İki sahipli kedicik

Melahatabla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Aralık 2018
2.997
2.643
53
36
Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir bu konuyu düşünüyorum. Komşum 2 aylık yavru bir kediyi çok kötü bir durumdan kurtardı. Ama eşi istemedigi için bir yere verene kadar bende kalması üzerine anlaştık. Tek gözü problemli bir kediydi ama maddi sebepten nasıl yaparız diye düşündük, belediyeye teslim edip sokaga salınmasına içimiz el vermedi, derken kedicik tedavisini oldu. Şuan tek gözü yok,ameliyatla alındı. Bu şekilde sokaga bırakamadık, üstelik ona alıştık.
Şimdi ben hamileyim, bebegimle ilgili her şey yolunda iken tevafuk eseri kediciğin oldugu hafta doktorum bana gelişim geriliği var dedi. Kaç gece uykusuz kaldım. Toksoplazma testi yaptık. Temiz çıktı rahat nefes aldım. Kumu ile eşim ilgileniyor. Biz zaten engelli bir kedi istiyorduk ama zamanlaması olmadı. Birkaç hafta sonra nasipse dogum olacak. Annemin kedisi var,anneme bagımlı. Dogumda annemle gelecekler. Şimdi ben bu kedicigi alsam nasıl olacak, hem dogum sonrası onla nasıl ilgilenirim? Komşum alsa eşi sıcak bakmıyor ve kuşları için endişe ediyor. Kuşları evde serbest çünkü.
Bu arada bütün bu engellere rağmen iki aile olarak da ona cok alıştık. Şuan dönüşümlü olarak bakıyoruz ona. İki tane evi var. Böyle devam etmek istiyoruz ama psikolojisi bunu kaldırır mı,bu normal bi şey olur mu onun için bilmiyoruz.
Sizce iki tane evi olsa, birkaç gün orda birkaç gün burda olması onu olumsuz etkiler mi?
Bu arada tedavi süreci devam ettigi için aşılara başlamadı veteriner. Ama bu kediş hep yatagımıza cıkıyor. Engel olamıyoruz. Bebek gelince nasil yaparız? Aşılarını olsa bile, bebekle yatak odasında nasıl olacak bir arada?

Bir kedi anası olarak yazayım; kediler düzenlerinin bozulmasından hiç hoşlanmazlar. Onların yeri yurdu belli olmalı. Diğer meseleye gelirsek; kızım var bir de kedi kızım var. Kızımı ilk eve getirdiğimiz zaman pisi çok ona yaklaşmadı; sonra kokladı ve sanırım süt koktuğu için ondan hoşlandıBiz kediyi hiç kısıtlamadık ama tabii ki dikkatli olduk. Şimdi kızım ayaklandı. Bu sefer de kedi ondan kaçıyor çünkü sürekli onu kuyruğundan falan tutmak istiyor Evde sürekli bir kovalamaca mevcut yani Fakat bunlara rağmen onları izlemek çok zevkli kesinlikle

Peki diyelim ben aldım ama henüz aşıları olmadı ve tedavisi bitene kadar da olamaz.
Birr de her kedinin bir huyu var. Bebegime karsı nasıl olacak tutumu? Bebegim yatak odasında olacak, kediş de orada. Çünkü başka odada durmak istemiyor,bizle uyumak istiyor. İkisi aynı odada güvenli olacak mı? Farketmeden üzerine cıkıp uyumak istese falan? Ayrıca yeni dogum yapmış biri olarak onunla yeteri kadar ilgilenebilir miyim? Annemin kedisi de annemle gelecek. Bu ikisi anlaşacak mı?
Ben zorda kaldıkça komşuma gitse bu kez düzen konusunda psikolojik sorun yasar mı?
İşin içinden cıkamıyorum :)

Kedi zaten ev ortamında şu an o yüzden mikrobik açıdan korktuğunuz gibi bir şey olacağını sanmıyorum ama iç dış parazitlerini yaptırın derim her ihtimale karşı ama veterinerine danışın o aylarda parazit yapıyorlar mı bilmiyorum benim kedim daha büyüktü evlat edindiğimde Bebeğin üstüne çıkacağını pek sanmıyorum çünkü ilk başlarda zaten onu yabancılayacaktır. Beşiğe çıkmasına izin vermezseniz zaten hiç alışmaz. İlgilenme kısmına gelince yemini suyunu anneniz ve eşinizde verebilir. Ben bebeği emzirirken kucağımda kediyi ise dizimde tutuyordum. Kızım uyuyunca da kediyi kucağımda tutuyordum. Kedi uyurken kızımın işleri halloluyordu, kızım uyurken de kedinin Diğer kedi ile anlaşma meselesine gelince; muhtemelen sizin ki bundan pek hoşlanmayacaktır çünkü alanına yabancı bir kedi geliyor fakat bir süre sonra ona da alışıyorlar. Benim eski kuaförüm evde 5 kedi bakıyordu ve her yeni kedi sahiplendiğinde evde küçük çapta bir dünya savaşı çıkıyordu ama sonra lokum gibi anlaşıyorlardı.

