İki evlilikten sonra hala mutsuz olanlar ?

eflatun899

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
166
123
303
36
Merhaba arkadaşlar.Bundan 3 yıl önce kulağa saçma gelse de bir evlilik sitesinden tanıştığım biriyle evlendim.Benim ilk Evlendiğim kişinin ikinci evliliği olacaktı ve benden 10 yaş büyüktü.Hiçbirini sorun etmedim yaşça büyük olduğundan ve daha önce bir tecrübe yaşamış olduğundan dolayı daha olgun olacağını düşündüm yanılmışım.Görev dolayısıyla tayinim çıktığı için şırnağa gitmek zorunda kaldım o ise başka bir şehirde çalışıyordu ve çok uzaktaydık toplasanız 17 aylık evliliğimizde sadece 1 ay aynı evde yaşadık.Kendisinin cinsel problemleri vardı yani hiç birlikte olamadık sonrasında psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı ve ayrıldık yani kağıt üzerinde kalan bir evlilik oldu tam da bu süreçte tutunacak bir dal aradığım için başka biriyle tanıştım yaşadıklarımı atlatabilmek için desteğe ihtiyacım vardı ve bana ilaç gibi geldi önceki eşim zaten evi terkedip gitmişti boşanma sürecinde ben de bu kişiyle tanıştım ve 1 yıl içinde evlendik.Ben de şu anki eşimin ikinci eşiyim.Evleneli bir yıl olacak ancak zamanla gördüm ki şu anki eşimin ailesinin kültürüyle kendi ailemin çok farklı(temizlik,yemek vs).Eşimle birçok konuda zıttız.Ve bu süre içinde evlenmeden önceki heyecanımızın tükendiğini hissediyorum. konuşmayı denedim ancak eşim benim abarttığımı düşünüyor eleştiriye açık değil ve ailesine asla tek kelime söyletmiyor.Geldim 32 yaşına bu saatten sonra tekrar evlensem ne yaparım.Devlet memuruyum işim var çok şükür ama 3.bir evlilik yapamam artık ne çevrem ne de hayatıma girecek yeni biri bunu kabullenir.Ya çocuklu biri çıkar karşıma ya da yaşça büyük kaç kere evlenmiş biri.Öyle olmasa bile en ufak bir sorunda bunu yüzüme vurur. Ne yapacağımı bilmiyorum eşimle konuşarak çözebileceğimizi sanmıyorum kültür bu sonuçta ne ben onlara ayak uydurabilirim ne de onlar bana

Durumuna üzüldüm. Ama devlet memuru ve kendi ayakları uzerinde duran birisin belli ki. Ayrılmak maddi açıdan sana sorun çıkartmaz. Ayrıca neden 3. Evliliğini yapmayasin ki çocuğunda yok anladığim kadarıyla. Ama şu var ki gerçekten ayrılmak istiyor musun? Yoksa bunalımda mısın? Aile danışmanina gitmeni öneririm. Çok faydasi oluyor. Bulunduğun yerde arastirabilirsin. Işinde uzman bir psikolog ne istedigine dogru olarak karar vermeni saglayacaktir. Benim de sorunlarim vardi ve ayrilmayi kafaya koymustum. Psikologla gorusmelerim esnasinda farkettim ki aslinda bende cok masum degilim. Profesyonel destek çok iyi geliyor. Ona rağmen yine de fikrin değismezse ömrünü ziyan etme hepimiz hayata bir kere geliyoruz.

Cift terapisi olabilirmi? Kimse ailesine laf soyletmez . Bir kuraliniz olsun ailelerinzle.ilgili konusmamak gibi mesela. Ahlaksiz ve psikolojk baski olmadigi sureece asilamayacak durum azdir

Çocuğum yok evet.Kayınvalidemiz temizlik anlayışı çok farkli ben titizim o ise pasaklı bunu söylemeye utanıyorum ama kaç kere tuvalete girdiğimde sifonun çekilmemiş olduğunu gördüm o derece😓eşime söylediğimde çocukların işidir ne var sifonu çek geç diyor.Vileda yaptığı paspası mutfaktaki lavaboya basıyor gözümle gördüm şok oldum.Evinde kaldığımızda bize verdiği çarşafın rengi solmuş kırışık,yastık kılıflarının bile biri başka diğeri başka. Ben hayatımda ilk defa böyle şeyler görüyorum öyle olunca da soğuyorum ister istemez.Benim ailemin yanına gittiğimizde de eşim diyor ki bize gelince her şeyi eleştiriyorsun kendi ailenin yanında hiçbir şey demiyorsun.Ben de insanım sonuçta rahatsız olduğum bir şeyi elbette söyleyeceğim ama eşim ailesine asla laf söyletmiyor idare et diyor

