İki Çocukla Yeni Bir hayat?

Yaren22

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Aralık 2019
85
51
88
32
Merhaba arkadaşlar, 2 yaşında kızım var yeni doğum yaptım bir de oğlum oldu. Tamamen planlamadan oldu... Şimdi annemlerdeyim her şey iyi hoş ama 1 ay sonra başka şehre yani evime döneceğim artık... Tecrübeli anneler sorum şu nasıl ikisiyle ilgileneceğim ağlıyorum bazen nasıl yapacağım diye yani oğlan ağlıyor çok huzursuz kızım da ilgi bekliyor.. Uyuma saatlerinde ben birini uyuturken annem diğerini uyutuyor evde ne yaparım bilmiyorum... Annem gelemez kayınvalidem yok yani gurbette kimsemiz yok... Bazen oturup ağlıyorum işte komşular kızına yazık değil miydi büyüseydi diyorlar, zor işin yandın diyorlar.. İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var kii

Küçük oğlum doğduğunda büyük oğlum 32 aylıktı. Sizi çok iyi anlıyorum. Zor mu evet zor, ben de çok zorlandım. Eşin desteği önemli. Ben küçükle ilgilenirken büyük babasıyla park park gezerdi. Tabi baba her zaman evde olmuyor. Büyüğü de sürekli yanınızda tutun, eline oyalanacağı bir şeyler verin , atıştırmalıklar da çok iyi oyalıyor. Arada bir tv izlemesinde de bir sakınca yok bence. Bebeği uyutmanız gerektiğinde bazen açabilirsiniz. Küçüğün sesli ortamda da uyumaya alıştırırsanız iyi olur. Havalar güzel artık sık sık bebeği bebek arabasına atın büyüğü parka çıkarın. Büyüğe de bebek gibi davranın bu süreçte. Bol bol kucaklayın. Ev temizliği ve yemek olayını da lütfen çok kafaya takmayın. Onları dört dörtlük yapacak zamanınız yok. Bir süre böyle. Kolaylıklar diliyorum 🙏

Evet kolay bir durum değil ama sana verebileceğim tavsiye şu olur, herşey mükemmel olacak diye bi beklentin olmasın. Yani evin eskisi kadar temiz olmayabilir, eskisi gibi 1-2 çeşit yemek yapamayabilirsin ev dağınık olabilir vs. Bunları da muntazam yapmaya çalışırsan ya çocuklarına yeterli ilgi gösteremezsin ya da çok yıpratırsın kendini. Çocuklarla ilgilendiğin zamanlar dışında bol bol özşefkat. Zaten 2 yık sonra rahat olacaksın

Benim de şuan 8 aylık bir oğlum var, seneye tekrar bebek planlıyoruz 🙈 Senin istemeden başına gelen şeyi ben bile isteye yapmayı düşünüyorum 😌

Evet kolay bir durum değil ama sana verebileceğim tavsiye şu olur, herşey mükemmel olacak diye bi beklentin olmasın. Yani evin eskisi kadar temiz olmayabilir, eskisi gibi 1-2 çeşit yemek yapamayabilirsin ev dağınık olabilir vs. Bunları da muntazam yapmaya çalışırsan ya çocuklarına yeterli ilgi gösteremezsin ya da çok yıpratırsın kendini. Çocuklarla ilgilendiğin zamanlar dışında bol bol özşefkat. Zaten 2 yık sonra rahat olacaksın
Çok haklısınız teşekkür ederim

Merhaba arkadaşlar, 2 yaşında kızım var yeni doğum yaptım bir de oğlum oldu. Tamamen planlamadan oldu... Şimdi annemlerdeyim her şey iyi hoş ama 1 ay sonra başka şehre yani evime döneceğim artık... Tecrübeli anneler sorum şu nasıl ikisiyle ilgileneceğim ağlıyorum bazen nasıl yapacağım diye yani oğlan ağlıyor çok huzursuz kızım da ilgi bekliyor.. Uyuma saatlerinde ben birini uyuturken annem diğerini uyutuyor evde ne yaparım bilmiyorum... Annem gelemez kayınvalidem yok yani gurbette kimsemiz yok... Bazen oturup ağlıyorum işte komşular kızına yazık değil miydi büyüseydi diyorlar, zor işin yandın diyorlar.. İyi şeyler duymaya o kadar ihtiyacım var kii
Komşuları boşver bacım.. aynı yoldan geçmiş bir anneyim küçük 2 büyük 4 yaşında şimdi şükür. Şu bir gerçek tek başına yapmak çok zor. Ben 1 yıl yardımcı tutmuştum durumun el verirse başka şeylerden kıs yardımcı tut derim. Büyük 3 yaşa gelince de doğru okula.. yolun sonu refah inşallah şu bir yılı atlatırsan.. sağlıkla büyüt bebişleri