Yani iki ev olmaz diyorsunuz. Hayırlısı olsun diyorum ben de. Eşim ve komşum ne diyecekler bakalım. Hani bebek doğduktan birkaç ay sonra gelseydi ne güzel olurdu :)

Yani iki ev olmaz diyorsunuz. Hayırlısı olsun diyorum ben de. Eşim ve komşum ne diyecekler bakalım. Hani bebek doğduktan birkaç ay sonra gelseydi ne güzel olurdu :)
Yani kediler evine bağlı hayvanlar. Bu kadar çok yer değiştirirse onun da kafası karışacaktır. Bu sefer sizin ona belli başlı şeyleri öğretmeniz zor olacaktır. Zaten kediler köpekler gibi eğitilmiyor ama rutinlerini bilip ona göre davranıyorlar. Sizin o rutini oturtmanız zor olabilir.

kediyi dışarı çıkarmayın sokağa yani komşu için demiyorum bunu bir şey olmaz. kediyle köpeklee büyüdüm çocukken dışarıda da elli kez kedi köpek mıncıklarmışım ben annem bi yerden sonra salladım aşılı aşısız hayvan olup olmamasını diyo toraman gibi de sağlıklı bi çocuk olmuşum diğer kediyle anlaşamazsa göndermeyin o gelince yerini başka kedi aldığını örürse depresyona girer. iki ev arası gidip geldikçe huyu suyu değişmiyorsa daha bi durgun ürkek olmuyorsa alışmış olabilir iki eve de sıkıntı olmaz pek ama yine de o kadar çok çok yer değiştirmeseniz iyi olur sanki

O gidince yerini başka kedinin alması ile sorun yaşayacağı hiç aklıma gelmemişti. Buna cık dikkat edicem.
Ordan geldigi zaman durgun oluyor bir düre. Sonra enerjisi yerine geliyor. Ama iki aileyi de seviyor. Bilemedim ki. Galiba en iyisi tamamen bizde durması.

Kediler mekana bağlanırlar o yüzden iki ev fikri çok mantıklı değil. Birkaç ayda bir yer değiştirse idare edilir de üç gün orda beş gün burda olmaz.

Bebekle kedi konusunda verebileceğim tek fikir kediyi yatak odasına girmemek üzere eğitmek. Kolay bir iş değil ama imkansız da değil.

Cok zor gerçekten, şimdiden alıştırmak için uğraşıyoruz ama imkansız resmen kapıda ağlıyor, bes dakika durmuyor. Eskiden minderde dururdu petek yanı, şimdi onu bile istemiyor. Şuan da yanımızda uyuyor. Nasıl olacak bilmiyorum.

ya eski komşumun kızı gelirken kendi kedisini getirmişti komşunun kedisi onla kavga etmiş diğer kedi daha küçük diye evin sahibi kediye kızmışlar az evden kaçmıştı kedileri yana yakıla aradılar kaç gün bikaç hafta sonra buldular. düşünüldüğünden çok daha hassas oluyorlar ben de besliyorum kedi eve yeni bi bebiş daha gelince ilk bikaç gün ayrı odalarda tutuyorum sonra yanyana getiriyorum. çok birbirlerini oyacak seviyeye gelmedikleri sürece de karışmıyorum kavga etmelerine dahi. onlar bir yolunu bulur ama siz karışıp birini kayırırsanız falan anında içerlerler souğkkanlı hayvanlar gibi duruyolar ama çok hassas bi kalpleri var. bi de ergenliğe girdiğinde devamlı yer değiştiriyor olması çok fazla bi koku bırakma ihtiyacı hissettirebilir ona olur olmaz yerlere işemeye başlayabilir şuan sıkıntı olmasa da. tedavisi bitince aşılarıbı yaptırın düzenli aşı bakım yaptırdıktan sonra bişeycik olmaz kedişe de bebişe de.

Kendimi kedi konusunda ayrıntıcı sanırdım ama hiç bunları düşünemedim. Haklısınız, dikkat edicem hepsine. Olayı okurken kedi bulunamamıştır diye korka korka okudum, hemen etkileniyorum da :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…