İki çocuklu hayata hazırmıyım?

Ikinci dogdugunda 5 yasindaydi buyuk kizim.1gun once dogum yapmistim ve evime esimle geldim .dikislerim atti iki cocukla tek basima gidip dikislerimi aldirdim araba kullandim o halde ve evime geldi esim isteydi.velhasil hep tek basima ve esimle cozdum sorunlarimi.bu soru icin ayrica cok gec hamile kalmadan once sorulmasi gereken bir soru bence

Benim 4 yasinda kizim var cok pismanim geciktim diye yas farkinin az olmasi iyi bence cunku kizim buyudu rahatim artik simdi hamile kalirsam ayni seyleri bastan yasayacagim cunku yas farki az olursu ikisi ayni anda buyuyor bi kerede kurtuluyosun ama simdi tam da rahatlamisken tekrar bastan gozum kesmiyor cocuk cok istiyorum ama korkuyorum yoruldum bnce iyi olmus huzur ve saglikla buyutun hic takmayin

Selam hanımlar. 1.5 yaşında bir kızım var . Şimdi tekrar hamileyim Allah nasip ederse. bu haberi ailemle paylaştım yalnız eşimden başka hiç kimse sevinmedi. daha Anneme bile diyemedim .Kayınvalidem bir hayırlı olsun bile diyemedi.çünkü çocuklar arasındaki yaş farkı az olacakmış. nasıl bakacak mışım hepsiyle nasıl ilgilenecek mişim. Anneme bile diyemedim daha Çünkü tepki vereceğini adım kadar eminim.herkese öyle konuşunca beni de bir korku aldı acaba bakabilecek miyim diyearalarında yaş farkı 2,5 yaş olacak bilmiyorum Nasıl davranayım ne yapayım ilkçocuğumla Kimse gelip ilgilenmedi ben tekbaşıma büyüttüm.hiç kimsenin yardımı olmadı çok zor bir bebeklik dönemi geçirdik sizce nasıl davranmalıyım teşekkür ederim psikolejim bozuldu bu habere sevinemedim bile
canım benim oğlumda 2.5 yaşında ve 4 aylık hamileyim kv sevinçten deli oldu ama bende annemlerden çekindim çok önce yalan söyledim kazayla olmuş diye yarım saat sonra arayıp doğruyu söyledim biz istedik diye lütfen bebeğine sevin önemli olan eşinle senin sevinmen bende oğlumda çok zorlandım inan hla geceleri en az2-3 kez kalkar ama Allah sabrını da verecek korkma sağlıkla kucağına alman dileğiyle

Selam hanımlar. 1.5 yaşında bir kızım var . Şimdi tekrar hamileyim Allah nasip ederse. bu haberi ailemle paylaştım yalnız eşimden başka hiç kimse sevinmedi. daha Anneme bile diyemedim .Kayınvalidem bir hayırlı olsun bile diyemedi.çünkü çocuklar arasındaki yaş farkı az olacakmış. nasıl bakacak mışım hepsiyle nasıl ilgilenecek mişim. Anneme bile diyemedim daha Çünkü tepki vereceğini adım kadar eminim.herkese öyle konuşunca beni de bir korku aldı acaba bakabilecek miyim diyearalarında yaş farkı 2,5 yaş olacak bilmiyorum Nasıl davranayım ne yapayım ilkçocuğumla Kimse gelip ilgilenmedi ben tekbaşıma büyüttüm.hiç kimsenin yardımı olmadı çok zor bir bebeklik dönemi geçirdik sizce nasıl davranmalıyım teşekkür ederim psikolejim bozuldu bu habere sevinemedim bile
Sevinin ne guzel iste rabbim guc verir .benim oglum 10 aylikken diger ogluma kazayla hamile kaldim cok ta guzel olmus .simdi 2 side okula gidiyor .1.sinif ve anasinifi cok ta guzel oluyor ikiz gibiler muhtesem bisi bence rabbim saglikla kucagina almani nasip etsin.beraber buyuyorlar ne guzel sen kimseye bakma sevin bebisine

