• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

iki düşünce arasında kaldım :(

işten ayrılırsan ablanıda işinden çıkarmak zorundamısın, maddi açıdan diyorum..sen yine bebeğinle birlikte ol ablanda sana yardımcı olsun en azından durumunu dizeltene kadar...

bence önce kendini ve oğlunu düşünmelisin. ablanıda düşün bu arada tabii. çalışıyorum dediniz. çalıştığınız iş yerinde sizin gibi anneler vardır ablanıza bakabileceği başka bi çocuk bulabilirsiniz. yada ona uygun bir iş araştırabilirsiniz bu çalıştığınız arada. ona uygun kabul edebileceği bi iş bulunca ablacım ben işten ayrılmayı düşünüyorum seni de mağdur etmek istemediğim için böyle böyle bi iş buldum sen bu konu hakkında ne düşünüyosun die konuşabilirsiniz sanırım ..

bence işten çıkmayın. oğlunuz biraz büyüdüğünde belki de aynı performansta bir yer bulamayabilirsiniz tekrar. çocuklar çabuk büyüyor, hafta sonlarını ayırın oğlunuza. bebeğinize ablanız bakıyormuş çok şanslısınız istediğiniz gibi bırakabilirsiniz. ama işten çıkarsanız eskisi kadar rahat olmaz bence kafanız. çalışan kadın her daim daha mutludur elbette istediği işi yapıyorsa ki siz seviyorsunuz da.

çocugunun yanında olman onun gelısımı ıcın daha ıyı olcak ablanada keske ıs bulsanız boyle bebek bakımı gıbı

annen vefat etmiş annem diye bahsettiğin üvey annen mi anlaşabiliyor musunuz bi topicde eskiyle ,lgili yorumlarını okumuştum unutabiliyo musun onları zaman çare mi gerçekten

Bu mesajda annem diye bahsettiğim, kendi annem, vefat etmiş olan.
Diğerinden ya üvey annem diye bahsederim, ya kızımın anneannesi derim, bazen babamın yeni eşi derim. Her defasında yeni bişey türetirim, anne demek gelmez içimden.

Ama ben küçükken evlendikleri ve babam "anne diyeceksin" diye dayattığı için kendisine de mecburen "anne" diye hitap ediyorum. O da çok sıkışırsam, seslenmem falan gerekirse. Zaten "anne" kelime olarak bir anlam taşımıyor dilimde artık..

kızlar dün müdürümle biraz konuştum
son günlerde demekki bu ruh halimi herkese belli ettimki sordu bana neyin var diye bende
sadece oğlumu gün içerisinde çok özlüyorum ,işi bırakmak onunla birlikte olmak istiyorum dedim
oda benim çalışmamı çok beğendiğini,kaybetmek istemediğini söyledi ve öneride bulundu
benim yurtdışında felan bağlantılarım iletişimim çok iyidir şirkette bilirler
istersen çocuğun en azından okula başlayana kadar yarım gün çalış
bazen öğleden kadar çalış bazen öğleden sonra gel
veya bazı günler gelme çocukla birlikte ol dedi
maaşımı yine aynı alacam

ben şirkette yurtiçi ve yurtdışı kültür turları organnize ediyorum ve
tur programını satış bölümüne iletiyorum gerisini onlar yapıyor satışını müşteri ilişkilerini felan...
yani ben işimi yaparım öyle zamanla felan bir sıkıntım yok
yani illaki şu saatte gel bu saatte git diyen yok bana
mesela bu yaz döneminin tüm turlarını yaptım bitti zaten
işim kısaca böyle

müdürüm böyle dedi bende bir düşüneyim dedim
sizce bu öneri nasıl

son günlerde demekki bu ruh halimi herkese belli ettimki sordu bana neyin var diye bende
sadece oğlumu gün içerisinde çok özlüyorum ,işi bırakmak onunla birlikte olmak istiyorum dedim
oda benim çalışmamı çok beğendiğini,kaybetmek istemediğini söyledi ve öneride bulundu
maaşımı yine aynı alacam

tur programını satış bölümüne iletiyorum gerisini onlar yapıyor satışını müşteri ilişkilerini felan...
işim kısaca böyle

sizce bu öneri nasıl

Güzel bence, evden de çalışırsın bazen bebeğin uyurken.

