İki satır bişey yazsanız? Canım çok sıkkın

Nur_ece

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
621
181
103
eşim bugün evdeydi. Ben yeni doğum yaptığım için 2.5 aydır bir yere çıkmamıştım. Bugün çıktık. Büyük kızım 2.5 yaşında . Kızım bugün birşeyi. Ağlatarak istedi babasından babası da yapmadı tabi.ve tüm gün kızla konuşmadı..kızım çevresinde dönüp durdu şaklabanlıklar yaptı ama hiç yüz vermedi ..ben kızıma bak babamı üzmüşsün git konuş sarıl diye telkin ettim tüm gün ..bugün eve dönerken çok güzel çocuk yetiştirmişsin al iste dedi. Senin umurunda değil tabi beni sevip sevmemesi .. umurunda olsaydı git babanın yanına derdin ama demedin falan diye çıkıştı .
Bende nerden biliyorsun söylemediğimi dedim ağlamaya başladım çünkü çok stresli bir gündü ve kırk yılın başında dışarıya çıkmıştım tüm günüm zehir oldu.. bir daha çocukların yanında ağlama diye uyarmıştım seni..sen ağlayınca ben kötü baba oluyorum ..başımıza bir iş gelirse senin bu ağlaman yüzünden gelecek tekrarlama bir daha falan dedi. Ben de çocuklarını çok düşünüyorsan onların yanında bana çıkışma ağlatma o zaman dedim.. ha yani ben yaparsam sen de ağlayacaksın karşılık vereceksin öyle mi dedi..o zaman ben de bu lafına inat onların yanında yapacam bakalım nolacak.
SONUÇ : şuan suratı beş karış oturan bir adam ..( bu duruma gelmemek için elimden geleni yapıyorum alttan alıyorum ama yine aynı)

Çözüm önerim malesef yok ama çocuk ikibuçuk yaşındaymış,bunu o hödük kocanıza bi hatırlatın isterseniz... Yazık yavrucağa çok üzüldüm. Bir gün babayla dışarı çıkmış,baba suratsız anne babandan özür dile muhabbetinde... Sanırsınız çocuk en az 10 yaşinda... Yapmayın nolur... Babasının yaptığı da, sizin özür söyleminiz de, yaninda ağlamaniz da psikolojik şiddet çocuk için...

Canım yeni doğum yapmışşın kolay değil..
Takmamaya çalış .. Çocuklar ağlayarak bişi yaptırmaya alışırsa asla önünü alamassınız..
Eşinde stresli sanırım sende süt verimini ve kendini koru..
Dua et la havle çek. Bi akraba bi yaşlı teyze komşu vb ile çık dışarı yürüyüş yap..
Devamlı evde kalma ve yalnız da kalma iletişim kur..
Eşinlede düzelir ama önce kendine değer ver ve zaman ayır..
Sen mutsuz plursan çocuklarda bunu çok hissederler ..
Kimse için değmiyor...

2.5 bile değil 25 aylık.. ama gerçekten çok dolmuştum diye ağladım sabah kahvaltıdan beri aynı muhabbet..

Çok haklısın ama iki çocukla çıkamıyorum işte .. bugün de ikisi arasında kalmış gibi hissettim kendimi . Ve beni suçlu çıkardı

Ettiğin gölgeyle fidanımız bu kadar yeşerdi,

Ya gölgeni çek

Ya sana rağmen
bizim için,
seni yen ve baba ol

Hoş, ne edebiyat ağızları diye girişir sonra

Ama girişmesin

Anlayacağı örnek ne varsa serengeti belgeseli d
Avusturya papağanları

Tam bir aile

Ya da fil belgeseli

Hakikaten dalga geçmiyorum

Ay kiyamam ya. Babasının yanında söyleyin; "kızım baban aglayarak istediğin için biraz üzülmüş, şimdi sen babana sarılıp opeceksin, bi daha yapmam babacim diyeceksin, baban da seni affedecek ve barisacaksiniz" diye eşinizi yonlendirin. 2 yaşında çocuğa trip neymis?

Iyyy babası gibi olmaya çalışan sıfırcı baba ..oturduğun yerden olmuyor efendi ,kalk da çocuklar baba görsün, de ,bir dahakine ..

Hiçbir şekilde sessiz kalma ve ağlama da ..neden ağlıyorsun ? Biraz duygularını kontrol altına al ve ona ne kadar güçlü olduğunu göster ..

Ayrıca çocuk yetiştirmek de annenin görevi değil ,ortak sorumluluk anlayışıyla, çocuk ,hem anne hem de baba ister karşısında ..

Offf kendini ezdirme lütfen ..

