Iki cocuklu calisan anne mi tek cocuklu calisan anne mi olmak

Evt ya oglum bize cok sardi,gece gunduz her dakika pesimde.surekli ilgi istiyor.kardesi olursa onunla ugrasir diyorum ben de
Kesinlikle fark execektir, bahsettigim arkadaş şu anda yoruluyor tabi, çalışınca ekstra da yorgunluk oluyor ama diğer bir arkadaşın iki kızı 8 ve 5 yasindalar. Çok rahatladi maşallah. Kpss çalışıyor, radyomu açıyorum mutfakta işimi yapıyorum çocuklar oynarken diyor. Ben ütü yapıyorum şimdi mesela, oglumun önüne de test koydum oyalansın diye.
3 ve fazlası isteNirse olur ama yaş farkı olmayan 2 çocuk çok güzel bir şey, e zahmetsiz rahmet de olmuyor :KK66:

Arası kedi ya da kuş heralde :KK48:
:KK48: ben de onu diyecektim. Ama öyle diyorlar Tek çocuk hiç çocuk iki çocuk çok çocuk derler. Öyle de oluyor. Tek cocukluyken her şey ne kadar da kolaymış diyorum . Herşeye yeniden başlamak bir yandan diğeriyle ilgilenmek aşırı zor.

Benim de cocugum 2 yasinda yas 27 ye dogru gidiyor. Yillarca hayalini kurdugum bir seyi yakalamak üzere olabilirim. Daha yeni yeni is hayatina basladim. Ama gelin görün ki ikinci cocuk fikri düstü aklima. Beynim hayir diyor kalbim tam tersi :D

28 yaşında iki çocuklu çalışan anneyim.2 yaş var oğullarımın arasında. Zorlukları var fakat gün geçtikçe her şey daha iyi oluyor-ki olacak da.

1tane oglum var.
Baska cocuk dusunuyormuyum bunu bende bilmiyorum.
Bazen evet bazen hayir.

Karsi komusumun 5cocugu var 4ü evli
Torunlar falan surekli bir aradalar ne guzel hep sohbet hep kalabalik.

Teyzemin 4cocugu var 2si evli 2si bekar.
Gelininin biriyle ayni binada kizlar gelin bir aradalar nezaman konussak.
Geziyolar ottuyolar sohbet ortam.

Ya boyle buyuyup bir araya geldiklerinde cok özeniyorum.
Hani cocuklarim olsa boyle bir araya gelseler masalar kursak sohbet muhabbet
Bazen cok imreniyorum.

Ama buyuyene kadar o cocuk hersey cok zor cok emek.

Kalabalik kardes olup kopuk aileleride gorunce aman aman diyorum.

Allah kac tane verirse versin hayirlisini versin.

Benim de 3 cocuklu ailelerde gozüm kalir.seviyorum kalabalik aileleri.ama 3.çocuk icin zaten zaman kalmadi.annem bana buyuturken destek olacagini hissettirse onu da dusunebilirim ama malesef suan icin 2.cocuk bile zorluyor iste.bir de isin maddi boyutu var tabi ama maddi acidan rahatlayinca da menopoza girerim herhalde

Benim ilk çocuğum çok kolaydı ikinciyi dusunmek daha kolaydı tabi.2. yse çok çok zordu ve gerçekten dediklerini anlıyorum insan nasıl yipraniyor.tabi sizin ilk böyle olunca 2. Ye karar daha zordur.cocugu yalnız bırakmamak gerekiyor bence.kardes yapmayı zaten dusunuyorsaniz en azından 33 34 yaşını da geçmeden dusunun derim

2 çocukla tüm gün çalışan bir anneyim
Kolay diyemem kolay diyene de çok inanma 2. Çocuk birinci gibi eziyetli olmaz diyene de çok kanma
Ama hayatımın en güzel ürünü evlatlarım
Çok zor oldu araları 3 yaş olunca ama hayatımı elekten elesem bir evlatlarım kalır yanıma
Ben tek çocuk zor çocuk diyen gruptanım hayatımın iyikisi olmazsa olmazı dünyaya gelsem yinesi yinedesi çocuklarım :süslü:

Konu sahibinin kafasindaki deli sorular bende de var. Suan dusunmuyorum zaten ama ilerde ikinci bir cocuk istiyorum. Hazir konu varken bende sorayim.
Kendim tek cocugum kucukken hic kardes istemezdim 20li yasladan sonra hep bi kardesim olsaydi keske dedim. O yuzden evlendigimden beri en az iki cocugum olsun birbirlerine yoldas olsunlar diyordum. Kizim suan 17 aylik 3 yasindan once kardes dusunmuyorum adlinda suan. Ama kafama takilan seyler var. Ben kizim 3 yasina geldiginde onu en iyi kreslerden birine yollayabilirim ilerde kolejde okutabilirim. Maddi yonden ona her imkani saglayabilirim. Amma ve lakin 2. Bir cocuk olursa durum degisir. Ikisinide kolejde okutamam bunun icin cok seyden kismam gerekir ve onlarin hic birseyini eksik etmek istemem. Kisacasi kizim tek cocukken sahip oldugu maddi imkanlara kardesi oldugu zaman sahip olamaz. Simdibdiyorumki maddi yonden en iyi sartlarda yasayabilecek olan kizima bir kardes yaparak onun hakkini gasp etmis olmaz miyim? Manevinlarak esim de bende iki cocuga yeterliyiz. Oynamayi cocukla ilgilenmeyi severiz. O konuda bir problem yok. Ama maddiyat?!

Benim de 3 cocuklu ailelerde gozüm kalir.seviyorum kalabalik aileleri.ama 3.çocuk icin zaten zaman kalmadi.annem bana buyuturken destek olacagini hissettirse onu da dusunebilirim ama malesef suan icin 2.cocuk bile zorluyor iste.bir de isin maddi boyutu var tabi ama maddi acidan rahatlayinca da menopoza girerim herhalde
Benimde yasim ilerliyor ileriki yaslarda cok zor olacagina eminim.
Bu senelerde karar verirsem dogurmam gerekiyor.
3.hic yok aklimda 2. de bile kararsizken 3. Rüya.

30lu yaslara kadar pespese yapip sonraki yaslarda daha rahat edenlere imreniyorum.
Ben oglumun pesinden hemen 2.yapsaydim ikisi bir arada buyuyup gitceklerdi.

Suan rahat zamanlarim cunku.
Suan tekrar sil bastan okadar gozumde buyuyorki.

Dogum kilolari,uykusuz geceler,bezden cikarma zamanlari,okulu ay dusununce vazgeciyorum.

Ama ilerisini dusunuyorum(RAbbim ömür verirse) oglum uni kazanip gitse ben yapayalnizim.
Esimle kalicaz öyle.
İlla kac tane olsa buyuyup evlenecekler ama ne bilim torun seversin, evlatlarin br araya gelirler
Biri gelir biri gider
Arkasinda bir kardesi olur
Boyle dusununce istiyorum.

ben de çalışıyorum şuan, ilk bebeğimi 9 haftalıkken kaybettim, Allah nasip ederse tekrar hamile kalmak istiyorum, daha birinci olmadan 2. ve 3. nün bile hayalini kuruyorum diyebilirim size :) çalışan annelerin hepsi bana doğur da gör bakalım diyorlar ama olsun, kardeş dünyanın en güzel şeyi, çok şükür benim iki kardeşim var, ne zaman ihtiyacım olsa ilk yanımda bulduklarım onlar

işsiz ve tek çocukluyum, birine bile yetebilmek zorken 2. yi yapmak ikisine de haksızlık olur benim için.
o cesareti gösterebilen, 2 çocuğa maddi manevi yetebilen, iyi bir gelecek sunabilen ailelere saygı duyuyorum, benim için imkansız.