Güzel bence, evden de çalışırsın bazen bebeğin uyurken.

evt canım tabiki bende bu durum karşısında bu iyiniyeti suistimal etmem
daha sıkı dikkatli çalışırım
evdende takip ederim
en azından çocuk okula başlayana kadar işten ayrı kalmamış olurum
bilgilerim deneyimlerim taze kalır
bugünden itibaren bir deneyecem bugün öğle yemeğinden sonra işlerimi toparlayıp çıkacam
inşallah bir sorun yaşamam

maaşımı yine aynı alacam

işim kısaca böyle

sizce bu öneri nasıl

Bence süper olmuş hem çocuğunla vakit geçirirsin ilgilenirsin ayrı kalmamış olursun hemde ablanı işten çıkarmamış olursun aynısı bana olsa allahtan başka ne isterim ki

Bence süper olmuş hem çocuğunla vakit geçirirsin ilgilenirsin ayrı kalmamış olursun hemde ablanı işten çıkarmamış olursun aynısı bana olsa allahtan başka ne isterim ki

evet canım
o kadar çok üzüyordu ki bu durum beni allah yardımcım oldu
çok iyi bi teklif oldu benim için şimdi oğluma gidiyorum
çıkmadan bir bakayım diye girdim
çok saolun fikirleriniz için paylaşımlarınız için

İlk önce önceliklerine yer vermelisin...

çalışmakmı,çocuğunmu....

Neden 6 ay sonrası çalışmak istedin ..Ev hayatından bunaldınmı,peki şimdi evde kalmaya kararlımısın..

ablana gelince eğer maddi durumu kötü ise bırak bunu o düşünsün...sen onun için değil o kendi için çalışsın..

böylece tutduğu evden çıkmak zorunda kalmaz...
çok cüzzi rakamla oğlunu sana
yada bir kreşe bırakabilir....:68:

Son düzenleme:
Ay ne güzel müdürler var yahu :9: Canım çok sevindim bu habere. Hem ablan çocuğuna bakmaya devam edecek hem sen işine devam edeceksin hem de çocuğuna daha fazla vakit ayırabilmiş olacaksın. Ama olur da işler bi şekilde umduğunuz gibi gitmezse de bence öncelikli olarak kendini düşünmelisin. Çocuğun seni suçlamaz bir sürü kadın çalışıyor ve çalışmalı da bence. Sen şimdi çalışırken kendine bakarsın, düzenli olursun, programlı olursun vs ama evde oturunca bi şekilde bunlar salınıyor bence. O zaman çocuğunun yanında olacaksın ama bakalım o senin bu halini tercih edecek mi. Şimdiki çocuklar çok fena vallahi kendine özen gösteren, güzel giyinen süslenen anneler istiyolar. Ayrıca ablan için, eğer sen tamamen işi bırakmaya karar verrsen, başka bir çocuk bulabilirsin. Sonuçta sen ondan sorumlu değilsin, yalnız olsa bir ailesi olmasa derim ki tabi ki yardımcı ol ama evi var kocası var, hayatının sorumluluğunu almalı. Aynı şekilde kocası da. Ablan çalışmaya başlamış bak hemen ev değiştirmişler, okula yakkın olsun diye yapmış olabilirler ama biraz ellerinde para biriktirselerdi ne olur ne olmaz diye daha iyi olmaz mıydı sence? Belli ki onlar yarınlarını senin düşündüğün kadar çok düşünmüyorlar. Bu durumda kendini boş yere yıpratma derim ben. Tabi bunlar tamamen benim dışardan bi bakışla düşündüğüm şeyler, evlerinde ne yaşıyorlar bilemem, bu yaptıklarının, senin bu düşüncelerinin haklı sebepleri de olabilir.

