İki sahipli kedicik

Neden,düşünmenin ne gibi sakıncası oluyor? Açar mısınız? Bu kadar düşünmeme ragmen hamile oldugum halde risk aldım da evime mi alamayacağım? Kimseye güvenip de sahiplendirme yapmam. Telef nasıl bir kelime? Eger telef edecek olsam buraya konu açmam, böyle devam ettiririm iki evli olarak. Oluru vsr mı, zararı var mı bunu araştırıyorum zaten. Ayrıca konu kedim ve bebek anlaşır mı degil, aynı odada yenidoğan ile kedi olur mu, konu bu.

Düşünmenin sakıncası var mı dedim?
Önce bir sakin.
Telef şöyle ki hayvanın psikolojisi bozulur iki evde iki farklı karakterde sahiplerle birinin izin verdiğine biri izin vermeyecek birinin verdiği ilgiyi diğeri farklı verecek. Ortam sürekli değişecek.
Bu siniri neden yaptığınızı anlayamadim orası ayri da yinede anlatayım hamileliğinizin hormonlarina veriyorum.
Düşünmek sakıncalı değil lakin eşiniz ya da sizin icinizde bir kuşku var ise iciniz rahat etmeyecek bebegi bir yere bırakıp is yaparken. Yahut bir isirma hareketi sizi gercekten etkileyebilir. Kediler tırnaklı canlilardir kesseniz dahi az da olsa birakmak zorundasiniz. Ve bebeğinizi yanlışlıkla ya da simariklik yaparken cizebilir.
Suan bu durumları düşünerek bu konuyu açtığınız için bunlar olabilecek şeyler diyorum ve bu konuda emin degilseniz sahiplenmeyin diyorum.
Kimi insan bebeği cizse bile olsun bir şey olmaz der kimisi ay mikrop kapti mi diye evham yapar. Ve esiniz ya da siz bu sorumluluğa katlanamayip yavruyu ayirmaya kalkinca alışkanlığı sonucu daha kötü etkilenecek.
Yapmaz diyemez kimse benim köpeğim misal küçük cocuklardan nefret ederdi ve sürekli saldirmaya çalışırdı Diğer köpeğim ise hiç takmazdi çocukları. Kedilerde işte aynen böyledir.
Kimi kuyruğunu tutsa bir şey yapmaz kimisi cocuk kuyruğunu cekse yüzüne tirmik atar.
Sizde bebek için kollayabilirsiniz şuan erisemeyecegi yere koyarsınız.
Ama kediniz agresif ise bebek emeklerken kediyi de kesfetmek isteyecek tutacak. İsirmaya caliscak oral dönemde.
Bunları baz almak zorundasınız. Sabriniz ve sakinliğiniz var mı yok mu?
Açtım anlaşıldı mı?

kedinin bir süre sonra kafası karışır ve huyları tuhaflaşır öyle iki ev yaparsanız.olmaz öyle kedilere.anneniz kedisiyle gelecekse eğer burda bir sorun çıkabilir.benim 2. kedim geldiğinde birbirlerini kabul etmeleri 3 haftayı buldu (birbirlerini boğazlamaktan 3 haftada vazgeçtiler), beraber takılmaları 2 ayı buldu.
aşı konusunda da kedi zaten ev hayvanı yani sokak kedisi değil, parazit sorunu olmaz.
öyle özellikle bir ilgilenmeniz gerekiyormu ki?kumunu günlük temizleyin, mamasını suyunu taze temiz tutun.sabah akşam siz ya da eşiniz biraz ilgilenin yani oyun oynayın bir de gelip geçerken mıncıklayın
bebeklerle çok iyi anlaşıyorlar, beşiğe çıkınca indirip "hayır" derseniz bir süre sonra oraya girmemeye alışır.ama bebeğe bir zararı olmaz.benim canavar mıncıklanmaktan nefret eder, dokunulmaktan da hoşlanmaz, insanlara tiksinir gibi bakar .komşumuz bize bebeğiyle geldi bir gün.bebek de yeni emekliyordu.emeklerken o da yanında ilerledi hep önünü kontrol etti, bebek oturmaya kalkınca yastık oldu ona arkasına geçip biz şok olduk orda. nasıl anlıyorlar bilmiyorum ama karşılarındaki bebek mi küçük çocuk mu yoksa yetişkin mi hissediyorlar.

