- 22 Aralık 2018
- 2.997
- 2.643
- 53
- 36
- Konu Sahibi Melahatabla
-
Neden,düşünmenin ne gibi sakıncası oluyor? Açar mısınız? Bu kadar düşünmeme ragmen hamile oldugum halde risk aldım da evime mi alamayacağım? Kimseye güvenip de sahiplendirme yapmam. Telef nasıl bir kelime? Eger telef edecek olsam buraya konu açmam, böyle devam ettiririm iki evli olarak. Oluru vsr mı, zararı var mı bunu araştırıyorum zaten. Ayrıca konu kedim ve bebek anlaşır mı degil, aynı odada yenidoğan ile kedi olur mu, konu bu.Bh
Bunlara kimse doğru cevap veremez.
Biz insanlar gibi onlarinda karakterleri farklı.
Benim kızımla kedim anlasiyor diyene de kizimla hic anlaşamıyor diyene de bakamaz örnek alamazsınız. Hepsinin huyu farkli farklı ya bunu göze alarak şimdi sahiplenin hayvani 2 evde telef etmeyin hoslanmazlar bundan. Ya face gibi yerlere sahiplendirme ilani verin.
Artik çok kolay sahiplendirmek.
Bu kadar düşünüyorsaniz zaten bence sahiplenmeyin
Düşünmenin sakıncası var mı dedim?Neden düşünmenin ne gibi sakıncası oluyor? Açar mısınız? Bu kadar düşünmeme ragmen hamile oldugum halde risk aldım da evime mi alamayacağım? Kimseye güvenip de sahiplendirme yapmam. Telef nasıl bir kelime? Eger telef edecek olsam buraya konu açmam, böyle devam ettiririm iki evli olarak. Oluru vsr mı, zararı var mı bunu araştırıyorum zaten.
kedinin bir süre sonra kafası karışır ve huyları tuhaflaşır öyle iki ev yaparsanız.olmaz öyle kedilere.anneniz kedisiyle gelecekse eğer burda bir sorun çıkabilir.benim 2. kedim geldiğinde birbirlerini kabul etmeleri 3 haftayı buldu (birbirlerini boğazlamaktan 3 haftada vazgeçtiler), beraber takılmaları 2 ayı buldu.Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir bu konuyu düşünüyorum. Komşum 2 aylık yavru bir kediyi çok kötü bir durumdan kurtardı. Ama eşi istemedigi için bir yere verene kadar bende kalması üzerine anlaştık. Tek gözü problemli bir kediydi ama maddi sebepten nasıl yaparız diye düşündük, belediyeye teslim edip sokaga salınmasına içimiz el vermedi, derken kedicik tedavisini oldu. Şuan tek gözü yok,ameliyatla alındı. Bu şekilde sokaga bırakamadık, üstelik ona alıştık.
Şimdi ben hamileyim, bebegimle ilgili her şey yolunda iken tevafuk eseri kediciğin oldugu hafta doktorum bana gelişim geriliği var dedi. Kaç gece uykusuz kaldım. Toksoplazma testi yaptık. Temiz çıktı rahat nefes aldım. Kumu ile eşim ilgileniyor. Biz zaten engelli bir kedi istiyorduk ama zamanlaması olmadı. Birkaç hafta sonra nasipse dogum olacak. Annemin kedisi var,anneme bagımlı. Dogumda annemle gelecekler. Şimdi ben bu kedicigi alsam nasıl olacak, hem dogum sonrası onla nasıl ilgilenirim? Komşum alsa eşi sıcak bakmıyor ve kuşları için endişe ediyor. Kuşları evde serbest çünkü.
Bu arada bütün bu engellere rağmen iki aile olarak da ona cok alıştık. Şuan dönüşümlü olarak bakıyoruz ona. İki tane evi var. Böyle devam etmek istiyoruz ama psikolojisi bunu kaldırır mı,bu normal bi şey olur mu onun için bilmiyoruz.
Sizce iki tane evi olsa, birkaç gün orda birkaç gün burda olması onu olumsuz etkiler mi?
Bu arada tedavi süreci devam ettigi için aşılara başlamadı veteriner. Ama bu kediş hep yatagımıza cıkıyor. Engel olamıyoruz. Bebek gelince nasil yaparız? Aşılarını olsa bile, bebekle yatak odasında nasıl olacak bir arada?
