Iki cocuklu calisan anne mi tek cocuklu calisan anne mi olmak

Maşallah kızınıza. Komşu da olsa birine güvenebileceğini bilmek büyük lüks. Bende o da yok malesef.

Maddi durumu toparlayınca düşünün bence de. Bizim de bu yaz bitiyor kredi borcumuz. O zamana kadar biraz kilo verip sonra biraz da birikim yapıp seneye düşüncem galiba ben de
sizin evladınıza kim bakıyor
bende en uygunu öbür sene yazın düşünüyorum calısmalara baslamak için
bir mucize olsa borc olmasa ve rahatlasak hemen su an düşünsem yüce rabbimden isteğim bu olurdu
ikinci kez anne olmak istiyorum saglıklı hayırlı bir evladım daha olsun
cünkü kızım gibi mükemmel bir cocugum olsun cokkkk isterim:nazar::nazar::dua: harika bir evlada sahibim benim servetim odur
su dünyada

sizin evladınıza kim bakıyor
bende en uygunu öbür sene yazın düşünüyorum calısmalara baslamak için
bir mucize olsa borc olmasa ve rahatlasak hemen su an düşünsem yüce rabbimden isteğim bu olurdu
ikinci kez anne olmak istiyorum saglıklı hayırlı bir evladım daha olsun
cünkü kızım gibi mükemmel bir cocugum olsun cokkkk isterim:nazar::nazar::dua: harika bir evlada sahibim benim servetim odur
su dünyada
Maşallah tekrar evladınıza. Benim kızıma ben bakıyorum. Öğretmenim, atama için uğraşacağım yıl hamile olduğumu öğrendim. Annem destek çıkmadı, eşimin ailesi zaten destek olmaz. Mecburen tüm planları erteledik çocuk büyüyene kadar, birkaç yıldır atama ve özel kurumlar için çabalıyorum ama çok ara verdiğim ve yaş ilerlediği için sonuç alamıyorum. Yine de şansımı denemeye devam ediyorum. İkinci çocuk bu şansı daha da düşürecek farkındayım. Ama kızımın isteğine kayıtsız kalamıyorum. Biz de istiyoruz ama şartlar oluşmuyor bir türlü ikinci çocuk için. İnşallah bir yol açılır bizim için de. Hayırlısı olsun ne diyelim tüm karar aşamasındaki anne adayları için

Ben tek cocuklu calisan anne olmayi tercih ediyorum suan.Çünkü bana yardimci olacak bir aile büyüğüm yok yakinimda sadece kv var o da cok sorun yasatti.Maddi manevi her acidan dusunyorum ama ne ben ne esim cesaret edemiyoruz.Doğduğundan beri uyumayan,yemek yedirmek icin savas verdigim ve masallah oldukca hareketli bir cocugum var.Bu yil kresle beraber hastalikta kurtulamiyoruz.Isin özü ben 2. cocuga cesaret edemiyorum.

Maşallah tekrar evladınıza. Benim kızıma ben bakıyorum. Öğretmenim, atama için uğraşacağım yıl hamile olduğumu öğrendim. Annem destek çıkmadı, eşimin ailesi zaten destek olmaz. Mecburen tüm planları erteledik çocuk büyüyene kadar, birkaç yıldır atama ve özel kurumlar için çabalıyorum ama çok ara verdiğim ve yaş ilerlediği için sonuç alamıyorum. Yine de şansımı denemeye devam ediyorum. İkinci çocuk bu şansı daha da düşürecek farkındayım. Ama kızımın isteğine kayıtsız kalamıyorum. Biz de istiyoruz ama şartlar oluşmuyor bir türlü ikinci çocuk için. İnşallah bir yol açılır bizim için de. Hayırlısı olsun ne diyelim tüm karar aşamasındaki anne adayları için
amin insallh en güzel en hayırlı olan olur tüm anneler için
inalhh en kısa sürede haklarımızda hayırlısı olur
bu devirde hayat sartları malesef cok zor

1tane oglum var.
Baska cocuk dusunuyormuyum bunu bende bilmiyorum.
Bazen evet bazen hayir.

Karsi komusumun 5cocugu var 4ü evli
Torunlar falan surekli bir aradalar ne guzel hep sohbet hep kalabalik.

Teyzemin 4cocugu var 2si evli 2si bekar.
Gelininin biriyle ayni binada kizlar gelin bir aradalar nezaman konussak.
Geziyolar ottuyolar sohbet ortam.

Ya boyle buyuyup bir araya geldiklerinde cok özeniyorum.
Hani cocuklarim olsa boyle bir araya gelseler masalar kursak sohbet muhabbet
Bazen cok imreniyorum.

Ama buyuyene kadar o cocuk hersey cok zor cok emek.

Kalabalik kardes olup kopuk aileleride gorunce aman aman diyorum.