Öncelikle ben gayet sakinim. Ama bu kadar yazdıklarımdan " bu kadar düşünüyorsaniz zaten sahiplenmeyin" demeniz ilginç geldi. Basta sorduğum soruyu da ona binaen sordum. Benim burada tek derdim cocuk degil ki. Ayrıca kedi kabullenir mi, bu da en son derdim. Çünkü kendisi zaten uysal. Benim sorunum bir kedi ile bebek aynı odada kalırsa risk vsr mıdır? Kedi iki evde sorun yaşar mı, psikolojisi bozulur mu? Tedavi bitene kadar aşı olmayacak, sorun olur mu? Sizin verdiğiniz cevap ise bunlarla alakasız. Bir de üzerine sahiplenmeyin diyorsunuz. Sanki ben burada bebegimi kollama derdine girmişim de kediyi ötelemişm gibi. Ben bu hayvana çok fazla emek verdim ve bırakmak istemiyorum. Bu sebeple olurınu araştırıyorum. Siz ise sahiplenmektem falan bahsediyorsunız.

İki ev olayına kimse sıcak bakmadı,ondan vazgeçtim sanırım.
Kedi sokaktan geldi iki aylıkken, şimdi bir aydır bizde parazit durumu nasıl bilmiyorum. Veteriner aşıları için bekletiyor. Ben zaten bebegimin kediyle büyümesini çok istiyorum. Eğitebilirsem odanın dısında tutmak isterim bir süre. Anneminki zaten tam bir canavar. Alışana kadar annem zaten gider. Bilmiyorum, belki o kendi evinde kalır. Eger annem kabul ederse tabi Cocuklara karsı kesinlikle hassasiyetleri var

Bunlarla alakasız mı şaka mı bu

Bebekle kedi aynı odada kalırsa olabilecek riskler. Bebek ve kedi ilişkisi hakkında msjlarimdan kesitler.

Biz insanlar gibi onlarinda karakterleri farklı.
Benim kızımla kedim anlasiyor diyene de kizimla hic anlaşamıyor diyene de bakamaz örnek alamazsınız. Hepsinin huyu farkli farklı ya bunu göze alarak şimdi sahiplenin
Kediler tırnaklı canlilardir kesseniz dahi az da olsa birakmak zorundasiniz. Ve bebeğinizi yanlışlıkla ya da simariklik yaparken cizebilir.

İki evi olan kedi hakkında

Telef şöyle ki hayvanın psikolojisi bozulur iki evde iki farklı karakterde sahiplerle birinin izin verdiğine biri izin vermeyecek birinin verdiği ilgiyi diğeri farklı verecek. Ortam sürekli değişecek

hoslanmazlar bundan.

Bunlari okuyarak bana alakasiz yorum yaptınız demeniz çok garip.

Sahiplendirin demek hakaret değil bu kadar takılmaniz çok manasiz.
İkiside zarar gormesin istiyorsanız en güvenilir yol bu digeri ise zamanla ogrenirsiniz umarım güzel anlasirlar.

Zor bir durum sizin içinde kediş içinde...biliyorum onu bu soğukta dışarı atacak insan değilsiniz bence kedinin iki evde dönüşümlü yaşaması daha makul gibi..
Sağlıkla yavrunuzu kucağınıza almanız dileğimle. .

Kediler pis değildir. Hatta kedi beslemek sünnettir.
Bebeğinize sizden fazla özen gösterir merak etmeyin.
Tek sorun annenizin kedisiyle anlaşamazsa ortalık savaş alanına döner kıskanmalar filan size baya çektirirler

En mantıklısı komşuyla anlaşıp bebek doğup birkaç ay geçene kadar onda kalsın.aşılarınıda olur bu süreçte bebek için daha iyi olur.sonra siz alın.bir oraya bir buraya hayvanda rahat edemez.benimde kuşlarım var serbestlerdi ama kedi gelince artık günde birkaç defa 1 saat salıyorum oturma odasında kediyi dışarı koyuyorum kuşlarla ilgileniyorum.ben sıcak bakmıyorum kedi ve kuşun aynı evde olmasına neden derseniz ben kuşlarla oynarken kedi yalnız kalıyor kapı önünde bekliyor.kedi içeride oluncada kuşların özgürlüğü kısıtlanıyor.yani kediyi hepten almaları kuşlar için kötü olur.