Cnm keske benimde olsa bebegim sukret dert ettigin seye bak. Bende tedavi goruyorum tup bebek icin Allaha dua edoyorum ikizim olsun die buna uzunulurmu kime ne esin mutluysa sen mutluysan Rabbim size ne guzel birsey nasip etmis 2 ci kez kmseyi takma bnm kuzenimin ikizleri var suan 2 bucuk yasindalar arada ben bakiyorum inanilmas bziey bence hic uzulme arada az fark olmasi ileride daha cok paylasicak seyleri olmasi ve daha iyi anlasmalari icin en uygnu bence icini ferah tut Allaha sukret anne olmayi bekleyen onlarca insan var biride ben dua et bizler icin
teşekkür ederim yorumunuz ve moralinizi için. Doğru haklısınız her kelimenizde. AllaHım sizede tattırsın bu duyguyu inşallah tez vakitte.

Sevinin ne guzel iste rabbim guc verir .benim oglum 10 aylikken diger ogluma kazayla hamile kaldim cok ta guzel olmus .simdi 2 side okula gidiyor .1.sinif ve anasinifi cok ta guzel oluyor ikiz gibiler muhtesem bisi bence rabbim saglikla kucagina almani nasip etsin.beraber buyuyorlar ne guzel sen kimseye bakma sevin bebisine
Aynen haklısınız beraber büyürler inşallah arkadaş gibi. İşte kaç yaşına geldik daha anne babadan çekiniyoruz . teşekkür ederim güzel yorumunuz için

Benim 4 yasinda kizim var cok pismanim geciktim diye yas farkinin az olmasi iyi bence cunku kizim buyudu rahatim artik simdi hamile kalirsam ayni seyleri bastan yasayacagim cunku yas farki az olursu ikisi ayni anda buyuyor bi kerede kurtuluyosun ama simdi tam da rahatlamisken tekrar bastan gozum kesmiyor cocuk cok istiyorum ama korkuyorum yoruldum bnce iyi olmus huzur ve saglikla buyutun hic takmayin
Amin teşekkür ederim

2,5 yas ideal.. buyudukce birbirleriyle kavga edince fenalik geciriyosun ama cok yas farkida iyi degil.. calisiyomusun buarada? Kv ya da annen sevinsin diye yapmadin dimi cocugu? Kendin bakiyosan onlara ne?

Ilk basta zorlansanda en fazla 1 sene diyorum:) sonrasi guzel olacak.. ikiside yuruycek ikiside yemek yiycek ikiside senle gezecek..:)
İlk çocuğuma hamileyken izine ayrıldım büyüdü falan derken ikinci hamilelikte girdi araya ücretsiz izindeyim. Aynen haklısınız kendim bakıyorum annem ameliyat oldu çok büyük bir ameliyat değil iki yıl oldu hala onu bahane eder. Kayınvalidem köyde işleri güçleri var kimseye gelin bakın yardım edin demedim bu zamana kadar. Allah veriyor herhalde o gücü teşekkür ederim .

Çocuğa onlar bakmıyorsa neyin suratını asıyorlar? Paşa paşa doğurdum, büyüttüm. Bi 4-5 daha doğursam hepsinede hakkıyla bakarım der asla da şikayet etmezdim. Kan kusup kızılcık şerbeti için gerekirse. Ağızlarına laf vermeyin hiç. Doğururken de başkalarına sormayalım artık bi zahmet. Misler gibi bakarsınız hiç endişe etmeyin.
Teşekkür ederim moralinizi için çok ihtiyacım varmış gerçekten.