Allah kac tane verirse versin hayirlisini versin.

benim bakmaya gönlüm dünden razı kızımda :nazar::nazar::dua::dua: yüce rabibime bin sükür dünya tatlısı ve uslusu akıllı bir fısırık köfte.beni engelleyen seyler
1)çalısıyorum kızıma komsum bakıyor okula gidip alma görevi simdi rahatım calısıyorm
2)maddi sıkıntımız var 2018 te eşimin borcu bitecek benim 2 yıllık kredim var 700 tl olarak
3)özel sektördeyim izin fazla kullanamam:KK43:
4)ikinci bebeğime kim bakar aileden destek yok komsum bakarım diyor ama olurmu yapabilirmiyim acep
yapmam için sebebepler
1)kızım cokkkkkkk kardes istiyor ve 6 yasına girdi
2)ikincisi eşimde bende bir evlat sahibi olmayı cokkkk istiyoruz
3)ve önemlisi yaşım geciyor 35 girdim
bizim belimizi su parasızlık borc bukuyor.benim yaramı deştin sinemis
ben ne yapayım sastım kaldım
bende öbür sene yazın başlayım calısmalara diyorum ama içimden gün sayıyoryum resmen

Cnm 2018e bisey kalmamis obur yaza da birakma istersen cocugun buyumus okulla bir olunca zaten sıkıntı olur bizim 5 senemiz var ev borcunu bitirmek icin esim kredi ustune kredi cekip duruyor borc hic bitmiyo
Ben de 34 guya ben kalabalik aile 3 cocuk isteyen biriydim oyle bunaldim ki cocugu buyuturken.resmen eve tikildik busetine binmez disarda ya busetten incem diye tutturur ya beni kucagina al der.magazanin kapisindan girerken ben burayi sevmiyom diye baslar aglamaya (alisverisi sevmiyorum demek istiyo) evde de ruh gibi pesimde bazen arkami dondugum gibi ustune basiyom :) erkek cocuk buyutmek kiz cocuk buyutmekten zor diyolar ikinci de erkek olursa korkusu da oluyo bazen :)) allah saglik vrrsin de gerci..

Benim şu an 7 aylık bir oğlum var. Eğer nasip olursa önümüzdeki sene bu zamanlar ya da ilk bahar gibi hamile kalmak istiyorum. Kardeşi doğana kadar oğlum hemen hemen 2,5 yaşında olacak bu durumda.

Çok zor olacak biliyorum ama kardeşsiz olmaz diyenlerdenim ben.

İnşallah nasip olur :)

2 Çocuklu çalışmayan anne olmak en büyük hayallerimden biri.

benimde :halay:
ucretsiz izindeyken arkadaslar ewde sıkılmiomusun die soruolardi ben temel ihtiyaclarimi karsilamiorum ki sıkılayim diodum onlara simdi 2. de gelio oynatmaya az kaldi doktorum nerde levelına atlicam sanirim:KK53:

3-4 gündür bu takılıyor kafama, hem de henüz 6 ayını doldurmayan bebekle.
Neden tek çocukla kalınsın ki derdim hep.
Şimdi bakıyorum bakıyorum, belki de bi daha bebek kokusu duymayacağım diyorum daha çok kokluyorum.
Kardeşsiz kalsın istemiyorum, ama ben altından kalkamıyorum sanırım.
Hem de henüz çalışmaya dönmeden düşünüyorum bunu.
Başlayınca ne yönde değişir düşüncelerim bilmiyorum.

Bi laf var bir çocuk hiç iki çocuk çok cocuk doye. 35 i gecirmeden yap ikinciyi dusunuyorsan. 30 dan sonra isteyince hemen olacak mi birde o var egerki ertelersen. Tabiiki maddi manevi zorlugu var. Onemli olan sizin istemeniz illa iki cocuk olacak diye birsey yok . Bu istemekle alakali . Uygun zamanida kendinize gore ayarlarsiniz insallah. Bir yasinda oglumvar. İkinciye 8 haftalik hamileyim. Zor olacak ama hayatta gizel olup kolay olan bir sey yok. İstemekle alakali sevgiyle guçleniyorsun.