Ne guzel soyledin cnm :) valla eskiden koylerde cok cocuk yaparlarmis demek daha kolay buyuyor bizim gibi tek cocugun pesinde kosmazlardi.peki hamilelikte sehir disi tatildi gezmeydi rahat oluyor mu acaba
Doğumdan birgün önce pazardaydım
Şehirdışı şehir içi sürekli gezdim

Biraz kilo versem.yani hamilelige engel bi kilom yok tabi ama 2.dogumdan sonra ustume hep yapisir birde.hamilelikte de kilo sorun zaten.5-10 kilo arasi ne versem kar.tabi ondan sonra yazin tatil yapma sevdamiz.sonrasina artik gozumu karartip borc morc demeden yapsam ii olur ozaman.ilk cocugum bizi şaşkoloz yapti emmedi yemedi gezmek istemedi pusete binmedi dedigini yaptirirdi hala oyle inatci umarim 2.oyle olmaz yoksa ne ederim bilmiyorum ozaman isi gücu birairim iste :)) gerci evde olunca da bisey farketmiyor ki oyle degilmi

kin bir cocuk ama dedigini yaptirir.biraz once 1 yas dogumgunu fotolarina bakiyordum da daha enerjik ve guzel gorunuyormusum ozaman.2de b
ikinci çocuğu bende düşünemiyordum ama 30 dan sonra özellikle 35 yaşında doğum yapınca menopoz 10 yıl sonraya atıyormuş kendini sanırım bunu hem evladımız için hemde erken yaşlanmamak için yapmak gerekiyor
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak. Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık. Yani ya ilkokula başlayınca bakıcı bulup çalışçam ama 2.çocuğu çok sonraya erteliycem. Yada işimi bırakıp 2 çocuğa evde annelik yapmaya devam edicem. Sizce napmalıyım?:KK1:

ikinci çocuğu bende düşünemiyordum ama 30 dan sonra özellikle 35 yaşında doğum yapınca menopoz 10 yıl sonraya atıyormuş kendini sanırım bunu hem evladımız için hemde erken yaşlanmamak için yapmak gerekiyor
Bu gerçek mi ?

Ben 2 çocuklu çalışan bir anneyim..evet çok yorucu hemde çok .:anne:.ama çocukların kardeşede ihtiyacı var:KK19: , benimkilerin arasında 3 yaş var büyük 8 küçük 5 yaşında kreşe ve okula gidiyolar şimdi zaman zaman kardeş kıskançlığı oluyor ama çokta güzel oyun oynuyorlar birlikte ..abisi kardeşine birşeyler öğretmeye abilik etmeye başladı çok mutlu oluyorum onları görünce tüm yorgunluk yok oluyor..akşam yorgun argın eve gidiyorum daha kapıdan giremeden üstüme atlıyorlar ..dün tutturdular anne çocuk dergisi yapalım şimdi 15 tatil evdeler hergün bir şey yapmak istiyorlar..akşam o yorgunlukla kartonlardan resimlerden küçük dergi gibi birşeyler yaptık eşimde yemeği hazırladı..kesinlikle destek lazım benim yemeğimi çocukları servisten alıp eve çıkaran ben gelesiye kadar onlarla ilgilenen bir hanım yapıyor sağolsun haftada 2 defada süpürüp siliyor hafta içi çocukların ödevleri vs ile ilgileniyorum hafta sonuda ütü süpürge yemek vs oluyo 2 ayda birde büyük temizlik için bir abla geliyor ..yardım almadan olmuyor bu zamanda çalışan anne olmak çok zor..zaman kötü çocuklardan ilgimizi sevgimizi eksik etmememiz lazım herşey onlar için
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak. Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık.Siz 2 çocuğu bakıcıya mı verdiniz? Benim akrabam annem kimse yok malesef yakınımda bakacak. 2 Çocuğu birden bakıcıya bırakmak işe devam etmek değer mi acaba diye düşünüyorum :(

