İki derede bir arada kalmak

Nonipo

sonunda kavuştuk biz kızımla❤
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2016
1.549
1.235
63
Merhaba kızlar ...
Konuya şöyle başlıyım 20 haftalık hamileyim eşimle samsunda yaşıyoruz eşimin aileside buralı benim ailem trabzonda arada 7 saatlik yol var ve eşim hamilelik sürecini ve doğumumu yanında geçirmemi istiyor ve onu yalnız bırakmamı istemiyor alıştım sana sen yokken napıcam o zaman zarfında tek başıma diyor kendi ailesiylede arası çok iyi değil eşimin ve benim ailemde piskolojik baskı yapıyor en azından hamilelik sürecinin bir kısmını gel trabzonda bizim yanımızda geçir diyor bende eşimi yalnız bırakmak iatemiyorum zaten sıkıntılarımızda var yeni ev aldık bunun masrafları ve eşimin iş sıkıntısı problemleri var bende eşime sarılmadan onun kokusu olmadan uyuyup uyanmak onsuz vakit geçirmek istemiyorum ben yokken kim yemek pişiricek ona kim hastami iyimi diye bakıcak ilgisiz kalıcak özlicem onu hep aklım onda kalıcak ama ailem bunları anlamıyor benim bencilce davrandığımı düşünüyorlar onlara karşı ne var yani dışardan yemek yesin senin yokluğunda her kız anasının dibinde sen niye babanının evine gelmiyorsun bırak alışsın biraz diyorlar ama arada 7 saatlik yol var kolay mı hem ben bebeğim eşim ben hamilelik sürecini birlikte sevgi dolu geçirmek istiyorum ama beni anlamıyorlar kız kardeşlerim yani 2 ablam var onlarda çok baskı yapıyorlar annem 2 ye bölünemez burda da sorumlulukları var diyorlar ben annem benim yanıma gelsin diye zorlamıyorum halbuki yada onlara ne zaman geliyoaunuz dediğimde asıl sen ne zaman geliyorsun diye beni hep sıkıştırıyorlar sonrada tartışma çıkıyor ben bencilmişim sadece kendime göre hareket ediyormuşum ama benimde bir kocam ve bir evim yuvam var kurulu düzenim var bunu düşünmüyorlar doktorumuda değiştirmek istemiyorum doktorum çok iyi tekrar iyi bir doktor bulmak çok zor bana bir akıl verin lütfenn

Anneniz yanılıyor. Her kız annesinin dizinin dibinde değil. Doğum yapmak üzereyim annemi doğumdan sonra çağıracağım. Kendisi bana 1 saat uzaklıkta oturuyor. Evime en son 2 ay önce geldi. Ben de ona 5 ay önce gittim. Herkes yerinde sağolsun. Eşin dışarıdan yemesin, birbirinizi seviyormuşsunuz, doğumda yanında olmak istiyormuş. Hak onun elbette. Ailene açıklamanı yap, baskılara gelme. Çocuk sizin, ev sizin, evlilik sizin. Birbirinize çekirdek aile olarak uyum sağlamalısınız.

Kesinlikle bende böyle düşünüyorum aileme defalarca anlatıyorum durumu ama anlamak istemiyorlar tavır yapıyorlar konusu açılınca eşim sağolsun üstüme titriyor resmen o kadar ilgileniyor ki sanki bakıcımmış gibi çok şükür ama işte gel gör ki böyle bi durumun içine düştüm

sanki ayrılda gel diyorlar gibi yazmışsınız.1 hafta gidip kalsanız eşiniz bişey demez herhalde uzun süre kalamayacağınızı söylersiniz olur biter
Ben zaten 1 haftalığına gelebileceğimi söylüyorum ama annemler son 3 ayı onların yanında geçirmemi istiyorlar

olurmu canım öyle şey ,çok istiyorlarsa onlar gelip son 3 ayınızda size yardımcı olsunlar.
İşte benim demek istediğimde bu benimde burada sorunluluklarım var eşimi nasıl 2-3 ay yalnız bırakabilirim ki hep başkalarını örnek gösteriyor bak bunun kızı bu kadar kaldı şunun kızı bu kadar kaldı diye

Daha bencil bir aile duymadım şimdiye kadar. Tabiki haklısınız. Hamilelik sürecini kendi evinizde geçirmeniz kadar doğal bir durum olamaz. Bu süreçte kendinizde güç hissederseniz en fazla 1 haftalık bir ziyaret yaparsınız belki eşinizde izin alır. Ama siz kurulu düzeninizi bozmamalısınız. Düşünen anne Doğuma yakın gelir bir süre kalır. He bir sebepten gelemiyorsa da böyle saçma isteklerde bulunmaz. Hiç kafanıza bile takmayın bencil olan siz değil aileniz maalesef

Çok arada kaldım bilemiyorum eşimise ailemide kırmak istemiyorum tamam kendilerince onlarda haklı ama ben eşimi düşünmek zorundayım kız kardeşimlede tartıştım bugün ve birbirimizin yüzüne kapattık telefonu sonradan vicdan azabı duydum ne yapıcamı bilemedim onlarda aslında kötü niyetten değil ama benimde elimden birşey gelmiyo işte

Kusura bakmayın ama aileniz biraz saçmalıyor bence. Anladığım kadarıyla problemli bir hamileliğiniz yok. Kendi işinizi görebiliyorsunuz. Eğer tersi bir durum olsaydı ve bakıma muhtaç kalsaydınız, anneniz de gelemiyo olsaydı tamam derdim. O zaman sizin ve bebeğinizin sağlığı için katlanılabilir. Ama ortada bir problem de yok, neden eşinizi bırakıp gideceksiniz?

