iki negatif kandan pozitif cocuk?

Eğer böyle bir şey varsa ki çok fazla böyle durumlar yaşanıyor maalesef çocuklara çok yazık oluyor.

Baba bildiği kişi babası çıkmıyor. Büyük bir yikim..

Allah bildiği gibi yapsin bu tipleri.
Kesinlikle çocuğun zarar görmesi, annesi de olsa bu karakterde bir kadına velayetinin verilmesini istemem. Ama sadece o kadının 'adamı hem aldattım hem de çocuğu kakaladım' diye düşünmesini ben şahsen istemem. En azından adam bir şeylerin farkında olduğunu belli etse kadına diye düşünüyorum, kadın kendini çok akıllı sanmasın.

sen benim herşeyimsin adlı filmin konusu tam da böyle.muhteşem bir film izlemenizi tavsiye ederim herkese

Siz bilsin diyorsunuz, sanki bilince her şey çok iyi olacak. Bazen de Doğrucu Davud olmayıverelim.

böyle bir kadın İçin hiçbir şeyin önemi yok ki bence. Adamın her şeyi bildiğini bilse de utanmaz. Çocuk için de endişelenmez. Ne kadar mide bulandırıcı biriymiş.

Daha ötesi yok baba gibi baba imiş rabbim karşısına hep iyileri çıkarsın arkadaşınızın .Arkadaşınız durumu biliyor eşelemeye gerek yok çünkü bile bile lades demişöyle kabul etmiş doğru bildği yalanları.Araştırılsa yıparanacak boşuna ileride türk filmine dönmez çoçuğun hayatı umarım

Stajimda bir gun lab'da calisiyoruz bi adam geldi bir hisimla hastaneye. Kavga kiyamet dedik noluo. Kadin 0 adam ab kan grubu yebi dogan bebek 0 grup. Boyle bise imkansz kadinin citi cikmiyo adam komiser dedik hepimizi vurck burda kadinla bebegin kan grup testini biz yaptik yalns olmasi imkanz adam da koca komiser 50 kere test yapmistr o da yalns olmaz dioriz. Kadinin gunahina girmeye basladk seytan durtuyor ya :) adamdn kan aldik baktik bide biz. megersem adamin kan grubu yalns bakilmis. Kadindaki ve bizdeki rahatlamayi anlatamam size :) seneler gecti hala unutamam o gunu

İki negatiften bir pozitif çıkmıyor ne yazık ki
Arkadaşınız bu durumu hiç mi düşünmedi, ne diyebiliriz ki bu noktada

Yanlış hatırlamıyorsam sizin eşiniz doktordu bu konuyu buraya açmadan da sorunuzun cevabını gayet rahat öğrenebilirdiniz.

Ayrıca arkadaşınız durumun farkında ama çocuklarla olan bağı zedelenmesin diye test yaptırmak istemiyor yazdıklarından anlaşılan.
Özel hayatlarına varana kadar bilmeniz ise hiç hoş değil.

Bu durumda çocukların başkasından olup olmadığının derdine düşmeniz anlamsız oluyor.

Son düzenleme:
Adam kendi çocuğu olmadığını biliyor zaten. Sorun ne? Bir tek ben mi anlamadım konuyu? Her şey ortada, adam test yaptırmayacağım diyor açıkça. Rahat bırakın adamı hem siz hem de çevresindeki meraklı insanlar. Kendi işinizle ilgilenin hepiniz. Yetişkin bir birey olarak iyice düşünüp, doğru kararı kendisi verir. Ayrıca arkadaşlar ne kadar samimi olurlarsa olsunlar, ailevi konuların bu kadar açık bir şekilde konuşulmasını doğru bulmuyorum.

Allah allah yaa başkasının çocuğunun kime ait olduğunu dert edinmek..değişik

Buna benzer bir durumla ben de karşılaşmıştım. Bir arkadaşımın annesi ve babası renkli gözlüydü ama kendisi açık kahve ela arası bir göz rengine sahipti. Normal lise bilgilerimize göre bu durum mümkün değil. Ama çocukla da bunu konuştuk. Sonra yaptığım araştırmaya göre de göz rengi tek bir genle kontrol edilmediği için çok küçük de olsa böyle bir ihtimal var. Ama kan grubunda böyle bir durum var mı bilmiyorum. Boşanma sebebi de aldatma olduğuna göre çocuk başka birinden olabilir gibi ama umarım değildir. Tabi emin olamayız.Kötü bir durum

aramaya inandim ve arastirdim. cevap EVET 2 Rh(-) bireyin Rh(+) bebegi olabilirmis.

asagiya tum metni kopyaliyorum. ozet olarak anne ve babada cok az miktarda bulunan Rh kendini gosterecek kadar baskin cikamaz ama ikisi birden cocuga verdiklerinde cocukta yeterli miktarda sentezlenip Rh(+) olabilirmis.

