iki negatif kandan pozitif cocuk?

iki negatif kan grubundan POZİTİF kan grubu OLMAZ

onunda korkusu o..
Dan diye adamin biri gelir ben bu cocugun babasiyim derse mahvolur hem arkadasim hem cocuk..

Evli ve iki cocukluyum ben, terbiyesizce ahkam kesmeyin ayip..
Cok cok eski bir arkadasim, cocukluktan, esim tanir ailece severiz.
Allah sizin gibi iftiracilari bildigi gibi yapsin.
Kadina tum cevrece gicik oldugumuz dogru,cok eziyeti oldu arkadasima ama otu b.ku florte / iliskiye cekmek.. gercekten nasil kafalar yasiyorsunuz, nasil medeniyet anlayisiniz var, gercekten guleyim mi aglayayim mi

Evli ve iki cocukluyum ben, terbiyesizce ahkam kesmeyin ayip..
Cok cok eski bir arkadasim, cocukluktan, esim tanir ailece severiz.
Allah sizin gibi iftiracilari bildigi gibi yapsin.
Ben adamla görüşüyorsunuz demedim ama bu kadar sinirlendiğinize göre demek ki eksik anlattığınız bir şeyler var. Terbiyesizce ahkam kesmek de sizin işiniz, başkasını karıştırmayın. Benim de çok samimi erkek arkadaşlarım var, hiçbirinin eşiyle en son ilişkiye girdiği tarihi bilmiyorum ve "git babalık testi yaptır" falan demiyorum. Çünkü ben haddimi bilirim, siz de bilir kendi işinizle ilgilenirseniz, oğlundan ayırmak için arkadaşınızın aklına girmeye çalışmazsınız.

Aynen tek gecelik ilişkiye kadar konuşulmuş.

Ayrıca burada sorgulanan konu zaten adama akrabaları tarafından söylenmiş.

Yani herşeyden habersiz saf insan yok ortada.

Gerçekleri öğrenmek istemiyor hepsi bu.

iki yeşil gözde ufak olasılıkla kahverengi doğablir ama iki mavi gözde kahve olma olasılığı yok

Mavi gözlü insanların kahverengi gözlü çocukları olabilir. Göz rengi tek bir genle belirlenmez çünkü.
Lisede Mendel'e örnek vermek için gösterilen göz rengi, saç rengi, dil yuvarlama gibi örneklerin hepsi yanlıştır.
Mendelyen karakterlerde tek bir özellik tek bir gen tarafından belirlenir. Ama bazı özellikleri 20-30 gen belirleyebilir.
Göz rengi de birden fazla gen tarafından belirlenir. O yüzden çocuk kahverengi gözlü olabilir.

Kan grupları mendelyen karakterde midir bilmiyorum. Eğer değilse konudaki duruma da imkansız diyemeyiz sanırım.

Demek istediğinizi anladım. Evet baba pozitif anne negatif olduğunda bebek ve anne arasında uyuşmazlık oluyor. Hani birebir baba ve anne arasında bir şey olmuyor onu demek istedim. Konu sahibi öyle anlamış gibi geldi de

Ab ile sifir sonucu ne olmak zorunda ki?

Sizi ilgilendiren bir durum yok ortada yani tutupta bunu araştırmak bu kadar ajanlığa soyunmak garip geldi bana yani çocuk adamdan değil yakıştırması yapıyorsunuz ki bu vebal almaktır emin olmadığınız bir konuda. Gidip adama ben araştırdım pozitif olması imkansızmış deseniz onun içine kurt düşecek gidip hesap soracak vs üzülecek zaten velayette babada ne yapmaya çalışıyorsunuz anlamadım.

Şöyle diyeyim eşimde de varmış uyuşmazlık ve sorun olmuş kanı değişmiş eşimin kanı iki pozitif anne babaya rağmen negatiftir sonradan değişmiş yani olabilir hastanede ne olduğunu bilemezsiniz size de düşmez ailevi konulara girmek aldattıysa ayrılmışlar zaten ortaya çıkarıp elinize ne geçecek diyelim dna yaptırdı çocuk arkadaşınızın çıktı mahçup olmayacak mısınız?

dediğiniz göz rengi yeşil ve yeşil eşleşmede yüzde birden az bile olsa kahve olma ihtimali var haklısınız ama mavi mavi eşleşmede kahve olma ihtimali yüzde sıfır

