- 10 Kasım 2022
- 46
- 28
- 8
- 32
- Konu Sahibi ikicocukveben
Merhaba foruma yeni üye oldum ama uzun zamandır okuyordum. Kendi adıma büyük problemim var. İki yaşında oğlum ve dört aylık bebeğim var. Sıkıntım şu ki kendimi hiç mutlu hissetmiyorum. Uyksuzluğun ve yorgunluğun etkiaiyle Büyük ihtimalle depresyondayım. Kendime ayıracak 5 dakikam yok. Oğlum çok hareketli ve sınırları olmayan bir çocuk. İkinci bir çocuk düşünmediğim için hayır demeden onun isteklerini ön planda tutacak şekilde yetiştirmeye çalıştım ama ikinci bebeğim sürpriz yapınca durumlar değişti. Her yeri döker karıştırır, iki dakika yerinde oturmaz. Dışarı çıktığımızda hiç durmaz devamlı koşar dayak yemiş gibi eve döneriz. Bunlar normal diyeceksiniz biliyorum ama bebeğim olduktan sonra bende Oğluma karşı tahammülsüzlük başladı. Kendimde çocuk gelişimi okumuş birisi olmama ne yapıp ne yapmamam gerektiğini bilmeme rağmen tammül edemiyorum ona tepki olarak aşırı bağırıyorum geçen gün asla yapmam dememe rağmen yapma artık oğlum deyip kolunu sıktım. Yavrucum da bu durumdan etkileniyor tabii ki. Çözüm olar ak devlet hastanedinden psikiyatriden kendim için randevu aldım ama şu anda emziriyorum sizce bu çözüm olur mu, ilaç içebilir miyim? İlaç içmeden çözüm bulabilir miyim? Oğlumun daha bebek olduğunu biliyorum ama yinede kendime engel olamıyorum karşımdaki kocaman adammış gibi davranıyorum. Tahammül seviyemi nasıl arttırabilirim?
Cevapları gece çocuklarım uyuyunca okuyacağım. Şimdiden teşekkür ederim
Cevapları gece çocuklarım uyuyunca okuyacağım. Şimdiden teşekkür ederim