İkiz olanlar napsın 😀

Maddi gücünüz varsa ev işlerini sallayın yapmayın çocuklarınıza odaklanın bi yardımcı ayarlayın haftalık 15 günlük işte gücünüz neye ne kadar yetıyorsa yâda eşiniz destek olacak

Olumsuz insanları dinlemeyin , doğurdum çok şükür sağlıklı beşiğimi siz mi sallayacaksınız diyin. Bebeğiniz biraz daha büyüyünce ablasıyla oynar rahatlarsınız evet zor olacak ama imkansız değil.

Komşuları boşver bacım.. aynı yoldan geçmiş bir anneyim küçük 2 büyük 4 yaşında şimdi şükür. Şu bir gerçek tek başına yapmak çok zor. Ben 1 yıl yardımcı tutmuştum durumun el verirse başka şeylerden kıs yardımcı tut derim. Büyük 3 yaşa gelince de doğru okula.. yolun sonu refah inşallah şu bir yılı atlatırsan.. sağlıkla büyüt bebişleri
Maddi durumumuz buna el vermez... Tek başıma işten gelşnce de eşimin yardımı ile yapmaya çalışacağım.. Ben de çok şükür derim inşallah içimi ferahlattınız Allah razı olsun

Size bir şey sormak istiyorum. Mesela bebekle ilgilenirken büyükle nasıl ilgilendiniz kızımında üzülmesini ilgisiz kalmasını istemiyorum... Özellikle ilk günler kızıma haksızlık ettim diye oturdum ağlayıp durdum

Bebek olanın ihtiyacini görüp büyük olanla vakit geçirmeye çalışın. Bir düzen oturttuktan sonra hiç sorun olmayacaktir merak etmeyin. Stres yapmayın. Benim büyük 6 yaşındaydı ikizlerim oldu. Bebeklerden biri çok ağlıyordu. Bir düzen oturttum çok şükür inanılmaz keyifli bir hal aldı. İkizle 1 yaşına gelinceye kadar da herşey harikaydı. Sonra İkizler ağzıma s.cti 🤣 şaka bir yana 1-3 yaş arası aşırı zor aşırı. Belki de ikiz oldukları içindi. Bilemiyorum. Yürüme çabaları yetişme çabası buyukle ilgilenme vs derken çok yoruldum. Bir de çalışıyordum yarım gün. İşin güzel yanı 3 yaş harika bir dönüm noktası. Geçiyor kuzucum zaman çabucak geçiyor. Bir düzen oturtmaya çalış. Sonrasında tıkır tikir işler ilerler. İki çocuğu birlikte uyut öğle vaktinde. Bebek zaten fazladan iki kez daha uyut. İkisi bir uyuduğunda kendinle ilgilen dinlen, bebek uyudugunda buyukle özel vakit geçirmeye calis. Akşam ikisini de erken gece uykusuna geçirmeye calis. Sonrasında da evle ilgilenme bak. Edin de o surecte yardımcı olursa tamamdr. Haftada bir ya da iki haftada bir temizliğe yardımcı çağır. Ya da umursama ☺️ üstten az biraz topla süpür ufak ufak sil. Herşeyi ütüleme. Zor ama geçiyor. Allah hayırlı etsin yavrularını.

İkinci kızımı kucağıma aldığımda ilk kızım tam iki yaşındaydı. Bizimki sürpriz bebek de değildi, tamamen kendi isteğimizle oldu.

İlk zamanlar çok zor, bunu kimse inkar edemez. Babaya da çok iş düşüyor.

Ben çoğu zaman ikisini birlikte uyutup ben de onlarla uyumaya çalışıyordum dinlenmek için.
Büyüğün uyumak istemedigi zamanlarda tablet açıyordum bazen. Yanımda durmak istediğinde birini emzirirken diğerine kitap okuyordum veya birini emzirirken diğerini ayağımda sallıyordum.

Bebeğin emme saatlerine göre bazen büyükle baş başa parka markete vs gidiyorduk.

Sling ve kanguru ilk bir yıl beni çok rahatlattı, kesinlikle tavsiye ederim. Benim küçük de çok ağlayan uyumayan huzursuz bir bebekti. Bir yaşına kadar sırtımda kanguruda büyüttüm.

