• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki arada bir derede

merhaba arkadaşlar benim 4 yıldır konuştuğum biri var çocuk alevi olduğu için ailem istemedi neyse babamı zar zor ikna ettim tamam gelsinler dedi geldiler söz takılacaktı bir hafta sonra tekrar olmaz dedi. sebebi ise babaannem dedem istemiyormuş amcamlar istemiyormuş herkes yalnız bırakmış onu giremezmiş bu işe tek başına :KK43: iki kez çocuğun ailesi istanbula geldi tanışmak için aynı şey yaşandı ne yapmalıyım sizce çocuk bu arada namaz falan kılıyor yani camiye gidiyor yapması gerekenleri yapıyor yani .
Alevı sunnı kaldımı artık? Bırsuru alevı arkadasım var alevılığı tam anlamıyla yasayana rastlamadım hıc. Kültür cok önemli ortak bır kulturun paydası olmak aılesı ile iletısımınızde bır artı. Dılerım hersey hakkınızda hayırlı olur.

Inanciniz da dindarsaniz evlenmeyin ki yaziniz bunu gosteriyor " cocuk bu arada namaz kiliyor, yani camiye gidiyor, yapmasi gerekenleri yapiyor". Siz onun kabul edilebir, makul oldugunu ispatlamaya calisiyorsunuz, gerekceniz de sizinle benzer dini pratikler yapmasi, yani sizin inanciniz ve pratikleriniz en dogru ve makul olan size gore. Bence erkek arkadasiniz alevi falan degil ama siz yine de evlenmeyin zira yarin obur gun aranizda sorun ciksa birbirinizin huysuzluguna, gecimsizligine degil de, birbirinizin alevi ve sunni olmasina yorayacaksiniz. Babanizi dinleyin,karsi tarafi da yormamis olursunuz.

Kararlı durun bir süre sonra zaten kabul etmekten başka çaresi kalmayacaktır.Zaten bu gibi durumlarda aileler hep çevreden etkilenir.Sen kararlı durdukça tanımak isteyip şans verecektir. Hoppa

valla yaşlı insanları ikna etmek zor ya, babanne diyorsun, en az 70 vardır herhalde. onu artık ikna edemezsin. babanın da başkalarının sözü ile verdiği sözden cayması hiç hoş değil.
karşı tarafa karşı büyük saygısızlık.

Babaannene anlat , aleviler ama namazını kılan biri de belki içi rahat eder aynı mezhep gibi düşünüp. Yada amca bak bir tanış konuş çocuk abdestli falan de ancak bu şekilde razı olabilirler. Sen onların akıllarındaki soruları gidermezsen istemezler. Çünkü tek sorun Abdesttir. Temiz olmamalarıdır. Aralarında kısım kısımdırlar. Namaz kılıp orç tutanıda vardır, boy abdesti almayıp,cem evine gidenide vardır. Durum bundan ibaret

iyi de babaannenin amcanın görüşü bu yaştan sonra değişmez

onlara göre neden olmaz diyorlarsa öğren

benim kabulümdür de babana da

adamın namaz kılması onu iyi birisi yapmaz yahut bir eksikliğinin giderildiği gibi bir sonuç doğurmaz

Bu cümleye % 100 katılıyorum. Alevi ama namaz kılıyor ne çirkin bir yaklaşım. Sanki sünnilerin hepsi namaz kılıyormuş gibi.

Bu cümleye % 100 katılıyorum. Alevi ama namaz kılıyor ne çirkin bir yaklaşım. Sanki sünnilerin hepsi namaz kılıyormuş gibi.

yok bazı kişilerde alevilerin namaz kılmadığı (namaz kılmayı haram gördüğü), gusul abdesti almadığı düşüncesi var. ben konu sahibinin bu düşüncedeki insanlar için bu sözü kullandığını düşündüm.

yok bazı kişilerde alevilerin namaz kılmadığı (namaz kılmayı haram gördüğü), gusul abdesti almadığı düşüncesi var. ben konu sahibinin bu düşüncedeki insanlar için bu sözü kullandığını düşündüm.

Bu sadece düşünceden ibaret. Bana göre alevileri ötekileştirmek için insanların uydurduğu safsatalar çoğu. Misal ben bir aleviyim ve gusul abdesti alırım ama namaz kılmıyorum. Namaz kılmamamın nedeni de haram görmemden dolayı değil. Tamamen dini vecibelerimi tam olarak yerine getirememden.

Bu sadece düşünceden ibaret. Bana göre alevileri ötekileştirmek için insanların uydurduğu safsatalar çoğu. Misal ben bir aleviyim ve gusul abdesti alırım ama namaz kılmıyorum. Namaz kılmamamın nedeni de haram görmemden dolayı değil. Tamamen dini vecibelerimi tam olarak yerine getirememden.

yok ben biliyorum.
ama benim babannem bilmiyor mesela. gerçekten bu dediğim gibi olduğunu düşünüyor. dediğiniz doğru birileri ortaya atmış, birileri inanmış, olan gençlere oluyor.

yok ben biliyorum.
ama benim babannem bilmiyor mesela. gerçekten bu dediğim gibi olduğunu düşünüyor. dediğiniz doğru birileri ortaya atmış, birileri inanmış, olan gençlere oluyor.

Bunu yeni nesil olarak kırmamız gerekiyor artık bence. Mesela benim 1 kızım 1 oğlum var ileride birine aşık olduklarında alevi ya da sünni mi diye sormam hiç benim için önemli olan insan mı? İnsani değerlerine bakarım sadece.

Babaannene anlat , aleviler ama namazını kılan biri de belki içi rahat eder aynı mezhep gibi düşünüp. Yada amca bak bir tanış konuş çocuk abdestli falan de ancak bu şekilde razı olabilirler. Sen onların akıllarındaki soruları gidermezsen istemezler. Çünkü tek sorun Abdesttir. Temiz olmamalarıdır. Aralarında kısım kısımdırlar. Namaz kılıp orç tutanıda vardır, boy abdesti almayıp,cem evine gidenide vardır. Durum bundan ibaret

Bakın bir Alevi olarak cemevine de gittim camiye de. Ama hiçbir cemevinin kapısında boy abdesti alanlar giremez yazısı görmedim. Boy abdesti almayanlar cem evine gider savını nereden ürettiniz merak ettim doğrusu. Boy abdesti alırım bütün ailemde de bu vardır. Temiz olmak konusuna gelecek olursak, inanın bana bu insanın kişisel bakımıyla alakalı bir şey. Bunun alevilikle ya da sünnilikle alakası yok. Ben kokudan yanına yaklaşılmayan sünni de tanıdım alevi de.

her dinin mezhebe sahip kişilerin iyisi de var kötüsü de... siz tamam gözüyle bakıyorsanız babanızı ikna etmeye kalmış birşey... ikna etmek için uğraşın....

bu konuda sevgilinin iki huyunu gözden geçir
-bu konular onu yıpratacaksa, senin baban evlenmeden bunu yaptı, seni onlara göndermem, yada kötü davranırım gibi bi imaj varsa....
-yetişme şekliniz, kültürünüz birbirinizden çok zıtsa...
evlenmeyi gözden geçir. ailelerin denk olması da önemli...

Back
X