Konuyu buraya acmak istedim hem daha fazla görunur hem bu da benim beynimi kurcalayan bi dert olmaya basladi artik :) sizin de fikrinizi almak istedim tecrubeli anne cok ne de olsa.3 yasinda bir oglum var calisiyorum.dogdugundan beri ne dogru emdi,ne uyudu.gunduz uykusunu birakali coook oldu,oncesinde de zaten yat kalk,yat bidaha kalk zor uyuturdum.aksamlari da uyumak istemiyor hic dinlenemiyorum hatta is benim icin iyi oluyor evde cok yoruyor bizi.gorunuste sakin bir cocuk ama dedigini yaptirir.biraz once 1 yas dogumgunu fotolarina bakiyordum da daha enerjik ve guzel gorunuyormusum ozaman.2de biraz daha yorgun,3te daha da :KK43:.bir de is sıkıntısı da diger faktor tabi bunda.yas da geciyor.30un uzerindeyim.2.cocuk dusunuyorum ama bir yandan da gozum almiyor.daha mi cok yorulurum altindan kalkamam yoksa bir cocugun basini kari koca beklemektense 2 cocuk birarada buyur.zaman bosa akip gidiyor sanki.bir de tabi dogum izni var o arada mola vermis oluyorum ve dinleniyorum galiba.ne dersiniz calisan anneler 2.cocugun kac yasina kadar onu var.bu yazi da gecirip eylul den sonrasinda hamileligi istiyorum ama korkuyorum da ne dersiniz
Tamamen çocukla alakalı bir durum
Sakin ve her ortama uyum sağlayan bir çocuksa sorun olmuyor ama yaramaz ve huysuz bir çocuksa istersen çalışma evde otur yine de zor oluyor . Ben erken evlendiğim için çocuklardan sonra okumaya fırsat bulabildim .şuan 2.sınıfım. .final zamanı evde hunili geziyorum. 2.çocuğum hem yaramaz hem huysuz . Kitabimi karalamasina izin verirsem o da ders çalışmama izin veriyor .hiçbir şekilde bu isteğinin önüne geçemedim .o yüzden bırakıyorum karalasin :) bazen diyorum ki gerçekten huni yi takayım da timarhanede azıcık kafayı dinleyeyim :) çocuklarımın arası 3 yaş ama gerçekten çok zorlanıyorum . Bu demek değil ki ben zorlandım diye sen de zorlanacaksin. Belki 2.çocuğun dünya tatlısı ,sevimli mi sevimli ,her ortama uyum sağlayan ,çok minnoş bir bebek olacak (insallah) :) çok düşünme vazgeçersin. Yap gitsin :p

Boşanan arkadaşlarım bile "keşke kardeşi olsaydı da öyle bosansaydim" diyor. Tabii bu bakış açısı %100 doğru ya da haklı demiyorum ama 1 çocuğu olanların aklında hep 2. Kalıyor. Bir de şu var: Erkeğe kardeş yapmamak daha olabilirken, kıza daha şart gibi...
Ben 2 çocuğun ideal olduğunu düşünüyorum...

Cnm he bi de kilo problemi var ona deginmeyi unutmusum tabi,ben evlenir evlenmez kilo aldim.oyle hamile kaldim ve kilolu hamilelik gercekten zor.verecegim kilo belki 10 olsa rahat gecer ama iste ben su an diyet olayina sardim bir de kiloyu vereyim oyle cocuk yapayim dusuncesi de var suan bende.onun icin kafam karisik.2.ciyi mutlaka dusunuyorum ama sonunda kari koca ikimiz de cok bunalacaz.bunalacamiz kesin ama hangi zaman diliminde bunalmak daha mantikli onu secemiyorum ☺
İlk bebegimde (doğumdan sonra kaybettim) 20 kilo aldım , 2.de 33 :) , 3.de 9 . 80 kiloydum patavatsız bir insancık bana " 36 yaşında var mısın ? Coksan ne güzel genç gösteriyorsun "dediğinde daha 24 yaşındaydım :) hiç takmam öyle şeyleri ama perişan oldum :) nasıl vericem bu kiloları diye düşünürken tekrar bir hamilelik (plansiz) yaşadım . Psikolojim bozuldu daha da kilo alacağım diye .75 kiloya düştüm falandı filandi doğum yaptım derken bir baktım yine 80 hatta biraz da küsüratlı bir 80 . Ne yaptıysam veremedim .bir kaç ay önce diyete başladım ,şimdi 67 kiloyum çok şükür .diyet devam ediyor .57ye kadar yolu var :) bugün kayinvalidemin misafirleri vardı .çağırdı ,ben de bir yarım saat uğrayayım dedim .beni gören şok! (Ayıptır söylemesi 20 kilo vermiş gibi görünüyorum :) ) hata 28 yaşında olduğumu bilmedikleri için "3 cocugu ne ara doğurdun ,20 den fazla değilsindir sen .vah yavrum 15 inde mi evlendin " falan bayagi bir acidilar bana :) 28 yaşında olduğuma da asla inanmadılar :) kimlik gösterecektim az daha :) kıssadan hisse :)))) dediğim gibi çok düşünme .bunlar ertelemek için büyük sebepler .. kısa sürede çalışmalara başlamalısın. Kiloysa derdin ,ücretsiz diyet koçluğu da verilir :))) kolaylıklar diliyorum ...

İki çocuklu çalışan biri olarak yazıyorum.
Çok zor hem de baya zor.
İki yaşına girecek küçük oğlum.
Bu iki yıl çok yıpratıcı geçti.
Yeni yeni kendime geliyorum. Tabi yaşadığımız şehirde kimsemiz yoktu. Bu çok büyük etken. Bakıcı sorunu apayrı zaten. Ben bu yaşayacaklarımı önceden bilseydim bin kere daha düşünürdüm. Çok güzel yanları var tabi birde, o güzel yanları olmasa dayanamazdım diyorum bazen. İyi düşünüp karar veemek lazım

Back
X