• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki çocukla annemin yanına sığındım ve boşanıyorum

suan iki konuyu tamamini okudum, arkadaslar cok ilgilenmeye calismislar ve sizide yonlendirmeye..
bazi arkadaslar keskelere takilmis, neyse, diyorum, onlara sadece KESKE BENIDE ANAM ERKEK DOGURSAYDI DIYORUM, ama bak elde ne var sifir.ve bazi yorumlar gercekten cok guzeldi, umarim iyi okursunuz ki, gercekten size yardimci olmak isteriz. Arkadaslar gecmisi, gecmiste birakalim, ve yardimci olalim. Ben sizi candan tebrik ediyorum ki o kadar cesaretlendiniz ve bu kadar zorluklar icinde mucadeleye basladiniz, cok dogru. Zararin neresinden donsen, kardir !!!! belirtmisiniz, meslegim yok diye.. ,olmasi gerekmez, bi restorantta bulasikci yada temizlikci olmak icin meslek gerekmiyor,, eger disi olmak istiyorsaniz, mecbur baslayacaksiniz , is istir, uc kurusta gecse eline, seni cesaretlendirir,deneyim alip, baska yere girersin..
Annenizin yasini bilmiyorum, ama yazdiginizdan anladigima gore, o da ayri bi dert - babaniz kadinada hayat yasatmamis.... uzuldum, cunku size maddi destek cikacak bi insan yok,, sonra yazinizda okudum bosandiktan sonra kiraya cikicam diye... canim, paran yok,, nasil kiraya cikmak istiyorsun? veresiye mi yazdiracaksin acaba? cocugum tedavi goruyor diye yazmisiniz,, o zaman gunduz isi yapamazsiniz, gececi olarak calisin.. mutlaka bi is bulursunuz, esinizin ailesinde para var diye yazmissiniz,, onlarida gozum pek kesmedi, birader rapor alip, elektrik calma vs.... onlardan da buyuk bi maddi yardimi beklemeyin, onlar kendi dunyalarinda pek mutlular,...

siz once biraz kendiniz ile kalin, odaya kapatin kendinizi, aglayin, bagirin, o siniri icinizden atin... gerekiyorsa sarap ic, sigara ic, sinirini bosalt!!!! sonra bi aynaya bak: ama iyice bak, hic degermi o adam icin bu kadar perisan olmak ve ya cocuklarin,,,cocuklariniz var, mecbursunuz mucadele etmeye!!!! o canlar kolay tasinilmiyor, bak KK´de ne kadar anne olmak isteyen kadin var!!!!!
yine agla,, yikan, kremlen, guzel bi yemek ye.... sonra---elinize kagit kalem alin, gerekli yani mecburi ne yapmak gerekiyor onlari yazin,, sonra aylik bi gider gelir elden gecirin, acaba ne kadar kazanmam gerekicek diye... siz bunlari dusunmeye baslayin,,, esinizden suan bi nafaka beklemeyin... eger gelirse, size avantaj, ama suan o parayida planlariniza katmayin....

ben size keskeler demiyorum,, DOKULEN SUTE AGLAMIYORUM, size cagre ariyorum,, bi arkadasin yazdiklarini cok begendim ebru75 (yanlis hatirlamiyorsam) size yardimci olmak istemis, bence ondan destek alin.. eger turkiyede olsaydim, size gercekten yardimci olmak isterdim...

size acimamiz ne yazik ki sizin elinize bisi gecirtmiyor... mucadele edin.....

Canım devlet bu tür çocuklar için aileye yardımda bulunuyor diye biliyorum, bulunduğun yer neresiyse kaymakamlığa ya da valiliğe başvur seni yönlendirirler. Her ikisi için de ayrı ayrı alabilir misin bilmiyorum ama sanırım asgari ücret civarında bir ücret bağlıyorlar. Bunu ihmal etme sakın, sosyal güvencen yoksa yeşil kart çıkart, çaresiz değilsin. Çocukların için mücadele et, Allah yardımcın olsun.

