- Konu Sahibi annemannemannem
-
ben çalışan bir annenin kızıyım canım,bakıcılarla büyüdüm. hiç bir zaman suçlamadım annemi aksine hep gurur duydum. sonuçta kreş yaşına gelince ev hanımı da olsan evde olmayacak çocuğun.
bu konuda endişen olmasın. işin de rahatsa bir daha düşün derim.
yazin yuregimi acitti inanki. cok dokundu. Basin sagolsun, Allah tesellisini kalbine koysun,Benim anneciğim de çalışırdı..
Camın önündeki koltukta bebeğime sarılıp beklerdim onu..
Koşa koşa gelirdi, öper severdi, çorba karıştırırken ben kucağında olurdum.. Sırf yanında kalayım diye bardak kurulatırdı bana, kendisi bulaşık yıkarken..
Elde yıkardı çamaşırlarımızı, suyu dökerken ço ktuhaf bir ses geliyor, bakalım duyabilecek misin, derdi..
Duyamazdım..
Tuhaf ses gelmezdi zaten, şimdi anlıyorum, beni yanında tutmaya çalışıyormuş..
Bir ev aldı annem..
Bunu satıp kızlarımı üniversite için yurt dışına yollayacağım, derdi.
Beni ve ablamı yani..
Annem vefat etti, babam evi sattı..
Karısının üzerine yeni bir ev ve üniversiteyi kazanan oğluşuna bir araba aldı..
E ne oldu şimdi..
Bari çocukluğumda daha çok anım olsaydı annemle..
canim super teklif yapmis daha ne olsun bence bu sekilde kabul et.kızlar dün müdürümle biraz konuştum
son günlerde demekki bu ruh halimi herkese belli ettimki sordu bana neyin var diye bende
sadece oğlumu gün içerisinde çok özlüyorum ,işi bırakmak onunla birlikte olmak istiyorum dedim
oda benim çalışmamı çok beğendiğini,kaybetmek istemediğini söyledi ve öneride bulundu
benim yurtdışında felan bağlantılarım iletişimim çok iyidir şirkette bilirler
istersen çocuğun en azından okula başlayana kadar yarım gün çalış
bazen öğleden kadar çalış bazen öğleden sonra gel
veya bazı günler gelme çocukla birlikte ol dedi
maaşımı yine aynı alacam
ben şirkette yurtiçi ve yurtdışı kültür turları organnize ediyorum ve
tur programını satış bölümüne iletiyorum gerisini onlar yapıyor satışını müşteri ilişkilerini felan...
yani ben işimi yaparım öyle zamanla felan bir sıkıntım yok
yani illaki şu saatte gel bu saatte git diyen yok bana
mesela bu yaz döneminin tüm turlarını yaptım bitti zaten
işim kısaca böyle
müdürüm böyle dedi bende bir düşüneyim dedim
sizce bu öneri nasıl
bende çalışan bir annenin kızıyım annem öğretmendi hiç birzaman annemi suçlamadım hatta hep iyiki çalışan bir annenin kızıyım derim.çünkü hem maddi anlamda olanaklarımız iyi oldu hemde evde oturan bir anneyle sürekli diğer insanlrla iletişimde olan kendini yenşleyen sosyal ortamlara girip çıkan bir annenin çocuğu olamk çok farklı olmalı.bende çalışıyorum biraz zorluklara katlanıyoruz ama çalışmak insanı yeniliyor sorunları kafanda kurup sorunlu bir insan olmaktan kurtuluyorsun.çocuğuna da daha çok faydan oluyor bence.
ayrıca sorunları kafalarında kurup sorunlu insan olanlar sadece sizin tabirinizle evde oturanlarmı çalışanlar çok sorunsuz o zaman ne güzelll
canım kusura bakma üstüme de alınmıyorum sözlerini yanlış anlama ama çalışmayıp evde oturan dediğiniz insan evde yan gelip yatmıyor onlarda sosyal ortamlarda bulunup kendinilerini sürekli yeniliyor bunu böyle bir genelleme yaparak çalışan anne sosyal, çalışmayansa asosyaldir diye ayırım yapamayız.. Nice çalışmayan hatta ilkokul mezunu anneler varki --bunlardan biride benim annemdir-- birçok üni. Mezunu çalışan annelere taş çıkartırlar hem sosyallik hem kendini yenileme açısından
ben kendimi değil annemi örnek veririm hep biz çalışma ortamında bulunduğumuz, annemse hiç çalışmadığı halde annem bizden daha çok kendini yeniler çok sosyaldir bizden daha çok kitap dergi okur ve hergün gazetesini okumadan iş yapmaz....
Bizim buradaki konumuz arkadaşa yardımcı olmak çalışan anne iyidir çalışmayan ise iyi değil ayrımına gitmek buradaki birçok arkadaşımızın kalbini kırabilir... Biraz daha özen lütfen cümlelerimize... Siz de beni yanlış anlamayın lütfen sizi kırmak istemem ama bu bence yanlış bir düşünce bunu belirtmek istedim...
Ayrıca sorunları kafalarında kurup sorunlu insan olanlar sadece sizin tabirinizle evde oturanlarmı çalışanlar çok sorunsuz o zaman ne güzelll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?