Iki gündür kedi sayıklıyorum

samantha

Nirvana
Pro Üye
3 Şubat 2009
10.251
18.230
823
45
Önceden kedi sevmezdim. Kopegim var. Sevmezdim derken simdi nefret ediyorum zanneden çıkar hayir yani boyle elle sevmez ilgi duymazdim. Haftasonu istanbula gittim. Florya Atatürk ormaninda dolaşırken sarman bi kedi ben sigara icerken geldi bacaklarima dolandi. Ürkütücü geliyor kediler normalde bi huzursuz oldum cekildim sonra ayaga kalkti, sigara olmayan elime patisini vuruyor tirnak cikarmadan. Baktim gozleri de kendi gibi sari büyük bi kedi ama acayip oyuncu elimi tepesine uzattim. Pat pat elime vuruyor. Yuzunu tuttum avcumun icinde kacmadi hic patilerini siktim hafifce tuttum kaldirdim giki cikmiyor gurulduyo hosuna gidio demek sanirim guruldamak hic bilmiorum kedice ben. Hayvana mest oldum. Yemek yemege gittim. Yemekte aklima alip eve getirmek var hatta havayolu firmasini aradim tasima sartlarini sordum. Ormana geri döndüm dün gece kedi yok. Bugun sabahtan kostur kostur yine ormana gittim iki saat yagmurda yürüdüm kedi gene yok. Aklimda kedinin hayaliyle eve geldim ankaraya su an. On yasinda cocuk gibi kediyi düşünüp agliyorum. Sizce obsesyondan siyirdim mi yoksa bu beni onyargilarimdan kurtarip kedi sevmeye iten kediyi gercekten cok mu sevdim. Orada kediyi gören bilen var midir acaba bir umut yaziyorum. Bi de ruh halimi yorumlamanizi rica edicem. Aklimdan çıkmıyor.

Kediyle bir bağ kurmuşsunuz o yüzden onu sayıklıyorsunuz keşke bulabilseydiniz ne güzel yavrucağın sıcak bir evi olurdu.

Bir de benim de bir sarmanim var öyle patisiyle elime yüzüme açken vurur hep.

Kısmet değilmiş başka bir yavruyu sahiplenin sokaktan. Ama lütfen petshoptan almayın.

Ben de şunu sokaktan bulmuştum simdi tosun oldu. Suan battaniyemin üzerinde bacaklarimin arasinda gurulduyor

Floryadaysa bırakın kalsın. Doğal bir ortamda dışarıya alışmıştır evde tutamazsınız alışması zor olur. İnsanlar besliyor İstanbul'daki kediler sırnaşık oluyor alışkın oluyorlar. Bir de sarmanlar ekstra sevecen hep. Bi tane sarman da bizim eve zorla misafir ettirmişti kendini ama dışarı alışkın olunca bıraktık bi süre sonra da göremedik nerede. Eğer kedi istiyorsanız şu an zor durumda olan pek çok kedi var onlardan birini sahiplenebilirsiniz. Evlat gibi oluyor sonra.

Ay vala cok benzio aynisi tüy sorunu cok oluyo mu. Onu düşünüp tereddut ettim yoksa cok sevmistim.

Tutamazsiniz derken cikmak icin saga sola zarar mi veriyor napiyor tam olarak?

Benim de 3 kedim var evde :) hepsi evladım gibi, ölürüm onlar için. Köpekleri de çok severim ama kediler o asil hareketleriyle, komik surat ifadeleriyle, canı çekerse seni görmezden gelip canı çekerse beni sev diye kendini önüne atıvermesiyle, üzüldüğünü hissedip yanına sokulmasıyla bence çok çok güzel varlıklar... o kediciği bulamamış olabilirsiniz ama bence bu bir işaret olabilir, barınaklardan yardıma muhtaç bir kediyi kurtarırsanız çiçek gibi açıp büyümesini izlemekten çok zevk alırsınız.

Tutamazsiniz derken cikmak icin saga sola zarar mi veriyor napiyor tam olarak?
Sağa sola zarar verme değil. Huzursuz olduğunu anlıyorsun miyavlıyor kapıda sürekli. Şimdi karşılaştığınız yer orman rahat serbest hareket edebildiği yer oraya alışmış oluyor.

Ay vala cok benzio aynisi tüy sorunu cok oluyo mu. Onu düşünüp tereddut ettim yoksa cok sevmistim.