Evliliğinizdeki temel sorun nedir? Eşiniz çok mu vurdumduymaz? Kaba mı? İlgisiz mi? Yardımcı olmuyor mu size? Bugün olanların altında daha başka bir şeyler var sanki. Bu küçük bir yansıma gibimr geldi.

+1
2.5 yasindaki cocuga kusmek nedir resmen cocugun ozguvenini yok ediyorsunuz. Farkindamisiniz daha 2.bucuk yasinda

Sıfatına tükürdüğüm 2 buçuk yaşında ki bebeğe EŞŞEK kadar "adam!" küsmüş öyle mi vay be ne büyük bi başarı o kalasın başı göğe erdimi acaba bi sorsana ondan olsa olsa iskele babası olur pislik herif.

Ya cidden çok sinirim bozuldu o kuzunun hali geldi gözümün önüne o baba baba diye dönerken adamın umrunda olmamış pes ya vallahi pes. Keşke işten evden atmak gibi böyle mahlukları babaliktan da atabilsek.

Nerdeeeee. .

Çok haklısın ama iki çocukla çıkamıyorum işte .. bugün de ikisi arasında kalmış gibi hissettim kendimi . Ve beni suçlu çıkardı

Aslında çıkabilirsiniz . Biraz yorulur bunalirsiniz ama size uygun bir yer bulursanız rahatlarsınız.
Mesela oyun parkları olan kafeler , avm ler olabilir.
Ya da çevrenizde araştırın , oyun okulları var. Kızınızı oraya yazdirin haftada bir iki , gidin. O oynarken siz kahvenizi için.
Böyle çok yipranirsiniz.

Birde size tavsiyem , baba evladiyla sorun yaşadığında siz girmeyin araya. Özür dilemesini istemeyin. Zaten o yaştaki çocuk özürden anlamaz. Onun özrü , " gel oyun oynayalım " olabilir en fazla.

Sizin uyarınızda , " baban haklı, ağlayarak bir şey istenmez kızım " değip sarılmak olabilir sadece.

Üzülmeyin çok bunalmışsınız haklı olarak. Geçecek bu günler .

İki taraf da bunalmış bence acaba bi aile terapist ınemı gıtsenız

Ya çocuğa bukadar yüklenmeyin
Zaten o babasının yüz vermeyişinden etkileniyo bir de siz baba tarafını tutar gibi babandan özür dile demeyin yaaa.
Çocuk çooooook üzülmüştür içten içe ama bunu da yetişkinler anlamaz.Kuzum matraklık yaparak babanın gönlünü almayı hedeflerken baba olacak o adam,bunu hissedip alır kucağına,oynaya ziplata çocuğa nasihat verir.En sağlam eğitim severek okşayarak alttan girip üstten çıkarak verilen egitimdimdir hele bu yaşta bu çocuğa. Anlamadı mi koskoca baba çocuk özür diler gibi şaklabanlık yaparken
Valla coooook üzüldüm yavrunun haline.
Eşinle konuş ikna et derim aşkımm hayatım şu şekilde eğitim daha verimlidir felan de ya nolursunuz.
Üzmeyin melekleri ya

1. Bu adam herşey mükemmel olacak mantığında
2. Bu çocuğu tek anne yetistirmiyor farkında değil ama anne baba dialogu yetişiyor siz ne yaparsanız bu çocuk onu alıyor
3. Bu adamı alttan fazla almayin ya siz ya eşiniz sakinleşince kadar konuşmayın sonra konuşun konuşmazsan bu adam yaptığının doğru olduğunu düşünecek
4. Erkeklerin en nefret ettiği kadın aglayandir ama siz birde yeni doğum yapmışsınız bu halde olmanız normal
5. Bu adama şunu söyleyin bu çocuğu tek ben yetistirmiyorum ikimiz yetiştiriyoruz mükemmel olmasıni istiyorsan sorunları çocuk yokken konusacagiz onlar varken ben konuşmam

cocuk yetistirmek sadece annenin degil babanin da gorevidir. ben yetistiremediysem sen yetistirseydin deseydin. kuserse kussun bosver. herseyi alttan alip cok simartmissiniz boyle olmus sonrada. hakli oldugun yerde konusmalisin bence.

Böyle bir adamla iki çocuk. 2,5 yaşında ki meleğe küsecek kadar saçma bi insan. İşin çok zor Zaten bebeklerin yaş aralığı kısa, kocanı görmezden gelmeni tavsiye ediyorum. Madem tek başına yetiştiriyorsun oda evde ki vazo. Hiç karışıp yorum yapmasın bari.

Cocuga tavir yapti diyelim 5 dk bilemedin 10 dk..
Esinin kafasi 2,5 yasindaki cocuk kadar calisiyorsa kucucuk kizin o tavirdan akillanmayacagini bilir.
Sen uzulme,onu hic kafana takma.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…