Ablam evlendiğinde olmuştu böyle bir sorun. Nikah yapıp akşamı yakın akrabalar ile yemek yenip pasta kesilecekti , güzel bir otel ayarlanmıştı. Erkek tarafı herşey güzel ama içkili olmasın demişti. Önce ablamla eniştem halletmeye çalışmışlar , herkes istediğini yapsın içen de var içmeyen de diye. Ancak ikna edemeyince babama söylediler. Babam da "siz nasıl karar verirseniz ben uyarım ama içkisiz olursa ben akrabalarımı davet etmem edemem" dedi. Bana sordular ben de içkisiz olursa katılmayacağımı söyledim.
Sonuçta yemek daveti içkisiz oldu , bizim taraftan sadece annem ile babam katıldı ben gitmedim. Düğün pastası istemişti kayınvalide ablam da o kadar sinirlenmiş ki pasta yemek istiyorlar madem o zaman yiyecekler demiş ve otele sipariş vermiş pastalar tabaklarda dilimlenmiş olarak servis yapılmış. Yani pasta mı pasta ama düğün pastası değil.

Yemeğin ortalarında da ablam ile eniştem başka bir davete katılmak için ayrılmışlar oradan , yemekse yemek size afiyet olsun demişler.

Ama yemeğin sonuna doğru içki istenmiş adamlar ( tabii hepsi değil) oturup içmeye başlamışlar.

Babamlarda hemen ayrılmışlar oradan.
İçersin içmezsin o ayrı bir konu herkesin kendi tercihi ama bu terbiyesizlikten başka birşey değil. Ama ablam ve enişteme şapka çıkardım süper bir uyum içinde gayet kibar ama sert olarak vermişler cevaplarını :) Hala sinir olurum ablamın kayınvalidesine iki yüzlü cadı. En mutlu günümüzü zehir etti bize , babam ile annem de çok üzüldüler ama belli etmemeye çalıştılar
Yani diyeceğim o dur ki o karşılaşılan bir konu maalesef , insanlar saygı göstermeyi öğrenmedikçe daha çok yaşanır benzer sorunlar. Neyse ki siz çözmüşsünüz sanırım. Babanızı mutlu etmek için düğün sonrasında içkili bir yere gidip atın iki tek , kayınpeder damat tokuştursunlar keyifler yerine gelir :)
Mutluluklar :)