İki çocuklu hayata hazırmıyım?

kivimuz

Biz bize bize bizden fayda var...
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
299
36
118
Selam hanımlar. 1.5 yaşında bir kızım var . Şimdi tekrar hamileyim Allah nasip ederse. bu haberi ailemle paylaştım yalnız eşimden başka hiç kimse sevinmedi. daha Anneme bile diyemedim .Kayınvalidem bir hayırlı olsun bile diyemedi.çünkü çocuklar arasındaki yaş farkı az olacakmış. nasıl bakacak mışım hepsiyle nasıl ilgilenecek mişim. Anneme bile diyemedim daha Çünkü tepki vereceğini adım kadar eminim.herkese öyle konuşunca beni de bir korku aldı acaba bakabilecek miyim diyearalarında yaş farkı 2,5 yaş olacak bilmiyorum Nasıl davranayım ne yapayım ilk çocuğumla Kimse gelip ilgilenmedi ben tek başıma büyüttüm.hiç kimsenin yardımı olmadı çok zor bir bebeklik dönemi geçirdik sizce nasıl davranmalıyım teşekkür ederim psikolejim bozuldu bu habere sevinemedim bile

Ay ya 2. Yaparsın sevinmezler yapmazsın sorup dururlar. Çok az değil 2,5 yaş normal bence daha iyi arkadaş gibi büyüyecekler oyun arkadaşı olacaklar birbirlerini oyalayacaklar ilk 1 sene zorluk çekersin sonra rahat edersin bence. Tepkilere de takılmayın boşverin.

Çocuk sahibi olmak isteyen insanları düşün ve haline şükret ben olsam çok sevinirdim borcun harcın geçim derdin yoksa tek başına büyütün ne olacak, ev hanımı isen daha rahat olur ben olsam sevinirim gözünüz aydın, çalışan kadının çocuk sahibi olması ayrı sıkıntı, ev hanımıysanız ne güzel hem çocuklarla vakit geçirirsiniz sizin adınıza sevindim, bende çocuk için doktora gidip geliyorum Rabbim verir inşallah, tadını çıkarın Sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin Yaradan.

Benim cocuklarimin arasi da 33 ay ,zor mu evet zor ama bir sekilde hersey olup bitiyor ☺ hayirlis olsun bebisinn

Benim ve kardesimin arasinda da 2 sene var. Annem hep diyor iyiki az yas farkiniz var ikiniz birden büyüdünüz bende de rahat ettim

Kardesimle arkadas gibiyiz yas farki olmadigindan

Bence korkuya kapilmayin. Ilk cocugunuz kendi kendine oyalayacak yasa gelmis siz bebekle ilgilenirken o da odada oynar. Herkese gösterin iki cocukla hayatin güzel devam edebilecegini

Kazayla mi oldu ?
Planli bir bebek degil mi?
Ki bence kazayla da olsa 2bucuk yas cok kucuk bir yas farki degil, ne guzel beraber buyurler, oyunlar oynarlar.
Hamilesin baskalarinin ne dusundugunu takip caniki sikma hic.
Ben de hamilelik haberimi en yakin arkadaslarimdan biriyle heyecanla paylasmak istemistim, o da sevinir diye dusunup :) aaa aslinda erkendi daha dedi:halay:

Eskiler nasıl büyütmüşler? Salla yaa kimseyi dinleme benim kardeşimle aramda 15 ay var annem tek başına büyütmüş. Büyütürsün allah sabrını verir. Hayırlı olsun allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin. (Kaynanalar hep böyleler onları hiç duyma hele ki)

Olan bir seye care olmadığına gore ya da aldirmayacagina gore onlara yorum yapmak dusmez .Insan tebrik eder sevinir .Simdi istenmeyen bebek ya dogmaya yakin en kiymetli o olur .O yuzden hic aldirma tadini cikar .Birlikte buyuyecekler ilk çocuğun arkadassiz kalmayacak oyle düşün.

Ev hanimi iseniz bence hic sikinti degil. Hatta yas araligi tam ideal bence

İyi geceler ..sizde kendimi gördüm hamileyim iki gün oldu öğreneli ve suç işlemiş gibi hissediyorum . Ablamdan başka kimseye söylemedim. İki küçük çocuğa nasıl bakıcam

İyi geceler ..sizde kendimi gördüm hamileyim iki gün oldu öğreneli ve suç işlemiş gibi hissediyorum . Ablamdan başka kimseye söylemedim. İki küçük çocuğa nasıl bakıcam
Valla ben anneme bile diyemedim kız kardeşim de yok bende yeni öğrendim . sizinkiler arasında ne kadar yaş farkı olacak. Suçluluk duygusu bende de var. Şu an memeden kesmeye çalışıyorum çok zor . devamlı istiyor haline acıyıp veriyorum kuzuma. Allah yardımcımız olsun . kolaylılığını verir inşallah mevlam

Bir akrabam 40cikmis hamile kalmis kizlarinin arasi 10 ay di
Tabiki zorlanirsin benimkilerin arasi 10 yas gene zorlaniyorum
Maddi durumun iyiyse haftada 1 yarim gun kadin cagirirsin temizligini utunu yapar
Sanada basit bir cesit yemek ve bolbol ev toplamak kalir
Hayirli olsun bebek kismetiyle bereketiyle gelir

Valla ben anneme bile diyemedim kız kardeşim de yok bende yeni öğrendim . sizinkiler arasında ne kadar yaş farkı olacak. Suçluluk duygusu bende de var. Şu an memeden kesmeye çalışıyorum çok zor . devamlı istiyor haline acıyıp veriyorum kuzuma. Allah yardımcımız olsun . kolaylılığını verir inşallah mevlam
Canım sütü vermek için doktoruna bir sor derim. Gebeyken süt verilmemesi daha iyi diye biliyorum (emen çocuğun için) ayrıca neden suçluluk duyuyorsun? Sanki boşandığın eşinden yeniden çocuk yaptın.. büyürler hiç kafana takma bizde büyüdük. Görümcemin 4 yaş fark var çocuklarıı arasında yine zorlanıyor yardımcısıda olmasına rağmen. Boşver sen tadını çıkar. Ne güzel işte aynı anda büyüyüp gidecekler. Bundan güzel ne olabilir. Kimseyi takma kafana bakarsın çok güzel bakarsın. İç güdüsel bakarsın allah sabrınıda verir gücünüde verir. Üzülme keyfini çıkar. Sağlıkla doğsun inşallah

bence de takılmayın , kayın valideniz de garipmiş benimki ölüp bitiyor 7 sene ara verdim kırılmayayım diye eşime söylermiş hep yapın 2.yi diye havalara uçuyor , nasıl insanlar var anlamıyorum şükretmek lazım , olmuş bir kere suç mu en güzel şey çocuk sahibi olmak hayırlı olsun

Back
X