Ben ailenizin haklı olduğunu düşünemiyorum. Tamam kızım özledik biz gelemiyoruz sen gel de birkaç gün hasret giderelim denmiş olsa haklılar derim. Ama son 3 ayı burada geçir ne demek. Siz artık evlisiniz kendiniz bir aile kurdunuz. Önce eşinizi ve bebeğinizi düşünmek zorundasınız. Emin olun sizinle tartışan kardeşiniz benzer durum yaşasa gelmiyorum der çıkar işin içinden üzerinde ikinci kez düşünmez bile. Bakın bende aileme çok düşkünümdür. Hele annemle konuşmadan en çok iki saat dayanırım. Buna rağmen önce eşimin düzeni gelir. Vicdan azabı duymayın. Annenize son bir defa anlatmaya çalışın. Anne benim evim burası yerim burası. Sen oradakileri bırakıp gelemiyorsan benim gelmemi nasıl bekliyorsun. Doktorum burada. Yapılacak hazırlıklarım var. Kocam var. Onu yavrusundan nasıl mahrum ederim. Sen yavrunu yanında isterken onun da yanında olmak hakkı değil mi. Eğer yine anlamazlarsa daha da bu konuyu konuşmayın bile. Onlar konusunu açarsa bi şekilde kapatın duymayın. Böyle şeylere boşa stres yapmayın bebeğinize yazık size yazık. Ne güzel mutlu bir evliliğiniz sizi düşünen bir eşiniz var. Umursamayın.

Aslında şöyle bir durum var annemin gelemiyo olmasınında özel sebepleri var ve ben 4 senelik evliyim 2 bebeğimi kaybettim bu 3. Hamileliğim birazda bundan korkuyorlar ama doltorum gayet iyi ve sağlıklı bir gebelik gecirdiğimi söylüyor ailemde korkyuğu için bu kadar baskı yapıyorlar ama çok uzun yanlarında kalamam annemde gelemiyor malesef bu yüzden zor durumda kaldım kendi işimi görebiliyorum ama tabiki

Evet canım çok haklısın ama fefalarca konuştum artık konuyu kapatmayı deniycem bundan sonrasında

Aileniz saçmalamış. Böyle bir şey istemeye, reddedilince kırılmaya hakları yok.
Hakları varmı yok mu bilemiyorum ama kıtılmalarınıda istemiyorum ama dediğim gibi 2 bebeğimi kaybettim eşimde bende çok yıprandık ve bu 3. Hamileliğim eşim yanında olmamı istiyor bizzat kendisi ilgilenmek istiyor ve bende bu dırumdan memnun gibiyim sanırım

Ben zaten 1 haftalığına gelebileceğimi söylüyorum ama annemler son 3 ayı onların yanında geçirmemi istiyorlar
o kadar istiyorsa kendi gelsin canım.. senin bu dönemde annenden çok eşine ihtiyacın var hatta şöyle diyeyim annem 1 aydır bende kalıyor o kadar sıkıldım ki şuan eşime dolu dolu sarılmayı özledim resmen..

Annemde gelmek istiyor ama gelemiyor bazı özel sebeplerden

İnsanın kendi evi varken annesinin yanında bile duramıyor. Sonuçta misafir oluyorsun. Ben sorunlu bir gebelik geçiriyorum sürekli yatak istirahati halindeyim.
Ama yine de eşimi bırakıp annemin yanına gitmek istemiyorum. Gidiyorum 5 gün kalıyorum dönüyorum. Ki 1 saatlik uzaklıktalar. Biraz onlar geliyo biraz ben.
Annem gel kızım kal biraz yanımda diyince eğer istemiyorsam yok şimdi gelemem diyorum sen bilirsin diyip üstelemiyor. Öyle de olması gerekli. Annenin ve kardeşlerinin sen bu durumdayken senin moralini bu kadar bozmaya hakları yok.

Bende böyle düşünüyorum canım umarım beni anlarlar çünkü gerçekten zor bir durum bu

Ay varya benimde annem böyle inan 15 dakikalık mesafede oturuyorum nerdeyse her hafta gidip gördüm eşinle iki haftada bir bir gece kalıp geldik ona rağmen kadın hala benim gidip bir hafta iki hafta kalmamı istiyo ama ben her defasında reddediyorum ama yok kadın sürekli ısrar kıyamet tripler biseyler teyzemin kızı gidip kaliyomus falan ben ne kalmıyormuşum kalamam diyorum kusuyo bende ne yapcagimi şaşırmış durumdayım seninde 3 ay ne demek ya bu adam çocuğunu görmek istemicekmi kocan 3 ay nasil yanlış kalcak hiç düşünmüyorlar sadece kendilerini düşünüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…