Konuyu takipteyim. Ben de arası 2-3 yaş olan çocuklarım olsun istedim hep. Ama kızım 7 aylık, tek çocukla bile zor başedince gözüm korkmadı değil. Tek başına yaşları yakın 2 çocuk büyüten annelerin deneyimlerini merakla bekliyorum ben de.
benim kızım bana çok düşkün bir iki dakika görmediği zaman ağlar arar, gezmeye gittiğimizde kucağımdan inmez. Bende biraz o yüzden çekindim ailelerde bu sebebten pek sevinmediler sanırım

Kimsenin lafına bakma canım bende ikinci çocuğumu bekliyorum bende hamile olduğumu öğrenince piskolojik ağladım nasıl yaparım diye elbet Allah onun kolaylığını verir sen canını sıkma herşey olacağına varır bakıp büyütecek olan sensin zor olacak ama yaparız biz sonuçta anneyiz evlat için herşeye katlanılır yeter ki sağlıklı olsunlar Allah kucağına almayı nasip etsin inşallah

Merhaba
Inşallah sağlıkla bebişinize kavuşursunuz:)
Benim oğlum 15 aylık iken hamile kaldım. Çok istiyordum. Oğlum kolay bir çocuk değildi ama ona rağmen çok istiyordum.
Simdi o 2 bucuk yasinda bebegimizde 6 aylik olacak inşallah. Inanin ki çok zor. Öyle böyle değil.

Tabii kızınız dediğinizi hemen uygulayan birisi ise o zaman iş biraz daha kolay.
Ileriyi düşündüm. Birbirlerine arkadaş olacaklar vs. Ilk 5 ay çok zahmetli geçti.

Mesela ikisini ayni anda uyutmak imkansiz gibiydi. Ama eşiniz destek olursa bunu cözersiniz.
Dört dörtlük yemek yapamıyorum. Sürekli iş birikmesin diye meşgulüm.

Bana iyi gelen şeyler ikiz arabasina çocuklaru bindirip gezdirmek, çocuklu arkadaşlarima gitmek.

Sizde bunun üstesinden gelirsiniz.
Esimin ailesi sevindi ama erken diye imalar oldu tabii. Avrupada yasiyorum arka arkaya dogum yapanlarin sayisi cogaldi, banada normal geldigi icin sorun göremedim.
Canlari sagolsun..ama bu kadaaaaaar zor olacagini bilseydim oglum 2 yasindayken hamile kalirdim cünkü cok akrif ve ilgiye muhtac bir cocuk:) yinede pisman degilim

benimkiler arası 3 yaş.
evet çok zorlandığım dönemler oldu
şimdi 8 ve 5 yasindalar halen oluyor.
mesela tam küçük biraz büyüdü beraber oynarlar dediğiniz vakit , kücügün de benlik duygusunun geliştiği dönem oluyor ve catisiyorlar ister istemez.
yani öyle birlikte oyun oynarlar olayı pek beklenildiği gibi olmuyor:)
araya girince ben kötü oluyorum ama.
başka çocukların yanında birbirlerini savunuyorlar, koruyorlar.
anne için çok zor evet ama ilerde birbirlerine bağlı kardeşler olacaksa herşeye değer bence.
kardeşlik güzel duygudur.
sağlıkla kucaginiza alın.
bu arada benim ilkde çok zor bir bebeklik geçirdi ama ikinci nasıl büyüdü halen anlamıyorum.arada kaynadı abiyle uğraşırken:))

Ablamin oğullarının arasi da 27 ay
Şu an biri 33 aylık diğeri 6 aylık
Annem ve bakıcı birlikte bakıyorlar
Annem 2. Bebek haberinde havalara uçmadı ablam da üzülmüştü bu duruma ama onu da anlamak lazım yillarca torun bakmak yorucu..
Siz zaten yalnız buyutmussunuz 2. Olunca yardım ederlerse daha iyi olur ama tek de olsanız halledersiniz.. belki de en iyisi öyle zaten..

Kızlar anneme söyledim pek sevinmedi. Yok niye sormamışım , paylaşmamışım yaparken. Aklı başında insanlarmışız üniversite okumuşuz bilmiyorsanız bize soraydınız korunma yollarını. Bu arada 30 yaşındayız dedim anne. Bayağı saydı yani moralim çok bozuldu ağladım telefonda. Sonra işte istemediğinizden değil keşke çok olsa falan filan deyip moralimi bozdu kapadı telefonu .

Back
X