Yani olmuyor desem yalan olur

Ben çareyi hayvan tüyleri için özel ağzında döner bir fırçası olan bir sarjli dikey süpürge alarak buldum. 10 dakikada bütün evi pratik bir sekilde süpürüyorum her gün. Ozaman hicbir sorun olmuyor.

Oğlum gibi oldu o benim 5 yıldır benimle. Tüyü kakasi zevkle temizliyorum ben

Dyson mi black decker falan mi? Su an kapidan girse afgan halima isetirim valla

Sağa sola zarar verme değil. Huzursuz olduğunu anlıyorsun miyavlıyor kapıda sürekli. Şimdi karşılaştığınız yer orman rahat serbest hareket edebildiği yer oraya alışmış oluyor.

Evim bahçeli kopegim de bahcede bagli hatta. Gene mi huzursuz olurdu ki ormanla kiyasladigimizda.

Eve halılara bir kere işemedi benim oğlum.

Küçük tuvaleti iptal ettim onun tuvaletini oraya koydum. Günde sadece 2 kere yapar. Bir büyük bir küçük diyeyim
Ve saati hep aynidir. Kapıyı kapatırım mesela koku eve gelmesin diye. O o saatte kapıya gider miyavlar takla atar. Açarım işini halleder çıkar. Ilk eve getirdigimde minicikti ve asla ortalığa yapmadı.

Bir kere küçükken, dışarı çıkarken tuvaletinin kapısını açmayı unutmuşum. Holde kapının önüne yapmış fayansin uzerine. Ve mamalari ile de üstünü örtmüş

Asla ortaliga yapmaz bir kedi.

Elektrolux ergorapido süpürgem. Çok memnunum. Fırçalı olduğu icin bir kerede tüm tüyleri topluyor.
Hem dysonlar gibi aşırı pahali degil. Bin lira civari. Uzerinde bir köpek resmi var kutusunun.

Baktim simdi iyiymis fiyati saolasin canim aklimda bulunsun. Kedi temiz olur derler hem. Kopekten daha duzenli olduguna eminim.

Vallahi ben inanıyorum. Ama büyük bir kediyse orasını evi olarak sahiplenmiş ve yaşamayı hayatta kalmayı da öğrenmiştir. Üzülmeyin orda mutludur o.

Ve yine seveceğiniz bir kedi bulursunuz. Sokaktan bir yavru sahiplenin. Size alıştıginda göreceksiniz onu da cok seveceksiniz.

Bu arada ben de oğlumu bir parkta görmüştüm sabah. Koşa koşa gelip bacaklarima dolanmıştı. Ama işe gittigim icin eve götürememiştim. Bir hafta sizin gibi onu sayıklayıp, bir hafta sonra o parka tekrar gittim. Pisi pisi dedigimde koşa koşa geldi yine. Sanırım o parkta yaşıyordu. Hemen aldim eve getirdim. Kismeti varmış kuzumun. Sıcak bir evi oldu. Belki yaşayamayacaktı çünkü yavruydu.

Ya seni bilgili gordum sıkıştırıp duruyorum kusura bakma. Koltuklara bir zararı oluyor mu peki tirnak gecirme gibi simdi bir arkadasim israrla bunu soyledi de her kedi bunu yapacak diye bisey var mi cidden?

Kedi yemek yer yarım saat ağzını patilerini yalar.

Çiş yapar bir saat yine her yerini temizler.

Ben kopek de bakmayi denedim iki sefer. Biri golden biri king charles cavalierdi. Ama yok beceremedim. Köpek biraz zor.

Son düzenleme:

Haftaya istanbula uçak bileti bakiyorum su an :)) saka bi yana yavru olmasi da sart degil bu buyuktu epey ama cok canayalindi gene ogrenebilirdi tuvalet egitimini die dusunuorum.

Ya seni bilgili gordum sıkıştırıp duruyorum kusura bakma. Koltuklara bir zararı oluyor mu peki tirnak gecirme gibi simdi bir arkadasim israrla bunu soyledi de her kedi bunu yapacak diye bisey var mi cidden?

Şöyle ben kedime ozel bir oda yaptim diyeyim. Çocuğum yok çünkü henuz. Orda bir kanepe, tirmalama tahtasi, oyun evi var. Ve asla tahtadan ve oyun evinden baska bir yeri tirmalamaz. Koltuklarım 5 yıldır yepyeni. Odasindaki kanepeyi bile tirmalamadi.

Ama annemlerin kedisi tirmalar. Yani biraz karakter huy meselesi sanirim.

Kedide tuvalet eğitimi olmaz canım

Onlar doğuştan eğitimli. Kum olmazsa yapmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…