çok iyi öğrenmeden arkadaşınıza bişi demeyin. siz yanılıyorsanız ciddi sorunlara sebep olursunuz. bazı durumlarda hastalık vs anne karnında yada doğumun hemen ardından çcouğun kanı komple değiştirilebiliyor. bir sağlk sorunu yaşamış olabilirler ilk doğumda. hastanede değiştirme yapılmış olabilir. o da pozitif olabilir. kan uyuşmazlığının türleri var. alt grup uyuşmazlığı diye birşey de var. ama çok detaylı bilemiyorum. sağlıkçı arkadaşlar belki daha net yardımcı olur

tabi canım sonuçta o çocuğun da psikolojisi var. öyle bişi çıksa ne ağır bişi o çocuğa da babaya da... ama şu da var. her çocuk kendi öz babasını bilme hakkına sahip olmalı. her baba da çocuğu olduğunu bilebilmeli.. kadın diyelim başka adamla aldattıysa, aldattığı adama hak doğar. ve isteyebilir çocuğunu haklı olarak. ama bu hakkı tanıyacaklar da yine onlar. bu yüzden bu işe siz karışmayın. sizi ilgilendiren bişi değil bu. arkadaşınız ne kadar size yakın bile olsa size düşmez. ortalığı karıştırıp herkesin hayatını bozmanın bi anlamı yok. ileride çocuk büyüyünce şüphe duyarsa kendisi yaptırır. yada baba zaten o riski göze alsa yaptırırdı. anne zaten ortada yokmuş. kesinlikle karışmayın. daha iyi mi olur kötü mü bilemezsiniz çünkü.

Kan grubu yalnızca bizim bildiğimiz Mendelyen bezelye eşleşmesi ile belirlenmiyor, çok nadir da olsa iki negatif kan grubundan pozitif kan grubu çıkabilir. Sağlık ocaklarında yapılan kan grubu belirleme testi, antijen testi. Dolayısıyla gen düzeyinde değil, protein düzeyinde bakılıyor ve tam olarak pozitiflik-negatiflik durumu belirlenememiş olabiliyor bazı zamanlarda. Gen düzeyinde bakıldığında kesin emin olunur. Yani aslında anne ve/veya baba RhD protein düzeyinde bakıldığında negatifken, gen düzeyinde bakıldığında RhD pozitif olabilirler ve çocuk da bu şekilde RhD pozitif doğmuş olabilir. Doktoramı kişiselleştirmiş ilaç/aşı geliştirme üzerine yapıyorum yani işim DNA ve RNA sekansları ile çalışmak, genetik kavramı genel geçer bilgilerin üzerinde oldukça kompleks.

İşin bilimsel kısmı bir yana ben böyle durumlarda karışmamayı tercih ederim. Herkes her şeyin farkındadır, bir çocuğu sahiplenmek için kan bağına da ihtiyaç yok zaten.

dediğiniz göz rengi yeşil ve yeşil eşleşmede yüzde birden az bile olsa kahve olma ihtimali var haklısınız ama mavi mavi eşleşmede kahve olma ihtimali yüzde sıfır
Eki Görüntüle 2687609

Göz rengi pigment miktarına göre belirlenir. Pigment azsa veya hiç yoksa göz mavi olur. Ama dediğim gibi tek bir gendeki aleller belirlemez bunu. Birden fazla gen rol oynar ve bu genler birlikte aktifse göz kahverengi olacak kadar pigment üretilir. Yani mavi gözlü biri kendisinde iki genden "en az biri" aktif olmadığı için mavi gözlüdür ama pigment üretebilecek geni çocuğuna aktarabilir ve kendisi gibi biriyle çocuk yaparsa, çocukta pigment üreten iki gen bir araya gelebilir, çocuk kahverengi gözlü olabilir.

Attığınız tablo en çok görülen kombinasyonlar üzerine yapılmış olabilir bilmiyorum. Okul kitabı da olabilir. Bizde de yanlış anlatılıyor sonuçta.
Birden fazla gen söz konusu olduğu için basit mendel eşlemesi doğru sonuç vermez zaten.
Yukarıda yazılmış, kan grupları için de böyle bir kesinlik mümkün değilmiş.

Ben ve eşim ikimizde a rh pozitif kan grubuna sahibiz ama kızım a rh negatif. Doktora sorduğumda bunun olabileceğini söyledi. Genetik miras ailede varsa olabiliyormus

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…