Öncelikle ben gayet sakinim. Ama bu kadar yazdıklarımdan " bu kadar düşünüyorsaniz zaten sahiplenmeyin" demeniz ilginç geldi. Basta sorduğum soruyu da ona binaen sordum. Benim burada tek derdim cocuk degil ki. Ayrıca kedi kabullenir mi, bu da en son derdim. Çünkü kendisi zaten uysal. Benim sorunum bir kedi ile bebek aynı odada kalırsa risk vsr mıdır? Kedi iki evde sorun yaşar mı, psikolojisi bozulur mu? Tedavi bitene kadar aşı olmayacak, sorun olur mu? Sizin verdiğiniz cevap ise bunlarla alakasız. Bir de üzerine sahiplenmeyin diyorsunuz. Sanki ben burada bebegimi kollama derdine girmişim de kediyi ötelemişm gibi. Ben bu hayvana çok fazla emek verdim ve bırakmak istemiyorum. Bu sebeple olurınu araştırıyorum. Siz ise sahiplenmektem falan bahsediyorsunız.Düşünmenin sakıncası var mı dedim?
Önce bir sakin.
Telef şöyle ki hayvanın psikolojisi bozulur iki evde iki farklı karakterde sahiplerle birinin izin verdiğine biri izin vermeyecek birinin verdiği ilgiyi diğeri farklı verecek. Ortam sürekli değişecek.
Bu siniri neden yaptığınızı anlayamadim orası ayri da yinede anlatayım hamileliğinizin hormonlarina veriyorum.
Düşünmek sakıncalı değil lakin eşiniz ya da sizin icinizde bir kuşku var ise iciniz rahat etmeyecek bebegi bir yere bırakıp is yaparken. Yahut bir isirma hareketi sizi gercekten etkileyebilir. Kediler tırnaklı canlilardir kesseniz dahi az da olsa birakmak zorundasiniz. Ve bebeğinizi yanlışlıkla ya da simariklik yaparken cizebilir.
Suan bu durumları düşünerek bu konuyu açtığınız için bunlar olabilecek şeyler diyorum ve bu konuda emin degilseniz sahiplenmeyin diyorum.
Kimi insan bebeği cizse bile olsun bir şey olmaz der kimisi ay mikrop kapti mi diye evham yapar. Ve esiniz ya da siz bu sorumluluğa katlanamayip yavruyu ayirmaya kalkinca alışkanlığı sonucu daha kötü etkilenecek.
Yapmaz diyemez kimse benim köpeğim misal küçük cocuklardan nefret ederdi ve sürekli saldirmaya çalışırdı Diğer köpeğim ise hiç takmazdi çocukları. Kedilerde işte aynen böyledir.
Kimi kuyruğunu tutsa bir şey yapmaz kimisi cocuk kuyruğunu cekse yüzüne tirmik atar.
Sizde bebek için kollayabilirsiniz şuan erisemeyecegi yere koyarsınız.
Ama kediniz agresif ise bebek emeklerken kediyi de kesfetmek isteyecek tutacak. İsirmaya caliscak oral dönemde.
Bunları baz almak zorundasınız. Sabriniz ve sakinliğiniz var mı yok mu?
Açtım anlaşıldı mı?
İki ev olayına kimse sıcak bakmadı,ondan vazgeçtim sanırım.kedinin bir süre sonra kafası karışır ve huyları tuhaflaşır öyle iki ev yaparsanız.olmaz öyle kedilere.anneniz kedisiyle gelecekse eğer burda bir sorun çıkabilir.benim 2. kedim geldiğinde birbirlerini kabul etmeleri 3 haftayı buldu (birbirlerini boğazlamaktan 3 haftada vazgeçtiler), beraber takılmaları 2 ayı buldu.
aşı konusunda da kedi zaten ev hayvanı yani sokak kedisi değil, parazit sorunu olmaz.
öyle özellikle bir ilgilenmeniz gerekiyormu ki?kumunu günlük temizleyin, mamasını suyunu taze temiz tutun.sabah akşam siz ya da eşiniz biraz ilgilenin yani oyun oynayın bir de gelip geçerken mıncıklayın
bebeklerle çok iyi anlaşıyorlar, beşiğe çıkınca indirip "hayır" derseniz bir süre sonra oraya girmemeye alışır.ama bebeğe bir zararı olmaz.benim canavar mıncıklanmaktan nefret eder, dokunulmaktan da hoşlanmaz, insanlara tiksinir gibi bakar.komşumuz bize bebeğiyle geldi bir gün.bebek de yeni emekliyordu.emeklerken o da yanında ilerledi hep önünü kontrol etti, bebek oturmaya kalkınca yastık oldu ona arkasına geçip biz şok olduk orda. nasıl anlıyorlar bilmiyorum ama karşılarındaki bebek mi küçük çocuk mu yoksa yetişkin mi hissediyorlar.
