iki arada bir derede

mutluiko

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2015
4
2
1
32
merhaba arkadaşlar benim 4 yıldır konuştuğum biri var çocuk alevi olduğu için ailem istemedi neyse babamı zar zor ikna ettim tamam gelsinler dedi geldiler söz takılacaktı bir hafta sonra tekrar olmaz dedi. sebebi ise babaannem dedem istemiyormuş amcamlar istemiyormuş herkes yalnız bırakmış onu giremezmiş bu işe tek başına iki kez çocuğun ailesi istanbula geldi tanışmak için aynı şey yaşandı ne yapmalıyım sizce çocuk bu arada namaz falan kılıyor yani camiye gidiyor yapması gerekenleri yapıyor yani .

allah yardımcın olsun
sevipte kavuşamamak çok zor
inşaallah baban insafa gelir de ayırmaz sizi

karşımdaki insana güveniyorum seviyorum da fakat babam tüm kapıları kapatıyor kaçmak gibi birşey yapmak istemiyorum da

Sımdı baslar mezhep tartışması

Mezhep ayrimini oldum olasi anlayamadim alevi olsa ne suni olsa ne şafi olsa ne ...insanlık önemli değil midir ?

Konu sahibi üzülüm adına,babaanneyi ikna etmek gerek baban sanırım annesinden çekiniyor.Sen konus babaannenle neden istemiyorsunuz diye

Alevilerin sünnilerden farkı ne ki Hz. Ali'yi önder görmeleri dışında?
Onlarda müslüman değil mi?

keşke konuşarak çözülseydi çok uğraştık ama kafalarındaki kalıplaşmış düşünceleri silmek çok zor

Bu Alevilerin çektiği çile ne her yerde ayırım ben bir aleyim eltim ssunli kv ikimiz de eşit davranıyor aile deki herkes sunlu alevi karsik ön yargilarini bi bitirsin şu insanlar evlilik hep sorunlu gider baban istemezse çocuğu da yakma

karşımdaki insana güveniyorum seviyorum da fakat babam tüm kapıları kapatıyor kaçmak gibi birşey yapmak istemiyorum da

sakin öyle birsey yapma daha cok üzülürsün. Simdi sevdiginle birbirinize sahip cikma zamani. Beraber bunlari asabilirsiniz. Bundan 6 yil önce bende babama cok karsi cikmistim sonunda vazgecmeyecegimi anladi mecbur kabul etti. 3 ay sonra baska sebeblerden ötürü ayrildik orasi farkli tabi.

ya hep bu eski kafalar işte.... bizde sünni gelin aldık. babam, onlarda insan ayrım yapılmaz dedi. normal karşıladı. annemle ben ise acaba onların taraf bize farklı yaklaşır mı diye çekindik. yaklaştılarda ama olsun. kardeşimin mutluluğu mezhepten daha önemli.

Sanki babaannen amcan evlenecek cocukla tövbe tövbe onlara neyse. Babanla açık açık konuş çok seviyorsan ya rızanla evlenirim yada kendim evlenirim de. Hangi yüzyılda yaşıyor bu insanlar anlamıyorum ki? Gerçi buna bile şükret hala kızlarını görücü usulü evlendiren geri kafalılar da var.

iyi de babaannenin amcanın görüşü bu yaştan sonra değişmez

onlara göre neden olmaz diyorlarsa öğren

benim kabulümdür de babana da

adamın namaz kılması onu iyi birisi yapmaz yahut bir eksikliğinin giderildiği gibi bir sonuç doğurmaz

Baba tepki verebilir anlarım evladısınız. Bir şekilde ikna edilir zaten deeee
Sede, nine, amca ne oluyor?
Böyle ev evcek komple mi evlenecekmişsiniz az ötede dursunlar.

Valla brn anne baba rızasi olmayan kac evlilik gördüysem sonu hüsran. Zamana bırakın. Zamanla babanız da anlar umarım geç olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…