Canım devlet bu tür çocuklar için aileye yardımda bulunuyor diye biliyorum, bulunduğun yer neresiyse kaymakamlığa ya da valiliğe başvur seni yönlendirirler. Her ikisi için de ayrı ayrı alabilir misin bilmiyorum ama sanırım asgari ücret civarında bir ücret bağlıyorlar. Bunu ihmal etme sakın, sosyal güvencen yoksa yeşil kart çıkart, çaresiz değilsin. Çocukların için mücadele et, Allah yardımcın olsun.

Öyle insanlar devletten yardım alıyorlar ki, aklım duruyor..
Tanıdığım bir aile var, villada yaşıyorlar.. Ama karı-koca yeşil kartları ve devletten maaşları var, 800 TL..
Ayrıca kadının babası öldü ve onun maaşı bağlandı bu kadına.. Sırf bu parayı da almak için göstermelik boşandılar..
Ayrıca bu kadının annesi var, alzheimer..
Ona bakıyoruz diye devletten ayrıca asgari ücret tutarı yardım alıyorlar.
Oysa kadın köyde yaşıyor, bakanı da yok. Kurda kuşa yem oluyor, bir çıkıyormuş tarlaya bahçeye haftalarca dönmüyormuş, kayboluyormuş. Birisi tesadüfen bulursa getirip evine bırakıyomuş.

Yani bu iğrenç ailenin gelirleri şu an yattıkları yerden 2500 tl civarında.. Ev de üzerlerine değil, onun yolunu da bulmuşlar..

Ama konu sahibi arkadaşımız uyuşturucu bağımlısı kocasına dava açmak için 58 tl'yi zor denkliyor..
Araştırsa soruştursa ben eminim ne maaşlar bağlanır, üstelik çocuğu da rahatsız.

Tanıdığım bir aile var, villada yaşıyorlar.. Ama karı-koca yeşil kartları ve devletten maaşları var, 800 TL..
Ayrıca kadının babası öldü ve onun maaşı bağlandı bu kadına.. Sırf bu parayı da almak için göstermelik boşandılar..
Oysa kadın köyde yaşıyor, bakanı da yok. Kurda kuşa yem oluyor, bir çıkıyormuş tarlaya bahçeye haftalarca dönmüyormuş, kayboluyormuş. Birisi tesadüfen bulursa getirip evine bırakıyomuş.

Yani bu iğrenç ailenin gelirleri şu an yattıkları yerden 2500 tl civarında.. Ev de üzerlerine değil, onun yolunu da bulmuşlar..

Ama konu sahibi arkadaşımız uyuşturucu bağımlısı kocasına dava açmak için 58 tl'yi zor denkliyor..
Araştırsa soruştursa ben eminim ne maaşlar bağlanır, üstelik çocuğu da rahatsız.

o para da onlardan çıkar bir şekilde.rabbim fakirin hakkını çalana razı gelmez.

Ben de kamuda çalışıyorum.
Sürekli yardım için insanlar geliyor ve çeklerini aiıp mutlu mesut gidiyorlar.
Az evvel giyi kuşamı yerinde 2 kadın geldi.
Parayı az buldular,neden bu kadar diyorlar.
Kadının ayağındaki aykkabı ben de yok yani.
Her gün önümden geçtikleri için görüyorum.
Bazıları da öyle bir havayla geçiyorlar ki sanırsınız burdaki herkesin amiri.
Yani ihtiyaç illa ki olabilir ama yokluk,zorluk içindeki insanın öyle havalanarak geçmesi normal gelmiyor.
Yanlış anlaşılmasın ezik,büzük olmalılar demiyorum ama sonuçta sırtından bir ter akmadan alacağı parada insan pek rahat olmaz.
Hani hiç bir şeyi olmaz ama onurlu,gurulu insanlar vardır,kimseye anlatmaz derdini.
Bazılarının 3 katlı evi bile varmış,burda staj yapan kızlar tanıyordu.
Bir kadını da bakıcı olarak biri bana önerdi,geldi konuştuk.
Yok hastayım,yok 13 yaşında kızım var onlar okula gitmeli vs.
Her hafta başkanla görüşmeye geliyor.
Geçen de önümden geçti,parasını aldı gitti.
Bir işte çalışamıyor ama karga kahvaltısını yapmadan buraya geliyor.

