Benim iki ismim var ve hiç sıkıntı yaşamadım.sadece evlendikten sonra kendi soyadımı da kullanmak isterdim çok uzun olacağı için kullanamadım.şimdi oğlumuza da iki isim koyacağız.
iki isim son 10 yıldır moda oldu ve her moda da gibi bu da geçici. pedagoglar iki isim koymanın doğru olmadığını söylüyor. çünkü çocuk bir ismini sevip benimsiyor, diğerini reddediyor hatta nefret ediyor. duyunca sinirleniyor, hayır benim adı bu falan diyor. güzel anlamlı, anlaşılır, harfleri kodlamak zorunda kalmadan söyleyebileceği tek bir isim yeterli bence.
Bence de tek isim çok daha güzel, iki ismin ikisi de güzel bile olsa birbirlerini yiyorlar gibi geliyor. Biri mecburiyetten koyuluyor bazen, bunu bazı aile yapıları için anlıyorum. Böyle bir dayatma varsa direnilmesi (çocuğun isim hakkı önce annenin sonra babanındır bana göre); böyle bir dayatma yoksa da anne babanın tek bir güzel isimde birleşmesi taraftarıyım. Çocuğa sıkıntı çıkarmayacak temiz, kısa, anlaşılır ve anlamlı bir isimde... Bu konuda bir pedagogun son derece katıldığım yazısı: http://www.milliyet.com.tr/bebegini...ogru-degil--pembenar-yazardetay-aile-1816026/