Parka veya markete giderken küçüğü kanguruya koyardım, büyüğü de Bebek arabasına koyardım o şekilde gider gelirdik.

Bebek olanın ihtiyacini görüp büyük olanla vakit geçirmeye çalışın. Bir düzen oturttuktan sonra hiç sorun olmayacaktir merak etmeyin. Stres yapmayın. Benim büyük 6 yaşındaydı ikizlerim oldu. Bebeklerden biri çok ağlıyordu. Bir düzen oturttum çok şükür inanılmaz keyifli bir hal aldı. İkizle 1 yaşına gelinceye kadar da herşey harikaydı. Sonra İkizler ağzıma s.cti 🤣 şaka bir yana 1-3 yaş arası aşırı zor aşırı. Belki de ikiz oldukları içindi. Bilemiyorum. Yürüme çabaları yetişme çabası buyukle ilgilenme vs derken çok yoruldum. Bir de çalışıyordum yarım gün. İşin güzel yanı 3 yaş harika bir dönüm noktası. Geçiyor kuzucum zaman çabucak geçiyor. Bir düzen oturtmaya çalış. Sonrasında tıkır tikir işler ilerler. İki çocuğu birlikte uyut öğle vaktinde. Bebek zaten fazladan iki kez daha uyut. İkisi bir uyuduğunda kendinle ilgilen dinlen, bebek uyudugunda buyukle özel vakit geçirmeye calis. Akşam ikisini de erken gece uykusuna geçirmeye calis. Sonrasında da evle ilgilenme bak. Edin de o surecte yardımcı olursa tamamdr. Haftada bir ya da iki haftada bir temizliğe yardımcı çağır. Ya da umursama ☺️ üstten az biraz topla süpür ufak ufak sil. Herşeyi ütüleme. Zor ama geçiyor. Allah hayırlı etsin yavrularını.
Konu sahibi kusura bakmasın sorum size Monoceto Monoceto . Ben de çift transfer istiyorum zamanı geldiğinde, tutar tutmaz Allah bilir ama niyetim bu yönde. Yaşadığım ülkede yardım alabilceğim hiç kimse yok, belki çok acil durumlarda 1-2 saat rica edebilirim arkadaşlara. Ama burada 1 yaşında kreşe giden çocuklar var. Sizce 1-1.5 yaş arası ikizler kreşe verilir mi? Benim de çalışmam gerekiyor çünkü. Ama çalışmasam da kreşsiz asla bakabileceğimi sanmıyorum. (İkizler kreşe verilir mi demedeki motivasyonum bu)

Zor olacak ama geçecek. Benim oğlanda 27 aylıktı kızım doğduğunda ve inanılmaz zor bir çocuktu. Eş desteğide yoktu çok zorlandım. Ama geçti çok şükür. Büyüdüler küçüğüm şu an 5.5 yaşında ve sabahları kahvaltı sofrasını hazırlamaya yardım ediyor. Oğlum 7.5 yaşında kendi harclığıyla bana doğum günüm için pasta alıyor :))) Sizde bir bakmışsınız çocuklar büyüyüvermiş okula başlamışlar. İnanın o kadar çabuk geciyor ki. Kendinizi lütfen strese sokmayın ❤️

Gerçekten 0-1 çok zordu (bizimki ağlak be durmayan kolik bebekti) tam 1 iyi heralde derken 2,5tan bildiriyorum buralar kaos, 3 yaşta bi güncelleme daha gelecek mi sahi

Konu sahibi kusura bakmasın sorum size Monoceto Monoceto . Ben de çift transfer istiyorum zamanı geldiğinde, tutar tutmaz Allah bilir ama niyetim bu yönde. Yaşadığım ülkede yardım alabilceğim hiç kimse yok, belki çok acil durumlarda 1-2 saat rica edebilirim arkadaşlara. Ama burada 1 yaşında kreşe giden çocuklar var. Sizce 1-1.5 yaş arası ikizler kreşe verilir mi? Benim de çalışmam gerekiyor çünkü. Ama çalışmasam da kreşsiz asla bakabileceğimi sanmıyorum. (İkizler kreşe verilir mi demedeki motivasyonum bu)

Kreşin imkanları nasıl? O yaştaki çocuklar tehlikelere çok açık oluyor. Eğer bu konuda guvenilirse kesinlikle verilir. Çok çok zorluydu 1-3 yas.

Back
X