmiş gündeme :) viva la vita haklısın dediklerinde.uyum sağlamak lazım.ben çok farkındayım ve inan dertlenmiyorum.konuyu da açmıyorum artık.diğer msj larda da anlattıydım ztn.içkiden ziyade senin de dediğin gibi babamın dikkate alınmadığını düşünmesi.ama konunun sıcaklığı geçince şimdilk kapandı.açılmaz inşallah.herşey süper olur.teşekkürler böle bi örnek anlattığın için de.insan bazen herşey tek kendi başına geliyor sanıyor niye beni buluyor bu srunlar diye düşünüyor.onun için aççmıştım konuyu da.başına gelenler fikir versin diye.sağol :)

Back
X