Ben 2 çocuklu çalışan bir anneyim..evet çok yorucu hemde çok .:anne:.ama çocukların kardeşede ihtiyacı var:KK19: , benimkilerin arasında 3 yaş var büyük 8 küçük 5 yaşında kreşe ve okula gidiyolar şimdi zaman zaman kardeş kıskançlığı oluyor ama çokta güzel oyun oynuyorlar birlikte ..abisi kardeşine birşeyler öğretmeye abilik etmeye başladı çok mutlu oluyorum onları görünce tüm yorgunluk yok oluyor..akşam yorgun argın eve gidiyorum daha kapıdan giremeden üstüme atlıyorlar ..dün tutturdular anne çocuk dergisi yapalım şimdi 15 tatil evdeler hergün bir şey yapmak istiyorlar..akşam o yorgunlukla kartonlardan resimlerden küçük dergi gibi birşeyler yaptık eşimde yemeği hazırladı..kesinlikle destek lazım benim yemeğimi çocukları servisten alıp eve çıkaran ben gelesiye kadar onlarla ilgilenen bir hanım yapıyor sağolsun haftada 2 defada süpürüp siliyor hafta içi çocukların ödevleri vs ile ilgileniyorum hafta sonuda ütü süpürge yemek vs oluyo 2 ayda birde büyük temizlik için bir abla geliyor ..yardım almadan olmuyor bu zamanda çalışan anne olmak çok zor..zaman kötü çocuklardan ilgimizi sevgimizi eksik etmememiz lazım herşey onlar için
Ne kadar veriyorsun canm anlaya.. Fikir amaçlı soruyorum bende öyle Bi yardım almayı düşünüyorum da

aynı ben kızım 6 yasında 1. sınıfa gidiyor kızım çokkkk ama çokkk kardes istiyor
bende eşimde istiyoruz ama maddi sıkıntılar var bu sendene sonra düşünüyorum ne yapayım yapmak zorundayım cünkü maddiyat olarak cok rahat edecegz calısasam ama ikinci yaparsam calısmak zor kızıma komsum bakıyor bebegimi bırakıp gelebilirmiyim bilmiyorum özel sektördeym ne yapsam ne etsem bilememdim bende heasp yap yap nereye kadar yıllar geciyor yasım 35 kasımda girecgm 2017
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Sizle aynı durumdayız gibi merak ettim naptınız acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık

Benim annemin başka torunu da yok baktığı. Üstelik burnumun dibinde oturuyor ama bana güvenme, ben bakamam dedi. Ona güvenerek doğurmadığım için mecburen işe ara verip ben büyüttüm. Yaş da ilerleyince iş bulmakta zorlanıyorum şimdi. Napalım canımız sağolsun, evlat herşeye değer diyerek avunuyoruz. Ama 2. için tüm bu süreci başa sarabilir miyim bilemiyorum
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak.Siz 2.çocuk konusunu ne yaptınız acaba? Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık

benim bakmaya gönlüm dünden razı kızımda :nazar::nazar::dua::dua: yüce rabibime bin sükür dünya tatlısı ve uslusu akıllı bir fısırık köfte.beni engelleyen seyler
1)çalısıyorum kızıma komsum bakıyor okula gidip alma görevi simdi rahatım calısıyorm
2)maddi sıkıntımız var 2018 te eşimin borcu bitecek benim 2 yıllık kredim var 700 tl olarak
3)özel sektördeyim izin fazla kullanamam:KK43:
4)ikinci bebeğime kim bakar aileden destek yok komsum bakarım diyor ama olurmu yapabilirmiyim acep
yapmam için sebebepler
1)kızım cokkkkkkk kardes istiyor ve 6 yasına girdi
2)ikincisi eşimde bende bir evlat sahibi olmayı cokkkk istiyoruz
3)ve önemlisi yaşım geciyor 35 girdim
bizim belimizi su parasızlık borc bukuyor.benim yaramı deştin sinemis
ben ne yapayım sastım kaldım
bende öbür sene yazın başlayım calısmalara diyorum ama içimden gün sayıyoryum resmen
Merhaba konu çok eski ama inş mesajımı okursunuz :) Durumumuz hemen hemen aynı gibi.Bizde kredi ödüyoruz. Benimde oğlum kreşe gidiyor 2 yaşından beri çalışıyorum.Birdahaki eylülde inş.ilkokula başlayacak. Yaşım o zaman 34 olacak. Bende 2.çocuğu ilkokul zamanına getirip işi bırakmayı düşünüyorum ama işim çok rahat bir yandan da üzülüyorum. napsam bilemedim hem yaşım geçiyor hemde ilkokul önemli ama işte güzel çok kafam karışık

Back
X