Öncelikle ben gayet sakinim. Ama bu kadar yazdıklarımdan " bu kadar düşünüyorsaniz zaten sahiplenmeyin" demeniz ilginç geldi. Basta sorduğum soruyu da ona binaen sordum. Benim burada tek derdim cocuk degil ki. Ayrıca kedi kabullenir mi, bu da en son derdim. Çünkü kendisi zaten uysal. Benim sorunum bir kedi ile bebek aynı odada kalırsa risk vsr mıdır? Kedi iki evde sorun yaşar mı, psikolojisi bozulur mu? Tedavi bitene kadar aşı olmayacak, sorun olur mu? Sizin verdiğiniz cevap ise bunlarla alakasız. Bir de üzerine sahiplenmeyin diyorsunuz. Sanki ben burada bebegimi kollama derdine girmişim de kediyi ötelemişm gibi. Ben bu hayvana çok fazla emek verdim ve bırakmak istemiyorum. Bu sebeple olurınu araştırıyorum. Siz ise sahiplenmektem falan bahsediyorsunız.
Biz insanlar gibi onlarinda karakterleri farklı.
Benim kızımla kedim anlasiyor diyene de kizimla hic anlaşamıyor diyene de bakamaz örnek alamazsınız. Hepsinin huyu farkli farklı ya bunu göze alarak şimdi sahiplenin
icinizde bir kuşku var ise iciniz rahat etmeyecek bebegi bir yere bırakıp is yaparken. Yahut bir isirma hareketi sizi gercekten etkileyebilir. Kediler tırnaklı canlilardir kesseniz dahi az da olsa birakmak zorundasiniz. Ve bebeğinizi yanlışlıkla ya da simariklik yaparken cizebilir.
Kimi kuyruğunu tutsa bir şey yapmaz kimisi cocuk kuyruğunu cekse yüzüne tirmik atar.
Sizde bebek için kollayabilirsiniz şuan erisemeyecegi yere koyarsınız.
Ama kediniz agresif ise bebek emeklerken kediyi de kesfetmek isteyecek tutacak. İsirmaya caliscak oral dönemde.
Kediler tırnaklı canlilardir kesseniz dahi az da olsa birakmak zorundasiniz. Ve bebeğinizi yanlışlıkla ya da simariklik yaparken cizebilir.
Telef şöyle ki hayvanın psikolojisi bozulur iki evde iki farklı karakterde sahiplerle birinin izin verdiğine biri izin vermeyecek birinin verdiği ilgiyi diğeri farklı verecek. Ortam sürekli değişecek
hoslanmazlar bundan.
Zor bir durum sizin içinde kediş içinde...biliyorum onu bu soğukta dışarı atacak insan değilsiniz bence kedinin iki evde dönüşümlü yaşaması daha makul gibi..Merhaba arkadaşlar
Uzun süredir bu konuyu düşünüyorum. Komşum 2 aylık yavru bir kediyi çok kötü bir durumdan kurtardı. Ama eşi istemedigi için bir yere verene kadar bende kalması üzerine anlaştık. Tek gözü problemli bir kediydi ama maddi sebepten nasıl yaparız diye düşündük, belediyeye teslim edip sokaga salınmasına içimiz el vermedi, derken kedicik tedavisini oldu. Şuan tek gözü yok,ameliyatla alındı. Bu şekilde sokaga bırakamadık, üstelik ona alıştık.
Şimdi ben hamileyim, bebegimle ilgili her şey yolunda iken tevafuk eseri kediciğin oldugu hafta doktorum bana gelişim geriliği var dedi. Kaç gece uykusuz kaldım. Toksoplazma testi yaptık. Temiz çıktı rahat nefes aldım. Kumu ile eşim ilgileniyor. Biz zaten engelli bir kedi istiyorduk ama zamanlaması olmadı. Birkaç hafta sonra nasipse dogum olacak. Annemin kedisi var,anneme bagımlı. Dogumda annemle gelecekler. Şimdi ben bu kedicigi alsam nasıl olacak, hem dogum sonrası onla nasıl ilgilenirim? Komşum alsa eşi sıcak bakmıyor ve kuşları için endişe ediyor. Kuşları evde serbest çünkü.
Bu arada bütün bu engellere rağmen iki aile olarak da ona cok alıştık. Şuan dönüşümlü olarak bakıyoruz ona. İki tane evi var. Böyle devam etmek istiyoruz ama psikolojisi bunu kaldırır mı,bu normal bi şey olur mu onun için bilmiyoruz.