Kediler yer değişikliğinden nefret ederler. O yüzden iki evi unutun. Ve genelde gördüğüm çoğu kedi çocuklarla çok iyi anlaşır. Ama içiniz rahat etmiyorsa odasına almazsınız

Ben hakaret demedim zaten. Hala alıntı yapıyorsunuz. Beni anlamadığınız ifade etmeme rağmen devam ediyorsunuz. Kedi ve cocukla ilgili degil demedim sizin anladığınız şekilde degil dedim. Herneyse sagolun cok yardımcı oldunuz

Kediler yer değişikliğinden nefret ederler. O yüzden iki evi unutun. Ve genelde gördüğüm çoğu kedi çocuklarla çok iyi anlaşır. Ama içiniz rahat etmiyorsa odasına almazsınız
İlk tecrübem olacak yenidoğanla,haliyle korkuyorum bilmeden bi zararı olur mu diye. Odaya gelmemeye alışırsa sorun çözülecek ama kıyamıyorum :)

Aynı odada duruyorlar aslında ama bakışları korkutuyor bizde durması daha mantıklı. Birkaç ay idare ederlerse sonra temelli bizde olsa güzel olur

Hiç rahatsız etmz ama bazen uyanınca boğazımın üzerinde oluyor. İç dış parazit oldu. Hiç saldırmaz, cok uysal
Boynunuz sıcacık olduğu için orada demek ki,kediler sıcağı sever. Benim oğlan kaloriferin üzerinden ayrılmıyor :) Ya aslında bilemiyorum. Kediler duygusal zekası yüksek canlılardır. Karakterleri çok farklı.

Öyle yatması beni aşırı mutlu ediyor, sadece bebegin de nefes almasını engelleyecek şekilde üzerinde uyuma ihtimali endişe verici. Bebek yatak odasında hatta bazen yatakta olcak. Gelmesine 45 gün vsr. Bu süreçte başka odaya alışırsa kıskanmaz da diye düşünüyorum :)

Kızım kedileri çok seviyor ve ne zaman görse çok sevinip kedi peşine düşüyor. Kedilerse hep kaçıyorlar ondan. Komşumun kedisi var, başlarda o da kaçıyordu ve saklanıyordu. Yeni yeni görünmeye başladı kızıma ama hala deli gibi korkuyor belli ki. Kızım yaklaşırsa inanılmaz tıslıyor, geriliyor ve bu defa da ben çok korkuyorum. Daha önce arkadan gelip bacağıma saldırmışlığı var bir kaç kere. Komşumu da defalarca hastanelik etti. Kolu bacağı şişti, yine de seviyor ve kızıma zarar vermeyeceğini söylüyor. En çok ben korkuyorum sanırım.

Konuya döneek olursak iki evli olma kısmını tam anlamadım. Bir evde kedi ya istenir ya istenmez. Yani haftanın 4 günü kediye bakmakla hep bakmak arasında nasıl bir fark oluyor? Komşunuzun eşi istemiyorsa nasıl bazı günler bakıyorlar ki? Bebek açısından da ben cesaret edip bakamazdım. Eminim evde bi kedi olsa kızım kumunu elleriyle saçardı etrafa, suyunu içerdi mama kabından. Mamasını bile yemeye kalkabilirdi. Emeklerken üstü başı kedi tüyü olurdu ve muhtemelen birazını da yutardı elini ağzına sokmaya bayıldığı için.

Bende bekar evinde degil kedi evinde kaldim resmen az bucuk oradan bilirim. Kediler fazla duzeni bozulsun isteyen hayvanlar degildir. Kalsin senin evinde. Kumu yatagi ayri yerde olduktan sonra ne gibi zarari olabilir ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…