- 11 Nisan 2011
- 52
- 8
- 86
- Konu Sahibi annemannemannem
-
canım ablanı düşünmen çok güzel ama önce kendi aileni düşünmelisin bence, çalışmayarak daha mnutlu olacaksan ve oğlunla vakit geçirmek istiyorsan çalışma bence. ben her zaman kadınların çalışmasından yanayımdır bu arada, ama sen bırakmayı istiyorsun. bu noktada öncelikle kendini düşün derim. ablan da bir yolunu bulacaktır, kocası var sonuçta.
aslında işimide çok seviyorum ve de çok rahatım
bazı günlerde erken çıkabiliyorum istediğimde
hem oğlumun geleceği için belki çalışmam dah iyi olacak
ama ne bileyim bazen bir kadını çocuğuyla çarşıda felan görünce içim sızlıyor
çok garip bir duygu
sanki oğlum hep beni suçlayacakmış gibi hissediyorum
Ozaman ablana laf arasında söyle, belki baska bir iş bulabilir, hatta varda senin ogluna baktıgı için sizi bırakamıyorda olabilir,,
İş bulursa da sende işinden cıkar oglunla zaman geçirirsin,,
Önce ablanla bunu paylas istersen için biraz rahatlar
bende çalışan bir bayanım..çalışıyorum çocuğum için en başta tabi..5 sene yanında olacaksın sonuçta çocuğunun o da okula başlayacak.sen evde kalacaksın..evet güzel tabi sadece senin ilgilenmen çocuğunla bu en mükemmel durum..ama bakan ablan çocuğuna sonuçta o da en az sen kadar özveride bulunur eminim..hem onların da durumu için bu en uygun olanı...ben bırakmazdım çalışmayı senin yerinde olsam..
günlerde uzuyor artık işten geldikten sonra da çocuğuınu parka götürebilirsin istediklerini yapabilirsin...
içinizde kalacaksa çıkın diyeceğim ama haftasonu boşta değil msnz?hafta sonu gezin çocuğunuzla.ablanıza da maddi yardım etseniz acba alınır mı?:26:
Kızlar çok uzatmadan kısaca derdimi paylaşayım
19 aylık bir oğlum var,çalışan bir anneyim,Oğluma teyzesi bakıyor,
Aslında maddi anlamda çalışmama gerek yok,eşimde bu konuda anlayışlı istersen çalışma diyor .
Normalde liseden beridir sürekli çalışan biriyim üniversitede bile tatillerde çalıştım
boş boş hiç duramam
Hayatımda ilk defa doğum sonrası 6 ay evde oturduğumu bilirim
Neyse ben işe başlayınca biz çocuğa ablam bakmasa bile bir bakıcı giderini düşündük
Ablamda sonuçta emek harcıyor hakkıdır diye aylık bakım ücretini ödüyoruz ona
Ablamın maddi durumuda hiç iyi değil bir de okula giden çocuğu var
Son zamanlarda gündüzleri oğlumu çok özlüyorum ve havalar güzel olunca oğlumla parkta gezsem diye iç geçiriyorum vs vs
Şimdi işten çıksam ne güzel bütün günümü oğluma harcayacam
Ama çıkarsam ablam çocuğa bakamayacak artık
ve dolayısıyla para kazanamayacak maddi olarak belkide çok sarsılacaklar eminim buna
çünkü çocuğa bakım parasınıda alınca evlerini değiştirdiler bu evlerine biraz yüksek kira ödemesi yapıyorlar
onlarında bir oğlu var okula gidiyor okula yakın bir yerden ev kiraladılar,
şimdi bu olay olursa bu evi bile belki çocuğun okulunu bile değiştirmek zorunda kalacaklar
İki arada kaldım
İşi bırkamayı oğlum için çok istiyorum
Ama ablamı düşününce bırakamıyorum
İçimi çok rahatsız eden bir ikilemde kaldım ne yapsam bilemiyorum
Allah bağışlasın oğlunuzu..
Çalıştığınız için vicdan azabı duymanızı anlayabiliyorum ama evde olsanız bu kadar mutlu olacak mısınız? Çalışmaya alışmışsınız ve bu sizde boşluk yaratabilir. Çalışma saatleriniz de esnekmiş dolayısıyle oğlunuza zaman ayırabiliyorsunuz. Çalışan insan üreten insan demektir. Bu hazla daha faydalı olacaksınızdır oğlunuza bence. Eğer yapabiliyorsanız bir süre izin alın ve deneyin. Daha mı iyi olacak
Madem maddi durumun bu kadar iyi, ablanın kötüymüş aylık yardım yapabilirsin ablana...Hem çocuğunun başında olursun hem de ablan zorda kalmamış olur...
cnm öncellikle allah sağılıklı bir hayat nasip etsin evladınla sana.sen şu an iç güdüsel olarak bebeğine bakmak istiyorsun, ama sürekli çalışan bir insan olduğun için belli bir süre sonra evde olmaktan sıkılacaksın, tekrar çalışmak isteyeceksin, bebek zaten belli bir düzene alışmış, sonuçta bebeğine bakan birisi var zaten 6 ayıda geçmiş bebeğin kendini toparlamış ne kendi düzenini boz nede ablanınkini, genede hayat senin hayatın hakkında hayırlııs olsun.
Kurumsal ve çok uluslu bir şirkette çalışıyorum, 10 senedir..
Buna rağmen kredi çekmeye, borç yapmaya çekiniyorum.
Kısa vadeli bir konut kredisi aldı eşim, çok şükür bitti. Ama bitene kadar da sürekli endişeliydik. Ya işlerimize birşey olursa diye. Ödeme tutarını belirlerken de, tek maaşa göre hareket ettik. Yani birimiz işten atılsak dahi, gene de ödeyebileceğimiz makul bir tutar belirledik.
O nedenle ablanızın birden bire ev değiştirmesi bana tuhaf geldi..
Hadi siz çalışmaya razısınız diyelim, ama belki patronunuz çıkartacak sizi işten?
Veya siz söz mü verdiniz "abla, en az 5 sene bakacaksın çocuğuma, kesin" diye..
Elbette çocuğunuzu düşüneceksiniz öncelikle..
Ablanıza bir süre verin.. İşten ayrılmak zorundayım, bana 2 ay süre verildi, deyin.. Hem ilişkileriniz bozulmamış olur, hem ablanıza açıklama yapmak zorunda kalmazsınız. Elbette dürüstçe "abla ben çocuğuma kendim bakmaya karar verdim, 2 ay içinde ayrılacağım, istersen sen de kendine bir iş ayarla" demek en güzeli.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?