Son düzenleme:
off bu benim en hassas olduğum konu bence ihtiyacınızda yok ben kesinlekle kadınlarında eşlerine yardım etmesi çalışması kanaatindeyim ama sizin durumunuz çok farklı sizin durumunuz zaten çok iii bu durumdada çalışmayı düşünürseniz bence bu biraz bencilliğe girer çocugunuzu sırf istekleriniz yüzünden kendinizden mahrum bırakıyorsunuz onun size ihtiyacı var eğer durumuzun biraz kötü olsa yada evin sizin paranıza ihtiyacı olsa kesinlikle çalış derim ama hiç alakası yok zaten durumunuz çok iyi bence hemen bırakın işi ve çocuğunuzla ilgilenin inanın 4 ay dershaneye gittim bebeğime annem baktı her gün vicdan azabıyla kalkıyodum inanırmısın rüyama giriyodu kızım hep bana küsüyo benle konuşmuyo anneme anne diyodu rüyalarımda ben kapıdan çıkarken ağlıyodu şuan evdeyim ve hiç pişman diilim uyandığı zaman beni karşısında görünce heycanlanması gülmesi haykırmaları beni okadar muylu ediyoki hergün onunla bişi paylaşıyorum ve bu benim için büyük bi onur bana kalırsa bırak işini ve çocuğuna kendin bak

off bu benim en hassas olduğum konu bence ihtiyacınızda yok ben kesinlekle kadınlarında eşlerine yardım etmesi çalışması kanaatindeyim ama sizin durumunuz çok farklı sizin durumunuz zaten çok iii bu durumdada çalışmayı düşünürseniz bence bu biraz bencilliğe girer çocugunuzu sırf istekleriniz yüzünden kendinizden mahrum bırakıyorsunuz onun size ihtiyacı var eğer durumuzun biraz kötü olsa yada evin sizin paranıza ihtiyacı olsa kesinlikle çalış derim ama hiç alakası yok zaten durumunuz çok iyi bence hemen bırakın işi ve çocuğunuzla ilgilenin inanın 4 ay dershaneye gittim bebeğime annem baktı her gün vicdan azabıyla kalkıyodum inanırmısın rüyama giriyodu kızım hep bana küsüyo benle konuşmuyo anneme anne diyodu rüyalarımda ben kapıdan çıkarken ağlıyodu şuan evdeyim ve hiç pişman diilim uyandığı zaman beni karşısında görünce heycanlanması gülmesi haykırmaları beni okadar muylu ediyoki hergün onunla bişi paylaşıyorum ve bu benim için büyük bi onur bana kalırsa bırak işini ve çocuğuna kendin bak

Canım dediğin şeyler çok güzel ama şöyle de bi gerçek var malesef; yarın öbür gün bu çocuklar büyüyecek, kendi hayatlarını kuracaklar ve sen elinde büyütülmüş bi çocukla kalacaksın, bıraktığın işine geri dönmen zor, adapte olman zor vs.. Çalışmayı hepten bırakmayı zaten düşünemiyorum bile o yüzden geçici olarak bırakılmasından bahsediyorum. Ben maksimum bir sene falan ara veririm işime heralde. Bunları iyi tartıp biçmek lazım bence.

Sadece ilk mesajını okudum,liseden beri çalışan biriysen evde yapamazsın. Bir zaman çok güzel hissedersin ama sonra sıkılmaya başlarsın, tekrar işe girmek istesen ablan tekrar bakmak istemeyebilir. Çocuğun sana alışınca tekrar işe girmen zor olur, biraz daha büyüyünce aklı erecek senin evde olmanı isteyecektir. Çocuk bebekken çalışmaya başlamak daha iyi bence sonradan çok zor oluyor kendimden biliyorum. Eğer artık çalışmayacağım diyorsan çalışma ama bir kaç sene sonra tekrar başlarım diye düşünüyorsan çalışmaya devam et bence. Hatta bence çocuğunun okul dönemine kadar devam et. Okula başlayan çocuğa daha ilgili ve alakalı olmak gerekebiliyor.

valla işiniz rahatmış dediğinize göre hiç bırakmayın bence stres falan yoksa işinizde her türlü mutlu olursunuz zaten çocuğunuzdA sonuçta yabancıda değil ablanızda hafta sonları yada iş çıkışı gezersiniz bebeğinizle sonuçda yorucu bi işiniz yokmuş.ablanıza destekte bulunmanız bence çok güzel bi davranış.