Çocuğum yok evet.Kayınvalidemiz temizlik anlayışı çok farkli ben titizim o ise pasaklı bunu söylemeye utanıyorum ama kaç kere tuvalete girdiğimde sifonun çekilmemiş olduğunu gördüm o derece😓eşime söylediğimde çocukların işidir ne var sifonu çek geç diyor.Vileda yaptığı paspası mutfaktaki lavaboya basıyor gözümle gördüm şok oldum.Evinde kaldığımızda bize verdiği çarşafın rengi solmuş kırışık,yastık kılıflarının bile biri başka diğeri başka. Ben hayatımda ilk defa böyle şeyler görüyorum öyle olunca da soğuyorum ister istemez.Benim ailemin yanına gittiğimizde de eşim diyor ki bize gelince her şeyi eleştiriyorsun kendi ailenin yanında hiçbir şey demiyorsun.Ben de insanım sonuçta rahatsız olduğum bir şeyi elbette söyleyeceğim ama eşim ailesine asla laf söyletmiyor idare et diyor
ben olsam eşime söylemem gördüklerimi çünkü o zaten bunları biliyor ve kabullenmiş durumda hatta normal geliyordur ona o ortamda yetiştiği için bu konuda yapman gereken şey elinden geldiğince az gitmek o eve gidince de az yiyip içmek vs. vs.

ben olsam eşime söylemem gördüklerimi çünkü o zaten bunları biliyor ve kabullenmiş durumda hatta normal geliyordur ona o ortamda yetiştiği için bu konuda yapman gereken şey elinden geldiğince az gitmek o eve gidince de az yiyip içmek vs. vs.

Eşime söylediğimde ben suçlu oluyorum,bu yüzden kaç kere tartıştık zaten.Ben utanıyorum söylemeye bunlar utanmıyor nasıl iş anlamadım hayatımda ilk defa gördüğüm şeyler eşimden bile soğudum bir yılda

Merhaba arkadaşlar.Bundan 3 yıl önce kulağa saçma gelse de bir evlilik sitesinden tanıştığım biriyle evlendim.Benim ilk Evlendiğim kişinin ikinci evliliği olacaktı ve benden 10 yaş büyüktü.Hiçbirini sorun etmedim yaşça büyük olduğundan ve daha önce bir tecrübe yaşamış olduğundan dolayı daha olgun olacağını düşündüm yanılmışım.Görev dolayısıyla tayinim çıktığı için şırnağa gitmek zorunda kaldım o ise başka bir şehirde çalışıyordu ve çok uzaktaydık toplasanız 17 aylık evliliğimizde sadece 1 ay aynı evde yaşadık.Kendisinin cinsel problemleri vardı yani hiç birlikte olamadık sonrasında psikolojik sorunları olduğu ortaya çıktı ve ayrıldık yani kağıt üzerinde kalan bir evlilik oldu tam da bu süreçte tutunacak bir dal aradığım için başka biriyle tanıştım yaşadıklarımı atlatabilmek için desteğe ihtiyacım vardı ve bana ilaç gibi geldi önceki eşim zaten evi terkedip gitmişti boşanma sürecinde ben de bu kişiyle tanıştım ve 1 yıl içinde evlendik.Ben de şu anki eşimin ikinci eşiyim.Evleneli bir yıl olacak ancak zamanla gördüm ki şu anki eşimin ailesinin kültürüyle kendi ailemin çok farklı(temizlik,yemek vs).Eşimle birçok konuda zıttız.Ve bu süre içinde evlenmeden önceki heyecanımızın tükendiğini hissediyorum. konuşmayı denedim ancak eşim benim abarttığımı düşünüyor eleştiriye açık değil ve ailesine asla tek kelime söyletmiyor.Geldim 32 yaşına bu saatten sonra tekrar evlensem ne yaparım.Devlet memuruyum işim var çok şükür ama 3.bir evlilik yapamam artık ne çevrem ne de hayatıma girecek yeni biri bunu kabullenir.Ya çocuklu biri çıkar karşıma ya da yaşça büyük kaç kere evlenmiş biri.Öyle olmasa bile en ufak bir sorunda bunu yüzüme vurur. Ne yapacağımı bilmiyorum eşimle konuşarak çözebileceğimizi sanmıyorum kültür bu sonuçta ne ben onlara ayak uydurabilirim ne de onlar bana
Onemli olan sizin mutlulugunuz, kim ne derse desin. Arkadasimin akrabasi kizcagiz 3. Evliliginde mutlulugu buldu ve ikizleri var su an. Esi de ailesi de hiç sorun etmedi.. sorun edecek adam veya ailesi kadin daha once evlilik yapmasada ediyor.. kendinize güvenin.

Sürekli ailesinde mi yaşıyorsunuz? Benim kayınvalidemin temizlik anlayışı da bana uymaz ama yılda 2-3 kere gittiğimiz için sorun etmiyorum. Eğer eviniz ayrıysa eşinize sürekli ailesini eleştirmek yerine yok sayın ve idare edin kaldığınız süre boyunca. Ama birlikte yaşıyorsanız kesinlikle ayrı eve çıkmanız lazım.

Sürekli ailesinde mi yaşıyorsunuz? Benim kayınvalidemin temizlik anlayışı da bana uymaz ama yılda 2-3 kere gittiğimiz için sorun etmiyorum. Eğer eviniz ayrıysa eşinize sürekli ailesini eleştirmek yerine yok sayın ve idare edin kaldığınız süre boyunca. Ama birlikte yaşıyorsanız kesinlikle ayrı eve çıkmanız lazım.