Sizce iki tane evi olsa, birkaç gün orda birkaç gün burda olması onu olumsuz etkiler mi?
Bu arada tedavi süreci devam ettigi için aşılara başlamadı veteriner. Ama bu kediş hep yatagımıza cıkıyor. Engel olamıyoruz. Bebek gelince nasil yaparız? Aşılarını olsa bile, bebekle yatak odasında nasıl olacak bir arada?
Konu basligini okuyunca yillar once okudugum bir haber aklima geldi.haberi buldum linkini ekliyorum..
Kedi 9 yıl boyunca iki aileyi idare etti
Ben hakaret demedim zaten. Hala alıntı yapıyorsunuz. Beni anlamadığınız ifade etmeme rağmen devam ediyorsunuz. Kedi ve cocukla ilgili degil demedim sizin anladığınız şekilde degil dedim. Herneyse sagolun cok yardımcı oldunuzBunlarla alakasız mışaka mı bu
Bebekle kedi aynı odada kalırsa olabilecek riskler. Bebek ve kedi ilişkisi hakkında msjlarimdan kesitler.
İki evi olan kedi hakkında
Bunlari okuyarak bana alakasiz yorum yaptınız demeniz çok garip.
Sahiplendirin demek hakaret değil bu kadar takılmaniz çok manasiz.
İkiside zarar gormesin istiyorsanız en güvenilir yol bu digeri ise zamanla ogrenirsiniz umarım güzel anlasirlar.
İlk tecrübem olacak yenidoğanla,haliyle korkuyorum bilmeden bi zararı olur mu diye. Odaya gelmemeye alışırsa sorun çözülecek ama kıyamıyorum :)Kediler yer değişikliğinden nefret ederler. O yüzden iki evi unutun. Ve genelde gördüğüm çoğu kedi çocuklarla çok iyi anlaşır. Ama içiniz rahat etmiyorsa odasına almazsınız
Aynı odada duruyorlar aslında ama bakışları korkutuyorEn mantıklısı komşuyla anlaşıp bebek doğup birkaç ay geçene kadar onda kalsın.aşılarınıda olur bu süreçte bebek için daha iyi olur.sonra siz alın.bir oraya bir buraya hayvanda rahat edemez.benimde kuşlarım var serbestlerdi ama kedi gelince artık günde birkaç defa 1 saat salıyorum oturma odasında kediyi dışarı koyuyorum kuşlarla ilgileniyorum.ben sıcak bakmıyorum kedi ve kuşun aynı evde olmasına neden derseniz ben kuşlarla oynarken kedi yalnız kalıyor kapı önünde bekliyor.kedi içeride oluncada kuşların özgürlüğü kısıtlanıyor.yani kediyi hepten almaları kuşlar için kötü olur.
Kedinin iç dış parazit aşıları yapıldıysa,saldırgan yapıda değilse sorun olmaz bence. Gece uyurken rahatsız ediyor mu sizi?İlk tecrübem olacak yenidoğanla,haliyle korkuyorum bilmeden bi zararı olur mu diye. Odaya gelmemeye alışırsa sorun çözülecek ama kıyamıyorum :)
Hiç rahatsız etmz ama bazen uyanınca boğazımın üzerinde oluyor. İç dış parazit oldu. Hiç saldırmaz, cok uysalKedinin iç dış parazit aşıları yapıldıysa,saldırgan yapıda değilse sorun olmaz bence. Gece uyurken rahatsız ediyor mu sizi?
Boynunuz sıcacık olduğu için orada demek ki,kediler sıcağı sever. Benim oğlan kaloriferin üzerinden ayrılmıyor :) Ya aslında bilemiyorum. Kediler duygusal zekası yüksek canlılardır. Karakterleri çok farklı.Hiç rahatsız etmz ama bazen uyanınca boğazımın üzerinde oluyor. İç dış parazit oldu. Hiç saldırmaz, cok uysal
Öyle yatması beni aşırı mutlu ediyor, sadece bebegin de nefes almasını engelleyecek şekilde üzerinde uyuma ihtimali endişe verici. Bebek yatak odasında hatta bazen yatakta olcak. Gelmesine 45 gün vsr. Bu süreçte başka odaya alışırsa kıskanmaz da diye düşünüyorum :)Boynunuz sıcacık olduğu için orada demek ki,kediler sıcağı sever. Benim oğlan kaloriferin üzerinden ayrılmıyor :) Ya aslında bilemiyorum. Kediler duygusal zekası yüksek canlılardır. Karakterleri çok farklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?