The answer is yes, definitely Rh negative parents can have Rh positive child. The Rh inheritance is complex and there is a difference between genotype (DNA alleles of RhD gene) and the phenotype (the antigenicity of RhD on the surface of the RBCs). When we test for Rh, we test the antigenicity to not the gene. The antigenicity guarded by factors
1. The molecular weight of the antigen, a minimal molecular weight of 8,000 –10,000 Da weight
2. The antigen being accessible to the antibody
The Rh blood group are complex and it is represented by DCEdec. When we say it is positive means the individual possess RhD (accessible to the antibody and molecular weight more than 8000 Da) More over when we say it is positive we are talking about the antigenicity (the phenotype) not the genotype (the gene).
Assume both parent is actually having the two alleles for RhD (genotype) but the protein is not accessible or less than 8000 Da (no genetic expressive) they will test negative but they will inherit their allele to their child and the child might express the surface RhD (accessible to the antibody and the weight more than 8000 Da or genetically expressed).
The no accessibility of RhD (no expression) in the parents could be one of three reasons
1. Partial RhD where the RhD protein traverse the cell membrane therefore only part of it will be on the surface of the cell membrane (that part is less than 8000 Da), thus the parent despite being genetically positive they will be phenotypically negative (no antigen –antibody reaction)
2. Weak RhD where RhD protein is actually in the plasma not in the membrane therefore again the parents will be phenotypically negative but genetically are positive (the RhD antigen to accessible to the antibody during the testing).
3. Rhell where the RhD protein are disperse in the plasma and very difficult to find (not accessible to antibody during the testing)
If both parents have one of these three possibilities, they will test negative on antigenicity testing but if you do DNA testing they are actually RhD positive. Thus they will give the allele to their baby. If the baby expressed the RhD antigen on the surface, she/he will be phenotypically and genotypically positive
In nutshell, the answer is yes an Rh negative parents can gave an Rh positive baby

[

Cidden o nokta benim de dikkatimi çekti,adam siradan arkadaş ortamında,bunun konuşulmasından rahatsız oldugu olduğu halde ilişki tarihinden falan mı bahsetmiş ? En son şu tarihte bi araya geldik demesi sanki sevgilisine üstü kapalı eski ilişkisini anlatıyor gibi.

Masallah herkes mendelin bezelyeleri sayesinde koskoca genetik ve hematoloji bilimlerini çözmüş. Tebrikler gerçekten
Bize verilen temel genetigin nasil işlediğini anlatan bilgi. Ust soy vs durumları var, bazi genotipler icin çaprazlama 4 lu degil 8li htta 12 li vs.
Engin bilgilerinize ve google arastirmalariniza dayanarak kadina iftira falan mi atacaksiniz anlamadim.
Size ne yahu.
Si-ze -ne.

Ben bu durumun sizinle ilgisini çözemedim. Ailenin işine karışılmaz.

Didiklemeyin, adam farkında kendi çocuğu olmadığının ama netleşsin istemiyor bilmek istemiyor işte garanti olsun istemiyor. Çocuk söz konusu olduğunda hırslarımızı bir yana atmalıyız. Adam memnun ve yürekli sizde bırakın sorgulamayın. Ayrıca erkek arkadaşla birliktelik ilişkiler vs böyle açık açık konuşulur mu hiç zira ben kız arkadaşlarımla bile hayatımda konuşmadım.

kan uyuşmazlığı eşler arasında olur ve kadın negatif erkek pozitif olunca olur. ve ilk hamileliğinden itibaren iğne olunur doğum veya düşüklerden sonra da iğne olunur.

yani arkadaşınızın eski eşiyle arasında kan uyuşmazlığı yok olsaydı bile ilk hamileliğinde iğne yapılırdı. muhtemelen 2. çocuğun babası pozitif kan gruplu biri ve kadın bunu bildiği için iğne yaptırdı.bence arkadaşınıza bu durumu açıklayın kendinden olmayan bir çocuğun babası olmadığını bilmeye hakkı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…