bana kalırsa işten ayrılma derim..ama ablan için değil geleceğin için falan..eşinin kazancı geçiminize sizinkide geleceğinize yatırım olur yani..çocuğunuza şimdiden para biriktirin ilerde evini bile hazırlarsınız onun..yani tamam çocuğunuzla bütün gün olmak çok güzeldirde ama daha önemli şeylerde olabiliyor..
ablanızada başka türlü yardım edebiliriniz.ille çocuğunuza bakıcılık yapması gerekmez ablanız sonuçta istediğiniz yarım etmek olsun çok şey var yapacak..ablanız neden işe girmiyor bu arada??bakıcı siz tutun onun çocuğuyla bir büyüsün oda çalışsın madem..

Kızlar çok uzatmadan kısaca derdimi paylaşayım
19 aylık bir oğlum var,çalışan bir anneyim,Oğluma teyzesi bakıyor,
Aslında maddi anlamda çalışmama gerek yok,eşimde bu konuda anlayışlı istersen çalışma diyor .
Normalde liseden beridir sürekli çalışan biriyim üniversitede bile tatillerde çalıştım
boş boş hiç duramam
Hayatımda ilk defa doğum sonrası 6 ay evde oturduğumu bilirim
Neyse ben işe başlayınca biz çocuğa ablam bakmasa bile bir bakıcı giderini düşündük
Ablamda sonuçta emek harcıyor hakkıdır diye aylık bakım ücretini ödüyoruz ona
Ablamın maddi durumuda hiç iyi değil bir de okula giden çocuğu var
Son zamanlarda gündüzleri oğlumu çok özlüyorum ve havalar güzel olunca oğlumla parkta gezsem diye iç geçiriyorum vs vs
Şimdi işten çıksam ne güzel bütün günümü oğluma harcayacam
Ama çıkarsam ablam çocuğa bakamayacak artık
ve dolayısıyla para kazanamayacak maddi olarak belkide çok sarsılacaklar eminim buna
çünkü çocuğa bakım parasınıda alınca evlerini değiştirdiler bu evlerine biraz yüksek kira ödemesi yapıyorlar
onlarında bir oğlu var okula gidiyor okula yakın bir yerden ev kiraladılar,
şimdi bu olay olursa bu evi bile belki çocuğun okulunu bile değiştirmek zorunda kalacaklar
İki arada kaldım
İşi bırkamayı oğlum için çok istiyorum
Ama ablamı düşününce bırakamıyorum
İçimi çok rahatsız eden bir ikilemde kaldım ne yapsam bilemiyorum

ablanı düşünmen çok güzel ama. sonuçta cocuğun ile doya doya zaman geçirmek istemezmisin. ki ben çocuğun anne dışında kim olursa olsun büyütülmesi konusunda çok hassasım. bunu çevremde hep görüyorm
çocuğunu kendi istedğini gibi büyütmek istiyorsan bence ayrıl işten. çünkü bu şu anda değilki sadece okulu var büyüme aşaması var bence annenin birebir uğraşması ilgilenmesi lazım böle şeylerle.

çokda mecbur değilse ben çocukları annelerin büyütmesi taraftarıyım ne olursa olsun annenin yerini hiç birşey tutamaz.. çünkü çocuğunuzun ilk anlarına ilk siz tanıklık etmiş olmayacaksınız lütfen beni yanlış anlamayın baştada altını çizerek belirttiğim gibi çok da mecbur değilse en azından okula başlayıncaya kadar hatta 4.-5. sınıfa gidinceye kadar annelerin evde olması taraftarıyımm..

şunu şöyle bir yaşanmışlıkla bitirmek isterim; ilkokulda yakın bir arkadaşım vardı annesi çalışıyordu aynı mahallede hatta karşılıklı apartmanlarda oturuyorduk..bazen okul çıkışı bize gelirdi, birgün bana ne kadar şanslısın hergün okuldan gelince kapıda seni annen karşılıyor ve hep sizin evden mis gibi kek kokusu geliyorrdedi.. çocuk aklımla bu cümleyi o gün tam idrak edemediğimi itiraf edeyim ama şimdi onun psikolojisini anlıyorumm.. ben çocukların ne olursa olsun anneleri tarafından büyütülmesi taraftarıyımm..

Back
X