Konu sahibi gibi gerçek ihtiyaç sahibi ne insanlar var,fırsatçılar kullanıyor haklarını.
Belediyeler,valilik bu konuda çok ilerledi arkadaşlar.
Yardım kuruluşları vs.pes etmeden başvurmalı arkadaşım.

çok üzüldüm gerçekten peki bu adama 2. çocuk niye arkadaşım 1 çocukla insan herşeye heryere sığar çalışırdın daha kolay olurdu off ya bu tarz adamlar niye evlenir başkasınında hayatını mahveder

Evet arkadaş haklı benim arkadaşım otistik oğlu için 700 TL alıyordu geçen yıl şu andaki maaşı bilmiyorum araştırmanızda fayda var.Çok geçmiş olsun...

Evet arkadaş haklı benim arkadaşım otistik oğlu için 700 TL alıyordu geçen yıl şu andaki maaşı bilmiyorum araştırmanızda fayda var.Çok geçmiş olsun...
Evet bunu demek istemiştim bakıcı parası adı, evinizde bakıma muhtaç biri varsa maaş bağlanıyor şartlarını bilmem ama arkadaşın alacağını düşünüyorum, eğer eşi sigortalı değilse yeşil kart ta alabilir.
Eşi yüzünden alamayacaksa da boşansın biran önce, bari bir faydası yok zararı olmasın.

Tabi canım öyle insanlar o kadar çok ki, hepsi haram o paraların insanın yüzü kızarır bir kere başkalarının hakkını yiyor cezasını fazlasıyla çeker merak etme.
Ama sonuçta ihtiyaç sahipleri için güzel bir imkan, çocukları varken çalışması zor onların bakımı için para gerek o yüzden gidip başvursun bence.

o tanıdıklarınızı şikayet edin lütfen.

hayatta böyle aç gözlülük duymadım ben şok oldum:27:
allahım ne insanlar var:19:

o tanıdıklarınızı şikayet edin lütfen.

Ettim..
Babasının maaşını alabilmek için, 2 çocuğunun babası ile nikahsız yaşayan teyzemin gelinini de şikayet ettim.
İkisi de maaşları almaya devam ediyor bildiğim kadarıyla..
Bir de hala seçim progandası olarak "yok her aileye şu kadar para, bu kadar para" diye vaadleri var siyasilerin.
Dilenci kültürü.. Yazık..
Benim maaşımın yarısı, daha ben görmeden devlete vergi diye kesiliyor.
Vergilendirilmiş maaşımla bir ekmek alsam ona da ayrı vergi ödüyorum..
Ömründe bir kuruş vergi ödememiş insanlar devleti soyuyor..

konu sahibi, nerdesiniz ?? aklim sizde kaldi,,, :40:

Ben hala annemin yanındayım çocuklarmla birlikte. ikinci duruşmamız görülecek yakında. ilk duruşmada eşim boşnmak istemedi, bunun akabinde çok şeylr yaşadım. Eşim beni gerçkten kaybettiğinn bilincine varmış olmkla beraber baskı ve şiddet uygulyrak beni çok zor ve sıkıcı durumlra soktu. Sıgınma evinde bile kaldım. uzaklştırma verildi ona ve en son mahkemeye cıktı beni tekrar rahatsız edince ama tutuksuz yargılandı.

Back
X