Çok şükür ayrı yaşıyoruz.Bu rahatlıkla zaten birlikte yaşasak sinir hastası olurdum herhalde.En iğrenci de tuvalet.Kaç kere bana geldiklerinde de ben onlara gittiğimde de tuvalete girdiğimde sifonun çekilmemiş olduğuna denk geldim.Bunu konuşmak bile rezalet allah aşkına bir insan kaç yaşına gelip de tuvalete girince nasıl olur da sifonu çekmez.Söyleyince eşim ailesine laf söyletmeyecek ya tabi yine ben kötü oluyorum.Böyle saçmalık mı olur ya idare et diyor

esiniz ne yapabilir ki. birlikte yaşamıyorsanız yapacak birşey yok. asla değişmezler. benim de oyle akrabalarim var. gidince gunlerce yemek yemedigim olurdu. ekmek gofret falanla idare ederdim. tuvalete falan tiksine tiksine girerdim. cok sık gitmiyorsaniz esinize bu konuda birsey demeyin bence. evet benim ailem pis demez kimse.

Çok şükür ayrı yaşıyoruz.Bu rahatlıkla zaten birlikte yaşasak sinir hastası olurdum herhalde.En iğrenci de tuvalet.Kaç kere bana geldiklerinde de ben onlara gittiğimde de tuvalete girdiğimde sifonun çekilmemiş olduğuna denk geldim.Bunu konuşmak bile rezalet allah aşkına bir insan kaç yaşına gelip de tuvalete girince nasıl olur da sifonu çekmez.Söyleyince eşim ailesine laf söyletmeyecek ya tabi yine ben kötü oluyorum.Böyle saçmalık mı olur ya idare et diyor
Tek mevzu ailesinin temizliği ise, bosanilacak bir durum yok. Ailesi gittikten sonra, eşine şöyle tuvaleti kontrol et benim.midem kaldırmıyor diye.

Eşinin ailesine giderken 2 nevresim takımı al, birini ona hediye et, diğerini de ben geldikçe kullanırım de. Giderken de yıka kaldır.

Böyle çözümler bulabilirsin. Yatılı gittiğine göre aynı şehirde yasamiyorsunuz. Senede bir kaç gün disinizi sıkın artik

Evlenmek zorundamısınız? Bekar kalın kafanızı toplayın,huzurlu ve telaşsız bir şekilde evlileğe karar vermek daha iyi olur ... siz şimdi boşansanız tekrar hatalı bir evlilik yapma ihtimaliniz çok yükse... hayatı akışına bırakın,karşınıza neyin, nezaman çıkacağı belli olmaz

Gelecegi bilemezsiniz. Evliliklerin oldugu gibi bosanmalarin da oldugunu bilen biriyse yuzunuze vurmaz. Insansa, sorun cikmaz. Ama siz de cok hizli evlilik karari aliyorsunuz. Bu kismi irdeleyin derim. Yine yalnizlik korkusuyla kafanizda bitme asamasindaki evliligi surdurmeye calisiyorsunuz. Zaman geciyor. Tabi ki karsiniza yasi biraz ileri, cocuklu talipler cikacak. O konuda dusunceleriniz ben o cocukla nasil iletisim kurarim olmali. Memursunuz ve daha gencsiniz. Istemediginiz bir hayati yasamak zorunda degilsiniz.

Ee bunun için mi boşanacaksınız?

Evliliğiniz bitmeden 3.evlilikten bahsediyor olmanız garip yanı üçüncü evliliğin garantisi olsa bosanacaksiniz yada bir daha evlenemezsiniz desek evliliğini sürdüreceksiniz.. evlilik bir zorunluluk değil ki..nasip işi gönül işi olursa olur olmazsa da yapacak bir şey yok

Evlilikteki sorunlarinizi cozmeye calisin.heyecan zaten zamanla azalıyor önemli olan sevgi ve saygının baki olmasi

Eşimle birbirimizi severek evlendik.Bir yıl olacak evleneli ayrılmayı tabiki istemem ama ben temizliğe önem veren biriyim.Hadi kayınvalideme gittiğimde idare edeyim ama öyle bir ailede yetişen adamın ne kadar temizliğe önem verdiğini sanıyorsunuz.Benzer sorunları eşimde de yaşıyorum.Afedersiniz ama tuvalete girdiğinde dikkat etmiyor.Klozetin altındaki yerde duran fayansın üstünde bile bildiğiniz sarı lekeler görüyorum(idrar lekesi) ve o şekilde kuruyunca haliyle iğrenç bir koku yapıyor nasıl beceriyor bilmiyorum. Çamaşır suyuyla siliyorum ertesi gün yine aynı bıktım artık.Az önce de çağırıp gösterdim kendisine sildirdim bu sefer diyor ki buna takarsın sen şimdi kesin.Allah aşkına bunu nasıl normal görebilir bir insan.?? Kendi kabahatini ısrarla kabul etmiyor söyleyince ben suçlu oluyorum

Back
X